Voi vaate ja muu rompe

Inhoan jo nyt tätä vuodenaikojen vaihtelua lapsiperheessä, vaikka minulla ei ole vielä edes kokemusta kuin muutamasta vaihdosta. Vuodenaja...

Inhoan jo nyt tätä vuodenaikojen vaihtelua lapsiperheessä, vaikka minulla ei ole vielä edes kokemusta kuin muutamasta vaihdosta. Vuodenajat sanelevat perheessä tosi isoa osaa osaa, kun sisävaatteiden lisäksi pitää olla myös ne ulkovaatteet. Rookie-äitinä voisi sortua vain paras on kyllin hyvää ajatteluun, mutta pohjimmiltani olen sitä mieltä, että merkkivaatteet ovat yhtä turhia kuin merkkikosmetiikka: aina tulee markkinoille haluttavampaa ja haluttavampaa mutta lopputulos on kuitenkin se sama. Ulkovaatteissa pääasia on että lapsi pysyy kuivana ja lämpimänä, muu on enemmän tai vähemmän turhamaisuutta, mutta kyllä se ulkonäkökin vaikuttaa ja minä kyllä arvostan kotimaisuutta ja kierrätettävyyttä paljon myös.

Meillä kävi munkki, kun välikausivaatetus hoitui Reiman puolesta. Sain jo kesällä tarjouksen testata jotain tuotetta ja nyt päätin vihdoin aktivoitua. Kun minulta kysyttiin minkälaista kuosia haluaisin, olin jo ihan pihalla ja sanoin, että ihan sama kunhan mahtuu ja lähetin muutaman lempparin mallistosta esimerkiksi. Meille sitten tuli tuo yllä näkyvä sintti-kuosi ja sillä mennään. Enempää en haalarista vielä osaa sanoa, mutta kuosi ainakin on tosi kiva.

Silti melkein toivoisin Suomen ottavan mallia Pohjois-Koreasta ja että meillä olisi saatavilla vain yhtä mallia kaikesta, mieluiten armeijanvihreänä. Koskee niin ulko- kuin sisävaatetustakin kuin ehdottomasti vaunuja ja matkarattaita. Menen sekä sekaisin että ahdistun informaatiotulvasta mikä tulee vastaan kun googlettaa mitä tahansa lapsitavaraa ja varsinkin siitä, että niihin menee enemmän rahaa kuin omiin vaatteisiin ja muuhun elämiseen. Kun mietin vaikkapa tuon Reiman haalarin ovh:ta, mikä ei tosiaan ole teknisten vaatteiden kalleimmasta päästä ja mietin milloin olen itse hankkinut yhtä kalliin vaatteen, ei tule heti mieleen. Eilen ostin kirpparilta the North Facen kuoritakin 12 eurolla ja aion mennä sillä nämä ulkoilupuolen hommat monta vuotta. Lapsi taas tarvitsee nähtävästi talven aikana vähintään kaksi haalaria ja en osaa edes suhteuttaa alejen aikaan minkä kokoinen hän olisi ensi talvena. Omien laskujeni mukaan noin 3 metrinen jos kasvu jatkuu yhtä kovana.

Olen avoimen kateellinen aikuisille (hetkonen - olen sitä itsekin) kun meillä on esimerkiksi Nopsan vaatelainaamo, mistä saa hakea jäsenmaksua vastaan vaatteita lainaan. Joillakin lastentavaroilla on niin lyhyt käyttöikä, pikkukehdot, imetystyynyt, matkarattaat reissuun, turvakaukalot ja kastemekot sun muut olisi todella kiva saada hyväkuntoisina lainaan pientä klubimaksua vastaan ja ilman sitä ongelmaa, että kohta koko koti on täynnä liian pientä ja liian pienelle suunnattua lapsirompetta, mikä sikiää niin nopeaa, että huutonettiin listan laatimisestakin saisi rannetuppitulehduksen.

