Sesonkihullu

Nyt lähti lapasesta. En ole ikinä, siis oikeasti IKINÄ, koristellut kotia pääsiäiseksi. Viime vuonna meillä kyllä oli kyllä sellainen maailm...


Nyt lähti lapasesta. En ole ikinä, siis oikeasti IKINÄ, koristellut kotia pääsiäiseksi. Viime vuonna meillä kyllä oli kyllä sellainen maailman kammottavin pääsiäiskukko posliinikoriste, mitä en jostain syystä halunnut tänne uuteen osoitteeseen. Muita pääsiäisjuttuja en ole omistanut koskaan. Ja nyt otan takaisin kaikki menetetyt pääsiäiset ja sukellan muniin henkeäni pidätellen.

Mämmiä olen syönyt jo kohta kuukauden, mutta Kinderin Barbapapakokoelma ei ole karttunut yhdelläkään. Ovelana kuitenkin tarkastin Ebayn ja sieltä löytyisi koko keräilysarja muutamalla kympillä. Nykymuksuilla on vähän liian helppoa tämä keräily, sillä muistan ikuisesti sen tuskan millä keräsin posliinikilpikonnia yhden kevättalven 90-luvulla. Kun Kinderin punnitsi kaupan hedelmävaa'alla ja painoksi sai tasan 25g, oli kilpparin saaminen lähes varmaa. Eikä sekään ollut ihan aukotonta.

Tietääkö kukaan paljonko barbapapakinder painaa hedelmä vaa'alla?

48 kommenttia

 1. Punnitsemista en ole tullutkaan ajatelleeksi vielä, ehkä pitäs koska 20 kinderin jälkeen kasassa on 4 babaa joista 3 samaa :)

  VastaaPoista
 2. :) mulle voi aina lähettää niitä samiskappaleita. mun harrastus on vielä paskemmassa tolassa :D :D

  VastaaPoista
 3. Minä kyllä tunnistin ne kilpikonnat silloin ravistamalla sitä kinderiä kaupassa ja kuuntelemalla millainen ääni kuuluu :-D Se toimi melkein aukottomasti, varmaan 95% onnistumisprosentti :)

  VastaaPoista
 4. Ei ainkaan ole ne jotka ovat painavimipa...Ostin laatikon tarjouksesta ja siinä oli tosi monta niitä (monta lasta, mutta tunnustan, että söin jokusen itsekin)Pitääkö mun punita kuoren kanssa noi? Pitäis vaan tietää paljonko sellainen yksi suklaa muna noin niinkuin painaa. No nyt meillä tosiaan on 4 barbapapaa, 2 barbamamaa, ,3 Barbapinkoa, 1 vihreä Barbalala, 1violetti Barbapupu, 3 oranssi Barbatipua. Barbapoju, Barbapaavo ja Barbapörrö puuttuu. :D Laitoin naamakirjaan ilmoituksen, että vaihdetaan niitä puuttuvia,noihin mitä meillä on monta. Suurin osa ei ollut vielä kuullutkaan, että Kindereistä saa barboja.

  VastaaPoista
 5. joo, voisitko punnita sen kuoren kanssa :D suklaa kai on 20g + sit se ylläri. Vittu, kohta on vauvalehen keskustelupalstalla taas kohinaa, et idioottiäitibloggarit punnitsee barbapapamunia.Ja mä voin vaihtaa barbapapoja esimerkiksi johonkin muihin juttuihin. tarjolla ois vigo-purkkaa ja jottain muuta höpöä.

  VastaaPoista
 6. Mitä teiltä löytyy? Voidaan tehdä vaihtaria :D

  VastaaPoista
 7. no ku mullei oo yhtään barbaa. saan aina jotain paska-autoja ku ostan munan ja menetin toivoni jo :/

  VastaaPoista
 8. oon kyllä kade, joku muukin osas ravistella kilpparit esille. en mä vaan!

  VastaaPoista
 9. Mulla on joku keltainen pirkko. saat jos haluat ja jos on tallessa viel. meillä noi menee roskiin

  VastaaPoista
 10. Muistan kanssa kilpparit, krokotiilit, virtahevot ja mitähän muita niitä vielä oli. :) Ja me harrastettiin kans ravistelua, en kyllä ihan täydellisesti sitä osannu mutta kummiskin. :DLapsi sai pinkin barban. Sitten onkin tullut kaksi samanlaista autoa... Varmaan just näitä paska-autoja. :D

  VastaaPoista
 11. meki punnittiin niitä kilppareita! ei onnistuis enää:http://www.riemurasia.net/jylppy/media.php?id=94335&c=5

  VastaaPoista
 12. Hmm. Mä just punnasin meidän Kindereitä mutta en muista painotuloksia (juuh alas olen vajonnut). Barbat on yleensä niissä kevyimmissä, olisko jotain 26-28 grammasia ne, tosin voi olla jotain muitakin ei koottavia hahmoja (varmaan sekoittaakseen laittaneet niitä :D). Tämä oli tärkeää, mutta nyt pitää soittaa neuvolaan ;).

