Uudet Sastan retkeilyvaatteet naisille koossa +38-+50

Kaupallinen yhteistyö Scandinavian Outdoor ja Sasta Vaikka maailma on pullollaan vaatteita, on muutama juttu puuttunut ainakin p...

Kaupallinen yhteistyö Scandinavian Outdoor ja SastaVaikka maailma on pullollaan vaatteita, on muutama juttu puuttunut ainakin pohjoismaisten isokokoisten naisten vaatekaapista. Hyvä retkeilyyn suunniteltu asu, joka ottaisi huomioon luonnossa liikkujan tarpeet. Toki ulkoiluvaatteita löytyy nykyään monessa koossa, mutta itselläni ostoslistalla ovat roikkuneet jo pitkään etenkin pluskoon retkeilyhousut. Sellaiset, joissa uskaltaa kyykkiä, tehdä tulta ja liikkua, jossa on kunnolla taskuja ja rento leikkaus. Ja jotka ovat oikeasti suunniteltu isokokoiselle naiselle.

Muistan neljän vuoden takaa, kuinka kävin sovittelemassa retkeilyhousuja kaupassa ja yhdetkään housut eivät istuneet. Myyjä kantoi sovituskoppiin vinon pinon housuja, joista vain yhdet, noin 30 cm liian pitkät ja aivan liian leveät miesten housut mahtuivat vyötäröstä kiinni. Sanomattakin on selvää, etten ostanut täysin vartalolleni istumattomia housuja itselleni vain siksi, että nappi meni kiinni. Harmitus oli sen verran kova, että purskahdin kaupan ulkopuolella itkuun, tuntui että koko retkeilyharrastus ei kuulunut minulle, koska jouduin jatkuvasti tekemään kompromisseja vaatteiden suhteen.


Viime syksynä otin asiakseni kartoittaa josko tilanne retkeilyvaatteiden osalta olisi vuosien aikana muuttunut. Ja kun ei ollut, päätin meilata suoraan sinne, mistä retkeilyvaatteeni ostaisin. Siis 50 vuotta retkeilyvaatteita tehneelle Sastalle Nurmekseen. Valitsin Sastan kohteekseni ihan siksi, että olin nuorempana käyttänyt heidän vaatteita ja suomalainen Latviassa vaatteita ommelluttava Sasta tuntui yritykseltä, johon oikeasti voisin saada yhteyden.

Ja näin kävi. Pitkään ja polveilevaan meiliini reagoitiin heti ja Kirsi Sastalta soitti minulle samalta istumalta kiinnostuksestaan tuottaa Sastalle D-mitoitettu naisten retkeilymallisto, jonka suunnittelussa voisin olla mukana. Sen jälkeen olen saanut hyppiä riemusta useampaan kertaan. Ensin pelkän vihreän valon näyttäminen tuntui lottovoitolta ja suunnittelupalaveri mallimestarin ja vaatesuunnittelijan kanssa se vasta mukavaa olikin, kun sai heitellä omia toiveitaan ilmaan kursailematta toiveissa ollenkaan. Paras puhelu kuitenkin oli se, kun tammikuussa Kirsi soitti ja kertoi Aava-nimisen takin ja housujen löytyvän suomalaisen retkeilykaupan pioneerin, Scandinavian Outdoorin 50-vuotis juhlamallistosta jo muutaman kuukauden päästä. Itse kun olin ajatellut, että valmiit tuotteet olisi mahdollista saada päälle ihan aikaisintaan 2021, mikä olisi ollut se tavanomainen aikajänne uuden tuotteen lanseerauksessa.

Mutta tosiaan, koska Scandinavian Outdoor sattui juhlimaan 50-vuotistaivaltaan juuri oikeaan aikaan ja Sastalla oli tarjota heille heti valmiiksi ideoitu täysin uutta kohderyhmää palveleva retkeilypuku, tapahtui kaikki huomattavasti nopeampaa, mitä olin uskaltanut edes toivoa. Ja jo maaliskuussa minulla oli käytössäni testiasun yläosa, jonka avulla pystyin testaamaan esimerkiksi kankaan toimivuutta sekä pakkasessa ja lumessa että lämpimämmissäkin olosuhteissa. Huomattavasti haastavammaksi vaatekappaleeksi jo alunperinkin ajattelemani housut saapuivat minulle ensin aivan liian isona ja lopulta sain omat, tämän postauksen kuvissakin näkyvät housut vain vuorokautta ennen mallistokuvien ottoa. Mutta hei, ne tulivat ja ovat ainakin omalle kropalleni todella toimivat!


Jotta postauksesta ei tulisi aivan liian pitkä ja polveileva, päätän raporttini tältä erää tähän ja toivon teidän tottakai käyvän tutustumassa Sastan Aava W+ malliston takkiin ja housuihin Scandinavian Outdoorin sivuilla. Jossa ne muuten ovat nyt aika hyvässä Klubitarjouksessakin! Omaa kokoa etsiessä kannattaa myös huomata, että kokotaulukosta löytyy vaatteiden mitat, sillä halusin verkkokauppaostoksen teosta mahdollisimman helppoa. Vinkiksi annan vielä, että housujen vyötärö antaa jonkin verran periksi kuminauhan seka takakappaleen yläosan stretch-osan vuoksi, joten sen mitan ei välttämättä tarvitse olla ihan yksi yhteen oman vyötärönmittasi kanssa sopiakseen. Itselläni käytössä on koon 50 takki ja koon 48 housut.

Palaan kuitenkin pian uuden postauksen kanssa, jolloin esittelen tarkemmin vaatteiden yksityiskohtia, materiaalia ja kerron myös tuotannosta enemmän!

Elsa

Kuvat: Maarit Vaahteranoksa

2 kommenttia

  1. Vau!!! Upealta näyttää ja pääasia, että tuntuu hyvältä. Ja pisteet kotimaiselle firmalle.

    VastaaPoista
  2. Keltaruskee takin väri on ihana.

    VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images