70 kommenttia

 1. Näin kolmen lapsen äitinä voin kertoa, että ne kalliimmat puvut usein (eivät aina) ovat toimivampia eli pitkävät lapsen kuivempana ja kestävät huomattavasti pitempään kuin ne halvimmat. Ei paljon naurata kun välikausihousujen polvet on heti puhki tai vetoketju kestää 2kk käyttöä.. Pienen lapsen kanssa sitä ei välttämättä vielä ole kokemusta siitä miten todella tärkeitä ne toimivat ulkovaatteet ovat, ja miten koville ne joutuvat jokapäiväisessä ulkoilussa eli maassa kyntämisessä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. niinpä. sehän siinä on, ettei kokemusta ole ja kun tää tiettyjen merkkien fanitus on lähes uskonnollista niin sellasta järkevää kokonaiskuvaa ei oikein saa mistään. Onneksi hankin suurimman osan kaikesta kamasta kirppikseltä ja se sääntö että jos se on kestänyt jo yhdellä tai useammalla resupekalla hyvin, se tod.näk. kestää meilläkin ainakin sen yhden sesongin. Ainakin toi Ticketin haalari on ihan ok, mikä on kirppikseltä.

   Poista
 2. Tossa olisi muuten ihan älyttömän hyvä bisnesidea, lastentarvike/-vaatelainaamo! Mua itseäni ainakin ahdistaisi ajatus, siis jos olisin raskaana/olisin äiti, juurikin sopivien kamppeiden ostamisesta. Ja juuri tuo kokopolitiikka/kasvaminen on syy, miksi en uskalla ommella kavereiden lapsille vaatteita, ne olis mun tuurilla just pieniä tai vaihtoehtoisesti liian isoja ja sopivan kokoisia sitten vääränä vuodenaikana :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja tarkennusta, siis sopivien kamppeiden ostaminen juuri siltä kantilta, että osaisi alennusmyynneistä jne. taktikoida oikeat koot jnejne.

   Poista
  2. Mua ehkä eniten ahdistaa se, että lapsen vaatteet on jonkinlainen äidin tyylin jatke ja kun niistä on niin suuri hulabaloo vaikkapa näissä äitiysblogeissa (minunkin) niin monille käy tällainen äiti-ilmiö et itte näyttää variksenpelättimeltä ja lapsella on kaikki vimpan päälle. Mä en haluais olla sellanen äiti joka ohittaa ittensä ja harrastaa lapsikamaa silmät kiiluen. Jos meillä jommalla kummalla on satasen vaate, niin kyllä sen pitäs olla minä eikä toi jolla se kestää puoli vuotta.

   Mutta tuollaista tavaralainaustoimintaa saisi kyllä olla olemassa, ihan siksikin että saisi testata tarvitaanko jotain asiaa oikeasti vai ei. Tai onko joku haalari sen parempi kuin toinen. Lastentavarakirjasto ois jees, koska ei kaikilla ole blogeja joiden kautta saa välillä testiin juttuja.

   Poista
 3. No tiedätkin jo mun ajatukset tästä aiheesta neljän lapsen äitinä...tai luulisin et oon niistä lukenu. Meillä ei niitä välikausi juttuja oo juuri ollu. Kerrospukeutuminen ja jalat ja pää lämpimänä. En mä mitään oikeestaan vastaankaan ole....paitsi joidenkin vöyhötystä merkkien suhteen ym yleismaailmallista vöyhötystä lasten vaatteiden suhteen. Meillä vaatetus hommataan usein käytettynä, toki joskus satsaan uuteenkin. Kiva kokeilu toi Reiman juttu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. sun pitäs valmentaa mua olemaan vähemmän vaikutuksille altis, kun sullon kokemus ja näkemys.

   Poista
 4. http://www.kuinoma.fi/ <- ei ole kokemusta, mutta vaikuttaa hyvältä idealta. Vaatelainaamosta oli juttua jossain uutisissa, ja siinä mun mielestä kerrottiin jostain lastenvaate/tarvike-lainaamosta myös, tai sit muistan väärin..

  VastaaPoista
 5. JO kahdelle muksulle vaatteiden ostaminen ja varsinkin ulkovaatteiden, käy kalliiksi kukkaron päälle. Mutta oikeastaan ihan periaate syistä itse en osta muksuilleni mittään 100 euron keväthaalaria, saatikka 150 talvihaalaria tai takkia, vaan meillä todellakiin mennään näiden halvimpien merkkien mukaan, Mm JOnathanin vaatteet kuuluu siihen kategoriaan ja paljon käytän myös Prismaa ja Name ittiä. Ja paljon ostan sitten alesta.

  ja meidän 8-vuotias saa alle 2 viikossa tuhottua ulkohousujen lahkeet tai polvet, oli sitten kysessä kalliimmat tai halvemmat housut.

