SARJASSAMME PÄIVIÄ

Joskus tuntuu, että elää sitcom-sarjassa. Sellaisessa, missä päähenkilöllä menee aina asiat jotenkuten metsään ja mitä katsellessa katsojat ...

Joskus tuntuu, että elää sitcom-sarjassa. Sellaisessa, missä päähenkilöllä menee aina asiat jotenkuten metsään ja mitä katsellessa katsojat saa naureskella, että itsellä on asiat sittenkin ihan hyvin.


Tänään oli yksi televsiosarjapäivistä, kun huomasin heti aamusta, ettei kaikki mene putkeen. Parillisia sukkia ei löytynyt mistään, poika meni päiväkotiin väärään aikaan ja kun menin kotiin, tajusin että keskittymistä vaativat hommat on pakko unohtaa remontin takia. Tsekkasin tilini, minne piti tänään tulla kohtalainen summa rahaa jolla päästäisiin reissuun ja tilin saldo näytti 3.70 euroa. Soiteltuani rahan perän kuulin antaneeni väärän tilinumeron ja maksu tuleekin ehkä perjantaina. EHKÄ. Laitoin pelttorit päässä nukkumaan ja nukuin melkein pommiin hakeakseni lapsen tarhasta. Nukuin siis pommiin työmaamelussa!


Hain pojan tarhasta ja juoksmme kipin kapin postiin, mistä hain yhden paketin. Sieltä metroon ja poliisiasemalle hakemaan pojalle pikapassia, minkä rahan isänsä antoi eilen meille. Vaan eipä antanutkaan oikein, sillä mulla oli 60 euroa käteistä pikapassin maksaessa 64 euroa. 60 + tilini 3.70 = 63.70, millä EI saanut maksettua passia. (tsekkasin passinhinnan täältä, kiitti poliisi.fi) Onneksi "tämä ei ole yhtään tapaisamme, mutta jos tämän kerran maksat passin haettaessa". Passi on valmis...viimeistään maanantaina. Mutta entä meidän sunnuntaille kaavailtu lähtö?! No, se siirtyy jos ei rahat tahi passi ehdi perjantaiksi, milloin menen matkamessuille.


Kiireessä juoksimme metroon minä hokien: nyt on näin, nyt on näin, nyt on näin. Auttoi hieman. Pääsimme ajoissa kolme kuukautta liian myöhään varatulle lastenvalvojanajalle, mikä meni yllättävän kivuttomasti. Yksinhuoltajien riemuja on uusia viranomaisten luona elatuspapereita säännöllisesti. Sitten Kelaan, missä oli vaatimattomat 27 asiakasta ennen mua, mutta nyt asioiden pitäisi olla hoidossa.


Nyt sitten ollaan Kalliossa evakossa ja jännitetään ehtiikö rahat ja passi perjantaiksi vai matkaammeko vasta ensiviikon alussa (minne lie).


Ja se paketti, minkä hain postista. Se on tässä, sopi jotenkin tilanteeseen tosi hyvin.


Rusetteihin pakattua rakkausrunollista vessa- ja talouspaperia, kaksi rullaa kumpaakin! Kiitti Lambi! :D

11 kommenttia

 1. Huipputsemppi teillä on ollut pitkää taskilistaa purkaessanne!!! Kymmenen pistettä ja papukaijamerkki!!

  Täällä peukut ja varpaatkin pystyssä tsemppaamassa, että kaikki asiat loksahtelevat kohdalleen loppuviikkoon mennessä ja pääsette hetkeksi arjesta eroon!

  VastaaPoista
 2. Huh, olipa helpottava tsemppikomentti! Soitin jo itiksen metroasemalta tyypin isälle ihan läkähtyneenä ja se, että mikä hätä siellä nyt on? "NYT ON TÄÄLLÄ KAIKKI HÄDÄT PERKELE!" :D Nyt jo naurattaa, kai tää tästä loppuviikkoa kohden selviää!

  VastaaPoista
 3. Ohhoh, mutta niin vaan selvisitte sinne evakkoon. Sitä minä vaan ihmettelen, miten tässä ei mainittu minkäänlaisia poliisilaitoksen jonoja? Suosittelen ajanvarausta ainakin täällä eteläisellä laitoksella, muuten voit jonottaa ihan koko päivän tai jopa kaksi. Kenties ette olleet samassa kohteessa ja kenties pikapassille on joku pikaväylä.

