TAVOITEKENGÄT

Kevät aikaan monilla on mielessä pieni painon pudotus ja kaapista löytyy klassikoksi muodostuneet tavoitehousut. Mulla ei nyt ole mahdollist...

Kevät aikaan monilla on mielessä pieni painon pudotus ja kaapista löytyy klassikoksi muodostuneet tavoitehousut. Mulla ei nyt ole mahdollista edes ajatella urheilua, joten ei ole tavoitehousujakaan vaan on tavoitekengät. Tilasin kevään aikana useammatkin Espritin korolliset kengät, mutta ostin loppujen lopuksi vain nämä ihanat mokkakorkkarit, mitä en hennonut edes tämän hetkisen jalkakivun takia lähettää kauppaan takaisin. Ja vaikka kyseessä onkin eurooppalaisittain talvikengät, nämä sopisivat niin hyvin kevääseen meillä Suomessa. Mutta kun ei niin ei, näillä ei taideta kävellä tänä keväänä. Onneksi on syksy ja seuraava kevät ja toivottavasti kivuttomat sellaiset.


OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Olisin kuitenkin halunnut jotkut uudet kevätkengät, mutta vastaavia matalakorkoisempia versioita Esprit Online Shopista etsiessäni silmissäni vilisi edelleen korkkarit. Mitä ei voi saada, sitä kai sitten haluaa? Ja vaikka en ole omassa pukeutumisessa mikään uusimpien trendien seuraaja, eniten himottaisi kiilapohjalliset tennarit (yhdethän jo tilasin ja palautinkin). Ja nimenomaan yhdet näistä alakuvan kiilapohjista lähtisi HETI tilaukseen jos vain olisin terve. Ne on nahkaa ja ihanat, mutta tuo korko, 7cm. Hemmetin hemmetti!


Pictures41


Mulle on ensi viikolla tulossa uudet tukipohjalliset ja toivon niiden tuovan apua tällä hetkellä koko ajan vihlovaan hermopinteeseen jalassani. Tuet vaativat kengältä kuitenkin sekä leveyttä että korkeutta niin, ettei edes ballerinoista voi nyt haaveilla. Onneksi Ruotsissa viikon alussa käydessä havahduin Stokiksen bugaboo mamien uuteen trendiin: lenkkarit. Jes! Olen jo pitkään odottanut milloin lenkkarit tulisivat takaisin muotiin ja nyt se on totta. Lenkkareissa on tennareihin verrattuna hyvänä puolena useimmiten muotoillumpi pohja ja pieni kantakorotus, mikä ei kuitenkaan ole noin iso mitä yläkuvan kiilakoroissa. Tietenkään lenkkareita ei suositella käytettäväksi jatkuvasti, mutta ainakin ne on mukavat jalassa eikä liian korkeat!


Lenkkarit on nyt tilattu (ja tasapohjaiset tennarit pohjallisten tekijän vannottamana käyttökiellossa), esittelen uudet muruseni kunhan saapuvat. Ne eivät kyllä ole yhtään niin ihanat kun noi yläkuvan korkkarit, mutta onpahan kuitenkin uudet, kulumattomat ja ehjät. Ja etenkin trendikkäät Ruotsissa :D


Millä te kävelette kevään?

10 kommenttia

 1. Hei! Sähän tilasit hetki sitten sellaiset Espritin kiilapohjatennarit? Oliko ne samat, mitkä palautit? Harkitsin silloin samoja kenkiä, mutta koot olivat jo loppuneet.

  VastaaPoista
 2. Kyllä juu! Mä en edes hakenut niitä lopulta postista, kun tää jalka meni ja mulla oli noi toiset korkkarit jo samalta merkiltä ostettuna. Nyt hieman harmittelen miksi en niitä hakenut, mutta toisaalta kenkiä tulee ja menee ja oikeastaan nuo pastellisävyiset kiinnostaisi nyt enemmän. Noi ei ole niin räväkät. Mutta joo, eipä noita viitsi tilata kun ei pysty edes maihareilla kunnolla kävelemään.

