KUUSI TÄRKEÄÄ REMONTIN KESKELLÄ

Sain Wandabelta haasteen , mistä en saanut mitään tolkkua. Yritin stalkata Valeäidiltä, miten haaste menikään , mutta aivan yhtä hankalasti ...

Sain Wandabelta haasteen, mistä en saanut mitään tolkkua. Yritin stalkata Valeäidiltä, miten haaste menikään, mutta aivan yhtä hankalasti tulkittavissa se oli. Kyseessä oli kai jonkinlainen mitä ottaisit autiolle saarelle haaste tai millä tavaroilla elvistelisit City-lehdessä tai kenties ihan vain arjen pakkojuttulistaus siitä mistä en suostuisi luopumaan. Koska haasteen säännöt olivat kohtalaisen laveat, muokkasin siitä itselleni mieluisen eli mitä asioita ilman en pärjäisi kahta viikkoa kotioloissa keittiöremontin keskellä. Se on nimittäin valitettava totuus seuraavista viikoista. Jätän nyt kaikki ilmiselvät vessapaperit ja hammastahnat pois ja keskityn näihin toisiksi tärkeimpiin juttuihin. Vauvaani en listaa, se on selvä!1) Kahvi. Ihan sama onko mutteripannusta vai mokkamasterista. Kunhan on ja maidon kanssa. Koska en aio listata maitoa erikseen, olisi kai syytä listata jonkinlainen erityiskahvinkeitin, missä kahvi ja maito tulisivat samasta pikkurasiasta suoraa optimaalisella paineella kuppiin? Onkohan sellaisia olemassa? Olisi muuten oikeasti ihan kätevä nyt kun keittiötä ei ole, nyyh.


2) Tietokone. Viekää mitä tahansa pois, mutta ei mun tietokonetta! Nettiliittymänkin voitte viedä, naapurilla on nimittäin erittäin hyvin toimiva suojaamaton sellainen :D Voi olla "hieman" säälittävää, mutta kyllä netti, blogi ja sosiaalinen media on mulle ihan hirveän tärkeä juttuja, vaikka maailma tai keittiö kaatuisi vieressä. Muutenhan en tietäisi esim millaisia uusia välikausihaalareita on olemassa, ehe ehe ;)3) Meikit ja rasvat. Pelastaa aika paljon, kun iho voi hyvin. Tai edes näyttää sellaiselta. ( Mia Höytön UNELMA-rasva saatu blogin kautta ja ihan huippu tuote! Sertifioitua luonnonkosmetiikkaa)


4) Kamera. Ei vessapaperin kaltainen välttämättömyys, mutta hyvin olen addiktoitunut viimeisien vuosien sisällä siihen, että kamera on jossain metrin päässä. Tällä hetkellä kameran virkaa toimittaa Olympus Pen Epl1, mitä on mukava kantaa mukana sen pienuuden takia.5) Kasa naistenlehtiä. Vaikka luen mielelläni ihan oikeitakin kirjoja, kyllä naistenlehdissä on sitä jotain! Luen naistenlehtiä laidasta laitaan, lemppareina Kotivinkki, Olivia, Trendi ja milloin mikin. Perhelehtiin en mielelläni kajoa, paitsi ruotsalaisiin sellaisiin (Hannah Graaf, pure love since 1998...). Tällainen kevyempi kenttälukemisto on blogien kaltaista hömppähuttua, ei liian painavaa asiaa ankeaan remonttiympäristöön.


6) Kirkasvalolamppu. Toivottavasti Philipsillä ei enää kevään korvalla muisteta kenellä yksi lamppu on lainassa, olen nimittäin todella addiktoitunut valoon. Uskon, että selviämme 2 viikkoa ilman liettä ihan hyvin, mutta jos keskitalvella joutuisin samaan väsymystilaan mikä syksyllä oli, selviytymisemme olisi todellisessa vaarassa. Valo vaikuttaa, se on todistettu viimeisen 3 kuukauden aikana niin monta kertaa.


Nämä kaikki löytyy ja nyt vain odotellaan miten seuraavat 10 arkipäivää lutviutuu. Vaikka kuinka yritän ajatella positiivisesti, ei ota oikein tulta alleen. Ehkä se sitten helpottaa kun on uusi kiva keittiö uuneineen, millä talostella :)


En anna haastetta kenellekään eteenpäin, mutta vinkkejä remontin keskellä elämiseen otan mielelläni vastaan! Mitä silloin tehdään kun kotona surraa pora 7.30-17.00 joka armas arkipäivä? Apuuva!


