Ihonhoitorutiini just nyt

Multa on toivottu aika paljon postauksia luonnonkosmetiikasta, josta kirjoittelin muutama vuosi sitten melko säännöllisesti. Oman ihonh...


Multa on toivottu aika paljon postauksia luonnonkosmetiikasta, josta kirjoittelin muutama vuosi sitten melko säännöllisesti. Oman ihonhoitorutiinin löytyminen on kuitenkin vähentänyt tarvetta kokeilla uusia juttuja, mutta nyt kun viimeisen puolen vuoden aikana on eteen tullut muutama todellinen timantti, ajattelin kirjoitella pitkästä aikaa vähän kosmetiikasta!

Jotkut ehkä muistavatkin, että aloitin luonnonkosmetiikan säännöllisen käytön samoihin aikoihin kun tulin raskaaksi eli n. seitsemän vuotta sitten. Olin sitä ennenkin käyttänyt luonnonkosmetiikkamerkkejä kuten Weledaa ja Dr Hauschkaa, mutta en oikeastaan ollut tietoinen merkkien taustoista. Omat syyni siirtyä luonnonkosmetiikkaan liittyivät vahvasti turhien synteettisten kemikaalien käytön vähentämiseen raskaana ollessani. Kolme vuotta sitten tutustuin kosmetologiini Minnaan ja pääsin Kauneushoitola Hillassa kuulemaan kasvohoitojen yhteydessä enemmän ihonhoidosta ja ajatukseni muuttuivat taas. Enää en niinkään vältellyt synteettisiä raaka-aineita vaan aloin arvostamaan luonnonkosmetiikassa sitä, että käyttämissäni tuotteissa säilöntäaineillakin oli myös ihonhoidollinen funktio. Luonnonkosmetiikasta puuttuivat täysin instant-siloittavat silikonit ja muut aineet, jotka tekivät ihosta vain hyväkuntoisen näköisen, ja siksikin luonnonkosmetiikka tuntui hyvälle jutulle: iho näytti hyvältä vain jos se voi oikeasti hyvin. 

Seitsemän vuotta on pitkä aika ja iho on kokenut monenlaista sinä aikana. Välillä olen muistanut käydä kasvohoidoissa säännöllisesti, joka on tietenkin vaikuttanut ihoni vointiin positiivisesti. Välillä olen joutunut kosmarini patistamana vesikuurille, jotta kosteusköyhä ihoni ei kuivuisi kokonaan ja välillä olen innostunut hoitamaan ihoani jopa liikaa ja välillä unohtanut koko asian. Käyttämäni sarjat ovat muuttuneet vuosien varrella kuten ihonikin ja nykyään olen salliva sekakäyttäjä, joka poimii tuotteen sieltä toisen täältä ja yrittää tulla toimeen mahdollisimman pienellä määrällä mahdollisimman tehokkaita ihonhoitotuotteita.


Tällä hetkellä ihollani on menossa hyvä kausi, muistan juoda tarpeeksi vettä pitääkseni ihon kosteutettuna myös sisäisesti ja ihonhoitorutiinini on tarpeeksi simppeli että jaksan tehdä rutiinit säännöllisesti. Olen kokenut, että kosmetologini osaa valita minulle parhaat ihonhoitotuotteet eikä siksi sopimattomia tuotteita ole tullut kokeiltua vuosiin. Tällä hetkellä käytössäni on pääsääntöisesti vain kahta sarjaa, kotimaisia molemmat. Pitkään käyttämäni Ekopharma Helsinki sarjan lisäksi olen nyt Minnan suosituksesta käyttänyt myös Anumati Naturals-sarjaa, joka on hellävaraista Ekopharmaa selkeästi voimakkaampi niin tuoksujen kuin tehojenkin puolesta. Ihollani meni jonkun aikaa tottua Anumatin raaka-aineisiin, mutta nyt etenkin Antistress Cream on kuin tehty kuivalle iholleni, enkä enää tarvitse jokapäiväistä seerumiboostia iholleni erikseen. Tämä sopii minulle enemmän kuin hyvin.