  Ennen en käyttänyt itseeni yhtään rahaa ja voi olla että pelättimenä kuljin, mutta nyt satsaan myös itseeni mutta henkkamaukka on miun kauppa. En malta itsellenikään ostaa mitään kauheen kallista päälle.

  Mannerheimin lastensuojeluliitto lainaa ainakin yhtä sun toista lastertarvikekamaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hyviä vinkkejä! Olisikin mukava kuulla vinkkejä edullisimmista hyvistä merkeistä eikä aina vaan Molokids/Ticket/Cupcake ihkutusta. Mun kokemus merkkihaalareista tähän asti on se, että kyllä ne pelittää, mutta uskon edelleen vahvasti edullisimpienkin merkkien laatuun. EI se tarkota sitä, et on pakko hankkia joku vettä sisään imevä tarjoustalon kiinalaistuote jos ei halua satsata montaa sataa sesongissa ulkoiluvaatteeseen. Ja ei, tämä ei ollut mikään dissaus kalliita merkkivaatteita kohtaan, en vain usko sen laadun olevan huikeasti erinomaisempaa mitä jollain perus Jonathanilla tosiaan on.

   Poista
  2. Nooh, ulkovaatteet on meillä se, mistä ei tingitä, kun ulkoillaan todella paljon, pari kertaa päivässä ja useampi tunti. Ja ne vaatteet pitää olla sitten taas iltapäivällä kuosissa uutta ulkoilua varten Itse olen ainakin tykästynyt Polarn O. Pyretin ulkovaatteisiin, jotka varmaan lasketaan näihin "paheellisiin merkkivaatteisiin". Ja laatueroja kyllä on oman kokemuksen mukaan mm. käyttömukavuudessa, materiaalien toimivuudessa ja kestävyydessä, hengittävyydessä, puettavuudessa ja kestävyydessä. Tosin siellä Kiinassahan ne kaikki valmistetaan, Nameit, Reima, PO.P, MOlot jne muutkin, mutta kyllä ne hintaerot on myös ihan selitettävissä edellä mainituilla seikoilla. Tietysti jos ei juuri ulkoilla niin ei varmaan kannata niihin ulkovaatteisiin satsata. Ja on myös eroa, onko se lapsi rattaissa vaunuissa istuva mini vai maassa, kurassa ja lumikasoissa pyörivä ja juokseva leikki-ikäinen.

   Poista
  3. omalta osaltani vaatteet eivät ole mitään paheellista. en vain halua jatkossakaan hankkia funktiovaatetta ilman funktiota ja koska olen todennut monien merkkihaalari-ihmisten vannovan merkkeihin kokeilematta edes halvempaa, olisi mukava tietää onko näistä edukkaammista johonkin. ilmeisesti ei ole.

   Poista
  4. Lassie toimii oikein hyvin, ostin käytettynä työkaverilta. Tähän asti toimi original beaver (?) puku, sekin käytetty. Katotaan sitte joskus kun ikää on pojalla enemmän, tarviiko uutena ostettua ulkovaatetta. Mutta sekin tulee olemaan joku hieman halvempi merkki. Itelläki ahistaa, että tuo puku sopii tämän kevään. Ens syksynä pitää varmaan olla jo uusi, viimeistään keväällä.

   Seuraava hankinta oliskin sitte välikausihaalari :/

   Poista
 6. kymmenen vuotta sitten (kun olin äidiksi tulossa) ei ollut mitään molotikettejä (tuosta kuppikuakusta en ollut kuullutkaan, noista muistakin vaan nyt blogeista) vaan jossain vauva-palstalla oli vääntö, että oot paska mutsi ellet osta lapselles reimatekkiä. uhallanikaan en ostanut (no ei ois kyl ollut yli satasen haalariin varaakaan). esikoisen paras haalari tähän asti on ollut henkan alerekistä 25e, oisko ollu silloin 5v eli haalari kovalla käytöllä. sit on ollut lassieta, yks lego ja oisko isänsä ostanut yhden reiman välikausipuvun (eron jälkeen). kuopus menee päiväkodissa äp-haalarilla, koska se on sopiva. sai hän kummitädeiltä joululahjaksi lassien haalarin mut se on vielä liian iso. mä teen varmaan jotain väärin, koska olen työsskäyvä ja hyväpalkkainen, ja SILTI mun lapsella on VAAN äp-haalari ja isoveljen vanhat kuomat :D

