EI PINKILLE!

  Olin viikonloppuna ongelman edessä, kun huomasin käyttämättömän punavalkoisen pussilakanasetin päästävän väriä. Sohvalla lojunut tyynyliin...

 


Olin viikonloppuna ongelman edessä, kun huomasin käyttämättömän punavalkoisen pussilakanasetin päästävän väriä. Sohvalla lojunut tyynyliina sai vesipullosta sen verran, että valkoiset teltat muuttuivat vaaleanpunaisiksi ja paniikkihan siitä tuli, ettei seuraavassa pesussa koko lakana ole pinkki.


Huhuilin blogini facebookryhmässä* (jälleen kerran) apua ja nopeita käyttökokemuksia värinkerääjäliinoista, joista olin kyllä kuullut mutta en käyttänyt. Ja kuten yleensäkin, apu oli lähellä ja ihmisillä positiiviset kokemukset liinoista. Pulkkailimme siis nopeasti kauppaan ja takaisin mukanamme Dr Beckmannin värin- ja liankerääjiä. Lakana ja tyynyliina koneeseen kuuteenkymppiin ja 3 liinaa mukaan.


Pesun päätyttyä hieman jännittyneenä avasin konetta ja kyllä, kirkkaan punainen ja valkoinenhan sieltä vastaan tuli! Ja kolme ihan verenpunaista värinkerääjäliinaa. Ihan mahtava keksintö tämä, en taatusti ole ainoa jolla on liian paljon kokemuksia harmaantuneista ja värjäytyneistä valkoisista. Taannoin reklamoin Marimekolle mansikkavuorimekosta, jonka pilvet meni heti punaiseksi. Tällä sekin olisi kuin uusi. Eikä näitä liinoja oikeasti tarvi kolmea käyttää, normipyykissä yksi kuulemma riittää. SUOSITTELEN!


Olipa kunnon housewife postaus! Puhdas pyykki on vain maailman paras asia.


*) erillinen kiitos kaikille facebookryhmäläisille, niin monet ensiavut olen saanut teiltä! KIITOS

18 kommenttia

 1. Ikinä kuullutkaan moisista! :) Loistava keksintö!

  VastaaPoista
 2. Mulla on yhdet värinkerääjä pikkuhousut. Ihan totta. Muu pyykki ei värjäänny vaikka pesis mitä mutta niihin tarttuu kaikki. On milloin lilat millon vaaleanpunaiset :D Ja alkuperäinen väri siis valkoinen.

  Mä pesin käsin joskus marimekon sini-valko pallopotkarin ja paniikkihan siitä tuli kun valkoiset pallot muutuivat vaaleansinisiksi. Mutta kun koneessa ohjeen mukaan 60 pesi niin värit pysyivät omilla paikoillaan. Siksi oikeasti kannattaa noudattaa pesulappuohjeita, muuten voi värit levitä.

  VastaaPoista
 3. On kyllä, ja noita on kestoversioinakin!

  VastaaPoista
 4. Mulla on marimekot joskus mennyt pilalle oikeassakin lämpötilassa, joten en uskaltanut ottaa noissa lakanoissa riskiä. Vaikka ovatkin siis luhtahomea. Mulla on silti sellanen fiilis, et väriä ois saattanut lähtä oikeenki pestynä, niin paljo väriliinat oli väriä pesuvedestä kerännyt. Seuraavassa pesussa varmaan 1 liina riittää :)

  VastaaPoista
 5. ps. en voi olla kuvittelematta niitä pikkuhousuja...jotenkin toi väriä vaihtava pikkari on tosi hauska juttu.

  VastaaPoista
 6. Mä oon käyttänyt tuon poikasen (nyt 1v.) vaatteiden pesussa tuollaista kestoliinaa. Kaikki vaan samaan pyykkiin ja liina mukaan. Värilliset pysyy oikean värisinä ja valkoiset valkoisina. Suosittelen kaikilla!

  VastaaPoista
 7. Tosi kiva kuulla ettei menny pilalle. Joskus tosiaan arveluttaa pestä vaatettakin missä on punaista ja valkoista tai valkoista minkä tahansa värin kanssa.

