Oikeaa vitamiinivettä

Löysin Growing organic, eating organic - sivulta (fb) kuvan todella herkullisen näköisistä makuvesistä. Itse juon päivässä useita litroja v...

Löysin Growing organic, eating organic - sivulta (fb) kuvan todella herkullisen näköisistä makuvesistä. Itse juon päivässä useita litroja vettä ja nyt olen maustanut vettä lähinnä sitruunalla ja mintunlehdillä. Tässä tuli heti vesi kielelle näiden vitamiinivesien kuvaa katsellessa. (minun ei varmaan tarvitse sanoa omaa mielipidettäni niistä Cocacola companyn litkuista tämän kuvan jälkeen?)

Sain Ireneltä viime viikolla parvekkeelle minttua mikä on osoittautunut oivaksi kesäkasviksi juuri juomien maustajana. Sain myös vinkin, että sitruunaviipaleet kannattaa jäädyttää pakastimessa ja käyttää jääpalojen sijaan juomissa. Fiksu kikka, mitä en ollut tullut ajatelleeksi. Itse en juo oikeastaan ollenkaan mehuja, mutta tuoreet hedelmät antavat kivasti makua kylmään veteen, mitä löytyy aina lifefactory-pullosta jääkaapista. Lasinen pullo, vanha keksintö mutta niin toimiva varsinkin jääkaappisäilytyksessä kun ei kerää muita makuja sisältöön.

Muita veden maustajia? Uudet makuyhdistelmät ja vanhat lempparit jakoon nyt, hellettä odotellessa!

 

7 kommenttia

 1. mä olen välillä muistanut survoa tohon mun ikuisuusvesipulloon (joka on huoneenlämmössä, koska en tykkää juoda kylmää vettä) sitruunanlohkoja tai jotain yrttiä (minttu, sitruunamelissa yms). kurkkukin on aika jees.

  ja ideanhan sain joskus 15 vuotta sitten svenska teaternin alakerrassa olevasta (olleesta?) kahvilasta, jossa hanaveden sijasta oli useita eri tuoreuksilla makustettuja kannuja. oli siis muiden ostosten yhteydessä ihan ilimasta.

  VastaaPoista
 2. Mä en myöskään ole mikään mehujen juoja, kun en oikeen mistään makeasta tykkää. Äitini kuitenkin kantaa meille aina litratolkulla itse tehtyä mehua syksyisin. Plussana sentään se ettei äitini tykkää makeasta itsekkään ja jättää mehuista sokerin lähes kokonaan pois. Laitan usein veden sekaan
  pari tippaa mehua mauksi ja sen lisäksi jäisiä marjoja. Sitruuna on myös yksi suosikki mauista yrttien kanssa. Olen myös hulluna kirsikoihin, nekin toimivat mielestäni hyvin veden seassa yrittien kanssa jäisinä ja tuereina! :)

  VastaaPoista
 3. Mietin just eilen et sitruunamelissaa vois laittaa kun sitä on hurumykket tuolla partsilla (ITE KASVATIN SIEMENESTÄ; OONKO JO SANONU SATA KERTAA?!?!), samoin basilika varmasti toimisi sitruunan kera. Ajattelin ostaa appelsiineja pakkaseen.

  VastaaPoista
 4. Mä kokeilin jääpalojen puutteessa ananassosetta jota olin tehny pojalle jääpalamuottiin, toimi hyvin ja vielä parempaa tuli, kun laittoi hiilihapotettuun veteen :) Niin ja mä taas en tykkää yhtään veden mausta, joten olen mehujen suurkuluttaja ja koska tiedän niiden suuren kalorimäärän, seuraan tätä keskustelua mielenkiinnolla jos löytyis mullekin hyviä ideoita ja pääsisin hieman mehuista eroon.

  VastaaPoista
 5. Käytän paljon sodastreamia kuplaveden tekoon, mutta ikinä en sotke veteen niitä hirveitä esansseja. Jos haluan makua, laitan hedelmiä tai sitten tipan mehutiivistettä, joko kotitekoista tai jotakin lisäaineetonta kaupasta saatavaa. Esim. tilkasta vadelmamehua saa jo paljon makua veteen, oikeat vadelmat tietty parhaita.

  VastaaPoista
 6. Kiitos tästä muistutuksesta, nyt on sitruunalohkot pullossa! Me käytetään Paul Masson viinipulloja, ovat just hyviä vesipulloiksi jääkaappiin.

  Bellablogeille muuten sellaista palautetta, että kommentteja on vaikea lukea puhelimella, jos on tullut monta vastausta yhteen kommenttiin. Pienellä näytöllä on lopulta yksi sana per rivi.

  VastaaPoista
 7. Oi, näyttääpä herkullisilta! Vinkkejä ei ole nyt jakaa mutta rupesipa tekemään mieli tuollaista maustettua vettä. :)

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images