ILTAPALAKSI YLIKYPSÄÄ BARBEQUEPOSSUA PITALEIVÄSSÄ

Kampanjassa mukana K-Menu ja Bella-blogit Oletteko huomanneet, että porsaanliha on taas suosittua? Jossain vaiheessa tuntui, että ihmiset ei...

Kampanjassa mukana K-Menu ja Bella-blogit


k menu ylikypsapossu


Oletteko huomanneet, että porsaanliha on taas suosittua? Jossain vaiheessa tuntui, että ihmiset eivät voi laittaa possua edes lihapulliin, mutta nyt etenkin rasvaisen porsaanlihan käyttö on taas yleistä. Lihapullista saa meheviä sikanaudalla ja pulled porkista on tullut tosi suosittu herkku esimerkiksi viikonloppuruokana.


Meillä on Bella-blogeissa meneillään Ruokakeskon uuden K-Menu-sarjan kampanja ja sain mieleiseksi tehtäväkseni osallistua kamppikseen iltapalareseptillä. Tämä resepti on omiaan viikonloppuihin, jolloin ollaan kotona tai mökillä ja muiden puuhastelujen lisäksi on aikaa aina välillä tarkistaa uuniin. Kyseessä on ylikypsää possua pitaleivässä ja vaikka possun kypsentämiseen menee aikaa, on tämä helpoimmista helpoin iltapala! Kunhan vain on sitä aikaa.


k menu porsaan uunifilee


Tarvitset:

 • K-Menu porsaan uunifileen (ruokaseurueen koon mukaan)

 • Pita-leipiä

 • Barbeque-kastiketta

 • Kasviksia kuten: salaattia, tomaattia ja punasipulia


Piparjuurikastikkeeseen:

 • Kermaviiliä

 • Piparjuuritahnaa

 • Mustapippuria.


Suosittelen ylikypsän possun tekoa samaan aikaan kun muutenkin käytät uunia. Lasket vain uunin lämpötilan n. 140 asteeseen ja laitat possun lämpömittarin kanssa uuniin. Yleensä possu on kypsää 80 asteisena, mutta ylikypsäksi sen saa tietenkin kypsyttämällä kauemmin n. 90 asteiseksi.


k menu possu


Hain lähikaupastamme suolalla maustetun possun paistin ja se maksoi alle seitsemän euroa kilolta. K-Menu-tuotteet ovat siis todella hyvän hintaisia perustuotteita.  Laitoin possun uuniin ja sitten alettiin puuhailemaan muita hommia. Välillä kävin tarkistamassa tilanteen ja kolmessa tunnissa possu oli kypsynyt 90-asteiseksi. Sitten vain possu pois uunista ja nyhtämään se pieneksi ”silpuksi” haarukkaa apuna käyttäen.


Possusilpun sekaan lisätään maun mukaan barbequekastiketta ja sekoitetaan hyvin.  Annetaan odottaa sen aikaa, kun tehdään kermaviilistä, piparjuuritahnasta ja mustapippurista omaan makuun sopiva kastike.  Sitten ruoka onkin valmista ja jokainen ruokailija saa itse täyttää pitaleipänsä possulla, kasviksilla ja piparjuurikastikkeella. Kuten jo alussa sanoin, tämä on todella helppoa ja myös lapset voivat olla mukana ruuan laitossa. Jos haluat haastaa itsesi, keittelet barbeque-kastikkeet itse ja paistelet joutessasi pitaleipiä. Vaan meillä se tehtiin perjantaina näin!


k menu pystykuva


k menu porsas ylikypsak menu pulled pork leipa


K-Menu -tuotteita on löytynyt K-kaupoista jo muutaman viikon ajan ja valikoima kasvaa ajan myötä satojen perustuotteiden sarjaksi, mistä löytyy jatkossa niin tuoretuotteita, pakasteita, kuivakaapin täytettä ja vaikkapa saippuaa. Siis arjen perustuotteita edullisella hinnalla.  Hyväksi sarjan tekee se, että vaikka ostoslistalta löytyisikin possua, ei tarvitse ostaa sikaa säkissä. Muiden kuluttajien arvioita K-Menu tuotteista voit lukea K-Menun sivuilta ja voit myös itse alkaa kotikriitikoksi.  Tuotteiden arvioiminen on helppoa ja se kannattaa, sillä kotikriitikkojen kesken arvotaan 50 euron ruokalahjakortteja. Käyttämäni porsaan uunifilee on saanut muuten tosi hyvät arviot, tsekkaa vaikka itse!


 Seuraa blogiani FacebookissaBlogilistalla tai Bloglovinin kautta.

5 kommenttia

 1. Tultiin just mökiltä ja jääkaappi on TYHJÄ ja mulla on NÄLKÄ. Sit mä nään tälläsii kuvia täällä. :P Lurpsss!! :)

  VastaaPoista
 2. Tylsä todeta, mutta tässä menee sen verran aikaa ettei tällä nälkä lähde vielä moneen tuntiin... mutta joku muu päivä lähtee :)

  VastaaPoista
 3. Syön lihaa aika harvoin, mutta nyhtöpossusta on tullut liharuokasuosikkini. Nyt voisin jopa kokeilla sen valmistamista itse. Kiitos ohjeesta! (Tosin mieluiten käyttäisin luomupossua...)

  VastaaPoista
 4. Mä en tuota pulled pork-sanaa tässä tapauksessa ihan käyttäisi, siihen kun on monilla ihan superhyvät reseptit millä eka marinoidaan ja sitten vielä maustetaan erikseen. Tämä on enemmänkin tällaisen helpon ruuanlaittajan mukaelma, missä possu ei ole ihan niin rasvaista mitä parhaissa nyhtöpossuissa, mutta sama idea toki :)

  VastaaPoista
 5. No hyvä tietää. Jotenkin tuo vaan näytti minun silmään nyhtöpossulta, ylikypsytys ja lihan mureneminen. Mutta voisihan tätäkin silti kokeilla!

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images