  VastaaPoista
 13. EEEI ROSKIIN!!! mä oon kähestulkoon keräilijä!

  VastaaPoista
 14. toi ravistelu on ollut ihan taitolaji. mä leräsin vaan kilppareita, en innostunu niistä krokoista ja virtahepojen aikaan en kyllä ollut enää kinderkansaa. Paska-autot on pahimpia!

  VastaaPoista
 15. hahaha, armoton kauppias!

  VastaaPoista
 16. okei, eli pitää mennä punnaamaan alepaan kevyimmät. sit jos menee ihan spesifiksi, niin paljonko se rillipääbarba ja pörröbarba painaa koteloineen ja lehdyköineen? ;) Ne on mun lemppareita. (Saan oikeesti kylähullun maineen JUST NYT)

  VastaaPoista
 17. Mekin punnittiin niitä kilpparimunia, ja se toimi muutaman vuoden peräjälkeen kun oli niitä keräilyjuttuja (opetin tavan myös rakkaalle äidilleni, josta tuli myös haka keräilytavaramunien ostaja=D).Joka vuosi tosin oli niin, että ainakin yksi niistä kerättävistä tuntui olevan "harvinaisempi" ja se puuttui monelta kaveriltakin, mutta sisukkalla ostamisella, vaihtamisella ja tuurilla kokoelma saatiin aina kasaan. (Ne on varmaan itseasiassa vieläkin tallessa jossain lapsuuskotini kätköissä).Ja vielä, KIITOS L-E. Ilman mainintaasi neuvolaan soittamisesta olisin totaalisesti unohtanut, että tänäänKIN (ollut ohjelmistossa jo viikon, välillä olen unohtanut ja välillä vaan roikkunut langoilla) ohjelmistooni kuuluu epätoivoinen jonottaminen terveyskeskuksen puhelinlinjoilla labratulosten saamiseksi..

  VastaaPoista
 18. Meillä mies punnitsi kotivaa'alla kinderit joista oli tullu barboja ja kevyitä pitää olla! Alle 30g on hyvä, kun suklaa painaa sen 20g. Ravistelussa kannattaa etsiä irtonaista helinää, sillä kinder-sesongin toinen kevyt yllätys on tylsääkin tylsempi palapeli. Ja välillä osuu edellisen kauden keräilyhahmoja ja se kyllä ärsyttää. Melkein menin siwaan jo valittamaan ;-)

  VastaaPoista
 19. Siis helinä merkitsee palapeliä vai barbaa? Pakko alkaa kyl punnaan munia! Ja palapeliä EN HALUA!

  VastaaPoista
 20. Me punnittin kans kaupassa, ei tullut Barboja ja painoa oli munilla 29g. Niit on vaan joka viides eli tosi hintsusti!

  VastaaPoista
 21. Oivoi, mä oon syönyt yhden kinderin ja sieltä tuli barbalala, mutta lala jatkoi jo matkaansa roskikseen :(Olin pettynyt figuurin laatuun, kun ajattelin, että ovat kilppareiden ja krokojen kanssa samanlaisia tai edes samalla asteikolla. Barbat ovat näköjään lötsköä muovia ja väritkin heitti ihan miten sattui.

  VastaaPoista
 22. Siis ou mai gaad mikä nostalgiaryöppy tuli tästä postauksesta! Nimenomaan ne kilpparit oli jotain aivan parasta. Mun lemppari oli ehkä se Hawaii kilppari, se oli niin lungi. Ja juu, kyllä niitä punnittiin. Nyt on parempi pysyä Kindereistä kaukana, vaikka (tai ehkä koska) Barbapapa on meillä ehkä kovin juttu tällä hetkellä. Huh sitä äklösuklaan määrää..Kiitos muuten kivasta blogista ja YH-postauksesta. Se oli rohkea veto mminusta, niin kuin oli se Vauva -lehden juttukin. Olenkin salaa a) Lukenut blogiasi päivittäin jo pitkään siitä mitenkääni lmoittamatta ja b) miettinyt oletkohan se sama nainen joka lehden sivuilla seikkaili. Ah kyllä nyt helpottaa kun salat on julki ;)

  VastaaPoista
 23. Oon kans vähän pettyny niiden barbapapojen laatuun, aika heppoisia ovat, meille on niitä siunaantunut kolme. Muistan kans kilpparit ja ainakin virtahevot.. tais niitä olla muitakin mitä keräiltiin aikoinaan.Mistä nuo ihanat vihreät puput ovat peräisin??Kiitos blogistasi, mukavaa kevättä!

