SYNTTÄRILAHJANA OBJEKTIIVIYLLÄTYS

Jokainen joulun läheisyydessä syntynyt taitaa tietää syntymäpäivänsä karun kohtalon. Synttärit on lomalla, monet eivät pääse tulemaan ja jos...

Jokainen joulun läheisyydessä syntynyt taitaa tietää syntymäpäivänsä karun kohtalon. Synttärit on lomalla, monet eivät pääse tulemaan ja jos pääsevätkin, tuovat jämät juhlapöydänkonvehtit lahjaksi. Kiitos - näitä mulla ei ollutkaan entuudestaan...


Siksi olinkin todella iloinen ja otettu, ettäkerrankin mä sain hienon ja selkeästi mulle suunnatun synttärilahjan! Pojan isä nimittäin kiikutti mulle viisi Nikonin objektiivia, jotka oli pelastanut vanhan sukulaismiehensä varastoista, tämä kun oli lopettelemassa valokuvausharrastustaan. Ja nyt mä pääsen aloittelemaan sellaisen!macro linssi nikon nikon linssi nikon linssit 5 kpl nikon linssit ja vastavalosuojat nikon objektiivi nikon nikon objektiivi nikonnikonnikon uusi linssi nikon


Ostin ennen joulua jo yhden bloggaukseen hyvin soveltuvan Nikkorin peruslinssin, mutta nythän mä lähes uin näissä objektiiveissa :D No siitä ei kannattane valittaa.


Tietenkään pelkät objektiivit eivät tee kuvaajaa ja olen aika hidas opettelemaan uusia juttuja kameralla. Käytän kameraa oikeastaan vain arjen kuvailuun, en sommittele asetelmia tai yritä luoda fiiliksiä mitä en oikeasti ole kokenut. Mutta tykkään kyllä fiilistellä ja leikkiä kameralla silloin kun on aikaa ja jos olisi vähän enemmän valoa. Nythän blogikuvatkin on otettava kesken työpäivää nopeasti lounaan yhteydessä, kun valo ei riitä mihinkään, mutta onneksi kevät on tuloillaan. Ensi talveksi kyllä satsaan kunnon salamaan, mikä auttaa ottamaan kuvia paremmassa valossa.


Suurin osa bloggaajista on varmaan jo siirtynyt pokkareista järkkäreihin ja olisi kiva kuulla miten te kuvaatte? Mä itse käytän joko Olympuksen E-Pl 1 minijärkkäriä tai Nikon D5200 järkkäriä, riippuen siitä paljonko mulla on tilaa kantaa kameraa mukana. Nyt kun olen viimein opetellut Nikonin käyttöä enemmän, olen kyllä tykästynyt Nikoniini Olympusta enemmän. Kummassakin kamerassa käytän yleensä aina kiinteän polttovälin valovoimaisia objektiiveja, Olympuksessa 45mm f1:1.8 ja Nikonissa 50mm f1:1.8. Nyt saadussa vanhojen objektiivien setissä mua erityisesti kiinnostaa 105mm f1:2.8 macrolinssi, se on aika ihana näin nopealla kokeilulla :) Tuo pitkä putki tuskin tulee kovaan käyttöön, mutta ehkä sitäkin pitää keväällä yrittää ulkoiluttaa jalustan kera.


Tässäpä sitä kevät meneekin harjoitellessa, mukava lahja kerrassaan!


Seuraa blogiani FacebookissaBlogilistalla tai Bloglovinin kautta.

14 kommenttia

 1. Mun kuvat eivät ole kyllä kummoisia, koska aikaa ei ole, ja kamerattomia päiviä on ollut viime aikoina hävyttömän paljon. Viime aikoina olen ihan koukuttunut lisäsalamaan ja jalustaan, jotka mahdollistaa ainakin jossain määrin myös ilta-aikaan ja pimeässä kuvaamisen. Mulla on Canonin harrastelijajärkkäri 50mm-putkella ja salama on Canonin omaa Speed Lightia superpaljon halvempi Nissin - kävisiköhän se myös Nikoniin? Siinä ei ole mun mielestä muuta vikaa kuin että se on äänekäs, ja heti kun patterit alkavat olla vähänkään finaalissa, joutuu odottelemaan ennen seuraavan kuvan ottamista kun se antaa ladata itseään niin kauan. Silti kyllä, jos vain mahdollista, otan kuvat ilman lisäsalamaa, koska paperivirityksien kanssakin se valo on musta aina vaan kovempi kuin ilman, vaikka värit onkin ihan mielettömän upeat salaman kanssa. Kaipaan varmaan vaan harjoitusta :)

  VastaaPoista
 2. Mahtava lahja! Mä olen yrittänyt opetella järkkärin (650D) käsisäätöjä.

  Ja yhtä tylsää ovat muuten synttärit kesäaikaan, kun ei kukaan pääse silloinkaan juhlimaan... Kova kohtalo mulla JA tyttärellä. Isämies on syntynyt loppiaisena, joten vain kuopuksella on "hyvä" synttäripäivä ja helppo vielä muistaa. Nine-eleven.

