FIRST SPRING DAY

Otsikko on lainattu Sub Urban Triben loistavasta First spring day-biisistä, jonka kuulin ekaa kertaa Sairaan kaunis maailma-leffassa vuonn...

first spring day

Otsikko on lainattu Sub Urban Triben loistavasta First spring day-biisistä, jonka kuulin ekaa kertaa Sairaan kaunis maailma-leffassa vuonna 1997. Siitä lähtien on biisi pitänyt soittaa sinä ensimmäisenä virallisena kevätpäivänä, mikä tänä vuonna sattui olemaan tämän viikon tiistai. Jo maanantaina tuntui siltä, että kohta on se hetki ja fiilistelin työpöytäni ääressä toisella kevätsuosikillani Pauli Hanhiniemen perunateatterilla. Kevättraditioihin kuuluu myös pakahduttava onnellisuus, pakottava tarve syödä appelsiineja, juoda kahvia pihalla ja hankkia uudet lenkkarit.


Musta tuntuu, että olen aivan eri ihminen tähän aikaan vuodesta. Kuin herännyt syväjäästä. Joskus inhosin kevättä ja rakastin syksyä, mutta opiskeluaikana opin rakastamaan kevättä. Kävelin aurinkoisessa sohjossa pitkin opiskelukaupungin keskustaa ja kuuntelin Pauli Hanhiniemeä kuin mielipuoli. Erityisesti Huhtikuu-niminen biisi on jäänyt kevätklassikoksi mitä pitää luukuttaa näinä ensimmäisinä kirkkaina lähes lumettomina päivinä, vaikka olisikin helmikuu.


kallio kevat uudet lenkkarit


First spring dayn lisäksi toinen kevään klassikkopäivä oli ennen penkkaripäivän päiväkaljottelu. Siitä traditiosta olen sittemmin luopunut, mutta yrittänyt pitää yllä kevättalven kuohuviinipäivän traditiota, milloin istun toppatakissa aurinkoisella parvekkeella tai pihalla juoden kuohuviiniä. Pullollisen. Yksin. Se päivä voisi muuten olla vaikkapa viikonloppuna, kun lapsi on isän luona.


Onko teillä ensimmäisten kevätpäivien traditioita, mihin tulee palattua vuosi vuodelta?


kevatsaa


Seuraa blogiani FacebookissaBlogilistalla tai Bloglovinin kautta.

10 kommenttia

 1. Saman biisin kuuntelen minäkin melkeinpä joka vuosi keväisin ja siinäpä ne traditiot sitten onkin. Kuoharitraditio kuulostaa mahtavalta! :) Ihan sellaiselta mistä voisi syntyä uusi kevätjuttu mulle myös.

  VastaaPoista
 2. Suosittelen lämpimästi. Tuoli pihalle, aurinkoa, kuitenkin niin kylmää et voi vuorautua vaikka untuvaan, juoma pysyy kylmänä ja samalla voi vaikka kuunnella hyviä biisejä. Sit kun se pullo on lipitetty hiljaa ja rauhassa painutaan päiväunille, herätään ysiltä illalla ja katsotaan joku lauantai-illan kökkö sarja päälle ;)

  VastaaPoista
 3. Tariditioita ei kyllä ole, mutta ei tarvitse nähdä kuin kuivaa asfalttia niin kevät nousee rintaan! "joo, tänään meen kyllä lenkille" kunnes ajan kotipihaan jossa vielä märkää ja yökyök. Eli sitten kun se kuiva asfaltti on kotioven edessä, pääsen ehkä sinne lenkille asti :D Kevät on kiilannut parhaaks vuodenajaksi juuri siksi että saa alkaa odottamaan kesää ;)

  VastaaPoista
 4. Riikka/Riikan blogi26. helmikuuta 2014 klo 8.43

  mä niin rakastan tuota kappaletta ja tulipa hyvä mieli. Kiitos muistutuksesta!

  täytyypä etsiä se levy tuolta lastenlevyjen takaa...

  VastaaPoista
 5. Hei, joka puolella tunnutaan olevan tänään tosi keväisissä tunnelmissa ;)! Meillä vaihdettiin tänään kukkiin mullat, siitä alkaa aina virallisesti kevät. Ja kunhan vähän vielä lämpenee, niin on laitettava soimaan "Here comes the sun", joka on korneudessaankin ehkä keväisin/ kesäisin kappale ikinä.

  VastaaPoista
 6. Siis ihan hullu helmikuu! Täällä Pohjoisen perukoillakin lumi on muuttumassa läpikuultavaksi jääksi ja nurmi pilkottaa laajoina läntteina. Toiseksi vanhin ilahtui tänään, kun "ulkon kivilattia näkkyy" (ts. pihakivety..:)) ja meinasi että kesä tulee.

  Mutta traditiot liittyy enemmän siihen kun lunta vielä on ja pääsee suksimaan suolle auringonpaisteessa. Toinen on tietenkin sitten lähempänä kesää: vappuna eka tötteröjätski!

  VastaaPoista
 7. ja tuo VALO. Vihaan pimeyttä nykyään kun se vaikuttaa jaksamiseeni ihan liikaa.

  VastaaPoista
 8. Tuo on just ihana ja nostalginen kun 1997 vuodesta on jo vähän aikaa...

  VastaaPoista
 9. mäkin katselin istutusruukkuja tänään mutten vielä ostanut. pitää kyllä kohta hankkia

  VastaaPoista
 10. Vappuna todellakin eka tötteröjätski! Meillä kans sama!

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images