  Itse nappasin kaupasta mukaan noita samoja lambeja eilen ja sitä minä vaan kritisoin, että yhdessä rullassa rullaa samat pari, kolme runoa. Sitenhän ne oppii ulkoakin, mutta kyllä minusta olisi voinut laittaa useamman runon/rulla - jos tässä saa tästä avautua.

  Toivottavasti pääsette jonnekin ihanaan ja teette matkaa hymy huulilla. :D

  VastaaPoista
 4. Hehe, en vielä itse ehtinyt lukea kuin Erkkirunon! Ja pikapassille oli pikaväylä, tosin oli siinä edessä muutama mummeli "ehtiikö ihan varmasti ku ois maaliskuusa lähtö" juttujen kanssa. Mut se meni suht kivuttomasti ellei lasketa sitä ettei ollu rahaa ja et myöhästyttiin metrosta, kun menin väärän suunnan hissin :D

  VastaaPoista
 5. huh kuullostaa perus yyhoon painajaispäivältä :d powerit ja tsempit sinne. toivon kovasti että pääsette reissuun...

  VastaaPoista
 6. kuulostaa oikeastaan kenen tahansa säätäjän normipäivältä, musta tuntuu et mulla on näitä päiviä enemmän kuin seesteisiä putkeenmenopäiviä. Unohin muuten silmälasit (ne teipatut) kotiin ja nyt oon evakossa ilman laseja kun piilarit oli pakko ottaa välillä pois. nään vain lähelle :D

  VastaaPoista
 7. Hei!

  Anteeksi etukäteen näitä kyaymyksiä (ot), voit jättää huomiotta, jos ei huvita vastata.

  Poikasi päiväkotielämästä tiedustelen. Täällä kun on sama edessä. Minkäikäisenä hän aloitti? Millaisessa ryhmässä? Miten alku sujui, entäs nyt? Kuinka usein hän on tarhassa ja millaisia päiviä?

  Kiitos kokemuksistasi tähänkin asti. Teet päiväni.

  VastaaPoista
 8. Ja pakkohan uteliaan oli heti tulla kyttäämään vessapaperipostausta! :D Tsemppiä teille sinne.

  VastaaPoista
 9. Moi!

  Saa toki kysyä! Eli meillä poika aloitti ryhmäpäiväkodissa himppasen yli vuoden ikäisenä. Hän on ollut siellä 2 päivää viikossa ja 6h kerrallaan tähän asti, nyt tarkoituksena on nostaa päivien määriä kolmeen mutta pitää tunnit edelleen pieninä.

  Päiväkoti on ollut tosi hyvä juttu meille molemmille, mähän teen osa-aikaista kirjoitusduunia ja tarvin siihen rauhallista aikaa. Monesti teen kirjoituksia myös öisin (niinkuin nyt remppa-aikana) ja nukun päiväkotiajan. Selitän siksi, et just sain hieman kärkkään kommentin boksiin, että mä vaan nukun ja muut jonottelee pk-paikkaa. Tämähän luonnollisesti kuuluu kaikille, miten ja miksi meillä poika on tarhassa ;)

  Kaikki on mennyt todella hyvin. Lapsi saa kaipaamaansa sosiaalista elämää, mitä meidän kahden hengen ydinperhe ei ehkä tuota tarpeeksi. Päikyssä lapsi on oppinut paljon uutta tekemistä ja pitkää pinnaakin ja oikeastaan kaikki on mennyt tosi hyvin. Ohjaajat ovat kivoja, ruoka maistuu hyvin ja päiväunetkin nukutaan oikein mallikkaasti siellä. Oikeastaan mikään ei ole tuottanut hankaluutta ensimmäisien päivien itkukohtauksien jälkeen ja nekin on loppunut tosi nopeaa kun olen lähtenyt pois. Iloisesti menee sinne, iloisesti lähtee myös mun mukaan kotiin.

  Suosittelen kyllä päiväkotielämää meidän kokemuksin, kaikkialla tosin on tietenkin erilaisia päikkyjä ja lapsetkin ovat erilaisia, mutta meillä toimii oikein hyvin!

  VastaaPoista
 10. Kiitti hei, onneksi tänään saa pari camparia ni helpottaa :D Voisin melkein varastaa sun kuvat kun tuli niin hienot kuvatkin otettua näistä papereista...noo, sit ku keittiöremppa on valmis nii sitten jaksaa kuvata!

  VastaaPoista
 11. Vinkkinä muuten, että myös Kelaan saa varattua asiointiajan etukäteen :)

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images