Sukka, sukempi, sukin

Ah, että välillä voisi ottaa päähän, mutta en anna. Miten voikaan olla, että aina on joko sukka-tai kenkäparin toinen puoli hukassa? Retorin...

Ah, että välillä voisi ottaa päähän, mutta en anna. Miten voikaan olla, että aina on joko sukka-tai kenkäparin toinen puoli hukassa? Retorinen kysymys, sillä tiedän vastauksen asuessani ihmisen kanssa, joka tykkää nakella asioita vessanpönttöön. Pari päivää sitten ihmettelin miksi vessanpöntön vesi nousee vetäessä, mutta kappas, siellä oli kenkä. Sukkien kanssa täysin sama juttu ja en ole nähnytkään ennen eilistä kokonaista sukkaparia aikoihin. Eilen annoin jäbän leikkiä vessassa niin paljon kuin halusi, kävin sitten nostamassa esineet vain pois pöntöstä. Meitsi on yks tyyneys!

Kenkäparin ongelma ratkeaa pitämällä juntticrocseja ensisijaisina kenkinä. Kastuminen ei paljon haittaa. Sukkaparien suhteen olen joutunut uskomaan sen, että eriparisuus todellakin on muotia. Eilen nakkasin jarrusukat kierrätyskasaan ja jätin jäljelle vain raitasukat. Hankin myös kolme lisäparia raitasukkia, siinäpä heittelet pönttöön. Jos ei löydy paria muualta kuin veden alta, laitetaan pariton. Se on kuulkaa muodikkuuden lisäksi usein ainoa vaihtoehto tyyneyden säilyttämiseksi.

 

6 kommenttia

 1. Vinkkeinä vessanpöntön aukomisen estoon olen kuullut tiiliskivestä pöntön kannen päällä aina ovenkahvan kääntämiseen pystyasentoon, jolloin lapsi ei saa ovea auki. Kieltoja myös suosittelevat, mutta tuskin sitä ehtii aina kieltää, jos se pönttö kovin kiinnostaa.

  VastaaPoista
 2. Hyviä vihjeitä, tosin ei taida toimia meillä! Voimamies saisi tiiliskiven heti pois ja sen sinne pönttöön, ovi on yleensä kiinn mutta sen saa auki helposti eikä ylös voi ripaa laittaa. Kiellot...hmph, ei-sanan käyttö on muutenkin niin löysässä, että taidan antaa sen vain leikkiä pöntöllä nämä seuraavat kuukaudet. nytkin se siellä on :P

  VastaaPoista
 3. Meillä on jo varauduttu tuohon vaiheeseen ja vessan oven saakin kiinni säpillä :D Meillä se ovi on vieläpä sellainen, että se jää aina raolleen, jos ei ole lukossa, joten pikkuneiti pujahtaa sinne erittäin helposti.

  VastaaPoista
 4. Hyvä et sieltä löytyy vain sukkia ja kenkiä eikä elollisia olentoja, täällä kun tuttu muksu oli pienenä laittanut kissanpennun pönttöön... Onneksi oli isukkinsa ollut lähettyvillä ja kuullut kisun rääkäisyt.

  VastaaPoista
 5. Hohoo, odotapa vaan kun lapsukainen oppii vetämään vessan... :D

  Meillä on nykyään eteisen penkki sijoitettu niin, että sen voi vetää vessan oven eteen esteeksi. Luulen että tälle ratkaisulle löytyy käyttöä tulevana syksynä, muuten saattaisi pikkusisarus löytyä pöntöstä.

  WC-pönttöihin myydään myös jotain lapsilukkoja, mutta en ole tarkemmin perehtynyt aiheeseen. Kivaahan se on että saa leikkiä, kunhan ei aiheuta putkitukosta! :)

  VastaaPoista
 6. Meillä oli haka joskus vessan ovessa, koska pönttöä enempi kiinnosti kissanhiekkis. Mutta sitäkin suurempi huvi on nousta pöntön kautta lavuaariin istumaan, ja ottaa jonkin hammasharja ja pestä hampaita. 1v3kk ikäisen päivittäistä huvia jos vessan ovi sattuu unohtumaan auki..
  Laiskana ostan samanvärisiä sukkia, parhaita on ollut ne mitä h&mltä saa kolmen paketissa. jarrusukat, tarpeeksi pitkät varret.. joskus kun kaksi ekaa oli pieniä, haalin sukkia kaikkialta, kirppiksiltäkin. mutta alkoi ärsyttämään kun oli 5 parillista ja 15 paritonta. sitten keksin siirtyä yksivärisiin tylsästi.

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images