HEIJASTINBINGO 2014

Kävellessämme tänään töiden ja päiväkodin jälkeen kauppaan huomasin järkytyksekseni, ettei mulla ollut missään kohtaa vaatetta heijastinta. ...

Kävellessämme tänään töiden ja päiväkodin jälkeen kauppaan huomasin järkytyksekseni, ettei mulla ollut missään kohtaa vaatetta heijastinta. Lapsella sen sijaan löytyi vaatteista jos jonkinlaista heijastinnauhaa ja pimeällä tiellä hän varmasti erottuisi, mutta minä en. Aina kun hankkii uuden takin, pitäisi samalla hankkia siihen oma heijastin kun aikuisten vaatteissa heijastimet ovat harvinaista herkkua. Mun onnekseni löysin kotoa kivan lumihiutaleen mallisen mainosheijastimen, mikä kyllä toimii enemmän kuin hyvin. Mutta tarjontaa olisi kyllä, vaikka ei haluaisi firmojen logoja mukanansa kantaa. Tässä siis muutamia netistä löytämiäni suosikkeja, olkaa hyvä!


heijastin kollaasi oi mutsi mutsi 2014


Västäräkki, Taitoshop.fi


Lumihiutale, Aarikka


Bambi pallossa, Soma Collection/ Made by


Oma perhe/ Ilona, Bombotti/ Heijastinkauppa


Lifesaver linnut, Lifesaver/ Heijastinkauppa


Kuumailmapallo, Lifesaver/ Heijastinkauppa


Tuplasulka, Design Aalto & Renvall/ Helpmeans


Pinkki bambi, Ivana Helsinki, Heijastinkauppa


Pöllö, Marimekko


Mulla on noista yläkuvan heijastimista muutama itsellä, Lifesaverin pelastusrengas ja Ivana Helsingin keltainen bambiheijastin. Nyt pitää kyllä alkaa etsimään minne bambin olen piilottanut, viimeinen muistikuva on sen killumisesta repussa, minkä annoin jo eteenpäin. Heijastin sen sijaan on varmasti täällä kotona, kun vain muistaisi mihin talteen sen kesällä laitoin...


Killuuhan teillä halpa henkivakuutus takinliepeestä?


Seuraa blogiani Facebookissa, Blogilistalla tai Bloglovinin kautta.


18 kommenttia

 1. Talvitakin hihassa on tollanen pehmoheijastin (koiran muotoinen), arkikäytössä olevan laukun hihnaan taas löysin sellasen ysärihenkisen slap wrap -heijastimen (niinku http://www.babyland.se/bfi/ftp/productpage/58/7d5348fdfde0308274d8f4e9f4f5e5.jpg ). Mulla oli kanssa aiemmin aina se ongelma, että koira kyllä on heijastimilla kuorrutettu, mutta emännässä ei ole yhtään.

  VastaaPoista
 2. Just tänään mietin ihan samaa, että onpa pirun pimeää ja että näin mustissa kulkevana olen varsin helppo maali ilman heijastinta. Ja samoilla linjoilla siitäkin, että niitä on kyllä täällä jossain kotonakin mutta missä!?

  Jos olisin bambiheijastin tai sulka niin missä olisin?

  VastaaPoista
 3. Ja mikä parasta, niitä voi tehdä itse! Olen virkannut jämävillalangasta esim. sydämen, huovuttanut pesukoneessa muun pyykin mukana ja ommellut siihen heijastinauhaa parsinneulalla. Helppo, kevyt ja rikkoontumaton!

  VastaaPoista
 4. Pitää kyllä myöntää, ettei ole. :/ En ikinä muista laittaa niitä kiinni! Enkä kyllä tiedä niiden sijaintiakaan kotona.. Paitsi kun menen koiran kanssa pimeällä lenkille, niin kummallekin laitan heijastinliivin päälle. Täällä Paraisilla se on enemmän sääntö kuin poikkeus, että ulkoillessa on kunnon liivit päällä. Useimmilla jopa valoisaan aikaan.
  Lupaan ottaa heijastinprojektin huomenna ja käydä hankkimassa uudet, jollei vanhoja löydy! Ja muuten postittaa pikkusiskollekin heijastin, kun hälläkään ei kuulemma ole.

