HEI, ME KERÄILLÄÄN TONTTUJA!

Muhun on iskenyt tosi outo juttu, nimittäin jouluhulluus! Viime vuonna havahduin koko joulun tulemiseen ehkä 3 päivää ennen aattoa, nyt on...

aarikka nayteikkuna juna2 arikka tinttu peili 1tonttu hiihtaa aarikkatontturivi aarikkaaarikka nayteikkuna juna tontut junassa aarikkaporovaara tonttu aarikkaaarikka tyttotonttu myymala etela esplanadiarikka joulukuusi tontutaarikka pilkki tonttu 1


Muhun on iskenyt tosi outo juttu, nimittäin jouluhulluus! Viime vuonna havahduin koko joulun tulemiseen ehkä 3 päivää ennen aattoa, nyt on maisteltu jouluruokia ja marraskuusta, tänään starttasi jouluradion kuuntelu, lasta odottaa huomenna neljä joulukalenteria ja tälle vuodelle olen alkanut myös keräämään joulukoristeita. KYLLÄ.


Lähipostissamme oli pari viikkoa sitten Aarikan tonttuja vitosen kappale ja siinä jonotellessani aloin miettimään, että nuohan on oikeastaan tosi kivoja. Hankin muutaman ja sitten muutaman lisää...ja sitten pitikin mennä jo ihan oikeaan Aarikan liikkeeseen Pohjois-Esplanadille ihailemaan koko tonttukööriä. Puiset tontut erilaisten pienien esineiden kanssa on tosi sympaattisia ja kestäviä koristeita, uusimman tulokkaamme pilkkitontun ongen kohtalo mua hieman pelottaa kun nämä ovat aika aktiivisesti osana leikeissä. Mutta tähän asti on ainakin kestänyt!


Aarikan Espan myymälän ikkunaan oli tehty tosi ihana tonttumaailma, mitä halkoi rautatie. Ja rautatietä kiersi tietenkin juna, täynnä puisia Tonttuja ja Pakkasperheen jäseniä. Junarata vei kyllä kolmevuotiaan mukanaan niin, että sain hoitaa tonttuostokseni yksin. Lapsi oli kuin liimattu ikkunaan. Mäkin tuijotin aika pitkään ikkunaa ja tein muistiinpanoja mitä tonttuja haluaisin meille muuttavan, ainakin peiliä pitelevä tonttutyttö ja tonttuäiti vauvan kanssa olisi ihania!


Keräileekö kukaan muu tonttuja? Aika mummo harrastus, mutta välillä pitää hurahtaa :D


Seuraa blogiani Facebookissa, Blogilistalla tai Bloglovinin kautta.

7 kommenttia

 1. Aarikan tonttuja vitosen kappale. Nyt minä olen vähän kade. Olisin minäkin ostanut ison tonttujoukon noin halvalla. Mutta mun eteen ei ole tullut noin halpoja tonttuja. Kivoja ovat!

  VastaaPoista
 2. Niitä on ollut useissa posteissa ainakin Helsingissä, olisikohan teilläkin vielä?

  VastaaPoista
 3. minä! Oon varmaan kymmenen vuoden ajan joka vuosi ostanut jonkun Aarikan uutuustontun/tonttuja. Nyt tonttuja onkin kertynyt jo kunnon armeija. Meillä oli jo lapsuudenkodissa Aarikan tonttuja jouluisin, luulenpa, että innostus Aarikasta on tullut jo sieltä.

  VastaaPoista
 4. Tunnistan niin tämän joulufiilistelyn ja täälläkin ensimmäistä kertaa. Olisikohan äidiksitulolla jotain tekemistä asian kanssa :)? Tosin alle yksi vuotias ei vielä saa samoja fiiliksiä kuin mutsi. Pitää ehdottomasti kokeilla jouluradiota.

  VastaaPoista
 5. Hei eläpä mummottele! Meillä kerätään ja näitä on kasapäin. Iiiiiihanat tontut.

  VastaaPoista
 6. Oi, mun lapsuuden kodissa oli näitä! Ainakin tonttu, joka lauloi nuotit kädessä. Olisipa ihana hankkia meillekin muutama tonttu! Kiitos muistutuksesta!

  VastaaPoista
 7. Täällä on toinen mummo! =)
  Olen jo reilu 10 vuotta ostanut/saanut joka vuosi pari tonttua (synttärit sopivasti pari päivää ennen aattoa), onkohan niitä tuossa esillä jo 21... Ja vuosiluvun olen laittanut pohjaan. Meillä on esim aina lasten synnyttyä ostettu yksi pieni tonttu lisää, niin nyt täksi jouluksi saan ostaa sen kolmannen pienen. Lasten mielestä on tärkeää tietä, mikä tontuista on juuri heidän.
  Kivaahan näissä tontuissa on se, että joka vuosi tulee aina pari uutta. Ja voi armias kun joku vuosi huomaa, että "se yksi kiva mitä viime vuonna katsoin, mutten ostanut, on nyt poistunut valikoimasta". Eli siis jos jonkun ekstrakivan bongaat, niin osta pois, ettei harmita jälkeenpäin.

  Meillä ei lapsuudenkodissani ollut Aarikan tonttuja (muuta aarikkaa kylläkin), mutta kun opiskeluaikoina ostin ensimmäisen joulukoristeeni omaan kotiin nämä tontut olivat niin sympaattisia kaikessa yksinkertaisuudessaan =)

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images