Kesälomarundin kesälomakirjat (+ Elisa Kirja arvonta)

yhteistyössä Elisa Kirja Pitkästä aikaa eloa blogin puolella! Instagram-seuraajat tietävätkin meidän olleen pienellä kesälomamatkal...

yhteistyössä Elisa Kirja

Pitkästä aikaa eloa blogin puolella! Instagram-seuraajat tietävätkin meidän olleen pienellä kesälomamatkalla ja kesällähän suunnitelmat saavat muuttua ja uusia kaupunkeja saattaa tulla matkan varrelle ihan vahingossa. Lähdimme reissuun torstaina junalla ja matkustimme Joensuuhun, Joensuusta jatkoimme sunnuntaina Jyväskylään autolla ja kotiin matkustimme bussilla, joten matkatunteja kertyi yhteensä yli puoli vuorokautta, kolmelle päivälle jaettuna toki.

Onneksi etenkin junat ja bussit ovat myös 5-vuotiaan mieleen ja kokenut lapsimatkustaja osaa ottaa ilon irti paikallaan olemisesta. Itse asiassa etenkin kaksin matkustaessa nuo taipaleet ovat ihan lempijuttujamme, meillä on aina hyvät eväät ja lukemiset mukana ja nautimme rennosta matkustuksesta täysillä. 

Kuten jo hetki sitten kerroin, on Elisa Kirja kännysovellus korvannut meillä monet fyysiset kirjat ja etenkin äänikirjoista on tullut suosikkeja. Tällä reissulla mulla oli luettavana Anu Silferbergin Äitikortti, kirja johon en uskaltanut edes kajota kotiäitiaikoinani ja Kaamos kuunteli yllätysyllätys Risto Räppääjää. Tilasin leffastakin tutun Risto Räppääjä ja Yöhaukka-äänikirjan heti junaan hypätessämme ja sen hän halusi kuunnella aina kun matkustimme. Joensuusta Jyväskylään autolla matkustaessa laitoimme kirjan kaijuttimien kautta koko autojengillemme kuulumaan ja me aikuisetkin päästiin Riston seikkailujen makuun. Pakko myöntää, että kyllä kirja on vaan sata kertaa parempi, mitä se leffa! Hyvä juttu Elisa Kirjassa on, että sovellusta voi käyttää ueampi yhtä aikaa ja samalla kun toinen kuuntelee äänikirjaa voi toinen lukea tavallista opusta oman puhelimensa kautta.


Kaamoshan on melko hulabaloo välillä ja aika useinkin, joten aluksi äänikirjoihin tutustuessa olin tosi yllättynyt, että hän jaksaa keskittyä useiksi tunneiksi tarinaan. En edes muista mitä kautta äänikirjat oikein löysivät meille, mutta Elisa Kirjan kautta me ollaan aina niitä kuunneltu. Kevään suururakkana Kaamos kuunteli kahdeksantuntisen Tuutikki Tolosen Mörkövahdin, joka on muuten nyt alennuksessa äänikirjana (ihan huippu!!) ja olin kauhean iloinen, että kuuntelemisen lisäksi lapsi jaksoi keskittyä tarinaan monena iltana ja muisti mitä aiemmin oli tapahtunut. Nämä on juuri niitä juttuja, joissa kirjat eroavat leffoista, niistä nautitaan pienissä erissä ja tarinat jatkuvat pitkään. 

Kesälomien kunniaksi tein pienen listauksen siitä, mitä kirjoja me suosittelemme teille kesälomalukemiseksi. Lasten kirjat ovat kaikki äänikirjamuodossa (koska me luemme kaikki lastenkirjat äänikirjoina jos vain mahdollista) ja aikuisten suosituksista löytyy sekä ääntä että ihan perus e-kirjaa.

