Mökki tuli taloon

Viime viikolla ovemme edessä odotti yli 50 vuotta vanha leikkimökki. Tämä mökki ei ole ihan perus nukkekoti, sillä sivuseinät eivät ole olle...

Viime viikolla ovemme edessä odotti yli 50 vuotta vanha leikkimökki. Tämä mökki ei ole ihan perus nukkekoti, sillä sivuseinät eivät ole ollenkaan auki. Sen sijaan siinä on katossa luukku, mikä avataan kun aletaan leikkimään. Nyt luukku on kuitenkin irti ja muutenkin talo huonossa kunnossa. Osa lasisista ikkuinoista on rikki ja ikkunoiden karmit ajan saatossa tippuneet, samoin puolet ulko-ovesta loistaa poissaolollaan. Katostakin puuttuu useampi pala lautaa.

Muutenkin mökkivanhus on kehnossa kunnossa, mutta uusi aika on aluillaan ja hiomapaperit hankittu. Tästä tulee varmasti projekti, minkä loppuun saattaminen vie aikaa ja vaatii kärsivällisyyttä. Tämä pelottaa sillä kärsivällisyys ei toden totta ole toinen nimeni.

Jos jollakin on hyviä linkkejä nukkekotikunnostukseen, ottaisin mielelläni vastaan. Tällä hetkellä urakka tuntuu hankalalta, kun ei oikein edes tiedä mistä aloittaa. Pesusienen käyttö taitaa olla ensimmäinen askel ja sitten vanhojen tapettien ja maalien hiominen.

Ei tule täksi jouluksi valmista, se on selvä se.

11 kommenttia

 1. Aivan sika makee mökki, miestä lie olette saaneet sen. Vinkkejä en osaa antaa, mutta seurailen mielenkiinnolla (ja kärsivällisyydellä) projektinne etenemistä. Rakastan pikkutilpehööriä ja miniatyyriä ja tyttö kanssa.

  VastaaPoista
 2. Näyttää ihanalta! Tarvitaanko pesusienen lisäksi hiomapaperia ja maalia, paitsi ehkä korjausosiin?

  Vekarus

  VastaaPoista
 3. Ihana!

  Vallilassa on miniatyyrien erikoisliike: http://www.minimaailma.fi/shop2/cat/

  Hinnat ovat varsin kohtuullisia ja sieltä tosiaan löytyy noita erilaisia ikkunankarmeja ja kattomateriaaleja ja vaikka mitä. Liikkeessä ollaan varsin ystävällisiä, ja siellä voi myös kysyä neuvoa jos ei ole ihan varma jostain materiaalivalinnasta tms.

  VastaaPoista
 4. Huomattavasti paremman näköinen tuollaisenakin kuin nykyiset muoviset hökötykset. Vinkkejä en osaa minäkään antaa, mutta mielenkiinnolla ja hieman kateellisena seuraan edistystä.

  Koska muuten se sähköhammasharja arvotaan? :)

  VastaaPoista
 5. arvonta on tänään kun lapsi nukkuu. kauhea kiire ollut viikolla.

  VastaaPoista
 6. täs saattaa muutama tovi vierähtää. Mökki on isän äidin vanha.

  VastaaPoista
 7. noi tapetit on pakko hioa pois ja taidan haluta maalata muutenkin hieman.

  VastaaPoista
 8. Oi, miten upea!
  Tulipa mieleen, että jos meinaat uutta tapettia mökkiin laittaa, niin esimerkiksi Tapettitalon mallistosta varmaan löytyisi tyyliin sopivia kuoseja ja noin pieneen taloon varmaan riittäisi mallipalat (n. A5 kokoa). Kiinnittäminen onnistuu decoupage-lakalla (sillä olen itse tapetoinut menestyksekkäästi mm. lipaston ja kenkälaatikoita)
  Hauskaa "remonttia"!

  VastaaPoista
 9. Sanoisin, että tuolle ei kannata tehdä mitään. Se on upea juuri tuollaisena, ei pilalle remontoituna :/

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images