SEITSEMÄN KIINNOSTAVINTA TALVIKENKÄÄ (MINULLE!)

Talvikenkähullu tässä hei! Syyskuun puolen välin pääsin postaamatta yhtään naisten talvikenkähimotusta (ja tätä Sorelin ennakkomaiskuttelua...

Talvikenkähullu tässä hei! Syyskuun puolen välin pääsin postaamatta yhtään naisten talvikenkähimotusta (ja tätä Sorelin ennakkomaiskuttelua ei sitten lasketa!). Nyt lienee kuitenkin hyvä aika hieman mietiskellä millaisen kengän kanssa sitä ensi talven lumessa pyörii ja oma vastaukseni on: tarpeeksi korkean ja laadukkaan. Ekana äiti-talvenani sorruin joihinkin Dinskon "lähes kanadalaisiin" ja never ever enää. Uskon vahvasti että talvikengissä jos jossakin hinta ja merkki kertoo paljon laadusta ja hyvät talvikengät kestää talvesta toiseen. Viime vuotiset kenkäni kyllä kestävät sekä näön että laadun puolesta toisenkin talven, mutta katsotaan nyt kuitenkin ne lempparit tältäkin vuodelta!


talvikengatkol


1. Sorel / 2. Moon boots / 3. Helly Hansen / 4. Lapikas / 5. Kero / 6. Sorel / 7. Sorel


Aika sama on kenkämaku kuin viime talvenakin ja mihin sitä hyvää vaihtamaan. Ei liene yllätys, että vaikka lapsen ja miehen kengissä ihastuin Crocseihin, naisten kengissä Sorel on edelleen suurin suosikkini. Kumiterät ei enää oikein iske tyylillisesti, mutta käytännön kannalta ei liene niiden voittanutta. Ostin viime vuonna Sorelin ohuemmat kumiterät (Winter Carnival) ja paksumpi pohja olisi itseasiassa ollut parempi kovemmilla pakkasilla. Nyt jos hankkisin uusia kumiteriä, ostaisin sittenkin nuo Caribout (kuva 1). Enemmän kaupunkikengiksikin kelpaavat Sorelit olisivat ihana tweedkuosinen huopamalli Chipahko (7.) ja nahkaiset Scotiat (6.). Jos muuten olette ostamassa Soreleita netin kautta, kannattaa aina verrata cm-kokoa jonkin sopivan kengän cm:ään. Ainakin viime talvena koot menivät vähän niin ja näin, mutta senttimetrit kyllä täsmää.


Lapikkaat ovat aina mieleeni ja Suomi-Ruotsi maaottelun hengessä valitsin Topmanin parkkinahkaiset lapikkaat (4.) sekä Keron paulakengät (5.). Hintansa puolesta lapikasasioissa kannattaa kääntyä parkanolaisen Topmanin puoleen, mikä ei ota vanhan mallin tekemisestä designlisää, kuten Kero tuntuu tekevän. No, ruotsalaiset ovat tunnettuja vanhojen malliensa uusiokäytöstä, mikäs siinä jos yleisö on valmis maksamaan vanhasta mallista extrahintaa.


Edellisvuoteen on tullut muutama uusi suosikkijuttu lisää myös kenkärintamalle. Helly Hansenin korkeat nahkakengät (3.) muistuttavat paljon 90-luvun lopun kenkäbuumia, missä tuollainen okran värinen kenkä oli in. Silloin ne yhdistettiin pallountuvatakkiin, nyt sekä kengän että takin malli voisi olla sirompi. Tämä malli on muuten se, minkä valitsin talveksi kun Hellyltä kyseltiin kiinnostusta testata merkin talvikenkiä. Kiinnostaa kovasti nähdä miten kenkä toimii pakkasessa, mulla ei ole kokemusta HH:n kengistä ollenkaan. Alkufiilis on, että malli on ainakin hyvin kapea jalkaterästä  ja joudun viemään sen suutarille venytettäväksi ennen käyttöä. Kapeus voi olla lämmön kannalta vähän huono juttu,mutta ei tuomita ennen testausta.


Toinen nostalgiamalli on Moon boots (2), kenkä josta lapsena haaveilin mutta en tietenkään saanut. Tälle talvelle otin ja tilasin Campadrelta Moon Bootsit ihan testimielessä, taisivat olla viime talven mallia kun maksoivat vain muistaakseni alle 50 euroa. Tuo Campadren linkki on vain suosituslinkki, sillä ko. kengät eivät valitettavasti enää ole siellä myynnissä. Moon bootseista tuskin tulee (eikä saakaan tulla) arkikenkiä, koska ne eivät tue jalkaa tarpeeksi. Mutta rikkoontuneiden Uggien tilalla hyvät naapurikyläily- ja lähikauppakengät, toivon.


Nyt vaan sitä lunta, ensimmäiset piparitkin on nimittäin leivottu tällä viikolla!


Seuraa blogiani FacebookissaBlogilistalla tai Bloglovinin kautta.

