Sekopäisiä sidontoja

Olen pikkuhiljaa selkävaivojen helpottaessa aloittamassa kantamista uudelleen ja siksi ilahduin kun näin antikvariaatin ikkunassa kapalo ja ...

Olen pikkuhiljaa selkävaivojen helpottaessa aloittamassa kantamista uudelleen ja siksi ilahduin kun näin antikvariaatin ikkunassa kapalo ja kantoliina-kirjan vitosella. Tiesin tuon kirjan olemassa olosta jo aiemmin, mutta en ollut saanut sitä hankittua ja nyt sen sitten ostin mukaani, tarkoituksena opetella selkäsidontaa iltapuhteina.

Vaan olipa kirja! Huuh. Jos olisin edes avannut kirjaa, olisi se jäänyt hankkimatta, sillä liinailuohjeet olivat ihan hulluja. Katsokaapa näitä kuvia, onko joku asia vähän vinksallaan?


Aivan. KAIKISSA selkäsidonnoissa oli lapsi täysin väärinpäin! "Ranskalaisittain" sidottuna kantoliinaa voi käyttää kuulkaa kauppakassinakin ohjeen mukaan. Mitä hittoa lapselle tapahtuu jos äiti vaikka kumartuu eteenpäin? Lapsen selkähän ojentautuu täysin taaksepäin mikäli hän myötäilee äidin liikettä. Noissa asennoissa lapsi sekä kulkee väärinpäin ja roikkuu että ei näe vanhempaansa yhtään, tosi näppärää.

 Mutta sitten tulikin paras osuus, nimittäin tämä:


Noniin, siitä sitten vain mainostushommiin. Meikäläisellä ei onneksi ole yritystä mitä mainostaa, joten voi olla lapsikin vähän paremmassa asennossa.

Kirja on ilmestynyt jo (?) 2006, mutta luulisi silloinkin olleen jotakin parempaa faktaa tarjolla kuin tämän kaltainen hömppä. Mutta onneksi liinailu ei ole mitään rakettitiedettä ja sain kiskottua lapsen ekaa kertaa yksin takasidontaan ilman minkäänlaisia ohjeita. Siellä se keikkui tyytyväisenä vaikka sidonta tuskin suurennuslasia kestäisikään. Nyt pitäisi varmaan metsästää joku hyvä takasidonnan opiskeluun tarkoitettu video netistä. Onko ehdotuksia?


13 kommenttia

 1. Haha! Eikä miten hullua! Toi mainosteksti oli ihan kuin jostain 50-luvulta. Olipa hauska aamun avaus. Sit kun näet mut, roikkuu mun selässä pojan rohjake jolle on opetettu äitin blogin ja kaupan osoite ulkoa, sekä runsailla adjektiiveilla varustettua kuvausta mun kivoista tuotteista ja niitä se sit pulputtaa aurinkoisena putkeen jatkuvasti ja kaikille, ettei vaan keltään jää meidän mainos huomaamatta. :D

  VastaaPoista
 2. Ai kauheeta mitä kirjoja ja ohjeita!!! Itse sidontavideota mulla ei ole sulle linkittää kun en itekkään niitä videoiden kautta ole saanut opeteltua. Pyydä kantoliinatukihenkilön apua, saat varmasti opeteltua sidonnan riittävän napakaksi, ettei ole turhaa riskiä selälle...

  VastaaPoista
 3. Kokeilin ton kirjan kapalointi-ohjeita jo synnärillä...vaan ei meidän neiti yhtään tykännyt sidotuista käsistä. Liinailusta ei oo kokemusta, kun musta se reppu on helpompi..eli oon laiska opettelemaan uusia juttuja, joita epäilen vaikeiksi. Monttuauki oon töllännyt naisia, jotka puolessa minsassa kietoo jälkikasvunsa liinaan. Oon kuvan nähdyt kahdesta kannossa, mutta kantaako moni oikeesti kahta???t.Tiuhti, jolle kolkyt kiloa olis jo liikaa

  VastaaPoista
 4. Mee käymään ankassa joku lauantai, Leila opettaa :)Mut huh huh mikä kirja!!!

  VastaaPoista
 5. :D :D on se kätevää yrittäjillä, joilla on lapsia! Mieti sellasta jolla ei oo, niin se joutuu lainaan mainosbanneria jostain päiväkodista!

  VastaaPoista
 6. Mulla on ollut ties kuinka kauan mielessä, et Tanjaan pitäisi ottaa yhteyttä asian suhteen. Mutta en saa vaan aikaseksi.

  VastaaPoista
 7. No varmaan jotkut kantaa pienempänä, mutta en usko sen olevan kovin yleistä. Siis kahta kerralla. Mutta noi sidonnat kyllä oppii suht helposti ja itse melkein tykkään enemmän kantoliinasta kuin repusta kantotuntumaltaan, mutta reppu on paljon helpompi laittaa. Tosin taakse musta sekin on aika hankala ja melkein ton liinan varmaan kietasin helpommin kuin mitä oisin repun kanssa temppuillut.

  VastaaPoista
 8. Onko villiankka vieläkin auki lauantaisin? en pysy enää perässä. Luulin, et se siirty kokonaan postimyynniksi. Mun kantoliinatukihenkilö asuu kyllä lähempänä ja kun käyn sielläpäin viikoittain (siis tukihenkilön kotinurkilla) pitäisi vaan saada aikaiseksi meneminen.

  VastaaPoista
 9. Voi ei.. Jos oisit julkisesti tuota kirjaa haikaillut (tai ehkä oletkin, menny multa ohi), olisin voinut antaa nopean ja tyrmäävän arvion :D Lainasin sen sykyllä kirjastosta odottaen hyviä vinkkejä mutta vitsikirjahan se oli ja vieläkin muistelen sitä jotain paljettiliinaa, jonka kanssa voi sanoa "vaikka olenkin äiti voin silti olla seksikäs". Puuh. Pelkkiä naamiaisasuja.Pitääkin näyttää nuo muutamat youtube-videot miehelle. Mä olen nyt kantanut viikon lasta selässä manducassa ja saan sen sinne näppärästi, mutta mies käyttää liinaa ja voisi hiljakseen alkaa totutella selässä kantamiseenkin.

  VastaaPoista
 10. Joo, lauantaisin 10-15. Hyvä jos siul on tukihlö lähellä :) Ei se repun selkään laittokaan ole mitään tähtitiedettä, mut sitä on vaikea opetella jos kukaan ei näytä.

  VastaaPoista
 11. No justiinsa!! Toivottavasti kukaan ei oikeesti noita koita. Mua harmitti kun tricot slen -merkkisen liinan mukana tulleessa ohjekirjasessa opastettu kuinka lapsen saa kasvot menosuuntaan ROIKOTUSASENNOSSA! Just. Oon ite saanu vauvan selkään mutkan kautta. Ensin sidon etupuolelle, sit kiepsautan:http://www.youtube.com/watch?v=09ciLNrBAUs

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images