KEINUMIES

Meillä on ollut vanha keinu katossa viime kesästä. Kesällä se oli ihan kiva, syksyllä ihan kiva, alkutalvesta ihan kiva ja nyt...pakkomielle...


Meillä on ollut vanha keinu katossa viime kesästä. Kesällä se oli ihan kiva, syksyllä ihan kiva, alkutalvesta ihan kiva ja nyt...pakkomielle. Lapsi aloittaa päivänsä nauliintumalla keinun alle ja kiivaaseen tahtiin vaatimalla "iiiii aaa"! Välillä keinumiseen tarvitaan seuraa ja ihastelijoita viereen, välillä menee ilmankin. Muutama päivä sitten jouduin asentamaan keinuun vetonarun, millä sain nykäistä vauhtia pöydällä paperihommia tehdessä. Keinusta on hyvä katsoa Pikku kakkosta, hyvä lukea, hyvä syödä banaania ja hyvä oikeastaan kaikkea. Muutama ilta takaperin hän vaatimalla vaati keinuun ennen nukkumaanmenoa ja nukahti sinne.


Parhaat sisäleikit tällä hetkellä ovat suosittuusjärjestyksessä 1) keinuminen 2) kokkausleikit 3) legotornien rakennus. Varasijoilla kirjat ja kirjahyllyn järjestäminen sekä ammeen tyhjentäminen ämpärillä.


Onko teillä jotain yhtä intohimoista leikkiä juuri ajankohtaisena, mitä meidän keinumisleikki on?


Edit: Jos etsitte samankaltaista keinua, tämä keinu on vanha Pampesa-merkkinen keinu luultavasti 80-luvun alusta. Merkki on lopetettu, mutta samanlaisia keinuja (hillittömän rumilla kuoseilla, älkää säikähtäkö) tekee Pikku Piia, keinun nimi on muksukeinu.

30 kommenttia

 1. Mistä noin ihania pupuhousuja saa??=)

  VastaaPoista
 2. Mulla on lapsena ollut tuollainen samanlainen keinu mutta punaisena! Varmaan ihan samaa merkkiäkin, kun noi oranssit narut ja puukepit näyttää niin tutuilta :)

  VastaaPoista
 3. Juu, toi on tosi yleinen keinumalli ollut silloin joskus 70-80-luvuilla! Siinä on sellanen söötti nalle kummassakin sivussa.

  VastaaPoista
 4. täst tuli mieleen, että eräs nuori herrahenkilö tunnusti noin 5-vuotiaana, että "keinuminen tuntuu kivalta pippelissä" :D

  VastaaPoista
 5. minäkin olen pienenä tollasessa keinunu - ja nukkunu kans, siitä on valokuvakin todisteena.. :)
  meillä harrastetaan dvd-hyllyn tyhjentämistä ja mainosten lukua (lue: repimistä)

  VastaaPoista
 6. joo, meillä on repiminen kans in. Mutta yleensä toi haluu repii veskipaperirullasta pientä silppua, luonnollisesti ympäri huushollia :D

  VastaaPoista
 7. Meillä asuu intohimoinen automies! Kaikki mikä liittyy autoihin on jännää, ihanaa ja kiinnostavaa. Kohta kaksvee osaa autoaiheisia sanojakin näin äkkiä laskettuna parikymmentä vaikka ei muiten paljoa vielä puhukkaan. Pihalla parkkipaikat on jännempiä kuin leikkipuistot ja isin ja autonkorjaaja ukin kanssa kiertää tottuneesti kädet puuskassa autoa... Ja potkii renkaita. :D
  Muut lelut ei kelpaa kuin autot tai mahdollisesti ehkä palikat kun niistä voi rakentaa "autoallin" tai "autotalon" joka siis tarkoittaa parkkihallia.

  Pahinta autovillityksessä on se että onnettoman vähön autoista tietävän äidin pitäisi nyt yhtäkkiä tietää mitä eroa on kuorma- ja rekka-autolla, tai minkä merkkinen auto meni ohi. Enään kun vadtaukseksi pojan osoitteluun ja "mikä,mikä" huutoon ei riitä "joo, se oli hieno punainen auto". Onneksi on näitä ukkoja jotka kokevat velvollisuudekseen korjata tyhmää naista liikennevaloissa vieressä seistessään jos menee väärin... Tapahtunut ihan useampaan kertaan, välillä ystävällisesti ja välillä vähemmän ystävälliseen sävyyn... Huoh.

  VastaaPoista
 8. Eikä! :D :D Toi ois kamalaa, kun lapsi kiinnostuisi jostain mistä en tiedä itse mitään. Mullahan ei oo ees ajokorttia, joten olisipa kamalaa alkaa opettelemaan automalleja ja sit seuraavaksi toki valmistuosvuodet jne ;) HUH!

  VastaaPoista
 9. Mä en kestä, miten tuo lapsesi voi olla noin sairaan söpö.

  VastaaPoista
 10. Että on hieno keinu teillä! jos tollanen joskus tulee jossain eteen niin ostan pois. :) meillä on lastenhuoneessa kaks isoa koukkua katossa kun siinä oli joskus kehto, mut harmi et ne on niin lähellä seinää, ettei siihen voi keinua laittaa. täytys käyttää ne muuten hyödyks ja ostaa vaikka sellaset renkaat mistä roikkua.