  VastaaPoista
 3. Oon myös havahtunut lenkkaritrendiin ja nyt on vaikeus päättää millaiset :) Ja mulla ois myös tukipohjallinen, sain sen jo noooh noin 3kk sitten... se on vieläkin käyttämättä. Pitäis vaan ottaa käyttöön, eihän sitä turhaa annettu ;)

  VastaaPoista
 4. No lenkkariin se varmasti meneekin hyvin. Mä en vielä kerro minkälaiset hankin, kun en oo varma mahtuuko ne ja sit ketuttas jos olisin hekumoinut niillä hulluna. Siksi noista korkkareistakin nyt vasta kirjotin, kun sain sen suurimman ahdistuksen jo purettua (tilaamalla ne lenkkarit, haha). Nyt vaan kaikki hankkimaan joko kiilakorkotennareita tai lenkkareita!

  ps. ne mun lenkkarit on enemmän sellaset nostalgiavibaset kuin värikkäät trendilenkkarit...

  VastaaPoista
 5. Mäkin sovittelin kaupassa kiilakorkotennareita, mutta kauppaan jäi.
  Ja jos normitennareilla iskee plantaarifaskiitti jos niillä kauemmin kävelee. Mitähän sitä sitten kesällä käyttäs... Ei maihareitakaan enää kehtaa ympäri vuoden käyttää...

  VastaaPoista
 6. Mulla vähän samat fiililset kenkien kanssa. Koko talven olen lampsinut sorelleilla ja Art nilkkureilla ja nyt tarttis jotain muuta. Edellisen raskauden aikana jalkaholvi romahti niin pahasti että kivut oli ihan mahdottomat jalkapohjissa. Osteopaatti hoidot auttoivat vähän mutta loppujen lopuksi kivut hälveni kun siirryin suosiolla juuri lenkkareihin muotoiltujen pohjallisten kanssa. Tylsää mutta auttoi. Nyt olen selaillut uusia kevätkenkiä jo viikkoja enkä ole päässyt ostoskoria pidemmälle. Korkoa ei voi olla eikä ihan lättä.. Eli jään innolla odottamaan sun lenkkari esittelyjä!

  VastaaPoista
 7. Mulle tulee sellaset pohjalliset mitkä tehdään kenkien mukaan sopiviksi. Valitsin toisiksi kengiksi juurikin maiharit, mitkä on ohutta kiiltonahkaa. Niissä on just sopiva korko tällaselle jalkavammaselle. Tollasiin kiiloihin ei kyllä pohjallista edes sais, mutta mulla akilesjänne on huomattavasti paremmassa asennossa maltillisessa korossa kuin vaikka tennarissa. Mut noi mun Espritin korkkarit...korko ei ole kovinkaan maltillinen ;)

  VastaaPoista
 8. No ne mun lenkkarit ei tosiaankaan ole mikään jalkaergonomian huipentuma. Toi on hankala yhtälö, ettei voi käyttää korkoa eikä lättänää pohjaakaan. Toki niitä vaihtoehtoja löytyy, mutta itse käyttäisi niin paljon mieluummin ihania naisellisia kenkiä kuin jotain käytännöllisiä 1.5cm:n mummokäveykenkiä. Espritiltä olen löytänyt useat hyvät aitonahkaiset kengät, mut ei niitä nyt voi yksiäkään käyttää, äh! Onneksi noi lenkkarit edes jotenkin sopii kuvaukseen ja on kivan näköiset!

  VastaaPoista
 9. Toi "Stokiksen Bugaboo mamit" on kyllä niin osuvasti sanottu! Miks niillä kaikilla on Bugaboot (ja tuplat vielä)?
  Oliko ne lenkkarit ihan siis normaalit lenkkarit vai jotkut lenkkareiden Ferrarit tai Bugaboot?

  VastaaPoista
 10. No kyl ne siellä ihan Nikejä ja New Balanceja tais suosia, eikä mitään erikoisuuksia :)

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images