SILMÄLASIKAUPASSA

-sponsoroitu- Kävin torstaina nopeasti Forumin Specsaversissa rillienmetsästysreissulla, mikä tyssäsi siihen etten muistanut ottaa näöntutk...

-sponsoroitu-Kävin torstaina nopeasti Forumin Specsaversissa rillienmetsästysreissulla, mikä tyssäsi siihen etten muistanut ottaa näöntutkimuskorttiani mukaan, eikä tietojani muutaman kuukauden takaisesta näöntarkastuksesta löytynytkään koneelta! Koska kämppämme on aikamoisen kaaoksen vallassa, en usko sitä löytävänikään, joten tilasin tälle päivälle näöntarkastuksen. Ehkä ihan hyvä tutkituttaa näkö uudelleen, kun imetyksen lopettamisesta on sen verran aikaa, että on voinut näkö palautua entisestään (kyllä, imetys voi heikentää näköä tilapäisesti).Mulla on ollut optio yksiin rilleihin Specsaversilta jo imetysajoista ja melkein unohdin koko jutun, kun en silloin voinut käyttää sitä. Nyt kuitenkin päätin hakea luvatut rillit ja vaikka näkökortit olikin hukassa, etsin sopivat lasit jo valmiiksi muutama päivä sitten. En tiedä kuinka monella rillipöllöllä on sama ongelma kanssani, että tekisi aina mieli hankkia samanlaiset lasit ja esimerkiksi materiaalin vaihto olisi tosi kova ja aivan liian rohkea juttu. Niin nytkin, eli tiesin 100% varmuudella, että tulevat rillini olisivat muovia kuten edelliset ja sitä edelliset ja ja ja...mutta mustaa väriä en missään nimessä halunnut enää. Tulevat lasini ovat siis muoviset ja hieman vaaleammat mitä vanhat, mutta mallin jätän vielä salaisuudeksi. Esittelen sitten kun tulevat!Sen sijaan esittelenkin jotain lapsiin liittyvää, yllätyin nimittäin aika lailla Specsaversin lastenkehysvalikoimasta. Nämähän on huippuhienoja! Jotenkin olen aina mieltänyt lastenlasit soikeiksi metallikehyksiksi, mutta nyt löytyy muovia, värejä ja asennetta! Lempparini on tuo kamalan ihana pikku Stig-tyyppinen pilottikehys :D Ja lapsille myös löytyy aurinkolaseja vahvuuksilla, tietenkin.


Muistan kun viimeksi kävin Specsaversilla kokeilemassa rillejä ja postasin muutaman kuvankin, usea lukija valitteli samaa kuin itsekin: että se näkö on tosiaan huonontunut raskauden ja imetyksen aikana. Nyt ihan mielenkiinnosta kyselen onko muilla näkö alkanut palautumaan hormonitasapainon myötä, mulla nimittäin alkaa olemaan näkö ihan sama mitä ennen raskauttakin. Ja ellen olisi talsinut rillejäni rikki, en tarvitsisikaan uusia sillä yhtäkkiä näen vanhoilla laseilla tosi hyvin. Täytyy kyllä silti todeta, että uudet lasit ovat silti tervetulleet, 5 vuotta edellisiä katsellessa on alkanut jo hieman tylsistymään peilikuvaan. (luultavasti myöskin päiväkodin tädit huokaavat helpotuksesta, kun se vinoihin teippisilmälaseihin sonnustautunut mutsi saa skarpattua aamulookkinsa)

23 kommenttia

 1. Hain uudet lasit 1,5 vuotta imetyksen lopettamisen jälkeen kun tuntui, ettei vanhoilla oikein enää näe. Yllätys olikin melkoinen kun uusiin lasiin vahvuuksia tulikin vanhoja vähemmän. Tai sitten minusta vaan on tullut vanha ja ikänäkö tekee tehtäväänsä.

  VastaaPoista
 2. Apua! Mä en taida saada koskaan uusia laseja. Mä luulin, että raskausaika muuttaa silmänpainetta tjsp, mutta että imetyskin. Täytyy varmaan käydä optikolla kyselemässä...

  VastaaPoista
 3. Minä kävin optikolla puoli vuotta siitä kun olin lopettanut imetyksen. Näkö oli huonontunut 0,5 molemmissa. Silloin optikko ja silmälääkäri suositteli juuri tuota puolta vuotta.

