VIIKONLOPPUHERKKU: Testissä 3 Kaverin vähempi sokeriset uutuusmaut!

Kaupallinen yhteistyö: 3 Kaveria Viikonloppu lähestyy ja nyt tarjolla onkin raporttia naapurilähiön ylpeyden, 3 Kaverin jäätelötehtaan, ...

Kaupallinen yhteistyö: 3 Kaveria

Viikonloppu lähestyy ja nyt tarjolla onkin raporttia naapurilähiön ylpeyden, 3 Kaverin jäätelötehtaan, kolmesta uutuusmausta! Ehkä olettekin jo huomanneet, että 3 Kaverin oransseihin purkkeihin on tullut uusia jäätelömakuja, joissa on vähintään 30% vähemmän sokeria verrattuna tavanomaiseen jätskipurkkiin? Kuten arvata saattaa, uudet maut kiinnostavat aina, mutta tämän kevään uutuudet aivan erityisesti. Voiko vähäsokerinen olla yhtä hyvää kuin ne vanhat tutut maut ja mitä sanoo lapsiraati, huomataanko jätskin makeudessa eroa entiseen?

Arvovaltainen kolmen lapsen ja kahden aikuisen testiraatimme (minä ja Kaamos 7v, Aniko ja lapset Atti 8v ja Andi 10v) istui viime sunnuntaina alas ja maisteli uudet maut läpi. Uudet maut ovat:

Paahdettu manteli & toscakastike (vegaaninen)
Mango-passion juustokakku
Banaani & toffee + suklaapalat


Ennen varsinaista arviota lienee hyvä kertoa hieman miten sokeria on vähennetty jäätelöistä. 3 Kaverin jäätelöt ovat olleet kautta historiansa herkuttelujäätelöitä ja myös uudet vähempisokeriset vaihtoehdot kuuluvat samaan sarjaan. Eli kyseessä ei ole mikään keinomakeutettu proteniinijätski, vaan herkuttelujäätelö, jossa valkoisen sokerin määrää on laskettu varmasti jokaiselle tutulla koivusokerilla eli xylitolilla ja monille ehkä vähemmän tutulla erytrolilla, joka on xylitolin kaltainen rypälesokerista eristetty sokerialkoholi (joka ei siis ole päihdyttävä alkoholi!).  Meillä erytroli on ajanut sokerin asemaa arjessa jo useamman vuoden, sillä se ei nosta verensokeria, mutta tuo hyvin makeutta esimerkiksi luonnonjogurttiin. Xylitolilla ja erytrolilla on tutkimuksien mukaan todettu myös kariesta ehkäisevä vaikutus, joten mistään huuhaa-makeuttajasta ei ole kysymys.

Testijätskit nautittiin sunnuntaibrunssin jälkiruokana vohveleiden kera, lasten ja aikuisten jädemielipiteiden jakaantuessa hyvin vahvasti eri leireihin.


Paahdettu manteli & toscakastike (vegaaninen):

Tämä maku jakoi ehdottomasti eniten mielipiteitä! Aniko julisti cashewmaitoon tehdyn mantelijäätelön olevan ihan parasta ja mantelin maistuvan kerrankin hyvin. Kaamos 7v taas totesi jo vegemessuilla tämän maun inhokikseen muiden lasten suhtautuessa jäätelöön kuin jäätelöön tuleekin suhtautua: hyväksyvästi. Itsellenikään vegaaninen mantelijäätelö ei kolahtanut kovin lujaa, sillä vertaan aina vegaanijäätelöitä siihen genren parhaaseen eli 3 kaverin Suklaa & pähkinäkinuskiin. Joka muuten on omasta mielestäni maailman paras jäätelö muutenkin.

Jo vegemessuilla uutta vegaanijätskiä maistellessa tuli fiilis, että tämä maku jakaa mielipiteet voimakkaasti. Mutta sehän on vain hyvä juttu, että maku herättää tunteita. Tämän jätskin ystävät varmasti löytyvät porukasta, joka diggaa mantelia ja joille (kookos)kermaan tehty jäätelö on aivan liian tuhtia. Tässä jätskissä on nimittäin makeutta, mutta jännän kepeä suutuntuma.

