WWF:N UUSI RUOKAOPAS

Tuntuuko muistakin, että nyt kun tietoa on saatavana helposti, se välillä sekoittaa päätä entisestään? Yksi ainakin itselle hankala asia on ...

wwf ruokaopas


Tuntuuko muistakin, että nyt kun tietoa on saatavana helposti, se välillä sekoittaa päätä entisestään? Yksi ainakin itselle hankala asia on ruoka, tai oikeastaan ne jokapäiväiset valinnat millaista ruokaa suosin ja onko se peruspöperöä, luomua, lähiruokaa, kasvisvoittoista vai mitä sitä lautaselleen arkisin kaupasta kantaa. Tuntuu, että kun kumartaa toiseen suuntaan, pyllistää samalla toiseen ja välillä etenkin kalatiskillä miettiessä kalan alkuperää, pakkausta, ylikalastusta ja milloin mitäkin menee niin sekaisin, että lähtee kaupasta käsissään pussi lihapiirakoita.


WWF on julkaissut tällä viikolla netissä oman ruokaoppaan, mikä on todella helppotajuinen ja opettaa suurissa linjoissa kuinka kannattaa syödä, että ruokaa riittää vielä 50 vuoden päästäkin. Opas ei heristele sormea tai yritäkään olla yksityiskohtainen ruokainfopaketti, vaan se auttaa meitä tavallisia ihmisiä löytämään edes oikealle hyllylle kaupassa. Tölkki- ja kuivapapujen eroja hiilijalanjäljen kannalta ei siis edes yritetä miettiä, pääasia että proteiineja etsiessä muukin hylly tulee tutuksi kuin lihatiski.


Jos ruuan vastuullisuus ja yksinkertaiset vinkit ruokakaupassa käyntiin kiinnostaa, kannattaa lukaista tämä tietopaketti läpi. Opas löytyy osoitteesta wwf.fi/ruokaopas ja on todella mielenkiintoinen tietopaketti. Tosin oppaan lukeminenkaan ei automaattisesti tarkoita asian sisäistämistä nimimerkillä juuri sushilautasen tyhjentänyt. Mutta kauppareissulla olen jo päässyt hyödyntämään tietoja mallikkaasti. Hyvä alku!


kuva: WWF/Pauliina Heinänen


Seuraa blogiani FacebookissaBlogilistalla tai Bloglovinin kautta.

5 kommenttia

 1. Kiitos vinkistä, onpa tosi selkeästi esitetty opas! Mä olen yrittänyt myös päästä siihen, että en jää miettimään jokaisen omenan alkuperää, vaan keskittyisin niihin suuriin linjoihin valinnoissa - toi lihapiirakkapussin kanssa lähteminen kuvaa just hyvin sitä turhautumisen tunnetta, kun tuntuu, että mitä vaan teet, niin kaikessa on jotain ongelmaa.

  VastaaPoista
 2. Mä oon höllännyt toooosi paljon asioissa (useissa muissakin kuin ruoka) ihan siksi, että se vei liikaa energiaa. Just tällasia maalaisjärjellisiä oppaita tarvii, ihan siksikin että voi hankkia välillä jotain uutta eikä vaan tuttuja juttuja. Silakkaa pitää alkaa syömään, sen opin ja aion opetella niistä jonkun hyvän ruuan!

  VastaaPoista
 3. Olin aika monta vuotta kasvissyöjä, koska halusin tehdä hyviä ja järkeviä valintoja. Sitten vaan jossain vaiheessa tuli olo, että on aika kaksinaismoralistista kulkea nahkakengissä ja olla muka vegetariaani. Sen jälkeen olen yrittänyt parhaani mukaan tehdä "muuten vaan" hyviä ostopäätöksiä. Se ei ole aina mitenkään helppoa (päinvastoin), joten ihan huippu homma, että tuollainen järkeenkäypä opas on olemassa.

  VastaaPoista
 4. Tuo opas on jotenkin lohduttavan anteeksiantava :D Mullakin on ihan sama ajatus, että kun tässä ei pyhimyksiä olla, en halua keskittyä liikaa siihen mitä teen väärin tai oikein, siis yksittäisiin asioihin. Suuret linjat kuitenkin merkitsevät eniten ja tässä ruokaopasasiassa tuo tieto itseasiassa inspiroi mua, juuri siksi kun se tarjosi vaihtoehtoja mutta ei syyllistänyt.

  VastaaPoista
 5. se kalaopas varsinkin on musta tosi hyvä!

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images