  VastaaPoista
 7. niin ja yhdyn erääseen edellisenn puhujaan, että prsiman merkit on käytössä koettu hyviksi. ja tarjoustalosta ostettu edellisen värikauden skilan ulkotakki (isommalla).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. jes, kiitos näistä! tommonen äp-haalari isommillekki ois hyvä, joku perusjuttu. meillei sitä äp:tä otettu, joten hankin sitte molon. ihan turha oli noin pienellä. ja kuinkakohan sitä itte on pärjänny, ku sillon oli vaa perustoppaa...pinnotekankaat oli ihan sci-fi.

   Poista
  2. siis tarkotin et vois olla hauska jos kelan kautta sais hankittua jonku hyvän perushaalarin myös isommille lapsille ja se vähennettäs halutessaan vaikka lapsilisästä. tosin mä varmaan silti käyttäsin kirpparia.

   Poista
  3. no tokihan mulle vois joku sanoa, että en mistään-mittään-tiiä kun en ole tikettimoloja kokeillut. mutta koska en ihan oikeesti ala survomaan yli satasta haalariin (enkä ehi/jaksa käydä kirppareilla), olkoon tietämättä. esikoisen kengät ovat sitten isompana olleet vikingiä, koska on (syystä) tarkka siitä, että kengät tuntuu hyvältä ja suojaa ihan kaikelta. mut sit kun kerran talvessa laitan niihin seittemänkymppiä, lohduttaudun sillä ettei muuten harrasteta esim. juhlakenkiä. esikoisella on talvikengät, kumisaappaat ja kesäksi halpiscrocsit. ei siedä tennareita eikä sandaaleita, joten niitä on turha edes yrittää. ja viikkarit menee serkkujonolle, joten ei jää vaan yhteen käyttäjään. ai niin mut kenkiä ei saa kierrättää. kyl on meijänkii äiti väärin tehnyt 70-80-luvuilla kun mulla oli siskon vanhat kengät!

   Poista
  4. vastaisin mut toi nukahti syliin ja en voi kirjottaa kunnolla

   Poista
  5. ehtiihän täsä. meen tuulettaan makkaria ja riipomaan sieltä petivaatteet!

   Poista
  6. Prismassa on muuten nyt toppavaatteet -70 prossan alennuksessa. Ostin ens talveksi pari takkia (joo liioittelin) ja kolmet housut (lisää liioittelua) -kaikki yht. 40 eur. Kassatätikin oli ihan fiiliksissä, kun vaatteet tuli niin halvoiksi. Haalareita en osannut ostaa, kun niiden koon kanssa säätäminen on hankalaa. Pitää kytätä syksyllä, jos löytyis taas käytettynä. Löysin vielä uudet Vikingit reilulla 20 eurolla täksi talveksi. Miten voi tyttölapsen jalka kasvaa kokoajan ihan silmissä?
   Niin ja siks tähän väliin kirjoittelen, kun W:lle piti laittaa terkkuja! Oot elossa! :D

   Poista
 8. Moi! Just eilen olin kiertelemässä ja pistämässä rahaa tuulen mukaan, eli ostamassa lapselle vaatteita. Poika on nyt 1v ja n. 80 cm asti olen löytänyt lähes kaiken kirppiksiltä. No, ei löydy enää (paitsi oikeita rytkyjä), kun koko on jo yli sen 80cm.

  En todellakaan voi edes haaveille merkkipuvuista, enkä suostu maksamaan välikausipuvusta yli 40e. Siksi taidan päätyä tänäkin vuonna KappAhlin välikausipukuun, joka maksaa 35e. Hinta kohdillaan! Meillä oli sama puku viime syksynä ja toimi hyvin. Silloin poika ei vielä paljon liikkunut ulkona, katsotaan kestääkö puku myös kulutusta. Ja kun edellinen sama puku on ihan kuin uusi, myymällä sen tienaan osan uuden puvun hinnasta....

