ÄITI-LAPSI PÄIVÄ HELSINGISSÄ

Kaksin kun asuu, luulisi jokaisen päivän olevan täynnä äiti-lapsi aikaa. Mutta eihän se tietenkään niin ole. Arki on arkea, on päiväkotipäiv...

Kaksin kun asuu, luulisi jokaisen päivän olevan täynnä äiti-lapsi aikaa. Mutta eihän se tietenkään niin ole. Arki on arkea, on päiväkotipäiviä ja on väsyneitä iltoja, on kotitöitä ja on tärkeitä lastenohjelmia, on satoja palapelin palasia mitkä etsivät paikkaansa niin ettei muuhun ehdi keskittyä. On muutamia palapelin palasia, mitkä ovat aina hukassa eikä muuhun saisi keskittyä kuin niiden etsimiseen... älkää edes etsikö palapelistä symboliikkaa tai vertauskuvia. Hukassa ne on penteleen palaset.


Yleensä joka toinen viikonloppu mulla on aikaa olla yksin ja joka toinen viikko on sellainen kiva viikonloppu, milloin tehdään mukavia asioita kuten käydään syömässä ulkona ja mukavissa paikoissa. Tälle lauantaille teimme kevätretken Helsinkiin. Vaikka Helsingissä asuu, välillä on otettava turistilasit silmille ja lähdettävä oikein ajatuksella katsomaan mitä meillä täällä onkaan.


metrolla kaupunkiinbetoni kilpikonna – kopio fabianin katu kamelituomiokirkko ethletic tennarit valkoinen ettiset tennarit aamos tuomiokirkon edessa – kopio 800 – kopiokaamos tuomiokirkon patsaalla


Löytyi betonikilpikonna ja iso kirkko sekä Senaatintorin laidalla Lasten Kaupunki, yksi Helsingin kivoimmista paikoista. Juoksentelimme aikamme Senaatintorin keskellä olevan patsasrykelmän ympäri ja jatkoimme matkaa lastenmuseoon leikkimään nukkekotileikkejä ja kotista retromummolan puolelle.


koulumuseo pulpetitkaamos koulumuseossa lastenkaupunki koulumuseo helsinki laskento koulumuseo lastenkaupunki helsinki lastenmuseokaamos koulumuso lastenkaupunki lastenmuseo ovikoulumuseo oi mutsi mutsi lastenkaupunki elsa kuvaa


retromummola lastenkaupunki lastenmuseo helsinki retromummola seinalla esilla vanhat tarjottimet lastenkaupunki lastenmuseoretromummola lastenkaupunki oi mutsi mutsi retro lastenmuseo helsinki retromummola vanhat astiat lasten leikkipaikak helsinki lastenmuseo retromummola vanhat maustepurkit retro lastenkaupunki helsinkilastenkaupunki retromummola museomummo helsinki lastenmuseonukketalo nukkekoti lastenkaupunki


Löytyi myös kauppatori, mistä sai ihania marjoja ja aurinkoisessa säässä oli mukava katsella laivoja ja auringossa sulavaa merta. Ja keväinen Esplanadin puisto oli melkein yhtä ihana kuin kesällä. Kaamos olisi halunnut ruuaksi makkarakeittoa, mikä oli aika hankala toive toteutettavaksi, joten kävimme sitten piknikissä uuniperunalla ja kanakeitolla. Reissun päätteeksi kävimme vieläkaupassa hakemassa useamman kilon erilaisia hedelmiä illan hedelmäsalaattiin, mikä sopiikin aika hyväksi jatkoksi retromummolassa vierailun jälkeen. Ostimme myös hirvimakkaraa ja lupasin, että huomenna tehdään sitä makkarakeittoa ruuaksi.


laivalla tallinnaan vikingline siljaline ruotsinlaiva tuoreita marjoja kauppaorilta torimyyja – kopiokevat helsingissametrossa sula vesi


On kyllä tosi ihanaa, kun lapsi kasvaa kasvamistaan ja yhteiset tekemiset tuntuvat aina vaan paremmilta molemmista. Varmasti yksi tekijä on yhteinen kieli, milloin on helpompi ymmärtää mitä tehdään ja mitä haluttaisiin tehdä.


Onko teillä jotain yhteisiä retkipäiviä, milloin lähdette vaikka vain yhden lapsen kanssa liikenteeseen ja millaisissa paikoissa käytte? Varsinkin vähän vanhempien 3-4-vuotiaiden kanssa tekemiset kiinnostaa nyt paljon, sillä Kaamos on selkeästi kasvamassa isoin harppauksin taaperoajasta pikkupojaksi ja niin tyypilliseksi pikkupojaksi ettei ole tosikaan :D Mistäs sellaiset tykkääkään?


