Perinteisen vappusään asu Raiskilta

Kaupallinen yhteistyö Raiskin kanssa Kun lähdin lauantaiaamuna vappupakaasieni kanssa maalle, oli sää jo hyvin vapulle tyy...

Kaupallinen yhteistyö Raiskin kanssa

Kun lähdin lauantaiaamuna vappupakaasieni kanssa maalle, oli sää jo hyvin vapulle tyypillisen harmaa ja aurinkolasit sai pakata suosiolla kassiin. Ei ole ensmmäinen kerta, kun tämä keväänjuhla vietetään huppu päässä, kuohuvalasi lapasissa. Sadetakin pystyin kuitenkin jättämään kotiin, kun nappasin naulakosta Raiskin tämän kevään suosikkiuutuuteni, Nakane-takin koossa R+46.

Nakane oli ainakin minulle toivottu lisä Raiskin mallistoon, sillä sen tyyli ei ole niin alleviivaavan sporttinen, mitä monien muiden Raiskin vaatteiden ja siksi se sopii hyvin myös kaupunkikäyttöön, esimerkiksi farkkujen ja tennareiden kanssa. Ihan miniminipieni ruutumainen kuosi tekee takista kivan eläväpintaisen ja hieman farkkumaisen ja paksut nyörit ja pienet tekonahkayksiyiskohdat tekevät takista viimeistellyn ja siistin. Siksi olenkin käyttänyt Nakanea nyt keväällä potkulautalenkkien lisäksi ihan työpäivinäkin, viime viikon monen päivän pressipäiväputkenkin vedin läpi Nakanessa, milloin pitkässä mekossa ja milloin jumppahousuissa, vähän riippuen mikä päivän muu ohjelma oli. 


Teknisestikin Nakane on ollut loistava. Olen ollut viisi-kuusi vuotta nyt Raiskin vaatteissa kesät talvet, joten aina välillä sitä unohtaa, ettei teknisesti näin hyviä vaatteita ole helppo löytää, kun kokoa on vähänkään yli 44-koon yli. Netissä kuitenkin luen lähes päivittäin keskusteluja miten vaikeaa sopivien ulkoilu/urheiluvaatteiden hankkiminen on xl-kokoiselle ja välillä ihan turhaudun, että miksi ette hanki Raiskia! Mutta vanhat mielikuvat ovat yllättävän juurtuneita ja kun ihan vähän aikaa sitten iso nainen sai hakea vaatteensa miestenosastolta, ei se tieto uusista tuulista mene nopeasti eteenpäin. Onneksi vaihtoehtoja kuitenkin on ja sekin perusvirsi siitä, että lihaville on tarjolla aina vain mustaa, on kyllä vanhaa perua, nytkin Raiskin Japani-teemainen mallisto on täynnä väriä ja kuosia, tämä takki ei todellakaan ole ainoa lajissaan!

Vaikka lapselle hankin yleensä välikausi/talvivaatteisiin 6000-10 000 vesipilarin vaatteet pihalla rymyämiseen, pärjään itse usein paljon vähemmällä ja voin todeta tämän kevään säässä Nakanea testanneena, se kyllä pitää tihkusateen ja vähän isommankin hyvin, vaikka ei tietenkään mikään vaeltajan valinta olekaan. Ison hupun alle on hyvä piiloutua myös tuulelta ja kun takin sisältä löytyy verkkovuori, povitasku sekä nauhat, joilla vyötäröä voi kiristää, on takissa kaikki se, mitä arjessa takissa haluankin olevan. Tosin itse tykkään tästä takista suoran mallisena, joten en kiristä takkia vyötäröltä ollenkaan, vaan annan suoran muodon tulla esiin. Ja jos ihmettelet onko mulla alla myös toinen samasta kankaasta tehty takki, niin ei ole! Nakanessa on tuollainen kiva leikkaus, jossa sisäosa kiinnitetään vetskarilla hieman lyhyemmältä matkalta kuin päällä oleva nepparilista. Kun laittaa vain vetskan kiinni, takki näyttää tosiaan siltä, kuin päällä olisi kaksi samasta kuosista tehtyä rotsia. 

