Lapseni sanoi, että...

Isyyspakkauksen Tommilla on ollut viimeisen vuoden aikana paljon hauskoja "ja sitten lapseni sanoi, että..." juttuja ja ajattelin...

kaamos mainio jumpsuit palladium lasten kengat


Isyyspakkauksen Tommilla on ollut viimeisen vuoden aikana paljon hauskoja "ja sitten lapseni sanoi, että..." juttuja ja ajattelin nyt lainata ideaa myös omaan blogiini. Tuntuu, että Kaamos on kunnostautunut viime aikoina tosi paljon siinä, mitä suusta tulee. Hän ei enää vain puhu, vaan käyttää ovelasti puhetta hyväkseen yrittäessään saada tahtoaan läpi.


Tänään päiväkodista tullessa Kaamos eteni tosi tosi hitaasti takanani ja huusi kärsien: en jaksa kävellä, ota minut syliin! Sanoin, että kyllä tämän verran (100m) pitää jaksaa kävellä, jolloin hän kysyi "olenko minä liian iso poika kannettavaksi" johon vastasin, että kyllä olet. Vastausta ei tarvinnut odottaa: "avataanko sitten se isojen poikien legopaketti joka meillä on kotona?". EI AVATA. (kyseessä on siis Legolandiasta tuotu arkkitehtilegopaketti yli 12-vuotiaille)


Kotiin selvittyämme alkoi toisen lempiasian, Netflixin katsomisen vinkuminen. Kyllähän se on joka päivä melko tunteellista, mutta tänään lähes riipivää: "Kaamoksella on ollut ikävä Netflixiä koko päivän JA NETFLIXILLÄ KAAMOSTA". Selvä...ja kyllähän me lähes joka ilta pari lastenohjelmaa katsotaankin, joten sanoin, että iltaruuan jälkeen onnistuu. Ruokaillessa Kaamos sitten totesi, että olisi ihanaa ottaa rauhallisesti ja katsoa Ystävien kylää. Pakkohan se oli sitten pari jaksoa katsoa yhdessä, kun mun yleisin hokema taitaa nykyään olla, että ota rauhallisesti. Kerrankin idea siihen tuli oma-aloitteisesti (mutta ei ilman taka-ajatuksia).


mainio jumpsuit syksu 2015


Vaikka perheessä on vain yksi lapsi, jää nämä sutkautukset valitettavan usein vain omaan muistiin, eikä vauvakirjaakaan olla päivitetty vuosiin. Onneksi soittelemme lapsen isän kanssa lähes päivittäin, niin saadaan vähän välitettyä tietoa mistä narusta nyt vedellään. Viimeisen kuukauden aikana eniten olemme nauraneet Kaamoksen "miten sujuu" kysymyksille, joita hän heittelee kymmeniä kertoja päivässä kun teemme ihan perusjuttuja. Paras on tietenkin, että myös vessan oven läpi huudetaan, että "SUJUUKO HYVIN". Välillä tekisi mieli kysyä että luotatko sä mun taitoihin ollenkaan :D


Seuraa blogiani Instagramissa, Facebookissa ja Bloglovinin kautta.

8 kommenttia

 1. täällä pian 4veen äiti, joka ei pysty pitää aina pokkaa tuon jäpikän kanssa. pikkusisko oli oksutaudissa taannoin. samalla kun yritin itkevän, raivoavan ja oksentavan 1,5veen leksat saada kiinni vatiin, heräsi 4vee ja työnsi nenänsä vadin väliin sanoen: "minä tulin vain vähän katsomaan miten täällä sujuu". ja meillä niinpäin, että poika huutelee vessasta: "täällä sujuu ihan hyvin". eilen tarjosin lidlin rahkaa ja sain vilpittömän kommentin: "sinun täytyy tehdä parempaa ruokaa, sellaista mistä minä tykkään". asia selvä!

  VastaaPoista
 2. Onko toi "miten sujuu?" joku trendi-ilmaisu?! :D mäkin pidättelen pokkaa tosi usein. Että kiitos kysymästä, sujuu tosi hyvin tämä kahvin keitto ja vessassa käyminen. Välillä vastaan että tosi huonosti sujuu, jolloin lapsi innostuu että "oikeinko tosi pahasti sujuu" :D

  VastaaPoista
 3. Mun 4v. Poika käyttää myös tuota "miten sujuu?" Joten epäilen että mahtaako olla jostain ohjelmasta?
  Mä aloin nyt kirjoittamaan sellaiselle vihkolle kaikenlaisia juttuja joita tuo poika päästelee.
  Välillä todella on narussa pitelemistä. "Sisulle tulee kylmä jos ei pääse äidin kainaloon" on iltaisin meillä aina.

  VastaaPoista
 4. Meillä on iltaisin aina "leikitäänkö vauvaa" aika ja olemme sitten peiton alla kaksin muka saimaannorpan lumipesässä. Tai sit krokotiilivauvoja. Uusin oli kaneli ja puuro vauvat..

  VastaaPoista
 5. Mä taas ajattelin luettuani, että kyseletkö sinä Kaamokselta usein "miten sujuu"? Sehän olisi luontevaa napata omaan puheeseen. Ihan tuo Netflix... :)

  VastaaPoista
 6. hehe, ihan hyvä huomio! Kyselenhän minä ja yhtä itsestään selvissä paikoissa, kuten vaikka legoleikkien yhteydessä :) Pitää vielä kysyä päiväkodista, että hokeeko moni muukin tuota lausetta, että olenko mä tartuttanut vai onko se joku trendijuttu :D

  VastaaPoista
 7. Minusta ehdottomasti tylsintä mitä voi olla on kuunnella/lukea toisten lasten suusta tulleita "viisauksia", "hauskoja" juttuja tms.
  Ne ovat varmasti mitä lystikkäimpiä ja oivaltavimpia lapsen omalle vanhemmalle ja pidän itsekin OMAN lapseni juttuja välillä hauskoina (ei tosin tulisi mieleenkään piinata niillä muita).
  Mutta kun jonkun vanhemman lause alkaa sanoilla: "Arvaa mitä hauskaa meidän Eetu/Eevi sanoi...", tiedän että tulossa on puuduttava sisäpiirin vitsi, jolle on sosiaalisen pakon edestä hymyiltävä ja vähintään hymähdettävä hyväntahtoisesti.

  VastaaPoista
 8. Sun kannattaa sitten jatkossa skipata nää mun piinaavat jutut :)

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images