KAUDEN LEMPILELUT TOP 5

  Tehdäänpä pieni katsaus lapsen lempparileluihin näin 1.5-vuoden iässä. Tämä kun tuntuu olevan aikamoinen leikkivallankumouksen aika, niin ...

 
Tehdäänpä pieni katsaus lapsen lempparileluihin näin 1.5-vuoden iässä. Tämä kun tuntuu olevan aikamoinen leikkivallankumouksen aika, niin paljon kiinnostavia juttuja on juuri nyt ajankohtaisena. Tästä voi joku pienemmän vauvelin omistaja saada hieman myös perspektiiviä missä iässä mikin juttu on kiva! Eli puolitoistavuotias ei vielä ratko mensan testejä vaan lemppareita on


1) Keittiöleikki, mihin kuuluu hella, puuruokia ja kolisevia kattiloita, muumimamman leivontavälineitä unohtamatta. Valitettavasti usein myös pieni posliinikupillinen vettä ja joskus oikeaa ruokaakin olohuoneen maton murusista päätellen. (Brion hella on muuten kestänyt tosi hyvin, ei mitään ongelmaa. Kun sitä arvosteltiin aika paljon, että ihan susi. Meillä toimii hyvin)


2) Legot ja siis tietenkin Duplo-legot ovat olleet tosi kiinnostava juttu muutaman kuukauden. Ne on värikkäitä, tarpeeksi isoja ja helposti rakennettavia. Parhaimmillaan meillä on pienessä hiljaisuudessa syntynyt lähes metrin korkuinen torni ja kumma kyllä sen kaatuminenkaan ei ole ollut kriisin paikka, vaan uutta aletaan rakentamaan heti. (ja mä haluan meille ainakin paloaseman ja ensimmäinen rakennelmasetin!)


3) Hakka-lelu. Ajattelin hakan olevan hieman isommille, mutta sehän on tosi mielenkiintoinen jo nyt. Hakassa on se hyvä puoli, että se on eräänlainen ikiliikkujaleikki, kun kaikki on valmista, käännetään hakka ylösalaisin ja aloitetaan alusta.


4) Autot ja muut rullilla kulkevat jutut, vetonarulla tai ilman. Uusimpana uutuutena kirppikseltä bongattu Brion kilpa-auto, mille rakensin liukumäen vanhasta kaapinovesta. Ihan mahtava!5) Viimeisenä, muttei vähäisimpänä (anteeksi kliseet, maanantaiaamu..) Vilacin puumopo. Ihan mahtava edelleen (kuten keinukin, jota en nyt listaa). Toimii meillä sisällä huoneesta toiseen mennessä, usein pienen kriisin kanssa kun ajoväylä tuppaa olla täynnä kaikkea epäolennaista, kuten imuria, kenkiä ja krhmm...leluja. Mopoa hankkiville annan vinkin, että kannattaa katsoa paljonko mopossa on tilaa jaloille potkia vauhtia. Nimimerkillä Plaston klassikkomopo on ehkä huonoin mopo ikinä, en tajua miten sillä pystyy kukaan ajamaan kun renkaat ovat jalkojen edessä ja aivan liian lähellä toisiaan.


Tässä meidän top 5 nyt, palataan asiaan siinä kahden vuoden korvilla! Löytyykö teidän perheistä samoja suosikkeja?

18 kommenttia

 1. Anteeksi pilkunviilaus, mutta ne on duPloja... :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos, niinhän ne onkin :D Vierasperäinen kirjain alussa huijaa mut aina pistämään ton p:n b:ksi, ei tosiaan ole eka kerta! KORJATTU!

  VastaaPoista
 3. Mäkin ihmettelin pitkään että mitä sillä plaston mopolla tekee... Mutta vähän vanhemmat lapset pitääkin jalat sillai hassusti harallaan ja kyllä plasto kulkee ja lujaa. Ehkä ensi kesänä sinkin loitsu vetää sillä puiston ympäri täysillä :-)

  VastaaPoista
 4. Se onkin varastossa pihahommia varten! Mietin vain, et eikö se käy kohta pieneksikin? Testaamme lumien lähdettyä uudelleen mutta nyt se on ihan huono..