Loppuun kuvaterveiset myös viime viikolta! Tätä se on tosiaan ollut, sadetta sateen perään koko viikko! Hyvin on kuivana pysytty myös siis kaupungissa!


Ps. uskokaa tai älkää, noiden laiturikuvien jälkeen kävi niin, että menetin talviturkkini tuonne järveen. Pitihän sitä, kun niin lähellä oltiin :D

13 kommenttia

 1. Minulla on se viime vuoden beige takki Raiskilta. Se on edelleen käytössä sadepäivinä. Ei hiosta niin kuin sadetakit, vaan upean hengittävä. Ja kaunis väri. Olen enemmän kullanvaalea, joten minulle sopii lämpimät sävyt paremmin kuin tämä harmaa. Toki viimeksi tuli juuri se takki ostettua hienojen asukuviesi takia. Hyvää vappua sinne!

  VastaaPoista
 2. Vähän sellanen jokasään takki, maalle ja kaupunkiin.

  VastaaPoista
 3. Onpa kiva takki, ja etenkin tuo väri. Olisi myös kätevää, jos näissä mainospostauksissa laittaisit samantien myös hinnan (vaikka ovh) ja jonkun jälleenmyyjän, ehkä jopa linkin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Jälleenmyyjille en voi laittaa linkkiä siksi, että postaus on merkin maksama ja merkki ei tietenkään voi maksaa pelkästään yhden jämyn linkkaamista.

   Poista
 4. Haluaisin kyllä tälläisen takin.jokasään takki.😉

  VastaaPoista
 5. Haluaisin myös tämän uutuuden.

  VastaaPoista
 6. Sää on pukeutumiskysymys! Itse en niinkään pane hanttiin sateella ulkoilua,mutta kaksi chihuneitiäni sen sijaan kyllä! Jos sataa,neidit kääntyvät ovella takaisin sisälle.
  Istuttelin terassille uusia tuijia ja katajia ja toki nekin sadetta kaipaavat lähteäkseen kasvamaan.Kyllä se kesäkin sieltä vielä tulee!

  VastaaPoista
 7. Onpa hyvä nähdä tekniset ulkovaatteet KERRANKIN myös isompikokoisen mallin päällä! Kaikki mainoskuvat kuvataan hoikkien mallien päällä joten tällaiselle XXL-naiselle tulee sellainen olo että turha edes vilkaista takkivalikoimaa kun ei siellä kuitenkaan minun kokoa löydy. Nytkään en olisi kyllä tiennyt että Raiskilla on valikoimassa isompia kokoja, jos en olisi tätä blogipostausta nähnyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, se on vähän harmi ettei vaatteita yleensä näe xl-mallien päällä. Mutta siihen on tulossa kyllä muutos :)

   Poista
 8. Jotenkin surullista että tästä blogista on tullut pelkkä mainos, kaikki se hauskalla tavalla kerrottu silmäys sinun elämääsi on kadonnut ja tilalla on pelkkää mainontaa. Kaipaan sitä vanhaa Elsaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Hyvä huomio, nythän blogi on vain yksi monesta kanavasta missä vaikutan ja oikeastaan pääpaino onkin nyt Instagramissa ja etenkin storiesissa siellä on paljon ”vanhaa Elsaa”. Tämä ihan siksi, että iso osa seuraajustani on Instassa aktiivisempia sen nopeuden vuoksi ja siellä olevat keskustelut esim videoiden kautta tuntuu nyt toimivan paremmin useimmille.

   Blogiin laitan yleensä nykyään joko enemmän kantaaottavammat jutut tai sitten esim enemmän kuvia asusta, josta Instassa on yksi kuva. Myös Facesivulla on nykyään enemmän juttua, eli kun yksi kanava vähän hiljentyy niin jossain muualla tapahtuu :) aika on vain rajallinen monen foorumin yhtäaikaiseen käyttämiseen :)

   Poista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images