KAAMOKSEN LEMPPARIT: KAHVILA

Nimesinköhän mä tämän postauksen ihan väärin, kyseessä on tietenkin meidän kummankin lempparikahvila. Ja oikeastaan, ei tämä mikään kahvila ...

hakaniemen kauppahalli marraskuu 2014kanniston leipomo hakaniemi ikkuna


Nimesinköhän mä tämän postauksen ihan väärin, kyseessä on tietenkin meidän kummankin lempparikahvila. Ja oikeastaan, ei tämä mikään kahvila edes ole, vaan leipäpuoti, mistä löytyy juuri sopivasti kaksi baarijakkaraa meitä varten. Kanniston leipomon Hakaniemen piste on ehdottomasti enemmän take away puoti kuin ajanviettopaikka, mutta niin vain siitä on tullut meidän yhteinen suosikkimme.


Arkisin haen Kannistosta usein välipalaa töihin ja joskus töiden jälkeen sairaan hyvää levain-leipää. Hyvänä aamuna silloin tällöin mukaan lähtee latte ja croissantti, tällä kertaa jotain muuta. Eilen Kaamos pyysi, että leivo äiti suklaakakku. Ja mä pyörittelin silmiäni, sillä eihän mulla ole hajuakaan millainen suklaakakku oikeastaan edes on ja mistä koko suklaakakku lapsen päähän pälkähti. En ole ikinä leiponut suklaakakkua kuin jostain pussijauheista. Lupasin kuitenkin, että lauantaikarkin sijaan käytän lasta syömässä jonkun muun tekemää suklaakakkua, eli siis tietenkin Kanniston leipomon kakkua.


jaapuisto marraskuu 2014jaapuisto marraskuussakaamos kauneve 2014kaamos aita jaapuisto


Kävimme ensin ulkoilemassa ja ihailemassa Rautatientorille avattua jääpuistoa luistelijoineen ja kun posket olivat tarpeeksi punaiset ja kahvihammastani kolotti jo pahasti, painuimme Hakaniemeen ja Kannistoon. Tuttuun tapaan edessä oli jonollinen leipää jonottavia ihmisiä, mutta jonon ohi puikkelehdimme seinustalle ja tilasin sen suklaakakun luomuappelsiinimehulla ja itselleni höyryävän sumpin. Ah, niin rentouttavaa. Lähtiessä mukaan lähti vielä pieni pussillinen minimarenkeja, jotka säilyvät maaliskuuhun asti hyvänä. Niiden käyttöön mulla onkin jo yksi idea valmiina...


kanniston leipomo hakaniemi marraskuukanniston leipomo myyja asiakas glogisuklaakakku kanniston leipomokaamos kanniston leipomossaomatekoinen glogi kanniston leipomotutti frutti marenki kannoston leipomo


Ps. törmättiin Hakaniemessä myös Kauneven suunnittelijaan Tiinaan, joka oli tulossa uusien merinovillatuotteidensa kuvauksista. Jotain pieniä vinkkejä uutuuksista löytyy jo Facebook-sivuilta ja odottelen nyt kieli pitkällä hieman havainnollistavampaa matskua. Tämä tänäänkin Kaamoksen kaulassa ollut huivi on siis saatu Kaunevelta viime vuonna ja ihanahan se on edelleen, tosin kipeästi pesua kaipaavassa kunnossa.


Seuraa blogiani Facebookissa, Blogilistalla tai Bloglovinin kautta.

4 kommenttia

  1. Ihanaa, että myös K viihtyy kahviloissa. Ajattelin, että meidän perhe on outolintu, sillä jos meidän lapsilta kysytään, että mitäs kivaa tehtäisiin tänään, niin ensimmäinen ehdotus on yleensä "mentäiskö johonkin kivaan kahvilaan". :) Täytyy pitää Kannisto mielessä, kun Hakaniemeen tulee asiaa.

    VastaaPoista
  2. Juu, se varmaan johtuu siitä että lapsi on ollut mukana kahviloissa aina. Mulle itselleni kahvilat on sellaisia pieniä hyviä hetkiä ja fiiliksiä, missä käydään yhdessä aika harvoin mutta kuitenkin säännöllisesti. Yleensä me kuitenkin haetaan Kannistosta ihan sitä perustuotetta eli leipää :)

    VastaaPoista
  3. Kannistolta löytyy myymälöitä myös Lasipalatsilta, Punavuoresta, Yliopistonkadulta ja Munkkiniemestä :)

    VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images