Uutta haastetta ihonhoitoon tuo kuitenkin ikääntyminen ja vaikka olenkin kolmevitoseksi ihan hyvin säilynyt, on etenkin silmänympärysihossa alkanut näkymään muitakin kuin naurun tuomia ryppyjä. Nyt aloitinkin pitkästä aikaa silmänympärysihon hoitamisen omalla tuotteella ja valitsin käyttööni Anumatin antioksidantteja sisältävän silmien ja huulien ympäryksille tarkoitetun seerumin. Seerumi ei tietenkään pienennä jo syntyneitä ryppyjä, mutta kosteuttaa ja hoitaa ohutta ihoa kasvovoidetta tehokkaammin ja hellävaraisemmin. 

Olen myös ihastunut uudelleen ihoöljyihin, mutta niiden kanssa menen tällä hetkellä kahdella tuotteella, joista Anumatin Karelian Rose-kasvoöljyä käytän yleensä iltaisin ja Kiehlsin huomattavasti kevyempää Midnight Recovery Concentrate öljyä taas kuivan ihon aamuna ennen meikkivoidetta. (Kiehls ei merkkinä ole luonnonkosmetiikkaa, mutta ko. tuote on)


Naamiopuolella haikailen tällä hetkellä vanhan tuttuni, virolaisen Turbliss-turvenaamion perään, mutta ilmeisesti sen myynti on Suomessa loppunut. Mikä harmi, sillä turvenaamio toimii ainakin yhtä tehokkaasti ihon pintaverisuonten aktivaattorina, kuin viisi kertaa kalliimpi jenkkiläinen Glam Glown Youthmud, johon sorruin erään facebookryhmästä löytyneen suosituksen perusteella. Youthmud ei ole luonnonkosmetiikkaa, mutta ei pahimmasta päästä silikonikyllästettäkään, joten käytän toki kihelmöivää kaolinin savea sisältävän maskin loppuun ja toivon löytäväni sen seuraajaksi jotain vähän järkevämpää. Mutta välillä on pakko mennä hypen perusteella, ja eihän sitä koskaan tiedä kuinka glam ja glow olen ylikalliin purkin käytettyäni ;) Jos jollakin on kuitenkin suosituksia Suomessa myytävistä turvenaamioista, otan ilolla vinkit vastaan!

Myös muut vinkit etenkin kuivan ihon hoitoon otetaan edelleen vastaan!

5 kommenttia

 1. Minä olen ihastunut Lushin Let The Good Times Roll kevyesti kuorivaan. Jättää ihan pinnan jälkeensä. Iho ei ole kukkinyt tämän jälkeen ollenkaan. Kosteuttava voide tähän päälle. Muuta en ole kaivannut enää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitääpä katsoa! Käytän kyllä välillä Lushia, mutta en yleensä kasvoissani jotka on melko herkät. Lushissa on aika paljon parfyymeja, väriaineita ja synteettisiä säilöntäaineita yms, joten pyrin tällaiset joka päivä käytössä olevat tuotteet valita muilta merkeiltä.

   Poista
 2. Katsopas Lehto Peat, löytyiskö sieltä mitään.
  Olisi ainakin suomalaista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää LehtoPeat mulla on tiedossa, mutta oon aika kranttu ja en halua kylppäriin niitä rumia purkkeja, mitä LehtoPeatilla on. Mulle kauneudenhoito on tavallaan harrastus, johon kuuluu myös se esteettinen nautinto. Mitään kultareunaisia designpurkkeja en tarvitse, mutta LehtoPeatin turvepurkit on vaan yksinkertaisesti susirumia :D (Olen kyllä testannut niitä!)

   Poista
  2. Toki turpeen voisi siirtää omaan nättiin purkkiin, mutta kuluttajana haluan että yritykset tekee nykypäivään sopivia pakkauksia ja LehtoPeatille voisikin lähettää terveisiä, että päivitys todellakin tekisi terää :)

   Poista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images