MITÄ BLOGGAAMISEEN TARVITAAN?

Lieneekö kukaan muu tietoinen bloginsa iästä, mutta minä olen. Tämä nykyinen blogi täytti nimittäin pari päivää sitten jo neljä vuotta! Olen...

OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Lieneekö kukaan muu tietoinen bloginsa iästä, mutta minä olen. Tämä nykyinen blogi täytti nimittäin pari päivää sitten jo neljä vuotta! Olen kuitenkin blogannut säännöllisesti huomattavasti kauemmin, joten sinäänsä neljä vuotta tuntuu vähältä, mutta onhan se kuitenkin aika paljon? Onnea siis blogini, joka olet pysynyt rinnallani niin myötä- kuin vastamäissäkin!


Blogisynttäreistä tuli mieleen Riikan taannoin heittämä haaste esitellä oma bloggauspaikka. Pakko myöntää, että ihan liian usein rötkötän sohvalla työläppärini kanssa, mutta useimmiten sentään työpöydän ääressä. Bloggauspisteeni on varmasti yksi epäergonimisimmista, mutta toisaalta en istu tuntikausia päivittäin tässä näpyttämässä, postauksien tekemiseen kun menee keskimäärin puolesta tunnista tuntiin päivässä. Juu ei, en siis suunnittele monestikaan etukäteen postauksia vaan annan mennä, yleensä päivän aikana on kameraan tallentunut jotain blogattavaa, mikä muuttuu postaukseksi yleensä iltaisin klo 21-00 välisenä aikana lapsen ollessa nukkumassa. Pidän tärkeänä, ettei bloggaaminen vie aikaa lapsen ja minun yhteisestä ajasta.


OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Työpöytäni on Ikean seinään kiinnitettävä klaffipöytä ja tuoli korkea baarijakkara. Koneena käytän Sonyn pc:ta, jonka ostin noin vuosi sitten. Töissä käytän nykyään Applen koneita, mutta kirjoittamiseen ja kuvien käsittelyyn tämä kone on ihan passeli. Iso näyttö ja näytössä kosketusnäyttö on ollut toimiva paketti myös lapsen kannalta Pikku kakkosen sivuilla pyöriessä.


Työpöydän lisäksi ajattelin esitellä myös pari muuta itselleni tärkeää bloggausjuttua. Kuvia käsitellessä käytän lähinnä Photoscapea, mikä on ilmainen ohjelma. Toinen, välillä kollaaseissa käyttämäni ohjelma on Photoshop cs2, jonka myös saa nykyään ilmaiseksi ladattua. Nämä ovat siis kaksi ohjelmaa, jotka koneeltani tulee löytyä ja välillä sorrun Picmonkeyn kuvakäsittelyyn, etenkin tekstejä lisättäessä se on usein hätäratkaisu numero 1. En ole kuitenkaan mikään Picmonkeyn suurin ystävä enää, helppohan se on mutta mutta... paskoo kuvat.


OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Kuvien suhteen en silti ole ollenkaan niin tarkka, kuin monet muut. Tykkään kyllä ihan hyvälaatuisista kuvista, mutta en viilaa ja höylää kuvia (tai tekstejä) vaan pyrin enemmänkin arkisuuteen. Minulta siis puuttuvat täysin ne "arjen fiilistelyt" missä jotain neilikkaa kuvataan kyynel silmässä, kun se on niin kaunis. Ei ole aikaa, eikä motivaatiota :D


Kamera on kuitenkin oltava olemassa ja mulla niitä on nyt käytössä kolme erilaista. Nikonin yhteistyöbloggaajana sain käyttööni (=lainaan) perus harrastajajärkkärin D5200, mutta valitettavasti kamera ei ihan täysin vastaa toiveitani. Kamera kyllä toimii kuin pitää, mutta sen näyttö on tuonut matkan varrella useammankin harmaan hiuksen. Käytän kuitenkin kameraa silloin tällöin edelleen, mulla kun on omasta takaa Nikonin objektiiveja vaikka mihin tarkoitukseen. Toinen laina-Nikonini sen sijaan on ihan mahtava Nikon1 AW1 peilitön järkkäri, millä saa hyviä kuvia joka paikassa ja kaiken lisäksi se kestää jopa tiputuksen ja on vesitiivis. Tähän odotan kieli pitkällä uusia linssejä ilmestyväksi, etenkin valovoimaisia sellaisia. Yksi mielenkiintoinen löytyisikin jo nyt, nimittäin 10mm f/ 2.8. Nikon 1 AW 1:sta suosittelen kyllä lämpimästi etenkin lapsiperheille, kameran kun voi huoletta antaa myös lapsen käytettäväksi esimerkiksi matkoilla.