 

25 kommenttia

 1. Mahtavaa, hyvinhän se selvisit :D ja selviäisit, tolla listalla mäkin voisin elää. Ja keittiörempasta selviää eineksillä, ml. karkit ;)

  VastaaPoista
 2. Symppaan keittiöremonttia, meillä oli kesällä ja se kesti kaksi kuukautta, kun tavarantoimittajalla oli pieniä ongelmia. Arr.

  Nyt jos koskaan on mitä parhain aika tutustua alueen avoimiin päiväkoteihin, perhekahviloihin ja muihin! Löytyy joukosta muitakin kuin pelkkiä kurahousu-äitejä, meillä ainakin on kerhossa ihan mahtava porukka ja puhe on yleensä jostain muusta kuin lapsista, mikä on tavattoman virkistävää. :)

  VastaaPoista
 3. Joo, mä skitsoilin jo viime keväänä tästä rempasta ja kuinka me tullaan toimeen ilman uunia. "Daa, mikrolla niinku kaikki muutkin" sanoi kaverini ja päätin, ettei keittiön uupuminen olekaan ongelma. Se vaan on ihan helv...hitsin iso ongelma, että meillä tosiaan on remppaukot koko ajan täällä poran kanssa, saadaan siis lähteä puol8 kylille. Hmmm...taitaa tulla ostarit tutuksi.

  VastaaPoista
 4. No huh, oon aatellut et tutustun tollasiin palveluihin sitten kun sä muutat huudeille. En todellakaan yksin uskalla mennä minnekään äitipiireihin mikroaterioideni kanssa tai muutenkaan. Voi olla, että tulemme siis teille joku päivä ja aika aikaisin...

  VastaaPoista
 5. No kato perkele, mähän en lukenu loppuun asti. Sit ei muuta kuin tarkkaan suunnitellut ohjelmat joka päivälle: avoimet päiväkodit, Eläinmuseo, sea life, kirjasto, puisto, kirjasto uudestaan, kaverit, kaverit ja kaverit. Sit soitat ensin näistä jokaiseen että teillä on varmasti seuraa (ja kahvit maitoineen valmiina), ja lisäksi pummit maksullisiin mestoihin ilmaiset liput blogin varjolla ;) tsemppiä!

  VastaaPoista
 6. Päivää, tuota tekisin jutun blogiini ÄKKILÄHDÖISTÄ KANARIALLE TÄYSIHOIDOLLA?! Jee! Hyvä idea!!

  No, tästä tulee ihanmielenkiintoinen kokemus, mulla on onneksti torstaina iltavapaa camparin merkeissä joten ehkä täs kestää sinnillä.

  VastaaPoista
 7. Olisit lähtenyt evakkoon meille itä-rajalle ;-)

  VastaaPoista
 8. Itseasiassa kävi mielessä ja jos tää eka viikko menee hankalaksi, saattaa junakuorma tullakin sinne :D Mielellään vain pitäis noi päiväkotihommat ja muut rutiinit kasassa, joten siksi ei ole matkustaminen tullut ensisijaiseksi ajatukseksi.

  VastaaPoista
 9. Dolce Gusto jossa lisätään vettä ja ostetaan kapseleita on mulla päivittäin käytössä. Kapseleita on maitokahviin paketissa aina kaksi: maitokapseli ja kahvikapseli, mutta siis maitoa ei tarvitse erikseen jääkaapista lisäillä. Cafe latte ja caramel latte macchiato on mun suosikit, tosin jälkimmäinen hieman makeahko.

  Me oltiin muutama vuosi sitten myös vastaavassa tilanteessa pari vkoa ja meidät pelasti parina päivänä viikossa avoin pk, parina mummola ja sit tylsästi pyörittiin ostoskeskuksessa ja uimassa yms. Kieltämättä olin aika poikki kun se 2 vkoa oli ohi.

  VastaaPoista
 10. Mä muistelin, et tollanen kone on jossain blogipostauksessa ollutkin. Tykkäätkö et on kätevä? Oon miettinyt, että vaikka mutterikeitin on helppo ja hyvä, voisi noita erikoiskahveja olla kiva pyöritellä jollain tollasella laitteella.

  Pitää laittaa tilannepäivitystä meidän selviämisestä, hieman pelottaa kyllä.