  VastaaPoista
 5. Hyvä aina välillä muistuttaa itseään, et haloo, munkin kannattaa näkyä!

  VastaaPoista
 6. Jos olisin bambi, olisin varmaan jossain kaamoksen leikkikasassa alimmaisena piilotettuna pehmolelujen väliin ja kuorrutettu suklaalla...

  VastaaPoista
 7. Kyllä! Mäkin oon tehnyt itse lasten kanssa koulussa töissä ollessa heijastimia.

  VastaaPoista
 8. Tää on tärkeä juttu kyllä! Löytyikö omat?

  VastaaPoista
 9. Yksi löytyi! Pitää ostaa ainakin pari lisää, kun seuraavaksi menee kauppaan. Eihän tästä muuten tule mitään.

  VastaaPoista
 10. Heijastin ja parikin keikkuu yllä. Heijastimia kertyi yksiltä messuilta niinkin mittavasti että järjestin kotona Halloweenin innostamana heijastinradan lapselle. Oli jännittävää kulkea taskulampun valossa pimeässä kodissa heijastimelta toiselle. Samalla konkretisoitui kuinka oiva keksintö tuo pieni läpyskä pimeinä iltoina ja aamuina on:) Etenkin auton kyydissä havahtuu siihen, kuinka tärkeässä roolissa jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden heijastimet ovat!

  VastaaPoista
 11. Ja mikäli haluat tehdä toisenlaisen niin Kallio kipinöi -puitteissa on mahdollista:

  Heijastintupsuja talven pimeyteen -työpaja
  Aika: 21.11.2014 klo 13:00 - 19:00
  Paikka: Lankakauppa Vihreä Vyyhti, Toinen linja 1
  Heijastinlangasta tehdään tupsuja Laura Hämärin opastuksella.

  Vihreä Vyyhti tarjoaa materiaalit, välineet ja opastuksen.

  Lankakauppa Vihreä Vyyhti, Toinen linja 1.

  Ajattelin itse poiketa.

  VastaaPoista
 12. Itsellä on takissa 2 perus heijastinta ja laukusta roikkuu ihana kirppislöytö eli Love or die -heijastin. Ja lapsen vaatteissa on kyllä heijastimia, mutta silti heijastinliivit puetaan ylle.

  Itseä ärsyttää suoraan sanottuna tosi paljon ihmiset, jotka ei heijastinta käytä - varsinkin kun meillä ei katulamppuja joka paikassa ole ja tummiin pukeutuneet ihmiset ei vaan näy auton valoissa aina niin hyvin! En haluaisi ajaa kenenkään päälle! 8/

  Heijastin on kuitenkin edullinen - joskus jopa ilmainen - ja nykyään on varmaan lähes joka makuun heijastimia. =)

  VastaaPoista
 13. hauska kuulla, tää paikkahan on ihan mun duunipaikan vieressä!

  VastaaPoista
 14. Minä olen heijastinfriikki! Takissa AINA heijastimet kun vähänkään pimenee, laitan myös lasten takkeihin vaikka niissä valmiiksi heijastavia osia onkin ja sit ulkoilutakkuin laitan useamman ja kävelysauvoihinkin liimadin heijastinnauhaa. Laukuissa killuu heijastimet aina myös. Lapsille teetän pipoja niin pyydän niihin vielä lisäksi heijastinta joko kuviona tai tupsuna. Noista kuvasi heijastimista mulla on Ivanan bambi, miehellä Lifesaver ja laukyssa Aarikan Lumihiutale :) + mooonta muuta. Kuten sanottu, pimeällä halpa henkivakuutus!

  VastaaPoista
 15. Ja valitettavasti noi pehmoheijastimet yms kivannäköiset ei vaan heijasta kovin hyvin. Pitäisi olla tuollainen kova (esim tuo ylärivin bambi) ja mahdollisimman pienellä painatuksella tai mielellään ilman. Ja sitten vielä jossain siellä auton valojen korkeudella, eli aika alhaalla. Just silleen et sotkeentuu koiran remmiin.. Itsellä hankintalistalla myös kunnon heijastinliivi, kun kerran lapsilla ja koirallakin on. Mun mielestä kauppojen kassoilla vois suklaan sijaan olla kunnon valikoima heijastimia ja heijastinliivejä yms niin ehkä ihmiset huomaisi niitä ostaakin.

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images