TÄYDELLISET FARKUT

Jos edellinen postaus käsitteli vakavampaa asiaa, siirrytään hankaluuksissa useita asteita kevyempään aiheeseen, pysytään kuitenkin vaikeuks...

nomojeans3


Jos edellinen postaus käsitteli vakavampaa asiaa, siirrytään hankaluuksissa useita asteita kevyempään aiheeseen, pysytään kuitenkin vaikeuksissa. Farkut. Olen kuullut tarinaa täydellisesti istuvista ja hyvännäköisistä farkuista, jotka istuvat kantajansa päälle kuin ne olisi teetetty. Itse en ole tällaisiin vielä päälläni törmännyt, vaan yleensä jossain on annettava periksi: jos farkku istuu, siinä on liian pitkät lahkeet tai malli ei ollut se toivotuin muuten. Yleensä se sopivin farkku ei vastaa ulkonäöltään sitä mitä haluaisi ja ulkonäöltään sopivat farkut eivät istu. Aika tuttua,luulisin?


Olen kävellyt muutaman kerran NOMO jeans-farkkukaupan ohitse Kampissa, mutta en ole uskaltanut mennä sisälle, koska kyseessä on mittatilausfarkkuliike. Nyt kun NOMO avasi liikkeen myös Jumboon, sain kutsun tulla tutustumaan suomalaiseen farkkumerkkiin ja teettämään unelmieni farkut. Jännitin, mutta en vastustellut, tuskin olisi kukaan muukaan ;)


nomo store


nomojeans myymala jumbo


Vaikka kyse on mittatilausfarkuista, yllätyin perinpohjin kun sain todellakin päättää ihan kaiken itse. NOMO:ssa myyjä kierrättää asiakasta pitkin myymälää ja esimerkkimalleista valitaan juuri ne oikeat ja asiakasta miellyttävät yksityiskohdat. Ja nyt valmistautukaa tykitykseen: Vaihtoehtoja on todella paljon, niistä valitaan oikea lahkeenmalli, vyötärönkorkeus, vyötärön nappien määrä, vetskari vai nappisepalus, tikkauksien määrä ja väri, taskujen paikat, taskutikkaukset, farkkukangas, kulutus ja taskupussinkin vuorikankaan väri on valittavissa. Jopa sen pienen kolikkotaskun mallissa oli valinnan varaa, joten todennäköisesti täysin samanlaista mallia ei heti tule vastaan. Varsinkaan, kun naisten ja miesten mallit ovat vielä erikseen :D


nomojeans merkit nomojeans2 nomojeans men


omo taskut


Kun farkku on myyjän avustuksella suunniteltu juuri sopivaksi, menee asiakas myymälän nurkassa sijaitsevaan skannauskoppiin alusvaatteisillaan ja aloitetaan skannaus. Olin yksin kopissa ja kuuntelin ohjeita ja painoin nappia kun olin valmis. Skannaus kesti n.30 sekuntia ja sen tulos ei ole valokuva, vaan eräänlainen mittakartta mikä lähetetään joko suomalaiseen tai virolaiseen farkkuompelimoon ommeltavaksi. Sitten odotellaan n.6 viikkoa ja valmiit farkut mennään sovittamaan NOMOon. 80% mittatilausfarkuista osuu kerralla oikeaan, mutta joskus farkuille tehdään vielä pieniä muokkauksia ennen asiakkaalle luovuttamista. Yleensä aikaa ei kuitenkaan mene 6-7 viikkoa kauempaa.


Hämmentävämmäksi asian tekee farkkujen hinta. Kun on tottunut merkkifarkkuosastolla katselemaan yli 200 euron hintalappuja farkuista mitkä ei edes mahtuisi päälleni, NOMOn 169 euron hinta on todella mieleinen. Olin ihan varma, että niistä olisi saanut pulittaa ainakin tuplat, varsinkin kun tuotanto on tosiaan joko Suomessa tai Virossa ja brändi täysin suomalainen. Nyt Jumbon myymälän kunniaksi farkkuparista saa vielä -15% alennuksen, kun farkut käy tilaamassa viimeistään 10.10. Sovitusaikaa ei tarvitse etukäteen tilata, kunhan kävelee sisään myymälään Kampissa, Jumbossa tai Tampereella Hämeenkadulla.


nomo tasku


Minä kävelin sisään NOMO jeansiin ja koska se tapahtui viime viikolla, ei minulla valitettavasti ole vielä näyttää millaiset farkut oikein tilasin. Nyt vain odotan ja jännitän osuuko kerralla oikeaan ja esittelen ne sitten varmasti teillekin!


Seuraa blogiani FacebookissaBlogilistalla tai Bloglovinin kautta.

4 kommenttia

 1. Aikamoista! Tämä on kyllä hyvä juttu.

  Ompelen itse lapsille vaatteita ja nyt tilasin itselleni kaavan paitoja/mekkoja/tunikoita varten. En tykkää kierrellä kaupoissa, enkä ostella turhia. Vaikka olen mitoiltani sellainen että voin ostaa jopa farkkuja sovittamatta, niin kyllä itse tekemällä saapi justiinsa oikianlaisen.

  VastaaPoista
 2. Mä kuulin tästä brändistä vuosi sitten vai kaks... Mies haki niille töihin mut ei päässy.
  Hinta minuakin ihmetytti.

  VastaaPoista
 3. Mäkään en erityisemmin jaksa shoppailla kaupasta toiseen nykyään ja farkkupuolella valinnanvaraakaan ei tässä koossa ole ihan mielettömiin. Siksi tosi hyvä juttu ja toivon tietenkin, ettäosuisivat oikeaan ja olisi löytänyt tulevaisuutta varten vakkari farkkukaupan samalla.

  VastaaPoista
 4. Mäkin oon kuullut, mutta en oo käynyt liikkeessä kertaakaan aikaisemmin. Luulin tosiaan et hinnat olisi ainakin 300 euroa parilta ja mukava yllätys hinta kyllä.

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images