KUUHULLU KAHDEN SÄNGYN LOUKOSSA

  Otin muutama päivä sitten kameran kauniiseen käteeni ja avasin skidin huoneen oven kuvatakseni Kalustekauppa.comin ja Bellan kampanjan mu...

 
Otin muutama päivä sitten kameran kauniiseen käteeni ja avasin skidin huoneen oven kuvatakseni Kalustekauppa.comin ja Bellan kampanjan mukanaan tuoman lastensängyn. On se vaan niin hieno ja tukeva kuin mikä! Ja saarrettuna kaikella romulla, sillä en halunnut alkaa stailaamaan huonetta yhtään sen siistimmäksi, mitä se oikeasti on. Mulla on itselläni alemmuuskompleksi lähinnä kaikkien sisustusblogien lastenhuoneiden takia, joten todetaan sekin nyt tässä suoraa ja suomeksi: Meillä ei ole siistiä. IKINÄ. Tuo kuva ei todellakaan anna oikeaa kokonaiskuvaa, kun lattia on vahingossa puhdas leluista.


Pedattu sänkykin on hieman fuulaa, sillä muutaman onnistuneen yön jälkeen alkoi poika reissumme jälkeen itkemään uuteen sänkyyn laitettaessa. Eikä se itku, mutta se kun hän otti hatkat koko sängystä! Päätin, että back to square one ja tiputin pojan takaisin pinnikseen vielä hetkeksi. Kunhan yöt helpottuvat ja hampaiden puhkeamiset väistyvät, otan ison sängyn uudelleen harjoitteluun, sillä  nyt ongelmia on jo ihan pinniksessäkin pysymisessä.


Viime yö oli kuitenkin ihan mahdoton, lapsi itki ihan missä sängyssä tahansa ja yritimme nukkua niin mun 120cm futonilla, omissa sängyissämme kuin tuossa uudessa 90cm pedissä, yhdessä ja erikseen. Tuohon uuteen sänkyyn mahtuu onneksi mainiosti vierekkäin. Kuitenkin vielä kahden aikaa yöllä istuimme sylikkäin pimeässä olohuoneessa, kun ei uni pojalle tullut ja kun tuli, se kesti vain 10 minuuttia. Yhtäkkiä tajusin, että tsekkaan kuun tilanteen ja kyllä, täyskuuaika! Viime kuussa oli sama homma ja naapurista oltiin katsottu aamuyön vessareissulla, että meillä sitä vain valvotaan. Ja niin meillä on tehty kesäkuusta 2011 lähtien, huoh. Itselleni kuun vetovoima ei vaikuta erityisesti, mutta poika ei vain nuku hyvin. Mikälie sisäinen vuorovesi-ilmiö käynnissä.


Onko teillä muilla kuuhulluja lapsia? Kysyy nimimerkki vertaistuen toivossa vm 82

28 kommenttia

 1. Ihmettelin kanssa viimeyönä, miksi yksvuotias nukku jopa tavallistakin huonommin, nyt tais löytyä sille selitys :D Ja tarkemmin ku muistelen, niin meillä on kyllä ollut joskus aiemminkin tällasta. Itellä ei oo koskaan vaikuttanu täysikuu uniin mitenkään, ja oonkin pitäny sitä vähän sellasena hömppänä, mutta ehkä lapset on sitte jotenki herkempiä?

  VastaaPoista
 2. Mäkään en ole itse mikään kuuhullu, mutta uskon kyllä kuun vaikutukseen. Ihan näin maalaisjärjellä, jos kuun vetovoima vaikuttaa vuorovesi-ilmiöön ja ihminen on suurelta osin vettä, miksei se voisi vaikuttaa jotenkin ihmiseenkin? Ainakin meillä on hankalia öitä kuukausittain ja olisi aika suuri sattuma, jos ne kaikki vain osuisivat vahingossa täysikuuaikaan, mistä en pidä kirjaa edes.

  VastaaPoista
 3. Mulla ei tullut mieleenkään toi vuorovesi-ilmiö-juttu, hyvä pointti :)

  VastaaPoista
 4. Meillä sekä poika, että mieheni kärsii kuuilmiöstä! Jolloin myös minäkin. Aluksi ajattelin mieheni olevan vain vähän pöpi päästään (6 vuotta) mutta viimeisimmän vuoden aikana olen todennut kuuoireilun olevan totta ja ilmeisesti myös periytyvää...

  VastaaPoista
 5. Voi mutsi! Komppaan tuota alemmuuskompleksia lastenhuoneen kohdalla, sillä meillä ei sitä ole ollenkaan. Valo nukkuu meidän kanssa samassa huoneessa ja kaikki lelut ovat olkkarissa. Toivon vaan niin kovin että löydettäisiin uusi isompi asunto ja siitäkin mulla on kovin ristiriitaiset tunteet kun vaikka tämä on meille vähän ahdas ja säilytystilaa on vähemmän kuin vähän, niin en haluisi millään tästä muuttaa poiskaan :/ Äh, keskiviikko ahistus!
  Niin ja mä niin tykkään kun teiltä löytyy värejä!!!! Ihanan kodikasta <3

  VastaaPoista
 6. Mä kommentoisin kans tota ihanan realistista kuvitusta lastenhuoneen osalta, näin juuri! Ja ihanasti tosiaan värejä teillä :)
  Naked truth-kuvien katselemisen aikaan mulle tuli välittömästi mieleen, eiks tällanen samanlainen kamppis vois olla noitten sisustusblogien puolella ;) (tosin en niitä juurikaan lue kun ne sliipatut kuvat niin ahistaa, joten jos tällanen on jo toteutettu niin my bad, en vaan ole huomannut)

  VastaaPoista
 7. Meillä nuorin nukkui viime yön TODELLA levottomasti. Mä pistän sen nyt ehdottomasti kuuhulluuden piikkin kun kerran semmonenkin vaihtoehto on! Mä oon niin friikki et varmaan alan kytätä kalenterista seuraavat täysikuut...

