IHMEPUUTARHA ASSALLA JA MEILLÄ

Olimme tosiaan viime torstaina Riikan päivän juhlissa Hämeenlinnassa ja kun junalla mentiin, rautatieasemallakin käväistiin tietenkin. En ma...

Olimme tosiaan viime torstaina Riikan päivän juhlissa Hämeenlinnassa ja kun junalla mentiin, rautatieasemallakin käväistiin tietenkin. En malttanut olla kuvaamatta heinäkuun puolenvälin ilmettä Ihmepuutarhassa myös teille, jotka ette ole Helsingin päärautatieasemalle päässeet. Siellä oli kukkaloisto melkoinen ja oli pitkästä aikaa mukava nähdä oman sivupuutarhani isosiskoa, pääsi taas kartalle siitä mitkä kukat seuraavaksi meille puhkeaa. Tuo rautatieaseman katos ja suora valo ovat koko ajan edistäneet kukkaloistoa ja mun parveke on tullut jäljessä muutaman viikon, lähes koko ajan. Nytkin siis tiedän, että seuraavaksi tulossa olisi punaista hortensiaa meille, rautatieasemalla kun se kukki jo.


OLYMPUS DIGITAL CAMERA


OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Paljon on kyselty miltä se meidän parveke kokonaisuudessaan näyttää, kun olen kuvannut pitkälti vain kasveja. Muutama viikko sitten otin kuvia parvekkeestamme "luonnontilassa" eli niin kuin se oikeasti on, en lähtenyt asettelemaan tyynyjä ja peittoja rekvisiitaksi ;) Parveke on yleensä omistettu pelkästään kasvatushommille, mutta välillä nostan pienen peltisen klaffipöydän nauttiakseni kasveista pidempään vaikkapa viinilasillisen kanssa. Näissä kuvissa pöytää ei näy, koska teimme samana päivänä hieman kasvien siirtelyä, lannoittamista ja muuta. Tarvitsimme siis kaiken tilan käyttöömme.


OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA


OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA


OLYMPUS DIGITAL CAMERA


OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Tuo viimeisessä kuvassa näkyvä Twist n shout-hortensia on seonnut kasvussaan ihan täysin :D Olin tuolloin pari viikkoa sitten siirtämässä sitä pois omasta nurkastaan, kun se peitti varjollaan muiden kasvien valonsaannin ja nyt uudessa paikassa se on kasvanut entisestään! Kukkia siihen ei ole vielä tullut, mutta rautatieaseman hortensiasta olettaisin nuppujen tulevan tuota pikaa. Tosin hortensian kasvatuksessa on omat niksinsä ja yksi olisi antaa vettä paljon kerralla, mutta ei koko ajan. Musta tuntuu, että kukinta saattaa myöhästyä myös pikkupuutarhurin paljon ja kokoajan tyyppisestä kastelumetodista, mutta onhan vihreäkin tosi kiva, vaikka ilman kukkia.


Hortensian alla on muuten muutama pensasmustikka, missä on oikein mukavasti raakileita tuloillaan, kunhan nyt vain kypsyisivät!


Ongelmiltakaan ei ole vältytty. Vaikka olen ravinnut kasveja GreenCaren tuotteilla (mm. puutarhan kesä on ihan ässä!), eivät herukat ja viinirypäle ole voinut kovinkaan hyvin. Ensin luulin, että ongelma on mun hoitomenetelmässä ja yritin hoitaa niitä paremmin. Nyt kuitenkin meilasin viime viikolla Minnalle, ja hän epäili nissä olevan punkkeja ja kirvoja, jotka aiheuttavat lehtien laikukkuutta, rypistymistä ja muutenkin kasvin kärsimistä. Tilasin nopeasti GreenCaren omistavalta Berneriltä Cooper puutarha-aerosolia taisteluun puutarhan tuhohyönteisiä vastaan. Nyt taistelu on aloitettu perjantaina, saas nähdä miten herukoiden ilme muuttuu syksyyn mennessä :)


ihmepuutarhasponsors


My first Fiskars puutarhanhoitosetti saatu.12 kommenttia

 1. On rehevä parveke kyllä, hieno! Meillä kukkii töhkispurkkeja vaan kolme kappaletta:DDD pakko ryhdistäytyä ensikesää varten, kun saadaan oikein kaistale "omaa pihaa" rivitaloon muuttaessa;D