  VastaaPoista
 11. Komppaan Minttua yllä.
  Söpöysähky iski.

  VastaaPoista
 12. Hehe, kiitos! Mä en kanskaan aina kestä, ja silloin se ei ole noin söpö...mut yleensä on. Olisitpa nähnyt sen tänään punaisessa duffelissa ja pärekorissa kaupassa, se oli kuin punahilkka :D

  VastaaPoista
 13. Mulle tuli jo yksi eteen ja vaihdoin sen Lähiömutsin kanssa lounaaseen. ET poimin ehdottomasti talteen. meillä on tollanen saman sarjan pikkuvauvakeinu, mut se taitaa olla liian pieni teillekin.

  VastaaPoista
 14. :) Jopas jopas! Voiko se olla tuo tukkastaili mikä hurmaa? Siihen on laitettu lautasellinen kaurapuuroa ennen kuvausta, se voi olla söpöyden salaisuus :D

  VastaaPoista
 15. Meillä on aina kaurapuuroa kaapissa ja usein tukkakriisi.

  Kiitti vinkistä! ;)

  VastaaPoista
 16. Meillä poika 1,3v. Paras leikki on vetää vaatteita niskaan ja päähän. Omat housut niskassa ja mun paita päässä tai roikkumassa kaulassa. Myös tavaroiden laittaminen paikasta a paikkaan b ja takaisin a paikkaan kiinnostaa.
  Ojentaminen toiselle on myös mukavaa puuhaa.

  VastaaPoista
 17. Voi ihana toinen ja niin nostalginen keinu! Pakko ottaa huomenna mummoon yhteyttä, että löytyisiköhän siltä vielä jostain jemmasta tuollainen. :----)

  VastaaPoista
 18. Voi että kun on söpö keinuja! Aivan mahtava punapää! :) (terveisiä punapäisten suvusta, vaik en itse ookkaan)

  Meitin kundin lempi puuhia on kokkailu, sen tuo aloitti kun pääs itse liikkeelle ja äidin kattilakaapille, nyt sai oman keittiön, mut sen lisäks mun kattilat löytyy aina lattialta :)
  Vesileikit on myös tosi pop, sanaa sauna tai suihku pitää varoa meillä jollei sinne olla oikeasti menossa. Saunan tai takan lämmittäminen on yksi ehdoton lemppari myös, hän laittaa puut itse tulipesään. Ja kerhossa kantelee takkapuita pitkin lattioita, muiden leikkiessa leluilla :D
  Keinuunkin pitää päästä monta kertaa päivässä. Ja The Wiggles on ihan paras, sitä pitäis katsoa koko ajan ja tanssia välillä mukana.

  Onhan noita, ihan sellaista, "tätä teen koko ajan"-leikkiä ei taida olla, paitsi ehkä jossain määrin kokkaaminen, mut yleensäkin se mitä itse teen tai isi tekee on pojasta parasta tekemistä.

  VastaaPoista
 19. Kiipeäminen, se jäi. Kiivetä pitäs joka paikkaan, odotan jo kauhulla millon keksii käyttää keittiön laatikoiden kahvoja tikkaina, asettelee niihin jo sopivasti jalkojaan. Meillä siis keittiössä kulmakaappia lukuunottamatta vain laatikoita, joten jos keksii kahvoilla kiivetä pääsee joka paikkaan ja mä oon pulassa :)

  VastaaPoista
 20. Ja meillä ottaa vaatteet pois on parasta ;)

  VastaaPoista
 21. Toivottavasti! Usein mummot ei heitä pois mitään!

  VastaaPoista
 22. Mikä se the wiggles on? eihän se kauhee touhukamut, mitä VIHAAN.

  VastaaPoista
 23. Se on bändi, austraalialaiset miehet ja niiden "kaverit" laulaa (englanniksi) ja tanssii lastenlauluja, uppoo kuin häkä meidän kundiin, tuon kun pistää päälle niin pahinkin kiukkukohtaus loppuu :)

  VastaaPoista
 24. Mikään ei oo niin pelottavaa kuin kuunnella kiukkua jatkuvasti, mielummin siis aussi miehet laulamassa lastenlauluja :) Vaik kyllä minäkin aluksi olen hieman tuota pinputusta vastaan, mut pian siihen tottui, eikä ne onneks laula nuotinvierestä :) Ja kaippa mä oon jo töis tottunu suomalaisiin vastaaviin esim. kengurumeininki ja Frönelin palikat.

  VastaaPoista
 25. [...] vähäisimpänä (anteeksi kliseet, maanantaiaamu..) Vilacin puumopo. Ihan mahtava edelleen (kuten keinukin, jota en nyt listaa). Toimii meillä sisällä huoneesta toiseen mennessä, usein pienen kriisin [...]

  VastaaPoista
 26. Muiks, googlasin kuvaa nallekeinusta ja löysin ihanan blogisi <3 Saisinko lainata tuota söpöistä kuvaasi ostoilmoitukseen? :)

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images