Pilliruokintaa

Nämä mun vinkit tiedetään: kaikki muut on keksinyt jutun jo aikoja sitten ennenkuin minä koen valaistumisen. Mutta pilliruokinta se vasta...


Nämä mun vinkit tiedetään: kaikki muut on keksinyt jutun jo aikoja sitten ennenkuin minä koen valaistumisen. Mutta pilliruokinta se vasta on retkeilijän pelastus, voi pojat! Miten onkin kätevää, kun voi olla kylillä ja nälän yllättäessä oikeasti ruokkia lapsensa ykskaks vaikka ratikassa. Ensimmäinen kerta oli elämys, toinen melkein yhtä mahtava!

Ja näitä on tosi moneen lähtöön: on pillivelliä ja hedelmäsosejuomaa. Me ollaan vasta testattu smoothie-puolta, mutta sielläkin on vaikka minkälaista valinnanvaraa merkissä ja koostumuksessa. Kuvassa on Semper Småfolkin smoothie, mikä on jopa luomua! Pienet on ilot!

(Ja pieniin iloihin ei kuulu se, että herään nykyään puoli kuudelta, mur.)

29 kommenttia

 1. Ootas vaan kun löydät ne "täyshedelmäsmoothiet" (ei pilliä, vaan korkillinen) ja ehdollistat pennun niille. Ei tarvii enää kuunnella raivohuutoja sen kun kaivelet kassistas hädän tullen vähän välipalaa. Tosin meillä kyllä toimi pillimehutkin. Niihin vaan jää koukkuun ja sit pitää aina olla joku hätävaraenergiaboosti käsilaukussa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. en tiiä onks noi vähemmän täyshedelmäisiä, sillä minusta nuo vastaa paksuudeltaan lähes aikuisten smootheja (osa tarjonnasta. toi småfolk on hyvä). Noissa on kyl jotain mehua mitä ei suositella tietty alle 1v lapsille, mut ei me kyllä joka päivä tollasia ees vedetä. ja yleensä kun välipalaillaan kaupungilla niin mä juon itte loput.

   Poista
  2. Mua ärsyttää noissa lasten juomissa ja välipaloissa merkinnät "ei lisättyä sokeria", kun ne on kuitenkin makeutettu sokeria sisältävällä mehulla. Se johtaa mun mielestä vähän harhaan. 100g smoothieta sisältää 12g sokeria, eli melkein 5 sokeripalaa. Se tuntuu tosi isolta määrältä tuotteessa, joka antaisi ymmärtää, että se on vähäsokerinen.

   Poista
  3. tota, en nyt oo varma asiasta mutta mulla on perstuntuma että täysmehua ei ole makeutettu sokerilla, vaan siinä on hedelmän oma sokeri makeuttajana. ja hedelmäthän on itsessäänkin sokerisia, sehän ei ole uutta. Jos syö hedelmäsosetta, siinä on hedelmäsokeria ihan samalla tavalla kuin mehussakin. Korjatkaa jos olen väärässä. Menen nyt neuvolaan, moro!

   Poista
  4. Joo, on hedelmässä myös sokeria, mutta esim. omenatäysmehun sokeripitoisuus on moninkertainen, kuin itse omenan sokeripitoisuus. Oikeita hedelmiä voi siis vetää enemmän saadakseen saman sokerimäärän. Eikä se hedelmän oma sokeri ole sokereista ikävimpiä. Musta se markkinointi vaan on harhaanjohtavaa.

   Poista
  5. Tuore lukija intaantui kommentoimaan :)

   Mä ja 1-vuotiaani ollaan rakastuttu mehukatin hedelmävälipalaan. Se on pelkkää hedelmäsosetta & täysmehua juuri sopivan kokoisessa pakkauksessa. Lapsi imasee sen 100 ml yleensä kerralla sotkematta itseään. Jos jotain jää, niin korkki vaan kiinni ja takas laukun pohjalle odottamaan seuraavaa nälkäkriisiä.