  VastaaPoista
 2. Kiitti! Mun pitäs käydä hakeen 1 setti puulaattoja tonne perälle vielä, sit ois valmis :) tykkään paljon tuosta luonnontilasta partsilla, omo on ku pellos istuis.

  VastaaPoista
 3. Oi, suosittelen ainakin marjapuskia, mansikkaa ja mustikkaa! Nam!

  VastaaPoista
 4. Milläs taistelet niitä vastaan. Minulla toimi tuo kasvatus alkuaikoina (siis 9 vuotta sitten) hyvin parvekkeella, mutta nyt on monta vuotta vain kuollut kaikki pois kun jotkut minimaaliset ötökät (siis niin pieniä ettei oikeastaan silmillä erotakkaan) tekee verkkomaista tuhoa lehtien alapuolelle ja lopulta käärii koko kasvin siihen ällöön "verkkoon". Nyt on myös jotain mustia kirvoja ja ottaa niiin päähän kun kaunis parveke tapetaan tuolla lailla. :( Kelloköynnös on ainoa joista ne ei pidä, mutta sekään ei tänä vuonna jostain syystä noussut niin nopeasti että alkaisi ihan lähiaikoina kukkia. :/
  Ihana parveke teillä! :) Mitä teet noille monivuotisille talvea vastaan?

  VastaaPoista
 5. Wautsi tota sun parveketta! Ihan superhieno! :)))

  VastaaPoista
 6. Olenko vain tyhmä vain miksi en löydä mitään hintoja tai tilausmahdollisuutta tuolta sivulta mihin linkki vie. :/ Olen mäntysuovalla koittanut tässä vuosikaudet ja siitä ei muuta "iloa" ole kun että kaikki paikat on ihan tahmasia, meillä kun on vielä kokolattiamattoa (terassimatto ängettynä vielä huonekalujen alle) koko parvekkeella. :D Eli paljonko tuollainen purkki kustantaa ja miten sen tilaa? Toi niitten sivulla oleva bioruiskutekin kiinnostaa kun palstakin on täynnä pieniä tuholaisia. Eihän tuttusi tiedä miten taistella härmää vastaan? Sitäkin kun on nyt alkanut ilmestymään aina kesäsin tuolla palstalla. :(

  (Anteeksi häirintä)

  VastaaPoista
 7. Kiitos sulle! :) Täytyy sit alkaa metsästämään, meidän Prismassa ei ainakaan mitään hyviä tuotteita ollut kun etsin. :/
  Ja vielä, meinasitko saada nuo talvehtimaan jossain vai antaa pakkasen viedä? Ajattelin vain kun siinä näkyisi olevan kaikkia kauniita monivuotisia kuitenkin. :)

  VastaaPoista
 8. juu, kyllä niiden pitäisi talvehtia parvekkeella, ne pitää vain kerätä yhdeksi kasaksi ja suojata harsolla. Luultavasti muutakin pitää tehdä, mutta en ole vielä ihan selvillä asiasta.

  Soita tonne Bernerin puhelimeen huomenna, ne tietää noi jälleenmyyntipaikat täsmällisemmin kuin minä :)

  VastaaPoista
 9. Hyvältä näyttää! Lasitetussa parvekkeessa on se huono puoli, että ei saa parvekkeen kaiteita täyteen kukkaa ja muuta vihreää. Kun siinä ne kasvukkaat saa kuitenkin parhaiten valoakin. Täytyy varmaan ens vuonna muurata koko ikkunan edusta amppeleilla – voi sitten rauhassa valasbikininä vetää!

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images