Tove Jansson: Kesäkirja
Paula Noronen: Supermarsu ja jääräpää Janne
Juha Itkonen: Palatkaa perhoset
Laura Paloheimo: Puppiduu
Sinikka ja Tiina Nopola: Risto Räppääjä ja kauhea makkara
Siri Kolu: Me Rosvolat
Marie Kondo: Kon Mari
Maaret Kallio: Lujasti lempeä
Tuutikki Tolonen: Mörkövahti
Tove Janson: Näkymätön lapsi ja muita kertomuksia
Outi Pakkanen: Ruohonleikkaaja
Kati Hiekkapelto: Tumma
Veera Salmi: Puluboi ja Ponin kirja
Martin Widmark: Polkupyörän arvoitus
Enni Mustonen: Paimentyttö
Anu Silfverberg: Äitikortti

Yllä mainitut kirjat ja sadat muut löytyvät siis kaikki Elisa Kirjasta. Sovelluksen voit ladata App Storesta täältä ja Google Play-kaupasta täältä.

Elisa Kirjassa on mielestäni lähes aina joku hyvä kamppis meneillään ja ainakin itse olen löytänyt kirjat useimmiten juuri alepuolelta. Tällä hetkellä meneillään on kesäkampanja ja sovelluksen ladattuasi löydät helposti edullisia vaihtoehtoja kesälukemiseksi monista eri genreistä, niin lastenkirjoja kuin aikuisten luettavaakin.

KILPAILU!

Mulla on vieläpä pieni lahja joillekin teistä, nimittäin Elisa Kirjan 50 euron lahjakortit sekä blogissa että Instagramissa jaettavaksi! Kerrohan siis kommenttiboksissa mitä kirjoja sinä tai lapsesi luette kesäisin niin osallistut arvontaan (muista myös meiliosoitteesi täällä blogin puolella!). Kilpailu on voimassa perjantaihin 8.7.2016 saakka :)

Honor 5x puhelin saatu testiin

51 kommenttia

 1. Luin Mirjamille 3 kk lähtien joka ilta melkein 11 v asti,iltasatu oli meidän yhteinen rauhoittumishetki.
  Luin pepit,Eemeli,Ella kirjat,grimmin satuja yms täytyy sanoa, että kannatti,tytöllä on hyvä mielikuvitus ja äidinkieli 9

  VastaaPoista
 2. Viisikot on ihan parasta kesälukemista :)Kuulostaa kivalta toi teidän kesäreissailu.
  T. Nelliina
  nelliina at yahoo.com

  VastaaPoista
 3. Mä luen parhaillaan Kjäll Westön Kangastus 38:aa ja se on tähän mennessä ollut ihan tajuttoman hyvä! Ylipäätään suomalaisten kirjailijoiden teokset kiehtovat mua tällä hetkellä hurjan paljon. Lapsena mun suosikkeja taas oli Ella-kirjat ja Narnian tarinat. <3

  ulla.o.jalonen (at) gmail.com

  VastaaPoista
 4. Lapset tykkää Viirusta ja Pesosesta, Tatusta ja Patusta, Barbapapoista ym. Itse suosin mm. Seppo Jokista ja Leena Lehtolaista. Kiireisessä arjessa äänikirjat on pelastus, varsinaista lukemista ehdin harrastaa hyvin harvoin. Pääosin kuuntelen äänikirjoja pyöräillessäni työmatkoja.

  VastaaPoista
 5. Meillä luetaan lapsille melkeinpä mitä vaan kirjoja. Elisa kirjassa on lapsille tosi paljon Miinoja ja Manuja, mutta pitempiä kirjoja ei olla vielä testattu (äänikirjoina eikä tavallisia). Itsekin tulee luettua nykyään aina vain enemmän kirjoja Elisa kirjan kautta, tosin joku kirja on aina menossa myös paperiversiona (tällä hetkellä Stephen Kingin Tukikohta).