  VastaaPoista
 4. Niin, onhan se näön heikkeminen toki luonnollista mutta raskaus ja imetys tosiaan voi muuttaa näköä. Mulla se näkö palautui entiselleen kyl aika nopesti imetyksen jälkeen, ihan vähän oli miinusta enemmän toisessa silmässä.

  VastaaPoista
 5. Kyllä, raskaus ja imetys kumpikin. Jos näössä ei oo muutoksia, turha murehtia, mutta jos tuntuu ykskaks ettei näe (imettäessä siis) ei ehkä kannata satsata ainakaan kalliisiin laseihin. Muistan käyneeni joskus viime kesänä kyselemässä optikolta laseja niin ei suositeltu uusien hankkimista vielä silloin. Ja nyt (n.5kk imetyksen lopettamisesta) näkö on ykskaks ihan hyvä taas.

  VastaaPoista
 6. Jee, uusille rilleille :) Mä haluan kans. Lopetin myös imetyksen pari kuukautta sitten ja nyt kaipais pärstä päivitystä. Tuolla Specsaverillä näyttäs olevan ihan kivan näkösii.. ja kai ne edelleen on edullisiakin. On jo hieman aikaa viimeisten rillien hankkimisesta.

  Kivoja kuvia teistä, siis noissa yhteispotreteissa :) Sun blogi on niin kiva!

  Kivaa viikonloppua! Anna

  VastaaPoista
 7. ps. Ai ku kiva, että tota kivaa tulee työnnettyy joka lauseeseen..

  VastaaPoista
 8. Mulla on huonontunut toisessa -0.25, sekin itseasiassa saattaa olla vanha juttu jo, en muista enää vanhojen miinuksia. Mut ennen piilarit oli kumpikin -3.25, nyt toinen on -3.5 ja toinen sama vanha.

  VastaaPoista
 9. Huomasin just, et siellä on HUOMISEEN joitain rillejä 19 euroa peruslinsseillä! Siis ihan kivojakin malleja :) Mut muutenkin halvimmat on muistaakseni sen 29 euroa + jos tarvii ohennusta / pinnotetta ym, ni siihen päälle. Mullakin on tosiaan 5v rillien hankkimisesta, se on aika paljon!

  Kiitti kuvakehuista, itse aina harmittelen et miksi meistä ei oo sellasia eteerisiä äiti-lapsikuvia, missä katsomme kaihoisasti taivaanrantaan tai jotain :D

  VastaaPoista
 10. Vanhoilla pärjää, mutta mieli kaipaa uusia ;). Edelliset lasit hankittu v 07 ja 09 jälkeen sitä onkin melkeinpä odotettu tai imetetty ;). Sain joululahjaksi lahjakortin Nissenille, että hankin sitten uudet kakkulat kun pikkukakkonen syntyy. Eli ehkä mä jotkut edukkaat hankin silti... Nimimerkillä pikkukakkonen 5 vrk.

  VastaaPoista
 11. Jep, raskausaikana huomasin miinusta tulleen lisää. En muista, kauanko imetyksen lopettamisen jälkeen meni, mutta sit taas huomasin jossain vaiheessa näön palautuneen ennalleen. Ja sen vahvisti näöntarkastus uusia silmälaseja hankkiessa.

  Hyvä että otit esille sen, että raskausaikana näkö monilla huononee (hormonit, ne hormonit) ja sitten taas palautuu (jos on enää palautuakseen - kaikilla ei), koska varmaan on paljonkin sellaisia jotka ei ole tällaisesta ilmiöstä kuulleetkaan. Mä ainakin kuulin asiasta vasta optikolta, kun epätietoisena aioin raskausaikana hankkia uudet silmälasit.

  Ei sille tietysti mitään voi, jos vanhat lasit rikkuvat tai hukkuvat ja uudet on vain hankittava. Mutta Silmäasemalla sanottiin, että jos hankkii raskausaikana silmälasit, niin heidän 3kk takuunsa ei päde: eli jos kotona huomaa että laseissa onkin vähän vääränlaiset voimakkuudet, se menee omaan piikkiin. Koska teoriassa näkö on voinut muuttua näöntarkastuksen jälkeen. Mutta tämä asia koskettanee hyvin harvoja, onneksi :)

  VastaaPoista
 12. Oi onnea kakkosesta :) Mut nyt onkin hitsin hyvä hankkia laseja vrt 10v sitten kun ei ollut edullisia laseja olemassakaan. Jos sulla ei ole paljon miinusta/hajataittoa eli varastovahvuudet menee ilman hiomista, saat lasit huomiseen asti specsiltä halvimmillaan 19 euroa, ja siellä oli oikeesti siistejäki kehyksiä. Mietin tota vaihtoehtoa itsekin joskus silloin imettäessä, mutta koska mulla on aika paljon miinusta, ois ollut hullua maksaa rilleistä alle 30 euroa ja sit tuplasti enemmän ohennuksista ym siihen päälle.