Ennen joulua hankin myös vanhana Olympus Pen-tyttönä Penin uusimman mallin E-PL 7:n. Ostoon vaikutti seuraavat seikat: wifi, jonka kautta kuvat saa helposti koneelle ja kännyyn, vanhat jo olemassa olevat objektiivini, kosketusnäyttö ja (älkää naurako) selfienäyttö. On se vaan oikeasti kätevää, että voi ottaa kuvan ihan itsestään... Olympuksen kanssa mulla on aikamoinen kuherruskuukausi meneillään ja varsinkin lainassa oleva 25mm 1:1.8 linssi on puhdasta rakkautta. Vähän harmittaa noiden vanhojen Nikonin linssieni puolesta, mutta kyllä musta tuntuu että Olympus E-PL7 ja Nikon 1 AW1 tulee olemaan ne käytetyimmät rungot tästä lähtien. Niin ja hei, jos vasta harkitset bloggaamisen aloittamista niin täsmennyt: tässä hommassa ei TODELLAKAAN tarvita 3 kameraa, ihan yksi riittää. Sanoisin että bonusta on, jos siihen yhteen saa valovoimaisen linssin.


olympus pen e-pl 7 25mm 1.8OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Näiden työvälineiden lisäksi tarvin tietenkin paljon aikaa yksin, skumppabileitä, showroomkäyntejä ja paljon ilmaista tavaraa blogatakseni. NOT. Mulla on muutama periaate, joista yksi on, etten edes yritä antaa kuvaa että bloggaajan tulisi juosta tuotelanseerauksesta toiseen ollakseen jotenkin ammattimainen. Ihan hauskaahan se on välillä käydä pistäytymässä vaikkapa työpäivän jälkeen jossain kemuissa, mutta koska mulle ei makseta ympäri ämpäri höyryämisestä palkkaa, en koe sen olevan millään lailla bloggaajan työtä. Tästä ollaan varmasti montaa mieltä, mutta itse koen siksi työpuoleksi kuvaamisen ja kirjoittamisen, loppu muu on silkkaa vapaaehtoista hupia :)


Ei muuten ole ollut vielä hetkeäkään, jolloin olisin harkinnut kirjoittamisen lopettamista. Tosin pakko myöntää, että motivaatio sahaa välillä laidasta laitaan, sillä elämässä on paljon paljon tärkeämpiäkin asioita kuin bloggaaminen. Nykyisin kun kommentoiminen on jakautunut kommenttiboksin lisäksi esimerkiksi Facebookiin ja Instagramiin, tunnen välillä oloni blogissani hieman yksinäiseksi. Meillä aikuisilla bloggaajilla kun lukijatkin ovat usein aikuisia ja sen myötä omistautuminen blogien kommentoinnille on ihan erilaista mitä nuoremmilla. En itsekään ole mikään kommentoimisen piirimestari ja silti kaipaan tosi paljon vuosien takaista yhteisöllisyyttä, mikä on muuttunut nyt lähinnä Instassa näkyväksi peukku-emojiksi. Ehkäpä vuoden 2015 lupaukseni olisikin aktivoitua lempiblogieni kommentoinnissa!


Mukavaa uutta vuotta 2015 kaikille!


Seuraa blogiani Facebookissa, Blogilistalla tai Bloglovinin kautta.

13 kommenttia

 1. Täällä mukana edelleen yksi aktiivinen lukija ja laiska kommentoija. Blogisi olen löytänyt tammikuussa 2011 kun esikoista odotin ja googlesta hain raskausblogeja. Monia juttuja suosituksestasi on meille vuosien varrella tullut aikoinaan tula, sitten potkupyörä, ja monia ihania merinovilla vaatteita. Viimeisemmän ahaan koin leffapostauksen yhteydessä että hei tuon vajaan 3, 5v kanssa voisi elokuviin mennä. Ihana että jaksat kirjoittaa ja monet aiheet edelleen kiinnostaa vaikka tämä kommentointi onkin olematonta.

  VastaaPoista
 2. "Minulta siis puuttuvat täysin ne ”arjen fiilistelyt” missä jotain neilikkaa kuvataan kyynel silmässä, kun se on niin kaunis."

  Päivän naurut! Kiitos! :D

  Olen lukenut blogiasi jo monta vuotta, mutta olen aika huono kommentoimaan ikinä mitään. :) Tykkään lukea blogiasi nimenomaan juuri arkisuuden vuoksi, enkä edes kaipaa niitä valkoisia sisustuskuvia ja ällöttäviä yksityiskohtia.

  Hyvää Uutta Vuotta! :)

  VastaaPoista
 3. Onnea blogille!

  Mulla ei ole kameraa ollenkaan ja sainkin tästä hyviä vinkkejä!