  VastaaPoista
 24. Kilpparit oli kyllä mielettömän hyvin tehtyjä. Myöhempien vuosien krokot, virtahevot, leijonat jne. eivät oikein yltäneet samalle tasolle. Oon parina viime pääsiäisenä ostellut Hello Kitty -munia, koska haluisin sen cupcake-paperissa piilottelevan Kittyn. Vain sen. Voit varmaan kuvitella että mulla on armeija kaikenlaisia vastenmielisen herttaisia kisuja, mutta ei sitä yhtä.

  VastaaPoista
 25. Minä olen saanut kaksi barbapapaa, ja noin 7 muovista samankokoista hahmoa. Eli osaan valita kyllä niitä heiluttelemalla (täytyy olla painava, eikä saa helistä) sellaisen mistä löytyy "muovimötikkä" sisältä mutta valitettavasti niitä on muitakin samankokoisia ja mallisia hahmoja kuin barbapapat :( Onneksi se suklaa on hyvää :)

  VastaaPoista
 26. Ihana blogi sinulla:)Muistan kans tuon kilpparikeräilyn, nyt olen kaksi barbapapaa onnistunut saamaan juuri tuolla heilutustyylillä:)

  VastaaPoista
 27. Eikä! Miten ei ole itsellä tullut mieleen koskaan, että niitä munia voisi helistellä tai varsinkaan PUNNITA! :DD Otan kikat ehdottomasti käyttöön.

  VastaaPoista
 28. Heh, joo. Mä välttelen vauvalehden AV palstoja ym. EN kestä niitä htään. Barbapapa varmaan voidaan teil lähettää, jos se ilostuttais :)

  VastaaPoista
 29. Barbapapa painaa kuoren kanssa 15 g, tytöt vihreä ja liila oli tasan 8 g ja oranssi 9 g kuoren kanssa, Barbapoju 10 g ja Barbamama 11 g. Oli myös se paperi mukana, että kyllä on tarkkaa :D Siihen lisäämään sitten se suklaan paino. Barboissa on oranssi muovikuori, kun muissa keltainen ;)

  VastaaPoista
 30. mä vastaan kaikille yhteisesti ku selkä meni taas ja makaan kännyn kans sängys. Siis mitä persettä,eiks ne oo posliinia. Yh,luulin nii. Haluun toki silti kerätä kaiken ja nythän meillä on grammaohjeetkin :Dpuput on tigerista 1eur/kpl,munat sama mut 2eur kasa. Kortit sanna pelliccionin ombrellinosta ja rairuohokipot lidlin pannacottakippoja. Sitähän sää kysyit...:Dkiitos muuten kehuista! Ihana kuulla!Sairastupa kuittaa!

  VastaaPoista
 31. mä arvostan sun vihkiytymistä asiaan! Pakko mennä kokeileen grammahommia ku pääsen liikkeelle.

  VastaaPoista
 32. Ah, kiitos muistutuksesta, pitääpä laittaa rairuoho tulemaan, onkin tuo eräs helminauhatäti ollut jo aikansa ilman tukkaa. Mies tosin saattaa vastustella, kun en muista niitä ruohoja pois heittää ennenkö jouluna...

  VastaaPoista
 33. Kiitos, mä tässä pohdinkin, että mihin kippoon noi rehut oli kylvetty :D Meillä on lasten toimesta virpomisoksia, mutta siinä se sitten on ja ruoho tietty kans.

  VastaaPoista
 34. Olihan sulla viimekin vuonna jotain 568 Mignonia ympäri kämppää.;D

  VastaaPoista
 35. Ei ne koskaan ole posliinia ollu, vaan kovaa muovia ja nyt noi Barbapapat on tosiaan melko heppoisia. Mä en kans oo ikinä tajunnu, että vois vaakaa käyttää, oon vaan ravistelutaktiikalla menny.

  VastaaPoista
 36. Mä sain just ravistelutekniikalla barbapörrön... Ainakaan se ei helissyt yhtään siellä kuoren ja munan sisällä. Ajattelin siis kokeilla tuota helisemättömyyttä koska muistelen että se toimi muinoin niillä kilppareillakin...

  VastaaPoista
 37. voiko ne laskea pääsiäisjutuiksi ku söin ne n.2kk ennen juhlaa ja sesonkina taisin jo sairastaa raskausdiabetestä?

  VastaaPoista
 38. woooot?? Mulla on vähä huijattu olo nyt. Luulin niiden olevan jotain vähä fiinimpää matskua ku muovii! 20v salaliitto paljastui.

  VastaaPoista
 39. Missä te kaikki oikein käytte kaupassa, kun mä en ole koskaan nähnyt, että kukaan punnaisi tai ravistelis noita pääsiäismunia! :D Mut kuulostaa ihan sellaiselta touhulta, johon voisin itsekin hurahtaa!

