KOLME KIRJAA, KOLME LEVYÄ

Kirjapostaukset tuntuvat aina vähän jäävän, vaikka sekä minä että te tunnutte niistä tykkäävän. Nyt kuitenkin olisi vinkattavana kolme kivaa...

Kirjapostaukset tuntuvat aina vähän jäävän, vaikka sekä minä että te tunnutte niistä tykkäävän. Nyt kuitenkin olisi vinkattavana kolme kivaa suomalaista lastenkirjaa, joissa mukana tulee myös cd-levy. Kaksi kärpästä yhdellä iskulla. Späm!


3 kirjaa


1. Pikku Papun laulut (Tammi 2012) . Liisa Kallion satuhahmo Pikku Papu loruineen yhdistyy tässä kirjassa Soili Perkiön sovittamiin lauluihin, joita Sibelius-Akatemian musiikkikasvatuksen opiskelijat esittävät. Kirjan kuvitus on yksinkertaista ja värikästä, tästä kirjasatsista 2-vuotiaan suosikki kirjana ja äidin suosikki musiikin puolesta. CD-levy sisältää 15 lastenlaulua, joita jaksaa kuunnella ihan musadiggarinakin.


2. Pihistetty Ässä (Satukustannus 2012) on pitkä isommille lapsille tarkoitettu satukirja hankalan kirjaimen oppimisesta. Kertomuksen mukana tulee viiden kappaleen cd, missä on myös pedagoginen sisältö: kadonnut äänne löytyy harjoittelemalla ja kappaleiden mukana laulaminen käy hyvänä harjoituksena. Kuvitus on kaunista akvarellin ja tussin sekoitusta, mutta tosiaankin, isommille lapsille tämä on kuin omani. Kaunis kirja ja hauskat laulut!


3. Varoitus postinkantajalle (Basam 2013) "Hörhökirjakustantamo" kustantaa myös lastenkirjoja! Luen paljon Basamin julkaisemia Viisas Elämä-sarjan kirjoja ja siksi on kiva, että Basamilta löytyy myös yllätyksekseni lastenkirjoja. Varoitus postinkantajalle (olen matkoilla vähän aikaa) on ihana lasten runokirja tästä päivästä, luonnosta, uusista kavereista ja lasten elämästä ylipäätään. Kuvitus on kaunista ja cd:llä kirjailija Piritta Porthan laulaa lastensa Emman ja Ronjan kanssa muutamia teksteihin sävellettyjä lauluja. Tykkään paljon, mutta ehkä isommille lapsille tämäkin. Siiri 5v ainakin tuntuu tykkäävän!


http://www.youtube.com/watch?v=SNEj2Y4bWZM

Papu-kirjasta kiitos kummitädille, muista kustantamoille!


Seuraa blogiani FacebookissaBlogilistalla tai Bloglovinin kautta

7 kommenttia

 1. Meillä on tuo pikku papun kirja ja cd ollut vuoden verran ja parissa konsertissakin ollaan käyty. Äiti ja poika tykkää hurjasti, etenkin levystä! Ja pistinpä merkille, että teiltä näyttää löytyvän samanlainen punainen kleinbus kuin meiltäkin ja se on pojan ykköslemppariauto. Viikonloppuna unohtui Turkuun hotelliin, mutta onneksi huomasimme ajoissa ja saimme aarteen pelastettua takaisin.

  VastaaPoista
 2. juu, ombrellinosta ostin hetki sitten tuollaisen auton.Ongelmana on vain, että ne kumit lähtee renkaista KOKO AJAN pois, kun tolla pitää ajaa niin vauhdilla ja koko ajan!

  VastaaPoista
 3. Kiitos vinkeistä. Tänään oli tarkoitus suunnata kirjastoon ja täytyypä katsoa mitä sieltä löytyy :) Joka ilta luetaan satu ja se on tärkeä hetki vielä ykkösluokkalaisellekin. Vauva taasen touhottaa ympäri huonetta ja koittaa napata kirjan.

  VastaaPoista
 4. Meidän bussi on lelukauppa Tingelingistä. Siitä aukeaa yksi sivuovi sekä takaluukku ja autolla on ajettu puolisen vuotta aika "monta kilsaa". Kertaakaan ei ole meidän tästä autosta lähteny vielä ne kumit, joten mahtaakohan meillä sittenkin olla eri valmistajan bussi. Kumien irtoaminen on kyllä ikävä ja valitettavan yleinen riesa useissa pikkuautoissa.

  VastaaPoista
 5. Ne menee silleen hassusti rullalle ja pitää asetella takaisin aika usein. Tästä aukee 2 sivuovea, ja kun autoa rullaa taaksepäin,selähtee vauhdilla itsekseen eteen. Onko samat koordinaatit edelleen? ;)

  VastaaPoista
 6. Isommat kirjat ehdottomasti ekaluokkalaiselle, mutta musan puolesta voisi mennä tuo papu cd:kin!

  VastaaPoista
 7. Tai siis ei isommat vaan isommille suunnatut kirjat ekikselle :)

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images