  VastaaPoista
 6. Mummo lukee pikku Prinsessan kanssa yhdessä Pupu Tupuna kirjoja sekä erilaisia eläinaiheisia kirjoja mm Pikku Suden kurkistuskirja.
  mummolta@gmail.com

  VastaaPoista
 7. Meillä luetaan tällä hetkellä paljon Mauri Kunnasta :)
  hienokoru@gmail.com

  VastaaPoista
 8. Itsellä tulee luettua aikalailla laidasta laitaan :)
  moonangel_(att)hotmail.com

  VastaaPoista
 9. Tällähetkellä menossa Lumilapsi, Elisa kirjassa.

  VastaaPoista
 10. Pienimmän suosikki äkkää ja tykkää, keskimmäinen tykkää villit Virtasen sarjasta ja koululainen taitaa vielä lukea Coraline sarjakuvakirjaa. Itse luen parasta aikaa keskiyön ruusu nimistä tiiliskiveä. Elisakirjabonkin tuttu mutta äänikirjat vielä testaamatta. sonja.romppainen(at)gmail.com

  VastaaPoista
 11. Kesääni kuuluu dekkareita. Vuoroaan odottelee mm. Galbraithin uusin, Kelperin pari uusinta (ruotsiksi), ja Rönnbackan koko äänikirjatuotanto. Dekkareiden kanssa on kiva kävellä pitkiäkin matkoja, mihin tällaiset ihanan viileät kesäpäivät antavat oivan mahdollisuuden. Ai, niin ja sitten löysin kirjästosta Paasilinnan saksaksi, joten aivan uudenlaista kielikylpyäkin on luvassa.

  T. Äänikirjojen suurkuluttaja jo vuodesta 1986
  kvesterbacka at hotmail piste com

  VastaaPoista
 12. Kesäisin on kiva lukea jotain kevyttä, juuri aloitin Paluu Rivertoniin, toivottavasti on hyvä :)
  haaruhainen@gmail.com

  VastaaPoista
 13. Meillä on luettu iltasatuja ihan pienestä jonnekin tuonne 10 vuoden ikään asti. Sitten ovat halunneet lukea itsekseen. Talvella ei juurikaan tule luettua. Tv vie ärsyttävällä tavalla voiton kun väsyttää eikä kuitenkaan ihan vielä halua nukkumaan. Kesällä ja erityisesti lomalla tulee luettua enemmän. Itsellä nyt menossa Härkösen Kaikki oikein. Luen vähän milloin mitäkin. Välillä jännäreitä välillä rakkautta. Yleensä se on kirjailija/ kirjan nimi/ esittely kun herättää kiinnostuksen.

  VastaaPoista
 14. Kaikkea mitä divarista löytyy!! kolmikieli@gmail.com

  VastaaPoista
 15. Kesäkuu oli oikein dekkarikuukausi. Sain jo luettua mm. Poznanskin Viisi, Neuhausin Lumikin on kuoltava, Rudbergin uusin kirja ja jopa vahvaa brittidekkarikirjailijaa P.D.Jamesia. Ihanaa kun Elisa kirjassa on niin hyvä valikoima eri genrejä.
  krikumpu@gmail.com

  VastaaPoista
 16. Itse luen juuri Kate Mortonin kirjoja, sain eilen päätökseen Kaukaiset hetket ja aloittelen Paluu Rivertoniin. Loistavia kirjoja. Lapset kuuntelee "iltasaduksi" Harry Pottereita äänikirjoina. Tuntuvat tykkäävän.
  minunosoite2(at)gmail.com

  VastaaPoista
 17. Itse luen kirjoja laidasta laitaan, nyt menossa on Kaikki se mitä en muista -kirja. Teini-ikäinen tytär suosii jännitystä, sekä fantasiaa. Elisan e-kirjoja (juuri niitä alennettuun hintaan myytyjä) olen ladannut läjän iPadilleni, ne ovat niin näppäriä reissussa. Yksi äänikirjakin on tullut hankittua, mutta sitä en ole vielä kuunnellut.

  suvi.vikholm(a)luukku.com

  VastaaPoista
 18. Kesällä on ihanaa, kun on kerrankin aikaa syventyä romaaneihin. Tänä kesänä listalla ainakin Doerrin Kaikki se valo jota emme näe ja Valtosen He eivät tiedä mitä tekevät.

