KATUTAIDETTA MYYRMÄESSÄ

Tänään Myyrmäen asemalle tullessamme piti hieraista kaksi kertaa silmiään, sillä asema oli hieman uudistunut sitten viimenäkemän! Enn...

myyrmaki asema taide pesukarhut – kopiomyyrmaki asema taide seina1myyrmaki asema taide kuvat jalat – kopio myyrmaki asema taide 2 – kopio myyrmaki asema taide elefantti – kopio myyrmaki asema taide kuvat – kopio myyrmaki asema taide ita ja lansi2 – kopio myyrmaki asema taide kuvat koirat – kopio myyrmaki asema taide pollo myyrmaki asema taide seina


Tänään Myyrmäen asemalle tullessamme piti hieraista kaksi kertaa silmiään, sillä asema oli hieman uudistunut sitten viimenäkemän! Ennen harmaa ja sokkeloinen, vähän pelottavakin asema oli muuttunut edukseen katutaiteen keinoin ja väriä löytyi kuin Tikkurilan värikartasta. Ennen ei olisi käynyt mielessäkään viettää asemalla aikaa, nyt kiersimme jokaisen teoksen läpi ja soittelimme asemahalliin matkustajien iloksi tuotua pianoakin. Asema oli ihana!


Miksiköhän asemat ovat lähes aina harmaita ja ankeita betonilaatikoita? Ottaisin mielelläni näitä "taideasemia" lisää Suomeen, sillä Myyrmäen lisäksi esimerkiksi Kampin metroasema on kiva paikka kulkea, kun samalla näkee myös taidenäyttelyn ilmaiseksi. Erityisesti nämä lapsekkaat värikkäät kuvat olivat mieleeni, sillä se veivät "asematunnelipelon" pois kokonaan. Uskoisin, että näillä kuvilla on myös ilkivaltaa ehkäisevä vaikutus, tai no ainakin parempi vaikutus kuin niillä iänikuisilla "ei ei älä älä" kylteillä ja kehotuksilla, mitä kaupungit ovat nykyään täynnä. Ehkä tällaisten projektien jälkeen katutaide ja satunnaiset bommaukset myös erotetaan paremmin toisistaan, eikä kaikkea seinään maalattua pidettäisi töhrynä. Hyvä Myyrmäki, mukava tulla toistekin!


Seuraa blogiani Facebookissa, Blogilistalla tai Bloglovinin kautta.

2 kommenttia

  1. Nuudelinaisen ja pylväät on itseasiassa tehnyt sama nainen joka teki Hillan seinämaalaukset ja suunnitteli ikkunateippaukset, hinnastot jne. Hyvä Maikki! :)

    VastaaPoista
  2. Oi miten hienoja. Näin pohjoisessa (ja maalla) asuvana aina ihastelen etelän tapahtumia ja juttuja, vaikka en varmaan osaisi asua siellä :)

    VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images