Itse tehty kuusipipo

Olen ihminen, joka seuraa aivan liian montaa neuleblogia verrattuna siihen, etten neulo oikeastaan ollenkaan. Mun juttuni ei v...Olen ihminen, joka seuraa aivan liian montaa neuleblogia verrattuna siihen, etten neulo oikeastaan ollenkaan. Mun juttuni ei vain ole istua paikallaan puikot kädessä, vaikka pidän neuletöissä niiden kahdesta vaiheesta, lankojen ostamisesta ja valmiin neuletyön käyttämisestä. Se keskelle jäävä neulepuikkojen kilkuttelu vaan ei ole yhtään mua. 

Mutta välillä mulle tulee sellainen olo, että haluan edes hetken kuulua neulemuijien lahkoon, istua pehmeällä sohvalla äänikirjaa kuunnellen ja puikot heiluen. Ja kun näin Hupsistarallaa Terhin Instagramtilillä kuvaa kuusikuvioisista sukista, huomasin niiden olevan niin mun juttu, että lähdin samoiten tein lankakaupoille. Oikeasti olisin tottakai halunnut neuloa jostakin superihanasta alpakanvillasta, mutta koska yleensä aina villalangat jäävät mulla vaan pyörimään nurkkiin, hankin muutaman kerän Novitan Nordic Woolia, joka on 100% villalanka, vähän karhea ja helposti neulottava. 

Kuusikuvion ohjeen löysin Kudelmia-instagramtililtä ja loin nelosen puikoille 112 silmukkaa pipoa varten. Pidin peukkuja, että 112 silmukkaa olisi oikea määrä jomman kumman pipoon, sillä neulomisinnostukseni on hyvin herkkä ja epäonnistumiset ja purkamiset saavat aikaan lamaantumisen. Ja niin vain kävi, että 112 silmukkaa toimi oman pääni kokoiseen pipoon hyvin, mutta neuleen edistyessä sen omistajaksi ilmottautui Kaamos, joka oli todella otettu, että neuloin hänelle jotain. Jo pelkästään lapsen ylenpalttisen ihailun vuoksi neulominen tuntui mukavalle. Pipo valmistui vuorokaudessa.

Neuleen pinta on langankiertojen vuoksi vähän sinnepäin ja haparoiva käsialani piilottaa kuusista muotoa, mutta jotenkin symppaan tätä pipoa paljon. Siinä todellakin on käsintekemisen meininkiä ja kotikutoisuutta, josta tykkään. Tuohon pinnan silentämiseen lienee jokin jippo (muistelen, että ainakin höyrytys oli kässätunneilla käytössä), joten ajattelin kyllä vielä viimeistellä neuletta vähän, löysäillä kuusen kireät silmukat löysemmiksi, jotta kuvio tulisi paremmin esille, mutta tämä voi jäädä myös tekemättä. Kouluarvosanana tästä saisi varmaan 7 1/2, mutta fiilis siitä, että ylipäätään sain myssyn valmiiksi on täysi kymppi. Ja fiilishän on se, jolla on väliä.

5 kommenttia

 1. Aivan mahtavaa, mua ihan itkettää, kun on niin ihanaa, että sä innostuit ja neuloit pipon :) Ja miten nopeasti! Ollut selkeästi kunnon neuleflow päällä! Höyrytys voi auttaa, samoin ihan vaan se että kastelet pipon ja sitten asettelet tasoon kuivaan (voi kääriä pyyhkeeseen pahimmat vedet ensin), mutta hyvin se menee noinkin :)

  VastaaPoista
 2. Niin symppis! Kelpais kyllä mullekin.

  VastaaPoista
 3. Todella ihana pipo! Ihan uskomattoman hieno.

  VastaaPoista
 4. Ihana pipo! Tällainen pitää kutoa itsekin :)
  Kiitos vinkeistä, kävin heti kurkkimassa uudet blogi ja insta - tuttavuudet, jee :)

  Iloista päivää <3

  VastaaPoista
 5. Ei muka ole täysi kymppi! Itse en osaa kutoa ollenkaan, en vaan koskaan oppinut.
  Ehkä kehtaan pyytää jotain tuttua taitajaa tekemään, kun homma ei ole kovin suuri.

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images