Seuraa blogiani FacebookissaBlogilistalla tai Bloglovinin kautta.

9 kommenttia

 1. Lasten museo on vakiokohteita, harmi vain että se on nyt menossa remonttiin. Luonnontieteellinen museo on myös ihan kiva, samoin Ratikkamuseo, vaikka 4-vuotiasta ei niistä tarvitsekaan pakottaa pois kuten lasten museosta.

  Hyvällä säällä käydään myös kiertämässä leikkipuistoja. Nyt odotankin kunnon kevättä ja kesää.

  Pari kertaa on myös oltu todella turisteja Helsingissä, eli olen mennyt lapsen kanssa kahdestaan hotelliin. Ainakin Scandicilla on välillä hyviä tarjouksia, olisiko parhaimmillaan yövytty jollain 60 eurolla. Lapsi on tykännyt todella paljon.

  VastaaPoista
 2. Eläinmuseo, leikkiluola (valitettavasti)ja Suomenlinnan luolat on meidän lasten lempparit. Suosittelen fikkareita, kunnon ulkovaatteita ja luolaseikkailu mieltä Suokkiin mukaan ja ennen toukokuuta.eli siis ennen turisteja! Ja alppilan kirkon brunssilla viihtyisitte myös varmasti;)..

  Voi ei hirveä suokkihimo iski ja taidammekin hu lähteä sinne ja jättää pienimmän kotiin...ja pienipyöräiset vaunut. Niin ja kiitos noista edellisistä tekemisvinkeistä;)

  VastaaPoista
 3. Mä haluun muuttaa tonne retromummolaan!
  Mitähän Tampereella ois sellasta mihin kohta kolmivuotiaan kanssa vois mennä? Vinkkejä otetaan vastaan =)

  VastaaPoista
 4. Helsinki on kyllä ihana paikka lapsille! Mekin tykätään tehdä isomman kanssa omia juttuja. Uimahallireissut on kova sana ja Flamingo-retki lähentelee jo luksusta! :D Toinen yhteinen juttu on leffakäynnit, popkornin kera tietty.. Musta on hienoa että monissa kirjastoissa on panostettu lastenosastoihin. Töölön kirjasto on lähikirjastona vakkaripaikka mutta välillä on kiva retkeillä muuallekin. Esim Rickhardinkadun ja Kallion kirjastoissa on erityisen kiva lastenosasto.

  VastaaPoista
 5. Samoilla kulmilla samoihin aikoihin ollaan pyöritty. Olispas ollu somaa törmätä :)

  On tuo mummola vaan niin miun maun mukkaan!

  VastaaPoista
 6. Asiasta kukkaruukkuun ja turhakkeisiin. Mistä sun farkut on? Ovat tosi jees!

  VastaaPoista
 7. Isomman kanssa käydään yhdessä leffassa ja kaupungilla, 10vee poika tykkää myös käydä ulkona syömässä äidin kanssa ja kotona sitten pidetään äiti+lapsipäivää katsomalla sohvalla elokuvia jotka on olleet äidin suosikkeja kun äiti oli 10-11vee :D

  Mutta sitten tän meidän vasta 5v täyttäneen kanssakin vietetään kaksin joskus aikaa ja hänen kanssaan käydään usein kirjastossa ja joskus mennään bussilla kaupunkiin (yleensä siis ajellaan aina omalla autolla) ja sitten tietysti käydään HopLopissa... Meillä poika on siirtynyt just "isojen poikien legoihin", joten ne on ihan pop. Kaikki eläinjutut kiinnostaa myös. Tuossa 4vee tienoilla oli supersankarivaihe jossa piti pukeutua ja/tai muuten vain leikkiä/katsella/kuunnella jotain Spidermania/Batmania/tmv, mutta se on kyllä kokonaan nyt jäänyt.

  VastaaPoista
 8. Mun poika rakastaa metroa, ja tykkää käydä metroajelulla. Me ollaan käyty eri metropysäkeillä retkillä, käyty vaikka leikkipuistossa ja kahvilassa. Kaikista parhaita on päätepysäkit, joissa kuulutetaan että juna menee kääntöraiteelle. :) Mukavaa on myös uimahallissa, Fallkullassa, kirjastossa, metsässä.

  VastaaPoista
 9. Perun puheeni siitä, että meidän 4-vuotiasta ei tarvitse pakottaa pois ratikkamuseosta: ei tänään tahtonut millään lähteä kotiin, vallankin kun sattui käynnin loppupuolelle toinen suunnilleen samanikäinen lapsi! Eivät tunteneet toisiaan entuudestaan, mutta niin vain singahtelivat ratikasta toiseen keskenään. Plussaa myös että museossa on sushiravintola, eli ruokailu sujuu samalla.

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images