EKAPÄIVÄN PIKKUJOULUT

  Eilen avasimme ensimmäisen luukun Helsingin kaupunginmuseon joulukalenterista , missä on tänä vuonna maisema Sofiankadulta. Kalenteri on ...

 


Eilen avasimme ensimmäisen luukun Helsingin kaupunginmuseon joulukalenterista, missä on tänä vuonna maisema Sofiankadulta. Kalenteri on enemmän mun kuin pojan tietenkin, sillä joulunodotus ei vielä sanele joulukuutamme kovinkaan. Tykkään kuvakalentereista ja toivoisin meidän pysyvän pitkään niissä roinasukkien sijaan. En jaksaisi hankkia karkkia ja rompetta ennen juhlaa milloin saadaan kasapäin karkkia ja rompetta, vaikka kivahan se olisi aamu aloittaa kuukauden ajan suklaalla ;) Luultavasti pyörrän kuitenkin mielipiteeni romukalentereista heti, kun kuulen sanaparin "mä haluuuuuuuuun". Onneksi siihen on aikaa. Vuosi.

Illalla vietimme extempore-pikkujouluja naapuriperheen äidin ja yhteensä 4 lapsen kanssa. Oli kinkkupitsaa, torttuja, pipareita, kaakaota [ka:kauta] ja vaahtokarkkeja sekä äideille hieman Herrljungan karvasmantelista glögiä. Oli myös Singstarin uunituore Suomihuiput, mikä oli ensimmäinen kertani singstarin parissa IKINÄ, naapurin nelosluokkalainen veti biisejä vakaalla ammattitaidolla ja itse yritin pysyä perässä. Jukka pojan Älä tyri nyt-biisistä sain huippuarvosanat, Discon Ketä sinä odotat meni niin penkin alle kuin mahdollista. Ensikertalainen onneksi harjaantuu, jouluna olen voittamaton ;)


Nyt muuten hieman naurattaa tuo iso pipari. Miten minusta tuntuu, että joku on ottanut hampailla vaahtokarkkeja suuhunsa. Kuka lie :DNaapurin monitaiturimutsi oli askarrellut myös aivan mahtavia koristetähtiä, mitkä tietenkin ripustin koristeeksi keittiöön lääkekaapin kulmaan kiinni. Pakko saada selville mistä tuollaisen ohje löytyy, sillä olisi kyllä komea tehdä kunnon tähtiparvi aattoon mennessä.

Nyt kuitenkin vähän muihin hommiin, mutta illalla olen back, sillä mulla on aivan supermahti-ihq-fantsusiistikreisinmahtava arvontapalkinto odottamassa. Tuskin maltan odottaa, että saan kuvat blogiin ja arvonnan käyntiin!! Just wait!!

15 kommenttia

 1. Pitää kyllä kysyä miten noi on tehty, niin hienot :)

  VastaaPoista
 2. Strömsössä ainakin tehtiin tuommosia tähtiä viime vuonna:
  http://svenska.yle.fi/artikel/2011/12/11/julstjarnor-i-papper

  suomenkielinen ohje:
  http://olotila.yle.fi/koti/askartelu/askartele-paperinen-tahti

  VastaaPoista
 3. Kiitos!! Melkein arvasin, että joku varmasti tietää. Nyt ei muuta kuin askartelemaan :) :)

  VastaaPoista
 4. Ei se lapsi välttämättä ihan vielä ensi jouluna ala mitään erikoisia joulukalentereita kärttämään. Meillä tuo vanhempi (2v8kk) on vielä ihan tyytyväinen kuvakalenteriinsa. On kyllä pari kertaa yrittänyt kaupasta ottaa ostoskärryyn mukaan jotain muumi-suklaakalenteria, mutta eipä hän ole oikeasti edes tiennyt mikä se on... Suklaakalenteri on omalla kohdalla ollut lapsesta lähtien pop, saa nähdä josko ensi vuonna viitsisi ostaa sellaiset meille kaikille :D

  VastaaPoista
 5. Tyhmänä tulin tänne vinkkaamaan ohjeesta, totta kai moni on ehtinyt jo ennen mua. Tein tänä vuonna mustavalkoisia tähtiä, tuli aika hienoja! Käpy vaan meinaa välillä palaa taitellessa...

  VastaaPoista
 6. Minäkin olen perinteisten joulukalenterien ystävä! Meillä oli pari vuotta sitten se, joka esitti Hakasalmen huvilaa ja Aurora Karamzinin joulua. Tuo Sofiankatu näyttää myös kivalta!

  VastaaPoista
 7. Ei sen kalenterin tarvitse olla mikään "roinapussi". Meillä on tänä vuonna kuvakalentereiden lisäksi pussi, josta joka päivä löytyy jokin joulun odotukseen liittyvä tekeminen mm. tänään leivotaan pipareita, tänään askarrellaan joulukoristeita, tänään mennään laulamaan Kauneimpia joululauluja jne. Joukossa toki karkkipäivänä vaikkapa suklaata tai jouluaattona jokin pieni lelu.

  VastaaPoista
 8. Itse en ole koskaan tykännyt suklaakalentereista, mun lapsuudessa niissä oli ihan tyhmät kuvat! Mut onneksi on muitakin kalentereita!

  VastaaPoista
 9. Ethän sä tyhmä ole, jos tiedät mistä saa ohjeen! Mulla tuli mieleen, et sanomalehtipaperi ois kivan näköistä noihin.

  VastaaPoista
 10. Ja nyt huomasin, ettei olla avattu ees tänä päivän luukkua. Ja kello on jo yli neljä, huh! :D

  VastaaPoista
 11. tekemisjutut onkin kivoja yllätyksiä, kun vain jaksaisi itse puuhata mukana :)

  VastaaPoista
 12. Vau, tuo kuvakalenteri onkin hauska idea! Omasta lapsuudestani 80-luvulta muistan kuvakalentereista löytyneen vain jotain irrallisia kuvia, joten ensin ihmettelin innostustasi tähän. Mutta katsomalla kuvaa tarkemmin (etsin sitä mainitsemaasi avaamatonta luukkua :) ) tajusin idean. Luukkuja avaamalla koristelee maisemaa jouluisemmaksi. Mainiota!

  VastaaPoista
 13. Kyllä! Se on jutun juju! Paitsi, että jossain kuvissa se luukut ei täydennä kuvaa, vaan kertoo esimerkiksi mitä talon sisällä tapahtuu. Mutta tosi kiva tää on :)

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images