  VastaaPoista
 8. Meilläkin valvottiin viime yönä 01-04... *haukotus* Tosin tämä oli jo kolmas peräkkäinen yö, joten siinä taisi mennä kuu-teoria meidän kohdalta. Viime yö oli kuitenkin näistä kolmesta selvästi huonoin, kaksi edellistä meni vielä jotenkuten puolen tunnin välein heräillen, mutta viimeyönä valvottiin käytännössä koko tuo aika.

  Kivan ja oikein leikittävän näköinen lastenhuone teillä! :)

  VastaaPoista
 9. ...siis minä olisin kyllä nukkunut! Tuo 1v. taas ei :/

  VastaaPoista
 10. Myös meidän reilu vuosikas heräili viime yönä kitisemään useaan otteeseen, normaalisti nukkuu yöt läpeensä kuin tukki. Ihmettelin mikä ilmiö tämä on, mutta täältä taisikin löytyä vastaus. Täytyy tsekata seuraavan täyden kuun aikaan toistuuko ilmiö :)

  VastaaPoista
 11. Täälläkin normaalisti hyvin koko yösn nukkuva 1v heräsi klo 23:30 ja nukahti vihdoin ja viimein joskus kolmen jälkeen. Samanlaisia yksittäisiä öitä on satunnaisesti ollut ennenkin, mutta en ole sen tarkemmin kiinnittänyt huomiota ajankohtaan.

  Maailmankuvani on äärimmäisen tieteellinen, enkä ole ikuna uskonut mihinkään hörhöilyyn, mutta tämä kuuhulluus pitää kyllä nyt laittaa tarkkailuun... Pelottavaa.

  VastaaPoista
 12. Eli siis "hyvin yönsä nukkuva"..

  VastaaPoista
 13. Teillä on tosi eloisan näköistä, ei niin mitään syytä alemmuuskompleksiin. Mikä ihanuus kolmannessa kuvassa pilkistää?? Nukkekoti? Mistä tuollaiseen olet löytänyt?

  VastaaPoista
 14. No just! Siitähän se mahtaa johtua meidänkin valvominen. Hitsi vie, enpäs olisi hoksannutkaan.

  VastaaPoista
 15. Meillä todellakin on värejä, välillä mulla on tietty siitäkin alemmuus kun hienot kodit on mustavalkoisia jollain yhdellä värikkäällä yksityiskohdalla ja meillä on yksityiskohtia yhdellä valkoisella huonekalulla :D

  VastaaPoista
 16. Toisaalta sen ymmärtää, että sisustusblogissa ne kuvat on sliipattuja. Tavallaan se ajatus, et kuvataan se tavoite, koska tuskin kellään lastenhuone ihan tiptop koskaan on. Mutta onhan se ihan erinäköistä menoa kuin täällä todellisuudessa ;)

  VastaaPoista
 17. kannattaa ehkä ennemmin tsekata ne huonot yöt jos osuu kuuaikaan. olis varmaan aika ahdistavaa ajatella etukäteen, et kohta se kauhee show taas alkaa!

  VastaaPoista
 18. No toivotaanpa et teillä helpottuu. Nyt meillä on pienempi jo nukkumassa, pidän sormet ristissä että menis yö hyvin.

  VastaaPoista
 19. No onpa näitä huonosti nukkuvia ollut PALJON!

  VastaaPoista
 20. Siis meillä oli ihan sama aika sitä hengailua ja unen yrittämistä! Mä oon hörhö kyllä, mutta en usko mihinkään biodynaamiseen ruokaan. Tällainen semi-tieteellinen ajatus kuun vetovoimasta menee mulla läpi, varsinkin kun nyt on ollut paljon kokemusta siitä...

  VastaaPoista
 21. Se nukkekoti on papan asunnon vintiltä löydetty, joku 1900 luvun alun nukkekoti, tosin en oo saanut kunnostettua sitä rauhassa kun se meni heti käyttöön :)

  VastaaPoista
 22. Se on kato sitä henkistä valmistautumista ;)

  VastaaPoista
 23. Täällä Lähis taas kommentoi ohi asian. Nimittäin haa! Löysinköhän mä nyt syyllisen! Tai innoittajan. Mulla kun on ollut skidinä tuollainen kuvissa näkyvä keinu. Punaisena. Ja vanhempieni luona se on edelleen. Ajattelin, että sen voisi antaa Minimelle 1-vuotislahjaksi. Keltaisena. Jostain mä olen sen keltaisen keinun päähäni saanut, ehkä täältä Mutsilasta!

  VastaaPoista
 24. Jokaisen sisustusbloggarin äiti, oi mutsi mutsi ja hänen automaalilla maalattu keinutuolinsa :D

  VastaaPoista
 25. Automaali laitettu korvan taa. Ajattelin joululomalla askaroida keinun parissa.

  VastaaPoista
 26. Täällä valvottiin myös 02-05 kirkkain silmin. Siis mulla ei ollut kirkkaat silmät, ainakaan enää siinä puoli viiden paikkeilla. Samanlainen yö oli joskus aikaisemminkin, mutta enpä tajunnut katsoa kalenteriin silloin.

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images