Puoliautiossa kaupungissa juhannuksena

Hola hola, onko kaikki mökillä ilman nettiä ja sähköjä? Tuskin! Me ainakin ollaan oltu kaupungissa koko juhannus. Aattona syötiin hyvin meil...

Hola hola, onko kaikki mökillä ilman nettiä ja sähköjä? Tuskin! Me ainakin ollaan oltu kaupungissa koko juhannus. Aattona syötiin hyvin meillä muutaman vieraan kanssa ja käytiin kävelyllä merenrannalla. Skidi korkkasi uimakauden elämänsä ensimmäistä kertaa räpiköimällä kylmässä rantavedessä kuin hawaijilainen konsanaan. Istutimme myös salaa tomaatintaimia pihapiiriin, kun parvekkeen kasvimäärää oli pakko harventaa. Sissipuutarhurointia ;)

Tänään oli tarkoitus lähteä eräälle huvilalle yökylään, mutta rytmitys/uniharjoittelun ollessa hyvässä vauhdissa, en halunnut lähteä matkustamaan kovin kauas. Sääkin oli mitä oli. Menimme kuitenkin tyypin isän luo Suomenlinnaan syömään ja nukkumaan päiväunet.  Meri-ilma on parasta unilääkettä ja olisin kyllä voinut koisata vaikka aamuun saakka, yökylään ei nyt vain voinut jäädä juurikin sen pinnasänkyharjoittelun takia.

Erehtyikö joku muu katsomaan Ylen Juhannusjuna-ohjelmaa? Saako kysyä puolueetonta mielipidettä kun musta se oli kyllä ihan järkky! Norsiksen kanssa facebookissa spekuloimme esimerkiksi junan sisustusta, mikä oli yhdistelmä yhteensopimattomia Marimekon kankaita, niihin täysin sopimattomia Iittalan lautasia ja jotain Helene Schjerfbeck-julisteita. Netissä ihmiset spekuloivat millaisen Suomi-kuvan ohjelma antaa, mutta en kyllä rehellisesti usko yhdenkään ei-suomalaisen katsoneen kyseistä matkaa. Minä tietenkin katsoin kituen sohvalla, kun ei nukuttanut ennen puolta yötä. Nyt onneksi on lauantai-illan ratoksi Teemalla Pekka Puupää-elokuvien maraton!

Ja niin, Sokoksen arvontakin tuli suoritettua viimein Random.orgin kautta. Taisi olla ensimmäinen kerta, kun satunnaisnumerogeneraattorista saan numeron yksi, eli onneksi olkoon Wikke! Oli pakko opetella print screen-toimintokin tuon numero ykkösen todistamiseksi, kun voitto meni tällä kertaa omalle kaverille :) Mutta reiluuden nimissä jaan tietenkin palkinnon sille kenelle se kuuluu. Kiitos kaikille osallistujille ja mahtava juttu, että suurin osa oli löytänyt oman suosikkituotteensa luonnonkosmetiikan puolelta! 

12 kommenttia

 1. Mekin ollaan oltu ihan kotosalla. Vantaalla tosin ja kehä kolmosen ulkopuolella.
  Voi olisi ihan asua Suokissa, kesällä.

  VastaaPoista
 2. Jep. Kaupunkijuhannus. Ei mökkiä, toimiva netti ja sekä sähköä, että sisävessa. ;)

  VastaaPoista
 3. Mä täältä ulkomailta käsin (ja viikon ilman nettiä saaressa leirillä olleena) kuulin koko juhannusjunasta vasta eilen. Mutta sen mitä ymmärsin, se on tullut suorana lähetyksenä sekä Ranskassa että Saksassa (ja ainakin jälkimmäinen on ihan Suomi- ja Lappi-hullua aluetta), joten kai sitä joku on katsonut...

  VastaaPoista
 4. Yritin katsoa Juhannusjunaa, kun olisi ollut pari kaveria siellä, mutta eihän sitä pystynyt. Ihan kauheaa kukkua ainakin se alku.

  VastaaPoista
 5. Siis se Juhannussimajuna! Aaarrgghh! Jouduin katsomaan sitä tovin kun olin jussin porukoilla ja se olis voinu olla Myötähäpeäjuna. Jotain linssilude-kylähullu-nobodyja kasaantunut esittämään vaivaannuttavia hengentuotteitaan. Yyyyhhh. Ois ollu edes kunnon ITEa mut ei.

  VastaaPoista
 6. No Suomenlinna on kyllä ihana, mutta aika pitkä matka tosiaan talvipakkasilla odotella laivaa ja matkustaa sillä kauppaan mantereelle esim. Kallis se ainoo Siwa.

  VastaaPoista
 7. Joo, sisävessa on tosi kiva. Eikä meillä oo sääskiäkään!

  VastaaPoista
 8. Sehän siinä, että se oli ihan paska ohjelma eikä tod mitään lapinmaisemia. Oisin ymmärtänyt kiinnostuksen jos se olisi ollut kokonaan vaikka muulla kielellä, mutta se oli oikesti vain jotain randomtyyppejä junassa, keskellä ei mitään puhumassa joutavuuksia. Sit juna aina pysähty ja ne juontajat juoksi joksikin minuutiksi pihalle jututtaan junalaiturilla tanhuavia tyyppejä eli se Suomi mitä näky oli junarata ja junalaituri.

  VastaaPoista
 9. Ei itetyypit suostu ilman kunnon humalaa mihinkään. Ne on just noita kylän tanhukerholaisia jotka haluaa huomiota kerran elämässään.

  VastaaPoista
 10. ymmärsin että saksan ja ranskan lähetyksiin on joku kääntäjä hölöttäny niitä juttuja siihen päälle kyseisillä kielillä.

  VastaaPoista
 11. Näkyikö Tuomasta ja Teemua ollenkaan? :D

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images