GLOBE HOPE 10 VUOTTA!

Eilinen katuliitukuva oli vinkki siitä, kuinka mukava perjantai meillä olikaan. Suomalainen kierrätysvaatteita ja ylijäämäkankaita materiaal...

Eilinen katuliitukuva oli vinkki siitä, kuinka mukava perjantai meillä olikaan. Suomalainen kierrätysvaatteita ja ylijäämäkankaita materiaalina käyttävä vaatemerkki Globe Hope juhli 10-vuotista taivaltaan näyttävästi Helsingin keskustassa Narinkkatorilla ja kun sain kutsun tapahtumaan, piirsin heti suuren huutomerkin kalenteriini etten varmasti missaisi juhlia. Ja hyvä etten missannut, oli tosi mukavat juhlat missä ohjelmassa oli vaikka mitä: muotinäytöksiä, paneelikeskusteluja, hyviä bändejä (mm Rinneradio!!), Globe Hopen historiaa esittelevä näyttely sekä Globe Hope  festarikoju. Meille kutsuvieraille oli vielä hieman ruokaa ja juomaa tarjolla, joten nopea pistäytyminen muuttui yli 5 tunnin hengailuksi Narinkkatorilla.


OLYMPUS DIGITAL CAMERA


OLYMPUS DIGITAL CAMERA


OLYMPUS DIGITAL CAMERA


OLYMPUS DIGITAL CAMERA


OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Omat muistoni Globe Hopesta juontaa sinne 10 vuoden päähän ja tykkäsin alunperinkin kierrätysmateriaali-ideasta paljon. Se oli silloin alussa niin uutta ja iski kulttuurialan opiskelijaan kovasti. Silloin pukeuduin aika paljon muutenkin kaikenlaisiin retrojuttuihin ja esimerkiksi armeijatakkien ja isoäidin pitsiliinojen yhdistely oli musta tosi hienoa ja hauskaa. Jossain vaiheessa sellainen selkeä turvavyöstä remmi ja huovasta takki ajattelu alkoi sitten tökkimään, kun en enää halunnutkaan kaikkien tietävän ja näkevän mistä jokin vaatekappale on tehty. Nykyään tykkäisin käyttää kyllä kierrätysmateriaalista tehtyjä vaatteita, mutten niin statementin omaisesti.


En ole koskaan omistanut yhtään Globe Hope vaatetta, mutta armeijan makuupussista tehdyn laukun kyllä, samoin useita kierrätysmateriaaleista (mainospressut, täkit, lentoemojen vaatteet) tehtyjä pikkupussukoita ja penaaleja. Laukun annoin vuosi takaperin eteenpäin, koska se alkoi olla "liian  kierrätetyn näköinen" nykyiseen vaatemakuuni, pussukat pidin ja käytän niitä edelleen.


OLYMPUS DIGITAL CAMERA


OLYMPUS DIGITAL CAMERA


OLYMPUS DIGITAL CAMERA


OLYMPUS DIGITAL CAMERA


OLYMPUS DIGITAL CAMERA


OLYMPUS DIGITAL CAMERA


OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Nyt tuntuu, että Globe Hope on taas alkanut lähentymään omaa vaatemakuani. Esimerkiksi eilisen artistin, Anna Puun, päällä näkyvä sininen paitamekko on ihan sairaan hieno ja mietinkin juuri mahtuisikohan XL-koko meikäläisen päälle. Annan mekko taitaa olla uuden malliston Naakka paitamekko, se on valmistettu käytetyistä Ruotsin armeijan paidoista, mitkä on värjätty tummansiniseksi. Hieno! Taidan mennä kokeilemaan onneani merkin liikkeeseen joku päivä, koska nettikaupassa ei näkynyt kokomitoitusta ollenkaan. Tai olen sokea, kertokaa jos huomaatte mitoitustaulukon jossain!


OLYMPUS DIGITAL CAMERA


OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Onnea siis Globe Hope! Hienot pirskeet ja hienoa, että olette tallanneet omaa polkuanne jo yhden vuosikymmenen!

4 kommenttia

 1. Mulla roikkuu kaapissa 10 vuotta sitten ostettu Globe Hopen mekko. En voi uskoa, että olin niin edelläkävijä, että olin heti alusta asti mukana. Yleensä kuljen vähän jälkijunassa. :) Se mekko on mun mittari, milloin olen saanut tarpeeksi raskauskiloista tiputettua: muuten ei väliä, mutta sen pitää mennä päälle. On se vieläkin niin ihana.

  VastaaPoista
 2. Heippa Elsa! Nyt on viimein mittataulukko GH:n nettikaupassa. :) Se löytyy täältä: http://www.globehope.com/fi/koko-opas/

  Kiitoksia vielä kivasta kirjoituksestasi!

  VastaaPoista
 3. […] Jos Globe Hope on vielä vieras juttu, käyhän tutustumassa myös kesäiseen juttuuni merkin 10-vuotispäiviltä :) […]

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images