  VastaaPoista
 13. ilman ohennusta siis jos menee ni alle 20 eurollaki saa siistejä laseja :)

  VastaaPoista
 14. Mä kuulin muistaakseni joltain lukijalta ekaa kertaa, kun valittelin sokeuttani. En oikein aluksi edes uskonut mutta silloinen Kontulan Specsavers sanoi, ettei kyllä kannata hankkia ennenku imetyksen lopettamisesta on se pari kuukautta vähintään. Ja ei kannattanut kyllä. Nyt näkö on kuitenkin onneksi niin lähellä sitä entistä, ellei jopa sama et rikkinäisten rillien korjauksen sijaan tahdoin uudet, tietenkin myös siksi et mulla oli tollanen bloggaajaetu käyttämättä.

  Mutta se on ihan pöyristyttävää (VÄÄRYYS!!) miten paljon kaikki lapseen liittyvä syö naista, mulla on mennyt iho, selkä ja näkö (ulkonäöstä puhumattakaan). KUKA KORVAA? :D

  VastaaPoista
 15. Siis mulla ei raskaudet ja imetykset vieneet näköä vaan ulkonäön! Plaah. Lisäksi kengän koko suureni 1-2 numerolla (kengästä ja mallista riippuen) tosta vaan...koko kenkäkaappi meni uusiksi. Siis todellakin vääryys! (ei varmaan tarvitse mainita että tulin juuri uimahallista, jossa on pukuhuoneissa KAMALAT valot ja ISOT peilit ja tämänhetkinen henkinen tila on lievästi sanottuna AHDISTUNUT.)

  VastaaPoista
 16. Joo, mulla kans suureni koolla! KAIKKI vanhat kengät pieniä kun vaihdoin 40:iin. Olen ajatellut sen naisellisesti niin, et saapahan hyvällä omatunnolla hankkia uusia ;) Uimahallissa en oo käynyt vuosiin, mutta vaatekaupan sovituskoppi ja joku ööö-kuppi on tuttu juttu. Ah naiseus! :D

  VastaaPoista
 17. Mulle tuli lisää miinusta molempiin silmiin raskauksien aikana. Eikä näkö palautunut, ei. Koska mulla oli jo ennestäänkin paljon miinusta, ja lasien valitseminen oli yhtä tuskaa, niin päädyin laserleikkaukseen.

  p.s. Kengännumero suureni kahdella. Että kalliiksi tulivat nämä raskaudet, kun tosiaan piti uusia kenkävarastokin.

  VastaaPoista
 18. joo, laserleikkaus on käynyt itselläkin mielessä, mutta toisaalta tykkään paljon silmälaseista. Ja kengän kanssa tuli tosiaan "vain" yksi koko lisää. Olen miettinyt, et kasvaako se jalka sit seuraavassa raskaudessa entisestään? Vai pysyykö samana?

  VastaaPoista
 19. joo, oon huomannut ton. nyt ei vaan ehi, täs onb kato jutta ja superdietit + runebergintortut kesken...

  VastaaPoista
 20. Mulle lasit alkoi olla melkoinen rasite, kun miinuksia oli lopulta melkein -9. Yleensä valittavana oli ehkä kahdet kehykset, johon noin voimakkaat linssit sopivat. Ei kivaa.

  Mulla kengänkoko kasvoi numeron per raskaus. Voi olla omaa syytäkin, ehkä jokin jalkajumppa olisi auttanut?

  VastaaPoista
 21. joo, tollanen tosi kova miinus on varmasti este hyvännäköisten lasien löytämiselle, ja lasit ehkä painaakin aika paljon. Ymmärrän kyllä ratkaisun, mut mulla tosiaan vaan se -3.5 max. niin löytää helposti hyvät ja 1 ohennuskin riitti.

  VastaaPoista
 22. Tossa on asennetta!

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images