15 kommenttia

  1. Minä tilasin itselleni viime talvena nuo Caribout, mutta ne oli niin järkyttävän painavat että palautukseen lähtivät. Käytin kengät vaa'allakin ja yksi kenkä painoi kilon. Omaan koon 40-41 jalan ja tuo koko 41 näytti lähinnä siltä kuin jalassa olisi ollut miesten 45 koon kengät. Koko oli kuitenkin juuri sopiva kun irrotettavaa villasukkaa sovitteli jalkaan. Noilla kengillä ei pahemmin vaunulenkkejä tehdä, saati autolla ajeta. Tilasin sitten tilalle Merrelin kevyemmät versiot ilman kumia, parkitulla nahalla varustettuna. Noissa Merreleissä on vain turhan kapea varsi, käytössä huomannut että sukat rullautuu makkaralle varpaisiin. Harmittelenkin kun en tullut tilanneeksi Sorelilta kevyempiä versioita, noita Carnivaleja mietin etupäässä ja montaa ihanaa mallia. Viime talvena tuli ostettua sen verran monet talvikengät että taidan yrittää kuitenkin tämän talven pärjätä entisillä, Tai ainakin jouluun asti ja katselen sitten alesta. :)

    VastaaPoista
  2. No Winter Carnivalit onkyllä kevyet ja mä en ole ikinä edes kokeillut tuota Caribouta jalkaani. Mulla vaan vihloi hyisillä keleillä maan kylmyys kumipohjan ja huopakengän läpi Carnivaleissa. SIis tosi kovilla pakkasilla.

    Mutta jos ne painaa kilon/kenkä, niin nehän käy jo nilkkapainoista :D

    Harmi muuten ettei Merrellillä taida olla barefoot-talvikenkää (jo sanana kuulostaa oudolle!). Oon koko kesän mennyt sorelin kesäkengillä ja merrellin barefooteilla ja barefooteja tuun kyllä kaipaamaan korkeammassakin mallissa. Mun jalka tykkäs niin kovasti niistä.

    VastaaPoista
  3. Sorelin senttikoot merkitään siten, että esim. 15 cm tarkoittaa kengän olevan sopiva juuri 15 cm pitkälle jalalle. Senttikoko ei siis vastaa sisäpohjan mittaa.

    VastaaPoista
  4. Joo, näinhän se on useimmissa kenkämerkeissä. Mä tsekkaan yleensä kuitenkin kengästä sentit, nopeampaa kuin mittaus :)

    VastaaPoista
  5. Siis sopivan kengän kokolapusta, en siis mittaa pohjaa.

    VastaaPoista
  6. Itseasiassa talvimallejakin on tai on ainakin ollut http://www.merrell.com/FI/fi-FI/Product.mvc.aspx/29349W/0/Womens/Barefoot-Life-Frost-Glove-Waterproof-Silver-Lining?recID=133480637

    VastaaPoista
  7. Joo toi valkoinen ei hirveesti sykähdytä minuakaan, mustassa tosiaan koot loppu. Muuten olisi itsekin voinut harkita ostamista. Harmi kun ei tämän vuoden mallistoon oo tullut uutta mallia. Noi vaaleat nilkkurit on kyllä hyvän näköiset! Kivan retromalliset!

    VastaaPoista
  8. Minulla on talvikenkinä lapikkaat ja Sorelin huopikkaat. Molemmat todella lämpimät kengät. Lapikkaat minulla on ollut niin kauan kuin muistan ja huopikkaat hankin viimetalvena, kun niistä olin haaveillut useamman talven.

    VastaaPoista
  9. Mä just korkkaris lapikasajan kauppareissulla, on ne vaan hyvät jalassa <3

    VastaaPoista
  10. Hei mä ajattelin nyt hankkia noi moon bootsit nii haluisn tietää että onko hyvät? Siis oon haaveillu jo vähän aikaa mutta kaiiki sanoo että hyi yms ja kun joululahjaksi voisi toivoa niin suositteletko?

    VastaaPoista
  11. no jos tykkää uggeista niin suosittelen. Ne on tosi pehmeet ja lämpimät pihailukengät, mut ei mitkään kaupunkikävelyyn soveltuvat ergonomiset tapauksen. Kyl mä tykkään!

    VastaaPoista
  12. 14 v en tiedä mitä ergonomiset sana tarkoittaa :D ja ugeista tykkään todella paljon !:) mistä hankit itse tai mistä siis kannattaa hankkia?:)

    VastaaPoista
  13. :D :D No ergonominen tarkoittaa sellaista hyvin jalan muotoista kenkää, millä on hyvä kävellä pitkään,esimerkiksi vaelluskengät on pohjiltaan ergonomisia.

    Mut noi Moon Bootsit tuntuu jalassa vähän kuin patjan päällä kävelisi, ne on kivat pihalla ja lumessa, mutta jos koko päivän kävelisi niin jalat voi alkaa särkemään.

    laita googleen moon boots osta, niin löytyy varmaan niin parhaiten. Mä tilasin noi netistä, mut siellä kaupassa ei enää oo noita.

    VastaaPoista
  14. Juu kiitos joululahjaksi ehkä saan:) mitä värejä suosittelet? Ja ovatko koulukäytössä hyvät että tuleeko kuuma jos sisällä niitä käyttää?

    VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images