Mickwitz

Nostalgia on päivän sana kun hankkii omalle muksulle juttuja. Ei liene sattumaa, että keltainen lippahattu on täsmälleen samanmallinen mitä ...

Nostalgia on päivän sana kun hankkii omalle muksulle juttuja. Ei liene sattumaa, että keltainen lippahattu on täsmälleen samanmallinen mitä 80-luvun lakit olivat ja uusia lastenkirjoja katsellessa innostuu eniten uusintapainoksista eikä niistä oikeasti uusista kirjoista. Erityisiä ilonaiheita tuottaa Tammi, joka on alkanut julkaisemaan Camilla Mickwitzin kirjoja uudelleen.Mutta se mistä yllätyin ottaessani selvää kirjojen tekijästä oli, että hän oli suomalainen! En olisi nimestä ja kirjojen hahmoista ikinä kuvitellut, että kyseessä on tosiaan Helsingissä asunut ja nyt jo edesmennyt kuvittaja, kirjailija ja animaattori. Vaikka kirjat eivät ole varmasti kaikille nuorimmille lukijoilleni tuttuja (vai ovatko?) hänen animaationsa varmasti ovat. Vai onko joku voinut välttyä Pikku Kakkosen alkuanimaatiolta tai Varokaa heikkoja jäitä-tietoiskulta?

Oma lempikirjani Mickwitziltä on Emilia ja kaksoset ja tästä huomaa, ettei wikipediakaan kaikkea tiedä, sitä ei löytynyt kirjalistalta ollenkaan!

23 kommenttia

 1. (Kohta entinen?) Sadan kilon keijukainen15. huhtikuuta 2012 klo 8.04

  Tuon Emilia ja kolme pikkuista tätiä -kirjan kansi näyttää hämmentävän tutulta, mutten kyllä voi varmaksi muistaa olenko joskus lapsena sitä lukenut (eli katsellut) vai en...

  VastaaPoista
 2. Juu kirja on tuttu ja voipi olla että sellainen eksyy myös meidän kirjahyllyyn, kiitos vaan tästäkin vinkistä!

  VastaaPoista
 3. Voi, muistan tuon Emilian! Se oli minusta jotenkin aivan yliveto, en ihan tarkkaan kyllä muista miksi se vetosi niin kovasti? Tädeillä oli jotenkin niin ihana koti? Täytyypä metsästää tännekin kirjahyllyyn!

  VastaaPoista
 4. Voi ei! Mietin monta vuotta, mikä tuon nimi oli, meille on luettu lapsena noita kirjoja ja ollaan katsottu tuota piirrettyäkin! Nimimuisti vaan kun on maailman huonoin... Kiitti Ommis! Must have! <3

  VastaaPoista
 5. Oi, nämä on niin hyviä! En minäkään tajunnut, että kirjailijaon suomalainen :O

  VastaaPoista
 6. En tiedä, minkä ikäisiä ovat nuorimmat lukijasi, mutta oma lempikirjani 80- ja 90-luvun vaihteessa oli Jason muuttaa maasta. Sitä piti saada kuunnella niin usein, että vanhemmat kyllästyivät ja äänittivät lopulta sadun c-kasetile. Sitä sai sitten yksinään kuunnella niin paljon kuin sielu sieti. :D

  VastaaPoista
 7. Oi, nyt niille lapsuuden kirjoille ja animaatioille löytyi nimi. Suosikkini oli animaatio "Kiukku-Agnes" (nimi elää perheessäni edelleen) ja kirjoista sellainen aivan mahtava, missä mennään kylpyammeeseen, joka muuttuukin meriseikkailuksi. Olisikohan se juuri tuota Emilia-sarjaa, muistaako kukaan? Ostin lapselle oman lapsuuteni suurimman suosikin jo paljon ennen hänen syntymäänsä, eli Mauri Kunnaksen Hui kauhistus-kirjan. Nyt heräsi uusi tarve, kun aloin ajatella sitä kylpyammetarinaa.