  VastaaPoista
 5. Ennustava tekstinsyöttö :-) Eli ei siis sinkin loitsu vaan sinunkin poitsu.

  VastaaPoista
 6. Haha, sinkin loitsu. Mie otin sen ihan tuollaisenaan kun asun tässä Kuusankosken kupeessa ja siellä on murteessa sin ja min (sinun ja minun) joten luin tuon niin, että ehkä sillä mopolla huristelu on sinunkin ensi kesän loitsu.:D Voiko niin väärin ymmärtää. :D

  VastaaPoista
 7. loitsen lapsen pihalle huristelemaan, juon ite sangriaa partsilla ;)

  VastaaPoista
 8. Meillä suosikkeja kokkailu, kirjat, keinu, duplot, sekä traktorit, kisut ja hepat kaikissa muodoissa :) Myös joululahjaksi saatu potkuauto alkaa nostamaan päätään, sekä (alkaen) 1,5v tarkoitettu radio-ohjattava auto.
  Sillä Plaston klassikkomopolla ajatee muuten päiväkodeissa vielä 5-6 vuotiaatkin pojat hurjaa vauhtia, se on tekniikkalaji :)

  Ja voi, sulla on just tollanen hakka minkä mä oisin halunnu! Mä jouduin tyytymään sellaiseen mis on ne muovi tapit enkä kyl oikein tykkää :/

  VastaaPoista
 9. Joo Plaston mopo voi olla aluks hankala, mutta kun tekniikan keksii niin vauhtia ei pysäytä mikään ;) nimim. 5v. poika tappelee 2v. siskonsa kanssa kyseisestä moposta..

  VastaaPoista
 10. No hyvä tietää et mopon tulevaisuus on eskari-iäsä :D löysin tuon hakan kirppikseltä 3 eurolla, oli ihan loistolöytö!

  VastaaPoista
 11. Oon kyllä kade teidän pk-seutulaisten hyviin kirppislöytöihin ja kirppispaikkoihin, meillä täällä landella on hiukka huonommat tarjonnat :(

  Siis kyllä sillä Plaston mopolla jo 2-3 vuotiaatkin vetää hurjaa rallia :) Siin mopossa vaan pitää keksiä laittaa jalat haralleen ja sit sillä pääseekin vaikka kilpa-ajoa kavereiden kans lumilla pihatiellä :)

  VastaaPoista
 12. Plaston mopo on ollut suuri hitti meidän 4-vuotiaalla. Sillä on rällätty päivittäin vuoden ajan. Parasta on, kun voi ajaa kunnon moporallia kaverin kanssa sekä törmäillä ja kaatuilla. :) Lumessakin mopo kulkee ja penkoilta on hauska ajaa mopolla alas. Eli kyllä mopolle on tulevaisuudessa teilläkin käyttöä. :) Muita kestosuosikkeja ovat Legot, autot sekä Brion junarata.

  VastaaPoista
 13. Meillä on plaston mopo kovassa käytössä 1v9kk ikäisellä ja kyllä sillä vaan nopeasti pääsee eteenpäin.
  Meillä on muuten duploista tuo ensimmäinen rakennelma sekä sairaala vai mikä lääkärin vastaanotto onkaan.
  Plaston työkoneet ovat myös hitti.

  VastaaPoista
 14. wohou, meillä on siis hyvät ajat edessäpäin :D

  VastaaPoista
 15. Meillä puolitoista vuotias tykkää myöskin kokkileikeistä Brion hellalla. Hyvin on meilläkin tytön leikit kestänyt! Ainut on, että tyttö nyppää sen uuninluukun "lasin" aina pois, kun sen siihen takaisin vaivihkaa laitan. Nukkeja hoitaa ja pehmoleluja hellii. Kirjat kiinnostavat myös kovasti ja tyttö jaksaa melko pitkiäkin tarinoita kuunnella.

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images