  VastaaPoista
 40. Heh, itelläkin oli varmaan MELKEIN kaikki kilpparit. Ja siis nehän oli TERRAPIINEJA nimeltään! Muistan, koska tehtiin kaverin kanssa oikein kuunnelma niistä! Toivottavasti se ei ikinä putkahda mistään. :DMuistelen et ton nro 7:n ainakin sai kinderistä melkein takuuvarmasti. http://www.google.fi/imgres?q=terrapin+kinder&hl=fi&client=firefox-a&rls=org.mozilla:fi:official&gbv=2&biw=1366&bih=576&tbm=isch&tbnid=LHmGwVlfMF3CuM:&imgrefurl=http://imgur.com/gallery/ItZO6&docid=EwUeNF_G332MiM&imgurl=http://www.thore.se/Tyska%252520Handpaint/Bilder/TapsyTurtles.jpg&w=600&h=400&ei=tVhzT9ySFrDb4QTqvr2xDw&zoom=1&iact=rc&dur=416&sig=116428443175571721501&page=2&tbnh=106&tbnw=159&start=21&ndsp=29&ved=1t:429,r:8,s:21&tx=35&ty=59

  VastaaPoista
 41. Mulla tuo alkuun toimi, et otin kevyen ja sellaisen mikä ei helise... Mutta kindereissä on näköjään myös jotain oravia (vai majavia?? en kattonut niin tarkkaan kun lapset nappas het leikkeihinsä) jotka on ihan samanalaisia muovisia hahnoja ku barbat. Siis paino suunnilleen sama eikä helise...

  VastaaPoista
 42. Jos sulla ei oo violettia babaa vielä niin laita mulle osote mun mailiin niin lähetän sen sulle,osoite löytyy tuolta mun blogista :) Mulla on nyt 5 eri babaa ja jos hyvä tuuri käy niin kohta 7. En oo saanu munista lisää, mutta oon vaihdellu :) Pääsiäiseks en osta mitään muuta kun kindereitä ja niistä onkin sitten paree löytyä ne loput :D Rupes huvittamaan kovaa kun kuvittelin itteni helistelemään ja punnitsemaan niitä kindereitä :)

  VastaaPoista
 43. Mäkin keräsin niitä kilppareita :) Mulla lähti laste myötä kaikki sesonkikoristelut lapasesta :)

  VastaaPoista
 44. Että mua tänään ärsytti koska kävin kaverin kanssa s-marketissa ja helisteltiin niitä kindereitä ja punnittiin vaa'alla barbapapan toivossa, ja sit valittiin lupaavimmat yksilöt. Ja sitten iloisena avattiin ne ja kaveri sai barbapapan ja mä sain sellasen auton. Olen todella katkera. Ja molemmista kuulu samanlainen ääni ja kumpikin painoi 30 g...

  VastaaPoista
 45. Tänään teki mieli kindersuklaata, tämän keskustelun innoittamana ostin sitten ihan perinteisen munan enkä sitä patukkaversiota. Ravistelin ensimmäistä käteeni osunutta yksilöä kaupassa, se ei helissyt ja bodari-barbapapahan sieltä sitten kuoriutui.

  VastaaPoista
 46. Meille tuli eilen kolme kinder-munaa, joista iloksemme yksi kökkö leija sekä kaksi barbababaa (musta ja keltainen, nimiä en muista). :) Punnitsin munat ennakkoon kääreineen kaikkineen, sinun innoittamanasi. Kaikki munat painoi 31-32g ja mikään ei helissyt. Barbat tosin löytyi oranssin värisistä sisusmuovimunista ja leija keltaisesta. Ei ollut paljon apua tästä sun projektiasi ajatellen, mutta pakko oli tulla kommentoimaan. Yksi vuosi muistan lapsena haaveilleeni saavani niitä kilppareita. Yhtäkään en saanut ja sisko sai varmaan kolme tai neljä. Sitten virtahepoja me ei saatu kumpikaan yhtäkään, vaikka munia molemmilla kerroilla oli kuitenkin useampia... Näin se vaan menee. Munarikasta pääsiäisen aikaa hurahtaneelle! ;)

  VastaaPoista
 47. Nämä kommentit on parasta, mitä olen lukenut piiiitkään aikaan. Ihana keskustelu :)

  VastaaPoista
 48. Kiitos aiemman postauksesi, aloin myös metsästämään Barbapapoja Kindereistä... Ravistustekniikkaa olen käyttänyt, hedelmävaa'alle en ole kehdannyt mennä, ainakaan vielä. Mutta oi, muistan kyllä kuinka niitä kilppareita lapsena punnailtiin! Barbapapakokoelmani on karttunut kolmella, joista kaksi on samaa. Jos siis haluat tuon ylimääräisen vihreän Barban, niin voin sen sulle postittaa! Laita siis meiliä k82537 at saunalahti.fi :)

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images