   Tuosta sokerista: eikö ole ihan sama, lusikoiko nassikan naamaan lasipurkista hedelmäsosetta vai imaseeko tyyppi sen pillillä kitusiinsa? Semperin esimerkkisoseessa on sokeria 10g/100g ja saman firman smoothiessa puolestaan 7g/100g.

   http://www.semperlastenruoka.fi/lastenruoka/hedelma-ja-marjasoseet/alkaen-5-6-kk/mangoa-ja-banaania
   http://www.semperlastenruoka.fi/lastenruoka/mehut-ja-smoothiet/alkaen-1-v/smoothie-banaani-ja-mustikka

   Ja vielä vertailun vuoksi: banaani sisältää sokeria 13,5g/100g, omena 6,6g/100g.
   http://www.fineli.fi/food.php?foodid=11049&lang=fi
   http://www.fineli.fi/food.php?foodid=28916&lang=fi

   Poista
  6. En oikein osaa vertailla noita soseita ja smoothieita toisiinsa. Se, mitä hedelmää sörsseli sisältää, vaikuttaa tietenkin sokeripitoisuuteen ja kuinka paljon siihen on lisätty vettä. Eihän noissa pillihommissa tai soseissa mitään kamalaa ole. Ei lapsi mehuun kuole. Itse ajattelen, että hedelmän voi antaa vauvalle ihan vaan hedelmänä, siihen mitään ylimääräistä sotkematta. Banaani tai mandariini kulkee helposti mukana välipalana. En ole koskaan antanut vauvalle kaupan hedelmäsosettakaan, mutta siihen on monta muutakin syytä. Käteviä nuo tetrat kyllä varmasti ovat myös.

   Poista
  7. JJep, onhan ne vedellä jatketut ja ties millä tärkkelyksellä suurustetut purkkisoseet aika hassu tuote. Banaanin sörssääminen tai omenan raastaminen ei ole iso vaiva. Mutta hitsinlierut, miten ylivoimaiselta sekin joskus voi tuntua. Avainsanan tais tullakin jo: "kätevä" :)

   Poista
  8. joo, siis ei noi oo missään jokapäiväisessä käytössä vaan esim kaupungilla läydessä on huomattavasti helpompi syöttää sose pillillä nassuun, kuin antaa banaanin puolikas kouraan 9kk ikäselle :D

   Poista
 2. Keksin ite noi jollain pidemmällä kaupunkireissulla, kun ei ollut rattaita mukana. Ipana söi hienosti pillillä kantorepussa. :) Lemppari on banaani-mustikka. Tuota luomuversiota ei saa ku 20km päästä. :D

  VastaaPoista
 3. meijän veijo on pillijuoma-addikti. kiipee keittiöjakkaralta kuivakaapille ja ratsaa, josko siellä ois isoveikan välipalajuomia (täysmehuu, smoothieta tms). jos on, niin repii pillin irti ja sohraa sitä paikalleen. yhen korkkismoothien kun annoin, niin puristeli osan lattialle :D

  t. wandis

  VastaaPoista
 4. Meillä sama juttu kuin Spatzilla -lähikaupasta näitä ei saa. Joutuu siis hamstraamaan. Ostan aina laatikollisen smoothieta kaappiin. Näistä on tullut sama kuin vaipoista -niitä vain pitää aina olla jemmassa.

  Monta laiskaa aamua on pelastunut smoothien ja ruisleivän tarjoilulla (ei tarvitse puuroa syöttää). Vielä kun sen leivän pilkkoo 'kukkoleiviksi' niin äiti voi juoda kahvia (rauhassa) ja lapsi aamupalailee itse. Ei myöskää tule sotkua (paitsi jos lapsi innostuu piirtämään pillin avulla smoothiekuvioita pöytään tai jos äiti läikyttää kahvia blogeja selatessa).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mäkin kyllä ostin isommasta kaupasta enemmän niitä jemmaan, vaikka lähikauppakin taitaa myydä. En jaksa aina täyttää varastoja.

   Poista
 5. Toinen kätevä juttu on pieni pyöräily- tms. pullo; pikkuiset oppivat äkkiä juomaan sellaisesta! Tuttipullot on siis turhakkeita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tuttipulloo toi ei oo tajunnut koskaan muutaku hyvänä vitsinä.

