Parvekeviljelijän printit ja saavutukset tähän asti

Polkka Jamin Kristiina lähetti parvekeviljelijälle kuvia uusista ruukkupuutarhajulisteista ja -korteista ja parvekeviljel...


Polkka Jamin Kristiina lähetti parvekeviljelijälle kuvia uusista ruukkupuutarhajulisteista ja -korteista ja parvekeviljelijä innostui heti. Nämä sopisivat parvekkeen koristukseksi varsinkin julistekoossa, mutta pinta pitäisi ehdottomasti laminoida ennen pihalle laittamista.

Laminoidun julisteen voisi laittaa halpoihin muovikehyksiin parvekkeen betoniseinään. Mutta kuka näitä Helsingissä myisi? (vai myykö jo?) Ottakaa nyt joku kauppa valikoimiin Polka Jamin julisteetkin, kun kortteja löytyy jo monista paikoista! Edulliset 12 euron julisteet olisi helppo sisustuslisä niin parvekkeelle kuin muuallekin kotiin, mutta kurja aina tilata netistä kun julisteissa postitus yleensä maksaa paljon postitusputkesta johtuen.

Parvekeviljelijän plantaasit voivat hyvin. Itäneet ovat tomaatit, ruohosipuli, sitruunamelissa, persilja ja oregano. Hajuhernettä odotellaan nousevaksi mullan pintaan näinä päivinä. Sipulikukista parveketta vehreyttävät jo nyt narsissit ja yllä olevissa kuvissakin koristavat helmililjat. Rosmariinia ja rucolaa löytyy jo keittön pöydältä syötäväksi ja kunhan säät lämpenevät, istutan herneet ja raparperit unohtamatta mansikoita. Näin lueteltuna kuulostaa jo hieman yliampuvalta, mutta vielä mahtuisi muutama laji joukkoon!

12 kommenttia

 1. Upeita!! Just virittelen omaa yrttiviljelmää, Danoninosta saa siemeniä;) hehe

  VastaaPoista
 2. Kaapelitehtaan museokaupassa oli ainakin viimeksi Polka Jamin julisteita. Voin tiedustella, onko edelleen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. jes! mun mielestä silloin leijonajulistetta etsiessä Hkissa ei ollut. Kysyppä vaan mitä siellä on ja saisko noita ruukkupuutarhaprinttejä sinne (ja sassiin!)

   Poista
  2. Hotelli- ja ravintolamuseosta voi tiedustella. :)

   Poista
  3. Sain juuri tiedon, että Hotelli- ja ravintolamuseossa on samovaari- ja kuppijulisteita, mutta ei näitä uusia. Julisteiden myyntihinta on 12 euron kieppeillä eli tosi edullinen!;)

   Poista
 3. Loftis Punavuoressa myy myös Polkka Jamin julkkareita.

  VastaaPoista
 4. Ihanat sipulit!

  Mä haaveilen kans vihreästä parvekkeesta mutta saa nyt nähdä mitä tällä vihreällä keskellä kämmentä sijaitsevalla peukalolla saadaan tänä vuonna tapettua...

  VastaaPoista
 5. Ihania julisteita.Kiitos viljelmien kasvattamis-muistutuksesta;)

  VastaaPoista
 6. Laittakaapa infoa jos löytyy näitä puutarhamalliston julisteita jostain Hkista löytyy! Ja Kottarainen, onneksi Ikeassa on myös vihreitä muovikukkia ;)

  VastaaPoista
 7. Muista, että kasveilla on riittävät välit - muuten et saa toivomaasi satoa. Tiheässä kasvavaa salaattia voit harventaa syömällä. Raparperi on monivuotinen ja se tarvitsee vaikka ämpärin kasvuastiakseen. Missä säilytät raparperin talvella? Se ei saa jäätyä...

  Selaile siis puutarhaoppaita, niitähän on myös parvekeviljelijöille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. joo, oon selaillutkin. Sä voisit silti tulla käymään meillä täs istutusvaiheessa aputyttönä :) Mutta miten raparperi muka pysyy missään monivuotisena, kyllähän se jäätyy pakosti maassakin?

   Poista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images