KOUKUTTAVA FETA-PINAATTIPIIRAKKA

Huutelin viime viikolla olisiko kenelläkään hyvää feta-pinaattipiirakan ohjetta ja Kummelikopplan-blogista lähetettiin linkkiä heidän piir...

feta pinaatti piirakka oi mutsi mutsi kummelikopplan ohje 1 feta pinaatti piirakka oi mutsi mutsi kummelikopplan ohje 2


Huutelin viime viikolla olisiko kenelläkään hyvää feta-pinaattipiirakan ohjetta ja Kummelikopplan-blogista lähetettiin linkkiä heidän piirakkaansa. Ja miten tämän nyt muotoilisi - kyseessä on yksi maailman parhaista feta-pinaattipiirakoista, paras jota olen ikinä maistanut! Niin hyvää, että olen tehnyt sitä jo viikon sisällä kaksi kertaa, koska piirakka vain mystisesti katoaa jääkaapista.


Oikaisin ohjeessa ja ostin suolaisen piirakkataikinan suoraan pakkasesta. Täytteen tekeminen on helpommista helpointa ja se menee näin:


Tarvitset täytteeseen:
 • 3 pussia pakastepinaattia

 • pari valkosipulin kynttä (maun mukaan)

 • punasipuli

 • 200g fetaa

 • 1 muna

 • 2dl ruokakermaa

 • juustoraastetta

 • mausteeksi suolaa ja mustapippuria


Pinaatit sulatetaan pannulla ja paistetaan miedolla lämmöllä kunnes suurin osa nesteestä on haihtunut. Maustetaan mustapippurilla ja suolalla. Valkosipuli lisätään pinaattimössöön viime hetkellä, eli sitä ei paisteta vaan lämmitetään pinaatin mukana. (Paistamisella valkosipuli usein kitkeröityy)


Esipaistetun (10 mins) piirakkapohjan päälle laitetaan pinaattiseos, 1 pieni punasipuli pieneksi silputtuna, feta sekä päälle kerma-munaseos sekä juustoraaste. 200 asteessa kunnes äällinen ja reunat saavat sen verran väriä, että kypsää on. Kuvassa näkyvää piirakkaa olisi ehkä voinut paistaa hieman pidempäänkin, mutta pääasia on, että pohja on kypsä ja muna-kermaseos hyytynyt tarpeeksi.


Toimii lämpimänä ja kylmänä, salaatilla ja ilman, superhyvää miten vain! Alkuperäisen ohjeen pohjareseptin kera löydät täältä.


Seuraa blogiani FacebookissaBlogilistalla tai Bloglovinin kautta.

7 kommenttia

 1. Helppoa ja hyvää! Siinä mun mantra keittiössä :)

  VastaaPoista
 2. […] Elsan hurahdettua feta-pinaattipiirakkaani, kummelikopplanin sivuille on löytänyt monta uutta vierailijaa. Tervetuloa! Koska blogi sai alkunsa matkapäiväkirjana itseämme, sukulaisia ja kavereitamme varten kun suuntasimme ensimmäistä kertaa Piilaaksoon syksyllä 2012, en ole koskaan tainnut esitellä itseäni teille. Seuraavaksi siis muutama fakta minusta: […]

  VastaaPoista
 3. Arvaa mitä kokkaan tänään!

  VastaaPoista
 4. […] Kutsuin ihmisiä kylään! Se on harvinaista. Näitä mahtavia ihmisiä en ole kuitenkaan nähnyt todella pitkään aikaan ja oli hyvät fiilikset heti kun päätin heidät luokseni kutsua. Teki mieli leipoa piirakka ja poimin yhdestä perus keittokirjasta sekä netistä vinkit tähän piirakkaan. Oi Mutsi Mutsi-blogissa oli hyvä ohje täytteelle, jota mukailin. Voit katsoa ohjeen tästä. […]

  VastaaPoista
 5. Minkäkokoista piirakkavuokaa käytät tähän piiraaseen?

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images