  VastaaPoista
 8. Mickwitz oli mun lemppareita lapsena, tykkäsin piirrostyylistä ja niissä oli jotenkin hulvatonta menoa. Emilia ja kaksoset on muistikuvissa myös mulla... eikös ne ollu muuten samannäköisiä, mutta silmien väri oli eri... ja se tais olla Jason tarinoita, jossa kylpyhetkestä tuli suuri seikkailu.

  VastaaPoista
 9. Meillä Emilia ja kaksoset -kirjasta on tullut pojan 4v suosikki, vaikka pakko kai on myöntää että ostin kirjan "pojalle" eli itselleni kirpparilta. Ilokseni sitten huomasin että kaksosten kylpyammemeriseikkailu vetoaa myös tähän uuteen sukupolveen. :)

  VastaaPoista
 10. Mä en varmaan oo ihan nuorin sun lukijoista, mut oon lukenu noita kirjoja pienenä! Muistan jasonin hyvin.

  VastaaPoista
 11. Meillä hyllyssä killuu noista eka ja vika, minun vanhoina paljon luettuina versioina :)

  VastaaPoista
 12. Mulla on noi kaikki kolme kirjaa , jee :DLisäksi Mickwitz on jonkun kirjan (ja animaation) noitatyttö Mimosasta.

  VastaaPoista
 13. Ehkä ainoita lastenjuttuja, joihin oon tosissani hurahtanut, ovat kirjat. Kirjoja ei voi koskaan olla liikaa, eihän? ;) Joten kiitos vinkistä, nuo on hankittava. Lisää kirjavinkkejä, kiitos! Kaisa

  VastaaPoista
 14. Mäki rakastan noita! Mun mielestä se oli niiden kaksosten kylpyhetki, ei Jasonin. Oispa kiva kattoo joskus noita piirrettyjä. Yritin joskus netistä ettii, mut ei löytyny.

  VastaaPoista
 15. Jasonit ovat ihan suosikkeja. Olleet jo vuosikymmeniä. Klassikot eivät ole klassikkoja ihan suotta..

  VastaaPoista
 16. Hei!Julkistetaanko lapsimessujen lippujen voittajat täällä blogissa?

  VastaaPoista
 17. juup. juuri tein arvonnan netin kautta ja julkaisinkin voittajat. Paljon oli nyt anonyymivoittajia, joten toivottavasti osui kohdalleen :)

  VastaaPoista
 18. Voi meillä on tuo Jasonin kesä ja joku Emilia-kirjakin! :) Nämä on niin hienoja kirjoja! Enkä tiennyt, että hän oli suomalainen kirjailija! Wau! jokapäivä oppii jotain uutta!Kiitos sinulle, mutsi!

  VastaaPoista
 19. <3 Mimosa

  VastaaPoista
 20. Mun suosikki on ollut Mimosa! Siitä on tehty joku tv-animaatiokin, joka meillä varmaan oli nauhalla ja se kyllä katsottiin ihan puhki. Vieläkin soi se musiikki päässä :)

  VastaaPoista
 21. Jason on ihan paras ja tarjoaa vähän erilaista arkirealismia prinsessahötön rinnalle. Välillä tulee oikein huono omatunto kun kiireessä muistaa miten Jasonistakin tuntuu, että lentää äidin perässä. Kirjat ovat tuttuja jo omasta 70-luvun lopun lapsuudesta.

  VastaaPoista
 22. Lastentarhanopettaja-äiti16. huhtikuuta 2012 klo 12.59

  Hei ihana kun muistutit näiden kirjojen olemassaolosta ja en tosiaankaan tiennyt kirjailijan olevan suomalainen!

  VastaaPoista
 23. Aaaah Jason! Aivan huisi kirja! Muistan miten olin ihan järkyttynyt tenavana kun se Jasonin äiti poseerasi alastonmallina :D Mut ihan mielettömiä kirjoja ja kuvituksia! Mimosa on myös tuttu.Nimim. Vuosimallia -92

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images