  Ei täällä Itä-Suomessa mun mielestä edes koreilla merkkivaatteilla lapsilla, enemmän ne vaan pistää silmään jos jollakin on Ticketiä tai muuta. Oon todennut, että parhaimmat vaatteet löytyy Lindexistä ja KappAhlista. Suht edullisesti.

  VastaaPoista
 9. Sehän on niin kurjaa että elämä on täynnä valintoja.

  VastaaPoista
 10. Perus-prismamerkit kuten Lassiet jne. kiertää ainakin meille yhtä sun toista reittiä, joten kyllä nekin (rypevien) tenavien käytössä kestää. Ja teipit ne on niidenkin saumoissa ja reikiä tulee hyviin ja huonompiinkin materiaaleihin, paikattua saa. Ja ainakin päiväkodissa mukeloille vetästään kurikset jos on vähänkään märkää, oli Molokki tai Tiketti tai mikävaan. Siinä ei hengittävyysarvot paljon sitten merkkaa.

  Vaatealan ihmisenä todella tiedän, että merkki ei läheskään aina laatua tee (vaikka toki niinkin voi olla, mutta myös toisinkin päin). En tiä huvittaako vai ärsyttääkö enemmän se mutsirykmentti, joka ihan tosissaan näyttää pitävän huonompina vanhempina niitä (siis mua), jotka antaa mukuloiden rötvätä epäsiisteissä kiertovaatteissa ja kurahousuissa. Musta pointti vaan on se, että tenavalla on kuiva, lämmin ja hyvä olla, ei sitä muu kiinnosta.

  VastaaPoista
 11. Kiva puku toi minkä saitte. Mun on pitänyt kotihoidontuella ollessa kyl miettiä mitä pystyy ostamaan, kun Reimatecit on niin kalliita ettei kahdelle lapselle enää pysty. Sit kun tulee kaikki rukkaset, kengät ja muut asusteet vielä päälle.

  Mä oon kans ostellut Prismasta kaikenlaista. Ihan nättejä ja halvemmalla saa jos ei oo pakko olla trendikäs. Mun kaveri joka on lastenvaatesuunnittelija ja tehnyt työtä myös ulkoiluvaatteiden parissa kertoi, että Remulla on kaikista kestävimmät talvipuvut. Me ollaan sit ostettu aina Remua siitä lähtien. Ne ei oo usein niin nättejä kuin monet muut, mutta vähän edullisempia kyllä on ja kun kerran kestääkin parhaiten. ;) No, monella on tohon kestävyyteen varmaan omat mielipiteensä, mutta eipä oo kyllä ollut valittamista.

  Mä jaksoin aika kauan huutonettiin lykkää kaikki pieneks jääneet vaatteet, mut en oo pitkään aikaan jaksanut ja vaikka rahasta en halusikaan luopua, niin oon jopa nykyään antanut meidän pieniä vaatteita pois. Vaikka onhan mulla tuolla monta säkillistä myytävääkin... Kun sais joskus aikaiseksi. Kaapit vaan täyttyy. :(

  VastaaPoista
 12. Hyvää pohdintaa sulla!

  Me just pohdittiin itähelsinkiläisen kerrostalon pihalla ( minä ja naapurin mutsit) tätä tematiikkaa ja päädyttiin, kuten aina, siihen että köyhän ei kannata ostaa halpaa.

  Itse ostan aina Po.pia, mut alesta, vähintään se 50%. (Viimeksi oli 'osta kolme aletuotetta, saat yhden kaupan päälle', eli siinähän tuli vielä lisää alea).

  Jos nyt miettii et miksi köyhän (kuten minä) pitäisi ostaa Po.pilta (tai muilta merkkimestoilta), niin seuraavista syistä:
  - Ne kestää (ei mene rikki keskenkaiken)
  - Ne toimii (helppo mun pukea ja helppo lapsen liikkua)
  -Pitää vettä (ei tarvitse erikseen ostaa kurakamppeita ja siinäkin sitten säästää)
  - Ne on kivan näköisiä (ok, tää on makuasia mutta musta ne on kivoja, yksivärisiin ei kyllästy, ja unisex-värimaailmat on mun ajattelutavan mukaisia eli jees ;)
  - Niissä on huippuloistavat säätösysteemit! ( tää on paras koska voin ostaa isomman koon ja lapsi voi käyttää samaa vaatetta pidempään sen takia. Eli haalareissa on vyötäröllä kiristyssysteemit, samoin hihansuissa ja takeissa helmassa)
  - Kun vaate on jäänyt pieneksi sen voi myydä eteenpäin kirpparilla ja näissä on aina hyvä jällenmyyntiarvo. Se on hyvä kun vaate menee kiertoon ja rahaa säästyy. Eikä se edes vaati mitään hullua huutistelua vaan ihan peruskirpparilla ne on mennyt heti ( esim. viime vk-haalarista maksoin alessa 50e, myin sen kirpparilla 30e, käyttöhinnaksi huipulle haalarille jäi se 20e.)