  VastaaPoista
 8. Ja siis tiedoksi kaikille tuotteesta kiinnostuneille viherpipertäjille, kuten minä ;) Näitä saa myös kestoversiona, kestää 30 pesua, ja toimii yhtä hyvin. Nuo versiot kun on järkyttävän kertakäyttöisiä.

  VastaaPoista
 9. joo, mainitsinkin tuosta jo ylemmässä kommentissa :) Meidän S-marketissa ei ollut kestoversiota, sitä itsekin etsin. Tosin ei noi musta niiiin järkyttävän epäekologisia ole silloin tällöin käytettynä, tää oli eka kerta 30 vuoteen ;)

  VastaaPoista
 10. Loistotuote! MInä testasin kun Project Mama kertoili näistä, oli tullut synnärin tuotepakkausten mukana. Itse olen suuri raitavaatteiden ystävä, ja musta-valko-raitaisten vaatteiden pesu on ollut ikuisuusprobleema! Juuri vkloppuna pesin Marimekon mustavalkoiset Kivi (? ne missä on isoja kulmikkaita palluroita) -lakanat ja mukana olleet kaksi liinaa olivat pikimustia!
  Aivan sekakoneellisia en ole pessyt, tummat ja vaaleat erikseen.
  Itse olen käyttänyt noita kertakäyttöisiä, mutta ehkä nyt rohkenen ostamaan kestoliinan, jos on yhtä tehokas.
  Ilman mitään hyvää aasinsiltaan hyppään viimeinkin kysymykseen joka on pitänyt jo esittää pitkään: sinulla näkyi muutama postaus taaksepäin ihana punainen parkatakki. MIstä mistä?? Ja onko lämmin?

  VastaaPoista
 11. Ja mun on pitänyt siitä takista postatakin! Mutta siis ostin Kappahlista sen takin, 60 euroa makso ja ON LÄMMIN, hieman kankea se ehkä on päällä kun matsku on vedenpitävää mutta noin edukkaaksi oikein mainio.

  VastaaPoista
 12. Mahtavuutta, tie vie siis Kappahliin! Minulla on saman ikäinen poitsu kuin sinulla, ja olen päättänyt että pakkanen ja palelu on vain pukeutumiskysymys.. Fjällrävenin parkaa olen miettinyt, mutta kun ei vaan raaski. Joten kiitos tästä kullanarvoisesta vinkistä!

  VastaaPoista
 13. Itselläkin ois mielessä niin paljon hienompia takkeja, mutta hinta vaikuttaa nyt aika lailla. Punaisia nättejä takkeja oli myös Onlyssä ja Cubuksessa näin vihreitä parkoja. Punanen vaan on aika kiva väri näin talvella, reipas :)

  VastaaPoista
 14. Samma här, olen kotona vielä joten nyt ei vaan pysty panostamaan, vaikka muutoin miettisin kyllä että mieluumin panostan (mahdollisesti) kestävämpään vaatteeseen.
  Kuvassa punainen takkisi oli niin pirtsakka, että ajattelin uhmata ikuista musta on turvallinen -ideologiaani! :) Takkia ei näkynyt nettikaupassa joten pitää marssia tutkailemaan paikan päälle!
  Mukavaa joulun odotusta!

  VastaaPoista
 15. Meiltä löytyy noita liinoja sekä kestoversiona että kertakäyttöisinä. Yleensä sujautan keston koneeseen mukaan, mutta sitten kun alkaa tuo 30 pesua/liina lähestyä, käytän riskialtteimmissa koneellisissa (joihin siis laitan ihan röyhkeästi valkoista, mustaa ja värillistä sekaisin) varmuuden vuoksi aina yhtä kertakäyttöistä. Eikä toistaiseksi ole värivahinkoja päässyt sattumaan :)

  VastaaPoista
 16. Wandabe vinkkasi, että sulla on ollut samanmoisia onkelmia ku meikäläiselläkin tuon punaisen pyykin suhteen. Avauduin omasta väriylläristäni täällä: http://parahdys.blogspot.fi/2012/12/variyllatys.html

  Mä olen käyttänyt tähän saakka värinkerääjänä huokoista harsoa. Seuraavalla kerralla laitan värinkeräysliinat kokeiluun, kiitän vinkistä!

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images