Niin siistiä!

Hehkutin tänään omassa fb:ssa kuinka siistiä kaikki on. Kaverini oli sitten ajatellut, että olen kerrankin siivonnut kunnolla, mutta en tode...Hehkutin tänään omassa fb:ssa kuinka siistiä kaikki on. Kaverini oli sitten ajatellut, että olen kerrankin siivonnut kunnolla, mutta en todellakaan. En ollut koko aamupäivänä edes kotona ja se vasta siistiä olikin. Olin Kalliossa muutamalla luennolla, kuuntelemassa ensin stressivapaasta meditaatiosta Villa Mandalan Mia Jokinivan kertomana ja heti perään oppimassa tiedostavasta kirjoittamisesta Sanna Wickströmiltä, Hidasta elämää nettisaitin perustajalta. Näin vielä Jennyäkin nopeasti ja sain kauneuskehuja. NIIIIIN SIISTIÄ.Musta on todella ihanaa kuunnella luentoja, missä kertoja on innoissaan aiheesta, mitä nämä leidit olivat. Monet asiat myös saavat oikeat mittasuhteet, kun joku sanoo ne ääneen. Stressiä ei hoideta lomilla, stressiä hoidetaan arjessa, mikään ei muutu arjessa vaikka lomailisi kuinka. Mun arki taas kaipaisi juuri tällaisia luentoja joka toinen viikko vähintään. Tarvitsisin tiedon suullisena, että kymppiin ei aina tarvitse tähdätä, seiskapuoli on uusi kymppi. Tarvitsisin muistutuksia, että kaikkien työmeilien ja muiden takana on ihminen, jolle voi sanoa asiasisällön lisäksi jotain kivaakin. Jos joku tekstisisältö ärsyttää, kannattaa muistaa että senkin takana on ihminen. Miksi kirjoittaa inhottavia kun voi kirjoittaa ystävällisiä asioita. Tai jos ei voi, ainakin voi olla kirjoittamatta mitään. (paitsi jos on bloggari ja koukussa näppäimistön näpyttelyyn)Niin siistiä oli myös herkut, mitä mussutin luentojen aikana. Salaisen blogiystäväni lähettämät spelttilakut oli ihan unohtuneet, mutta nyt kun niitä samoja sai lisää, olen ihan koukussa taas. Myös pienet myttyset, mitkä epäilen olevan jotain raakasuklaalla päällystettyjä mulperinmarjoja oli ihan superhyviä. ( Sen jälkeen kun tajusin, että ne ei olleet paistettua jauhelihaa ja maistoin) Mitä ihmettä noi voi olla, katsokaapa epäselvää kuvaa keltaisesta skoolista ja kertokaa!. Avainsanat: omituista (raaka-?)suklaata päällä, jotain rusinamaista sisällä. Saletisti superfood-tyyppistä. Siis mitä? En yhtään huomannut kysyä tapahtuman järjestäjiltä. edit: ihan varmasti oli muuten NÄITÄ! Nam!

Oli kyllä ihan huippu päivä muutenkin ja muutama sellainen on tulossa heti perään lisää. Paljon mielekästä tekemistä lapsen kanssa sekä ilman. Tulette nääntymään mun hehkutuksiin.

Loppuun laitan nyt erään ystäväni uusimman facebook-statuksen:

"luki ekaa kertaa pariin viikkoon iltapäivälehtiä, yök. Tää maa kaipaa todella kipeästi lisää hyvinvointia, hyviä ihmisiä, onnellisuutta, välittämistä, rakkautta, empatiaa, kuuntelevaa korvaa, halauksia, myönteisyyttä ja toisen puolesta/kanssa iloitsemista, näin ens alkuun. Oikeesti kun jokainen voi omana itsenään vaikuttaa omaan ja muiden hyvinvointiin, niin mikä mättää. Mikä siinä on vaikeeta. Jos jolla kulla on jotain mitä itsellä ei ole, niin jos vaikka kokeilis silti fiilistellä sen toisen puolesta. Toimii."

Niin se toimiikin ja ilo toisen puolesta tuo iloa myös omaan elämään saletisti. Toisaalta näistä hyvistä päivistä voi nauttia vain kohtaamalla huonojakin. Ei tarvitse muuttaa maalle radanvartijantaloon ollakseen onnellinen, sanoi Mia Jokiniva.  Se on ihan mahtavaa kun tajuaa, että onni on jo tässä, kunhan vain näkee sen.

 

7 kommenttia

 1. Aaaah. E h a n a postaus. Ehana ehana ehana! Olin jo valmiiks fiilareissa ja nyt oon vielä enemmän. Grazie.

  Ja mua naurattaa vieläkin se mahtava Heli K. -läppä :)

  Yhtä iloisia fiilareita loppuviikkoon, toivotan!

  VastaaPoista
 2. Onnellinen Kivikossa kuittaa :D Meidän pitäs lähtee tonne Villa Mandalaan pyörimään onnessa, harmi ku seuraavana on isäin eikä äitienpäivä!

  VastaaPoista
 3. Itsensä etsijöistä voi sanoa, että ei se Itse Intiassa löydy jos ei löydy kotonakaan, ja sama juttu pätee onnellisuuteen.

  Vanhana masistelijana jotenkin ihan huomaamattani muutuin muutama vuosi sitten perusoptimistiksi ja hiljaiseksi hyvänmielenhyrisijäksi, ja hitto että oon tasapainoisempi kuin ikinä ja voin oikeasti hyvin! En pysty selittämään miten se muutos tapahtui, mutta ei todellakaan tietoisesti ja minkään taikatemppujen ja pyristelyn kautta. Varmaan aivoissa vain napsahti jotain vihdoinkin oikeaan asentoon.

  On suorastaan ärsyttävästi sanottu, että hyvä mieli ja onnellisuuskin on pitkälti asennekysymyksiä ja kiinni paljolti siitä, että ottaa asiat asioina, ja siitä minkä merkityksen asioille antaa, mutta niin se on.

  VastaaPoista
 4. Ihana tuo "seiskapuoli on uusi kymppi", taidan riipustella noloilla magneeteilla jääkaapin oveen muistutukseksi :)

  Spelttilakut? Epäilyttävää.

  VastaaPoista
 5. Se on Wikström ilman C:tä! ;) Vanha kurssikaveri ja sattuu olemaan melkein sama sukunimi, tuolla pienellä erolla :D

  VastaaPoista
 6. Onks se Andre sitten C:llä? :D No, hyvä että selvensit, loistotyyppi joka tapauksessa :)

  VastaaPoista
 7. Juu, Andre on C:llä. Kauhe tarkka tämmöne ;)

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images