  Eli en kyllä ymmärrä miksi en jatkossakin ''panostaisi'' näihin hyviin ulkovaatteisiin, musta tällä tavalla toimien säästyy aikalailla vaivaa ja rahaa. Pitää vaan muistaa mennä aleen kun sen aika on.

  Niin ja sen unohdin mainita vielä että noi kuorivaatesysteemit on ihan huippuja! Kelin mukaan alle voi sitten pistää enemmän tai vähemmän kuteita. Esim. nyt syksyllä kun talvi viipyi niin tyttö viipotti vk-haalarissaan pitkälle jouluun asti (villaa vaan välissä)... ja sitten olikin jo alet joista sain talvihaalarin sille hankittua.

  -t. ''itähelsinki rules!''

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. itä-helsinki rules meilläkin! Tuo jälleenmyyntiarvo on hyvä pointti. Mut mä en ehdi nyt enempää kirjottaan, mut tän tulin sanomaan!

   Poista
 13. Mun mielestä tuo teidän vk-haalari on ihana. :)

  On varmaan usein ollutkin puhetta siitä, että kohtuullisen pienellä budjetilla shoppaillessa (kirppareilla pääasiassa, allekirjoittanutkin) joutuu hankintoja tekemään hyvän hinnan vuoksi jo pitkälti etukäteen. Siksi meillä on välikausihaalarit jo hankittuna, ja siksi niitä kuumeisesti kirppareille osuessani etsin, koska halusin löytää siistit haalarit, joilla voisi rymytä rauhassa ilman pelkoa jälleenmyyntiarvosta tms. Koska budjetti tosiaan on kohtuullisen pieni. Ja onhan teilläkin vessanpöntön supistaja jo hankittuna.. ;)

  Meidän kaapeista kyllä löytyy samaiset MoloKidsit ja Ticketit kuin teiltäkin, enkä ole ostoksiani katunut. Yksi on ensi talvelle, ja yksi on jäämässä pieneksi. Onneksi saatiin lahjaksi se käytetty Cupcake, eipä tarvinnut lähteä metsästämään minkävaanmerkkistä kivaa haalaria kahdeksi kuukaudeksi. Ihmiset vaan panostaa niin eri asioihin, ja se on ihan fine, ainakin niin kauan kun rahaa ostoksiin ei tarvitse pyytää muilta. :)
  Meillä esimerkiksi ruokakaupassa lasketaan euroja, leipä leivotaan itse, oikeastaan kaikki ruoka tehdään alusta loppuun itse. Luomuruoka on harvinaista herkkua, budjetin sanelemana. Ulkona ei käydä syömässä. H tekee eväät kouluun. Uutta tavaraa ostetaan lähinnä tarjouksista - ne haalaritkin. :)

  VastaaPoista
 14. Varmaan riippuu siitä, miten kukakin laadun käsittää, ja mikä on jokaiselle se riittävä laatu omiin käyttötarkoituksiin. Ja kuka arvostaa mitäkin ominaisuuksia. Toiselle ostopäätökseen vaikuttaa hinta, toiselle jokin muu seikka esim. ekologisuus, jälleenmyyntiarvo, tuoteominaisuudet, brändiuskollisuus jne. Jokaisella ihmisiellä on varmaan ne omat ostopäätökseen liittyvät tekijänsä.
  En nyt sen enemmin halua mitää tiettyä merkkiä mainostaa, mutta kyllä ainakin ihan oman työkokemuksen perusteella sanoisin, että kyllä niissä vaatteiden materiaaleissa ja käsittelyissä on eroja, kaikki ei ole aina pelkkää "ilmaa" siinä hinnassa. Toki se hintakin muodostuu todella monesta eri jutusta...
  Mutta, se hinta ei todellakaan ole aina se laadun tae, niitä pettymyksiä voi tulla vastaan sekä halvoista että kalliista vaatteista.

