Älä ota sitä (pukeutumista) niin vakavasti!

paita: Marimekko, hame: Lindex, korvikset: Kalevala Koru, sukkikset: KappAhl (tai Lindex?) kengät: Tenpoints (saatu) Kirjoitin...

paita: Marimekko, hame: Lindex, korvikset: Kalevala Koru, sukkikset: KappAhl (tai Lindex?) kengät: Tenpoints (saatu)

Kirjoitin hetki sitten siitä, kuinka vaate on viesti. Nyt lienee aika paljastaa, että sen viestin ei tarvitse olla vakava.

Pukeutuminen näillä leveysasteilla on sekä kulttuurisesti hyvin suotavaa, myös kylmyyden vuoksi välttämättömyys. Vaatteet laitetaan päälle joka aamu ja välillä oikein harmittaa miten paljon ihmiset ajattelevat mitä muut heidän tyylistään ja yhdistelmistään ajattelevat. Vaikka vaate viestii, siihen viestiin yhdistyy tottakai myös elekieli ja se mitä suustaan päästää, joten esimerkiksi töissä pärjää usein paremmin skarpilla päällä kuin skarpilla asulla.

Pukeutumissäännöt on usein tarkoitettu erilaisia tilanteita helpottamaan, mutta kun tietää joten kuten häiden ja hautajaisten eron ja osaa pukeutua puhtaaseen vaatteeseen työhaastattelussa, pötkii sillä jo pitkälle. Kaikenlaiset kiellot hopean ja kullan yhdistelemisestä ja vaikka nyt runsasmuotoisten ihmisten vaakaraitavaatteiden välttäminen ovat vain jonkun ihmisen, ehkä enemmistönkin, mielipide josta ei tarvitse välittää. Tärkeintä on kuitenkin, että sinulla on hyvä olla siinä vaatteessa ja asusteessa, jossa ulos lähdet.

Jos joku yhdistelmä tai yksittäinen vaatekappale näyttää sinusta itsestä kivalta, kannattaa sitä tottakai kokeilla. Lämpimyyden lisäksi kun vaatteet tuovat kantajalleen erilaisia fiiliksiä, ja kun vaatteet on joka tapauksessa päälleen laitettava, näitä fiiliksiä kannattaa kuunnella. Itselläni esimerkiksi suurin osa jakuista ja korkokengistä tuo oudon olon mukanaan, siksi en niitä käytä ellei ole ihan pakko pakko. Tähän saakka ei ole ollut koskaan pakko.

Näissä kuvissa näkyvä asu on varmaankin pukeutumissääntöjä pilkun tarkasti noudattavan painajainen. Peruspuuvillaa yhdistettynä samettiin, pronssia korvissa, hopeaa kaulassa, kultaa kengissä ja vielä pitsisukat. Jos olisin lähtenyt kyselemään yleistä mielipidettä onko yhdistelmä ok, moni olisi taatusti sanonut, että yksinkertaista nyt hyvä ihminen edes vähän, ei kaikkea tarvitse kerralla kantaa mukanaan. Mutta kun tuntui just siltä! Ja sehän pukeutumisessa juuri onkin hauskinta, aistia miltä itsestä tuntuu, eikä mennä sen mukaan mitä muut tyylistä ajattelisi.

4 kommenttia

 1. Niin hyvin kirjoitettu Elsa ❤ Pitää pukeutua sellaisiin vaatteisiin josta itse tykkää eikä pelätä mitä muut ehkä ajattelee. Ja hieno asu sulla päällä:)

  VastaaPoista
 2. Ihan tunnistamaton typsykkä vanhoihin kuviin verrattuna!

  VastaaPoista
 3. Sä oot aivan upea ja oon todella samaa mieltä, ei kannata välittää mitä muut muiden pukeutumisesta ajattelee. Itse painin asian verkkosukkahousut kanssa, haluaisin kovasti ostaa verkkikset, mutta mietin mitä muut ajattelevat kun tälläinen +40 v.kulkisi sellaisissa. Tyhmää ajatella mitä muut ajattelisivat mutta kummasti siihen välillä takertuu ja siitä ei sitten niin vaan pääsekään irti :D

  VastaaPoista
 4. Sen ymmärrän, että tiettyihin tilaisuuksiin tulee pukeutua tilaisuutta kunnioittaen. Itseä kuitenkin ärsyttää nuo jotkut lehtien muotitoimittajat, jotka kertoo, miten joku pukeutui "väärin", kun oli väärän laiset, tai väärän väriset vaatteet. Mielestäni on jokaisen oma asia, miten haluaa pukeutua.

  Itse olen mies, ja olen havainnut sukkahousut mukaviksi alusvaatteiksi. Olen muutaman kerran käyttänyt niitä yleisillä paikoilla liikkuessani shortsienkin kanssa, ja hyvin vähän ne saa huomiota muilta ihmisiltä. Mielestäni jokaisella on oikeus pukeutua miten haluaa.

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images