   Poista
 6. Noissa Sempereissä on sitruunahappoa, joka paljon käytettynä vaurioittaa hammaskiillettä. Mä suosittelen Ekströmin smoothieta, löytyy mehuhyllystä. Makuja on kaksi, osa tuotteesta on täysmehua. Ei lisättyä sokeria. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, ei me olla mitenkään fakkiuduttu sempereihin, toi oli se eka smoothie ikinä muksulle minkä kuvasin. Ja sitruunahappo tuskin tulee tällä smoothietahdilla olemaan ongelma, ei me tosiaan päivittäin olla tetrapakkausjuoppoja.

   Poista
 7. Helmi kerran rämppäsi mun konetta kun olin lukemassa sun blogia ja sitten pelkästään sun sivusi pieneni minimaaliseksi, tai siinä oleva teksti ja kuvat enemmänkin, enkä enää ole saanut sitä normimittoihin. :D Tämä oli tärkeää, koska joku muukin ehkä on jo kysynyt samaa.

  Osaako noin pieni jo juoda pillillä? Mä oon kaihoten katsonut noita kaupassa, mutten oo uskaltanut ostaa, kun ajattelin ettei tuo osaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ootko koittanut ctrl ja + Meillä poika kerran sai koko koneen näytön käännettyä ylösalaisin, siinä olikin miettimistä että mitäs nyt.. :D

   Poista
  2. oho! oot siis lukenu tän tekstin suurennuslasilla :D No ilmeisesti osaa, sillä tuskin meidän kääpiö on mikään vauvanero. EIköhän se siis onnistu muiltakin :)

   Poista
 8. me ei olla kokeiltu kuin hyla-maitoa pillillä. Mutta hitti sekin. Maistuu paljon paremmin kuin normimaito mukista.

  Meilläkin on opittu kaivamaan nuo pillimaidot hoitolaukusta, irrottamaan pilli ja sörkitään sitä sitten paikoilleen. Ihanan omatoimista taas.

  Mäkään en ole noita mehuja testannut, kun olen aina kuvitellut niiden sisältävän silti sokeria, vaikka muuta lukisi. Ehkä uskallan niitä kesällä viimeistään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en oikein näe sokeria ongelmana kun se käyttö ei ole säännöllistä. Samalla tavalla se saa sokeria päivittäin hedelmistä, tossa on ehkä vähän enemmän tiivistetysti, mutta kohta se vetää sokeria kuitenkin kaksin käsin karkkipussista :P

   Poista
 9. pitääkin alkaa kokeilla, joka tyttö osaisi juoda pillillä. hirvioäiti on laittamassa häntä perhepäivähoitoon ystävälleen toukokuun alusta (kyllä, 10 kuukauden iässä! ja olen vieläpä ihan itse istunut keltinkangas-järvisen luennoilla helsingissä opiskellessani). ja eniten äitiä huolettava juttu on se, että tyttö ei oikein osaa juoda kuin imettämällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. no toi pilli oli tosi iisi juttu verrattuna tuttipulloon ainakin täällä päässä. Vähän kun aluksi puristaa niin tulee juomaa ja kohta se hoksaa ite miten saa lisää :)

   Poista
 10. Kyllä, pilli on ihan hyvin opeteltavissa siinä vajaan vuoden iässä. Suosittelen lämpimästi, jos ei aina jaksa kehittää ruoka-ajasta isoa säätöä!

  VastaaPoista
 11. pieni ilo kun kaikissa on omenaa melkein ja se saa V:n oksentamaan joidenkin minuuttien kuluttua koko mahansa tyhjäksi.
  meillä on nautittu sitä semperin luomu päärynää, mikä on sellasessa pehmosessa ei nyt tuubissa, mutta paketissa :D
  siinä on vähän pilliä vastaava korkin alla ja helppoa syötellä.
  tosin meillä kyllä lapset on syöneet bussissakin sosetta lusikan kanssa, on siis ns hyviä syömään ja syöminen sujuu 90% ajasta sotkutta kun on syötetty.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mä en nää tätä poikaa siistinä koskaan ruuan jälkeen jos mukana on lusikka :)

   Poista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images