  VastaaPoista
 19. Enni Mustosen kirjat on ihanaa kesälukemista!
  suloinensaukko@hotmail.fi

  VastaaPoista
 20. Äänikirjana Mike Monroe ja e-kirjana Kate Morton. Olen aina lukenut paljon ja kirjapalvelun myötä on kirja aina mukana.

  satu.nattinen@gmail.com

  VastaaPoista
 21. Tällä hetkellä Risto Räppääjä ja Reuhurinne vanhemman kanssa ja Muumit pienemmälle. Kiitos tästä vinkistä, asumme nimittäin Australiassa ja oikeat kirjat ovat aika raskaita kuljettaa/lähettää :-)

  VastaaPoista
 22. Puolivuotias poikani ei juurikaan kirjoista mitään ymmärrä, mutta tämä mamma on e-kirjat kokenut loistavaksi keinoksi vauvan pitkäänkin kestävissä nukutuspuuhissa. Ei hämärässä perinteistä kirjaa näe lukea ja sivun kääntäminen saa pienen havahtumaan, e-kirjat toimivat loistavasti!
  Viime aikoina on dekkareita luettu ja pari sarjaa jäi pahasti kesken...

  noora.patomaki@gmail.com

  VastaaPoista
 23. Kesällä lukee mieluusti jotain ajankohtaista, jos vaikka johonkin reissuun liittyen. Nyt tulee oltua tänä kesänä pari päivää Venetsiassa. Valmistaudun lukemalla Hemingwayn Joen yli puiden siimekseen.

  penttinenpborjomi@gmail.com

  VastaaPoista
 24. Meillä lasten suosikkeja ovat Risto Räppääjät, Astrid Lindgrenin tuotanto, Mauri Kunnaksen kirjat jne. Noita Nokinenä -kuunnelmia on tullut kuunneltua myös, ovat tuttuja myös omasta lapsuudestani! Itse luen kesällä vähän normaalia kevyempää "hömppää", jotain kirjaston romantiikkahyllystä, Catherine Cookson, Cathy Kelly, Kaari Utriota tms tai sitten ihan vaan aikakauslehtiä (esim. Kodin kuvalehti)
  Ida
  Osoite: ida.m.lahtinen@gmail.com

  VastaaPoista
 25. Kesäisin mieluiten tulee luettua kevyttä hömppää ja Nora Roberts on kyllä sen saran ykkösnimiä! Äänikirjoina kuuntelen mieluusti Harry Pottereita (koska Vesa Vierikko on vaan niin mahti lukija) ja Dan Brownin kirjoja.

  Tiiperi@gmail.com

  VastaaPoista
 26. Airiina
  Meillä luetaan kaikkea lasten kirjoista aikuisten dekkareihin. Suosikkeja lastenkirjoista ovat Pupu Tupunat ja muumit.

  aiholapp(at)uusikaupunki.fi

  VastaaPoista
 27. Tulee mieleen radion kuuntelu. Ennen sitä aina odoteltiin kuunnelmia, jotka ovat äänikerrontaa, tarinan kerrontaa monen ihmisen äänellä tuotettuna.
  Miten elävästi kuunnelmilla luotiinkaan läsnäolon tunnelma tilanteeseen ja hetkeen, jossa tarina eteni.

  Tai vielä kauempaan aikaan verrattuna, aikaan ennen radiota, ihmiset kokoontuivat pirttiin kuuntelemaan tarinoiden ja satujen kertojaa, usein tehden samalla käsillään jotain puhdetöitä tai käsitöita.

  Ihmisellä on luontainen tarve kuunnella tarinoita toisen lukemana tai kertomana. Tämä pätee kaikenikäisiin.

  VastaaPoista
 28. Viimeksi luin viimeksi John Irvingin Ihmeiden tien, joka puuduttavan alun jälkeen tempaisi mukaansa. Lapsille luetaan paljon, tosin viime aikoina lukemisen on liian usein korvannut EM-futis. Potterit, Astrid Lindgrenin kirjat, Räppääjät ainakin ovat suosikkeja meillä.