  VastaaPoista
 4. "Minulta siis puuttuvat täysin ne ”arjen fiilistelyt” missä jotain neilikkaa kuvataan kyynel silmässä, kun se on niin kaunis."

  Sama, täällä myös naurettiin tälle :)

  VastaaPoista
 5. Kiinnostava postaus, kiitos vinkeistä! Tuon Olympuksen on vissiin pakko olla hyvä, kun yhtään poikkipuolista sanaa en ole siitä lukenut... Mulla mukana myös täällä reissussa miehen Canon + 50mm 1.8 objektiivi. Kaikki kuvat edelleen kamerassa ja blogissa pelkkiä kännykuvia, kun tuo langaton wifi-yhteys puuttuu :P ;)

  VastaaPoista
 6. Hei mukava kuulla susta! Hauskaa kun vaikka sustakin kuuluu vähän, muistan ulkoa esimerkiksi meiliosoitteesi :D

  Tuo tuotteiden ostaminen on mulle aika toissijaista, toki musta on kiva antaa hyväksi havaittuja vinkkejä ja esimerkiksi hieno homma tää elokuvissa käymisen ahaa-elämys. ENiten kuitenkin mua lämmittää, että blogistani on tullut joillekin samanlainen "rutiini" mitä sen päivittäminen itselleni on. Nyt vaan monesti käyn katsomassa tilastoista et käykö täällä ketään kun vähän joka blogissa näkyy kommentointikato nykyään ;)

  VastaaPoista
 7. Hehe, mutta eikös ne ole aika yleisiä nuo leikkokukkajutut ja muu arjen fiilistely. Ehkä mun arki on vaan tosi paskaa kun jaksa laittaa pellavanarua lusikan ympärille enkä kuvaa leikkokukkia :P

  VastaaPoista
 8. Kännykameroilla kuvaaminen on nykyään tosi yleistä ja esim Briteissä ei kuulemma oikeen kukaan panosta blogiinsa järkkärikuvien vertaa, vaan se focus on usein sisällössä.Se on oikeastaan aika virkistävää, kun Suomessa kuvat ovat monesti todella viimeisteltyjä, mikä imho vie vähän sitä blogin maanläheisyyttä pois. Mielipidekysymyksiä nämä!

  VastaaPoista
 9. No en ole mikään valokuvausnero, mutta Pen on musta ollut tosi hyvä aina. Se on pieni ja helposti käytettävä ja hyvän linssin kanssa oikein toimiva. Sopii omiin tarpeisiini hyvin.

  Se mikä pen-malli on hyvä on tietenkin makuasia, esim toi wifi taitaa löytyä myös kortin kautta edellisessä e-pl5 mallissa, joka on tietenkin edullisempi mitä e-pl7. Vitosesta puuttuu joitakin ominaisuuksia mitä seiskassa on, mutta hintakin on edullisempi, taisi olla halvimmillaan 350 e kittiobjektiivin kanssa. (tosin se kittiobjektiivi ei ole itselläni koskaan käytössä)

  VastaaPoista
 10. Tuo on kyllä kieltämättä välillä vähän kurjaa, että peukuttaminen ja tykkääminen ovat syrjäyttäneet ihan perinteisen kommentoinnin - itsekin kuitenkin mielelläni käyn keskustelua ja koen blogin nimenomaan sinä, keskusteluna. Tosin kyllä täälläkin välillä sorrutaan pelkästään nostamaan peukkua... Tästä blogista tykkään sen monipuolisuudesta ja siitä, että se on hyvällä tavalla elämänmakuinen; en itsekään innostu sen neilikan kuvaamisesta saati sitten katselemisesta ;).

  VastaaPoista
 11. Moikka!
  Vieläkö suosittelisit yllämainittua olympusta? :) Mulla löytyy samsung nx 1000, mutta olympus houkuttelis kovasti. Nimenomaan yksi super tärkeä ominaisuus; selfie-näyttö! :D Mutta myös monet kehuneet kuvien laatua ja ilm. Myös automaatti säädöillä kuvat ovat huippuja? Sekä myös yksi syy kameran vaihdolle on lisäsalama. Tohon samsungiin, kun ei muita salamoita taida saada, kun mukana tulleen minin..
  Kiitos jo etukäteen jos jaksat vastailla! :)

  VastaaPoista
 12. Mä tykkään edelleen! Kuvanlaatuun vaikuttaa olennaisesti millä linssillä kuvaa, mutta kittilinssikin toimii oikein hyvin. Mä en ole mikään mestarikuvaaja, mutta kyllä mun käytössä nimenomaan Olympus pen on ollut pisimpään. Nikonillakin on hyviä minijärkkäreitä, joista tuo nikon1 aw 1 on kyllä tosi hyvä, viimeksi tänään oli rinteessä mukana lautaillessa :)

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images