Uuden vuoden juomat Pienestä

Voi olla, että en ole koskaan kertonut työskennelleeni aikoinani pienpanimotuotteiden parissa useamman vuoden ajan. En...


Voi olla, että en ole koskaan kertonut työskennelleeni aikoinani pienpanimotuotteiden parissa useamman vuoden ajan. En ollut silloin enkä ole vieläkään mikään olutexpertti, mutta tykkään kyllä juoda olutta ja vaihdella olutlaatuja fiiliksen, vuodenajan ja ruuankin mukaan. Erotan kyllä ipat ja stoutit toisistaan, mutta edelleenkin kuvailen oluita sanoilla "hyvää" ja "pahaa" kuin millään true harrastajatermeillä. Silti, vaikka harrastuneisuuteni ei ole ääripäässä, seurailen kiinnostuneena etenkin suomalaisten pienpanimojen uutisia somesta ja iloitsen, että nykyään isojen tekijöiden rinnalta löytyy iso liuta pieniä käsityöläistyyppisiä panimoita. Näillä pienillä kun on mahdollisuus kikkailla vähän jännempiä oluita kuin Lapin kullalla.

Koska craft beerit ovat nyt muutenkin pinnalla, löytyy niitä vähän joka maitokaupasta ja vahvempana Alkosta ja siksi mulla ei ole ollut mikään kiire Helsingin keskustaan Ateneuminkujalle ilmestyneeseen Pien- pienpanimotuotemyymälään. Nyt kun olimme kuitenkin kaupungilla uuden vuoden aattona ja juhlajuomat olivat vielä ostamatta, piipahdimme Pienessä Kaamoksen ja Anna-Marian kanssa hakemassa jokaiselle muutaman pullon uuden vuoden kunniaksi. 

Kokonsa puolesta Pien on nimensä veroinen, mutta hyllystä löytyy tosi laaja valikoima sekä suomalaisia että ulkomaisia craft beerejä. Harmikseni etsimääni seinäjokisen Ruori Beer Companyn Ruori-olutta ei nyt valikoimasta löytynyt, mutta Kaamoksen haaviin tarttui eteläpohjalaisen Honkajoen Panimon mustikkalimu ja itsekin löysin suomalaisen juoman Pyynikin käsityöläispanimon vehnäoluen muodossa. Muut mukaan tarttuneet juomat olivat ruotsalaista vadelmaista hapanolutta sekä tanskalaista apaa. Harmi (ja tavallaan onni) vain on suomalainen alkoholilainsäädäntö, jonka vuoksi Pien-myymälän tuotteet ovat kaikki 4.7% tai alle. Se syö aika paljon valikoimaa, mutta toisaalta onhan näissä miedoissakin hyvät puolensa eikä kolme pulloa pitkän illan mittaan nautittuna ainakaan päihdytä.

Myymälän hyllylle jäi monta kiinnostavaa olutta (ja limua), ainakin nuo tuusulalaisen Cool Head Brewin oluet kiinnostavat kovasti inkiväärin ja maten käytön vuoksi :)

Näillä juomilla kohti vuotta 2017! Ihanaa juhlailtaa jengi.

Ps. Varoituksen sanana pakko kertoa, ettei Pienen paperikassit ole kovin jämerää tekoa ja kolmea olutta kantaessa pussin pohja petti juuri kotiovella. Onneksi sain pelastettua vadelmaolueni, mutta silti suosittelen pakkaamaan juomat joko omaan kassiin tai hankkimaan n. 3 euron hintaisen kangaskassin turvallisuussyistä.

4 kommenttia

 1. Mies kävi tuolla kun oltiin "jouluostoksilla" ja itse jäin ulkopuolelle (kiukutteleen), en älynnyt että siellä on limppareitakin. Tosiaan nuo Honkajoen panimon limpparit ovat kiinnostaneet, mutta kun eivät ihan lähikauppakamaa kuitenkaan ole, niin en ole päässyt livenä näkeen. Joten kiitos vinkistä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta juothan säkin olutta? Oisit vaan mennyt sisään!

   Toi limu oli hyvää, mustikkainen mutta ei kovin makea juoma. Itsellä jäi nämä Pienen juomat sittenkin odottamaan, avasin Humaloven kaakao-vanilja talvistoutin ja tää on niin iso etten jaksa muuta :D

   Poista
  2. Itse asiassa en, vaan juon kuivaa omenasiideriä :D Olisi sieltä varmasti sellaistakin löytynyt, mutta joku kiukutteluhomma siinä oli.

   Poista
 2. Mustikkalimonadi - ah, enpä ole ennen kuullutkaan sellaisesta!
  Mistä paikoista sitä saa?

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images