  VastaaPoista
 29. Meillä on kolme poikaa ja vuoroilloin saavat valita iltasadun. 3-vuotias rakastaa Teemu -kirjoja. 6- ja 9-vuotiaat valitsevat yleensä pidemmän kirjan, jota sitten luetaan kappale kerrallaan. Onnelit ja Annelit, Kolme iloista rosvoa ja Eemelit on esim. luettu näin.
  Isoin lukee toki jo itsekin, mutta ääneen luettu ja yhdessä kuunneltu iltasatu on niin tärkeä rutiini meille kaikille, että ihan helposti emme siitä luovu.

  VastaaPoista
 30. Luen kesällä samankaltaisia kirjoja kuin muina vuodenaikoina.
  Nyt on vuorossa Dirk Gentlyn holistinen etsivätoimisto. Muutama dekkari olisi seuraavana vuorossa.

  raistlinmajere31@hotmail.com

  VastaaPoista
 31. Terveiset kesälaitumilta. Valitettavasti lapsia ei ole mutta itse luen tänä kesänä Jo Nesbon tuotantoa-hyisevän jännittävää etenkin kun taustat ovat kohdallaan... nytkin ukkonen möykkää ja sade ropisee retrovaununi kattoon

  VastaaPoista
 32. Minä luen valitettavan vähän. Kummitytölleni ja hänen siskolleen luen aina silloin tällöin mitä kirjoja nyt sattuu olemaan. Ei ole suosikkia.
  mari.holmqvist@gmail.com

  VastaaPoista
 33. Kesään sopii luettavaksi ihanat, romanttiset tarinat. Muumi-tarinoista löytyy kaiken ikäisille ajateltavaa ja ihania henkilökuvia.
  merova@saunalahti.fi

  VastaaPoista
 34. Viimeksi luin Ritva Siikalan Musta sielu valkonaama. Nyt ajattelin hankkia lapsenlapselleni vaikka tuon Mörkö-jutun.
  ritva.nykanen@gmail.com

  VastaaPoista
 35. Lempparit ympärivuoden ovat fantasia, scifi ja romanssi. pakipina@yahoo.com

  VastaaPoista
 36. Dekkareita :)

  suvikkeli@gmail.com

  VastaaPoista
 37. Kesäisin tartun usein emglanninkielisiin (fantasia)pokkareihin. Jostain syystä en jaksa niitä talvisin oikein lukea, mutta kesällä onnistuu. Samalla pysyy kielitaitokin vähän yllä. Nyt onkesken Game of Thrtones -sarja, viime kesänä luin Pratchetteja.

  VastaaPoista
 38. Lapsi on jo niin iso, että hoitaa lukemisensa itse. Minä taas luen kaiken, mikä käsiin sattuu ja ehdin. Kerron aina lukemisistani ja mielipiteistäni myös blogissanti.

  T. Täysin arkista

  VastaaPoista
 39. Meillä poitsun, 5-v. tämän hetken lemppakirjat ovat Risto Räppääjät 😊Mauri Kunnaksen kirjat ovat myös ikisuosikkeja 😀

  VastaaPoista
 40. Itse tulee luettua dekkareita ja onpa tullut luettua muutamia elisakirjan ilmaisia klassikoita, jotka ovat joskus koulu aikoina jääneet lukematta tai muuten unohtuneet.

  Meillä lapsi on jo teini iässä ja häntä on vaikea houkutella pelien parista kirjoja lukemaan. Sääli!

  maxvv75@gmail.com

  VastaaPoista
 41. Mukana kivassa arvonnassa! Lueskelen mieluiten dekkareita ja kaikenlaista jännitystä :)
  netteri@gmail.com

  VastaaPoista
 42. Lasten suosikki on tällä hetkellä Risto Räppääjä. Aikuisten kirjoista tänä kesänä on mennyt eniten Haruki Murakamin kirjoja.