  VastaaPoista
 3. mahtava lahja! Nyt vaan opettelemaan, ja ilmottaudut vaikka jollekin valokuvauskurssille missä opettaja voi kädestä pitäen näyttää eri asetuksia :)

  Minullakin on vain harrastelija Canon, tosin vähän eri linssit kuin ne "tavallisimmat" peruslinssit. Olen panostanut enemmän linsseihin kuin lisäsalamaan, vaikka kieltämättä se lisäsalama olisi näinä päivinä ihan pirun kätevä.

  VastaaPoista
 4. Taisin tuossa katsoa juuri yhtä Nissin-salamalaitetta mutta se oli verkkokaupasta loppu. Pitää kyllä harkita.

  Tuli mieleen tuosta sun "harrastajajärkkäri" sanasta, että kummallista miten usein blogeissa kirjoitetaan että halutaan uusi kamera jos ei olla tyytyväisiä kuvanlaatuun. Sitten kuvataan sillä uuden kalliin kameran kittilinssillä, vaikka helpompi varmaan olisi käyttää vanhaa harrastajatason kameraa ja vähän parempaa objektiivia.

  VastaaPoista
 5. Mä en yleensä käytä automaattiasetuksia kuin jossain todella vaihtuvissa olosuhteissa. Mutta en todellakaan oo mikään pro-kuvaaja vaikken automaattina kameraa käytäkään, harjoitusta vaatii.

  VastaaPoista
 6. valokuvauskurssi on käynyt monesti mielessä, en ole vain saanut aikaiseksi sellaista vielä. Ja kyllä sitä toki harjoittelemallakin oppii.

  VastaaPoista
 7. Joo, sillä rungolla on aika vähän merkitystä loppujen lopuksi. Tai edes kalliilla linssillä. Vaikka voihan tuosta tehdä melkoista välineurheilua :D Alunperin mulla oli lainassa parin tonnin setti, laadukas runko + laajakulmaobjektiivi, ja kun nyt katson niitä silloin ottamiani kuvia, niin todettava on, että ne on paaaljon huonompia (automaattiasetuksilla kun on otettu) kuin nykyiset, vaikkei nekään mitään pro-tasoa todellakaan ole. Meillä on macro, kitti, ja sitten tää 50mm, seuraavaksi satsaan ja säästän ja ostan sen laajakulman.

  VastaaPoista
 8. Voih, mä on nii-in kade!! Huippu lahja!

  Myöhästyneet synttärionnittelut :)

  VastaaPoista
 9. Mieletön lahja! Niin ja onnittelut tietysti kanssa :)

  Meillä kuvataan Canonin 7D:llä ja 50mm linssillä. Jatkuvassa käytössä on myös jalusta ja kaukolaukaisin, lisäsalaman käyttöä sisäkuvauksessa olen ollut vähän laiska opiskelemaan.. Tällä hetkellä haaveissa kiinteä 85mm ja 24-70 linssi. Saattaa olla että hetken saa haaveilla :D

  VastaaPoista
 10. just ennen joulua ostin uuden kameran. kauan mietin, mutta päädyin loppujen lopuksi ei-järkkäriin. ostin canon g15 pienkameran (oliko oikea sana suomeksi, sorri, olen ulkosuomalainen). mulla oli lainassa työpaikan järkkäri sekä äidiltä mun kameran vanhempi malli, molemmat käytin yli kuukauden. vaikka se canon on hiukan iso mahtuu se kuitenkin aina käsilaukkuun, ja järkkärissa harvoin halusin vaihtaa linssiä. canonissa vot myös manuaalisesti asettaa kaiken mitä järkkärissä pystyy. ja loppujen lopuksi jokaisella on nykyään järkkäri, kun kaikki luulee, että pelkkä se järkkäri takaa hyviä kuvia. ehkä vuoden päästa ajattelen toisin, mutta näin päätin nyt.

  VastaaPoista
 11. mulla paras ikinä ollut, kaikista käytännöllisin oli 28-70linssi. Tollanen samanlainen kun sun pitkä putki oli kans, ja kyllähän mie sitäkii kytin, mutta se vaatii kuitenki enempi valoo kun se mun lempilinssi, ja ei oo ihan niin kaikkeen soveltuva. Se 28-70 taitaa muuten olla ainut objektiivi jonka oon ikinä käyttäny niin loppuun että oikeesti muoviosat alko hajoon ja silleen. Mutta kyllä sillä kuvia otettiinki, koko rahan eestä ellei enempiki!

  VastaaPoista
 12. Huh huh! Olisipa tämmönen setti kelvannut mullekkin! :)

  VastaaPoista
 13. Sun kuvathan on aina huippuja. :) Nyt varmaan taso vielä kovenee. Aivan täydellinen lahja! Mahti ukkeli.

  VastaaPoista
 14. Suosittelen yongnou 460 salamaa. Hyvä ja halpa salama jolla on hyvä treenata. Verkkokaupassa 60€ ja ebaysta 35€.

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images