Mango-passion juustokakku:

Nyt päästiin asiaan. Jäätelön kirpeä mango-passionsorbetti ja juustokakun makuinen jäätelö olivat kaikkien raatilaisten mielestä toimiva kombo ja keksikastike kruunasi kokonaisuuden. Tästä jäätelöstä ei ikinä uskoisi sen kuuluvan vähempisokeriseen sarjaan.

Olen itse suhtautunut vähän skeptisesti näihin leivonnaisten mukaan nimettyihin jäätelöihin, sillä eihän jäätelö ole mikään kakku! Ja edelleenkään en oikein löytänyt sitä juustokakun makua jäätelöstä, mutta ei anneta sen haitata, sillä kokonaisuutena maku oli erittäin toimiva ja löytyy taatusti kaikkien testaajien kesäherkkulistan kärkipäästä. Hyvä Sauli, Heikki ja Ilkka!

Banaani & toffee + suklaapalat:

Toinen mielipiteitä jakanut maku tästä sarjasta! Muistatteko sen vuosikymmeniä sitten myynnissä olleen banaanisuklaajäätelön? TÄMÄ EI OLE YHTÄÄN SELLAINEN! Syötyäni lapsuuteni harmaanruskeaa kasvisrasvajäätelöä ajattelin ettei banaanijäätelö voi olla koskaan oikeasti hyvää, mutta väärässäpä olin. Banaanijäätelö yhdistettynä paksuun toffeekastikkeeseen oli ihanan pehmeän makuinen kombo ja mukava vastakohta kirpsakalle Mango-passion juustokakulle. Ihanan isot suklaapalat kruunasivat jäätelön.

Tämä oli siis minun mielipiteeni, johon myös Kaamos yhtyi muiden lasten miettiessä miksi jäätelössä ei olisi voinut olla maitosuklaata tumman suklaan sijaan. Tumma suklaa on yök, kertoi Andi 10v. Ja Anikokin totesi, että "Ihan kiva, mutta ne kaks muuta oli parempia", joten taaskaan ei mielipiteet menneet ihan yksiin.


Ja mielipiteiden jakautuminen onkin ihan superjees-juttu, sillä 3 Kaveria on onnistunut luomaan makumaailman, josta riittää puhuttavaa ja kiihkeitäkin mielipiteitä. Itsehän liputan vegaanisen Suklaa & pähkinäkinuskin nimeen Kaamoksen valitessa aina Mustikka & kardemumman tai vegaanisen Piparminttu & suklaan. Anikon lemppari taas on Pistaasi & pistaasi Antin 8v diggaillessa Suklaasta ja Andin erityisesti Vadelma & valkosuklaasta. Jokaiselle siis löytyy jotakin, mutta kaikki eivät selvästikään sovi kaikille.


Siksi kannattaakin koota iso jengi paikalle jätskitastingiin ja maistella useaa makua kerralla! Meidän testijengi ei huomannut uusissa mauissa makeuden suhteen juurikaan eroa tavanomaiseen, mutta ehkä teidän porukan mielipiteet eroavat ratkaisevasti meistä. Tästä kannattaa ottaa selvää, sillä äkkiseltään mikään ei ole kivempaa viikonlopputekemistä kuin jätskillä herkuttelu. Kaikki 3 Kaverin jäätelömaut löydät täältä.

2 kommenttia

  1. Mulla menee kaikki nämä kokeiluun :) Mun suosikki on ollut tähän asti Valkosuklaa-Suklaa Nougat-Granola (mitä ei ilmeisesti tehdä enää?), mutta tykkään myös esim. Suklaa & Kookoksesta ja Pistaasi & Pistaasista. Tai no itse asiassa kaikki maut kelpaa, oli kermaa tai vegaanista! :D Tosi jees jätskifirma! *peukku*

    VastaaPoista
  2. Mua kiinnostaa mango-passion ja paahdettu manteli. Tähän mennessä suosikki on varmaan ollut vegaaninen minttu-suklaa, joka on ihanan raikas!
    Jätskikesä alkakoon pian 😊

    VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images