  VastaaPoista
 43. Vakiokesälukemista ei ole, mutta juhannuksen tienoille tarvitaan joku paksu romaani. Viime vuonna se oli Jussi Valtosen He eivät tiedä mitä tekevät, tänä vuonna käsille osui Anthony Doerrin Davidin uni.

  VastaaPoista
 44. Luin juuri hauskan lastenromaanin Ponku, Peetu ja helppo nakki. Esikoisen kanssa lueskelemme juuri nut perinteisiä satuja sekä Eemeliä ja Peppiä. Kuopuksen suosikkeja ovat Onni-pojat ja Tompat. Itselläni on kesäkirjapinossa muun muassa Agatha Christien ja Vera Valan dekkareita. Odotan kovasti myös Minna Rytisalon Lempi-kirja ilmestymistä! Äitikortti on muuten mielenkiintoinen kirja, vaikka en kaikesta olekaan kirjailijan kanssa aivan samaa mieltä. Mukana arvonnassa. sosuliblog(at)gmail.com

  VastaaPoista
 45. Dekkareita ja rakkaushömpää, 2-vuotiaan veljenpojan kanssa luetaan nukkumaan mennessä aina samat hänen valitsemat kirjat: Maatilan päivä, Kaupunkilaishiiri ja maalaishiiri sekä norsukirja. =D

  sannamaria77 at gmail.com

  VastaaPoista
 46. Itse luen tenttikirjoja, jotka on onneksi aika kivoja kun opiskelen kivaa alaa. Lisäksi luen erityisesti dekkareita ja taidekirjoja, muutenkin vähän mitä nyt sattuu käteen tarttumaan ja mihin jää aikaa. Lasten kanssa luetaan paljon. Vanhemman kanssa luettu just me Rosvolat loppuun ja pienempi innostuu milloin mistäkin esim. Mauri Kunnaksen kirjoista, Tomppa kirjoista ja Viirusta ja Pesosesta, joita vanhempi seitsemänvuotiaskin mielellään toki kuuntelee.

  VastaaPoista
 47. kesällä ei ehdi lukea, mutta äänikirjat ovat tehokkaassa käytössä. Rikkaruohot ja marjat hoituu kevyesti kun samalla kuuntelee korvanapeista kirjoja.
  marjo66@suomi24.fi

  VastaaPoista
 48. Dekkareita ja runoja menee. EinoLeinonpäivän Elisakirjat miellyttävästi yllätti.

  VastaaPoista
 49. Olispa mukava päästä kokemaan äänikirjojen maailma.. :) Meille vielä ihan vieraita.

  Lapselle eli kuusveelleni luen mitämilloinkin poika haluaa.. :) Pitäisi alkaa hommaamaan vähän pidempiä kirjoja. Nykyiset kun on selvästi suunnattu vähän pienemmille. Nalle Puheista hän on aina tykännyt. <3

  Itse haluaisin tänä kesänä saada luetuksi Vuorisen Juoppohullun päiväkirjojen vitososan. Löytyisiköhän sekin tuolta Elisasta? :)

  VastaaPoista
 50. Olispa mukava päästä kokemaan äänikirjojen maailma.. :) Meille vielä ihan vieraita.

  Lapselle eli kuusveelleni luen mitämilloinkin poika haluaa.. :) Pitäisi alkaa hommaamaan vähän pidempiä kirjoja. Nykyiset kun on selvästi suunnattu vähän pienemmille. Nalle Puheista hän on aina tykännyt. <3

  Itse haluaisin tänä kesänä saada luetuksi Vuorisen Juoppohullun päiväkirjojen vitososan. Löytyisiköhän sekin tuolta Elisasta? :)

  VastaaPoista
 51. Kesällä tarttuu pokkareita helposti mukaan. Kevyttä luettavaa. Muutoin mulla on pinttymä Riikka Pulkkisen ja Juha Itkosen tuotantoon.

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images