  VastaaPoista
 11. Meillä on kans tuommoi dolce gusto- kone ja on kyllä ihan huippu. Mietin pitkään ton ja nespresson välillä mutta päädyin dolceen kun siinä oli paljon enemmän ja herkullisemman kuulosia makuvaihtoehtoja ja sillä pystyy valmistamaan myös kylmiä juomia(mm. Jäätee <3)! Suosittelen lämpimästi vaikka roskaa tosta tuleekin ihan älyttömästi :((

  Huhhu tsemppiä rempan keskelle! Koittakaa keksiä tekemistä :)

  VastaaPoista
 12. Pitääpä harkita! Ois se uuden keittiön komistus :) Jos kestetään 2 viikkoa järjissään, joku lahja ehdotomasti ansaitaan eli MINÄ ansaitsen ;)

  Oon ihan kauhuissani, ne tulee puolen tunnin päästä. En meinannut saada untakaan kun niin ahistaa, ettei päivisin voi olla rauhassa kotona.

  VastaaPoista
 13. Meidän keittiörempan pahin vaihe kesti pari kuukautta, mutta pitkään remonttiaikaan varauduttiin tekemällä olohuoneen nurkkaan pieni "varakeittiö", johon sijoitettiin jääkaappi, mikro ja kahvinkeitin. Olihan se jääkaappi olkkarissa aika karun näköinen, mutta ihan toimiva ratkaisu tuo oli, kun vaihtoehtona olis ollut elää kokonaan ilman mukavuuksia. Ainoa huono puoli oli se, että tiskit piti hoitaa vessassa. Kylläkin erillisessä vadissa, mutta silti. Kiva oli kuivatella haarukoita ja lautasia pyykkikoneen päällä :D

  Rempan jälkeen sitä osasi arvostaa ihan erilailla sitä, että voi taas tiskata keittiössä. Vaikeampi oli tottua siihen, ettei jääkaappi enää ollutkaan kätevästi sohvan vieressä vaan mainoskatkoilla piti raahautua keittiöön asti.

  VastaaPoista
 14. Mennään kimpassa sitten!

  Mutta oikeesti, ei mikroruokia tai muutakaan tarvii yhtään häpeillä - meidän vakkaripaikassa mä oon ainakin aika supermutsin maineessa kun kantoliinailen ja lapsi syö "erikoisia luomusnackseja", haha. :D Ei ole mitenkään tavatonta, että lapsilla on välipalana sokeriviiliä tai vanukasta, ja lounaskin löytyy varsin usein talon puolesta (ruokapäivinä) pientä maksua vastaan jolloin kaikki syö fiinisti spagettia ja jauhelihaa ja aikuiset juo litratolkulla maitokahvia ja puhuu Jonne Aaronista (sä niin sopisit joukkoon!). Sellaisia puistojen superäitejä Peak Performancen takeissa aamuseiskan hauduttetuine puuroineen näkee todella harvoin, ne on siellä puistossa. ;)

  VastaaPoista
 15. Ai niin, ja piti sanoa, että mun mielestä tämä systeemi, että saa sähköpostiin ilmoituksen kun kommenttiin vastataan, on tavattoman kätevä. Voi ihan OIKEASTI keskustella kommenttiboksissa!

  VastaaPoista
 16. Olin jokunen vuosi sitten keittiöremppaisessa kodissa 2kk. Valmistauduin tekemällä paljon ruokaa pakkaseen (jääkaappi-pakastin hurisi tunnelmallisesti olohuoneessa remontin ajan) ja mikrolla sulatin

  VastaaPoista
 17. Ei se poraus, vaan pöly ym kama... :/
  Suosittelen evakkopaikan etsimistä kaverin luota. Paikka, jonne voi suunnata heti aamulla ja hengailla vaikka koko päivän.

  VastaaPoista
 18. Tää on tosi kätevä kommentointisysteemi!

  Alan harkita et lähen joskus mukaan, mutta en lupaa mitään :)

  VastaaPoista
 19. Tulkaa meille! Valtsuäiti myös! MEILLÄ ON UUSI KAHVIKONE!!!!!!!!

  VastaaPoista
 20. hehe, meillä tulee jääkaappi eteiseen. Sietäisi kyllä harkita sitä telkun viertäkin!

  VastaaPoista
 21. Hieman myöhässä tuli tämä vinkki, nimimerkillä keittiö paketissa! Mut onneksi 2 viikkoa kestää vaikka päällän seisten!

  VastaaPoista
 22. Joo, kyllä. Onneksi Lapsellista ja Mami go go blogit on jo kutsunut kylään, kyllä me jotenkin tää kestetään!

  VastaaPoista
 23. Minä tykkään kyllä, että on kätevä, mutta sekin on niin makuasia ;) Itse tykkään noista maitokapseleista, kun meillä ei oikein kukaan juo maitoa (allergioita) ja kun itse olen ainoa joka sitä kahviinsa vain tarvitsisi niin sehän on aina loppu tai vanhaa...

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images