  VastaaPoista
 15. Mä olen kans ihan hukassa lasten ulkovaatteiden, niiden merkkien, ominaisuuksien ja järjettömien hintojen kanssa. Ensimmäinen talvi mentiin hyvin sujuvasti äippäpakkauspuvulla. Mihinkäpä se rattaissa mölläävä pienokainen niitä huippukalliita huippuominaisuuksia tarvitsisi.

  Vasta viime syksynä jouduin miettimään tarkemmin talvisia ulkovaatetusjuttuja, ja tyrmistys iski. Ensinnäkin siksi, kun tajusin miten paljon korkeintaan yhden talven ajan mahtuvasta puvusta pitää pulittaa. Toisekseen siksi, että huomasin monista malleista ja väreistä olevan jäljellä enää vain hajakokoja, vaikka talvesta ja pakkasista ei ollut vielä tietoakaan. Enpä ihan tullut ajatelleeksi, että talvihaalari olisi pitänyt ostaa ostaa jo kesällä...

  Mulle on ihan yks ja sama, mitkä merkit ovat muiden äitien silmissä hyväksyttäviä ja mitkä eivät. Tärkeintä ulkovaatteessa on, että lapsi pysyy siinä lämpimänä & kuivana ja liikkuminen onnistuu vaivattomasti. Seuraavaksi tärkeimpiä juttuja ovat ulkonäkö, kohtuullinen hinta ja toki myös vaatteen kestävyys. Kyselin Googlelta hinta-laatusuhteeltaan hyvistä haalareista ja huomasin monien hehkuttavan KappAhlin Kaxs Proxtec -ulkovaatteita. Jossain Ruotsissa(?) tehdyssä testissäkin KappAhl-haalari ylsi kärkisijoille sinne reippahasti kalliimpien Reimojen yms. joukkoon. Sellainen sitten hommattiin meillekin (paikallisesta liikkeestä sattui löytymään vielä yksi kappale oikeaa kokoa), ja ollaan oltu tosi tyytyväisiä. Niin ja siis haalarille jäi clubialennuksen jälkeen hintaa viitisenkymppiä.

  Tulipas tästä romaani, vaikka ajattelin ihan vain parilla lauseella kantaa korteni kekoon... Pitäisi varmaan näpytellä aiheesta omaan blogiinkin, kun sanottavaa näyttää riittävän :P

  VastaaPoista
 16. Mun on kyllä nyt pakko sanoa, ettää ymmärrän kyllä sen, että ihan sokeana merkkien perässä juokseminen on melko idioottia vaikka jokainen prioriteettinsa valitkoon.

  Se minulla jää hieman hämäräksi, että kun dissataan nyt niin kovin tätä merkkien ostamista ja kuitenkin samaan aikaan puhutaan ylistävästi kirppistelystä tai ainakin hieman jalona siitä kuinka meillä haetaan sit kirppikseltä kun tarvii. Merkkejähän ne kirppikseltäkin haetut ovat, ihan samalla tavalla. Sieltähän ne kannetaan ne Marimekko-bodyt ja muut omaa silmää/kukkaroa/sydäntä/arvoja vastaavat merkit.

  Vielä vähemmän ymmärrän sitä, että jos teillä on Reiman puolesta jo haalari niin miksi pitää dissata niitä jotka sen haalarin joutuvat hankkimaan kuka mitenkin ja samalla siis myös miettimään sen hankintaa? Kyllä minun eilen hehkuttamani Ticket on toki Ticket mutta et olisi herranjestas sinäkään sitä oikean kokoisena jättänyt _kirppikselle_ rekkiin kahdellakymmenelläkuudella eurolla. Sitä en usko sekuntiakaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kun tämä kirjoitus ei ollut kritiikki sun kirppisosteluun. Eikä mua Reiman puolelta ostettu olemaan hiljaa ja tyytyväinen. Meillä on Ticketin haalari ja Molo ja kun olen tutustunut niihin, en ymmärrä sitä hintaa mitä noista joutuu maksamaan. Toinen uusi, toinen käytetty. Kirjoitukseni tarkoitus jos se taas jäi epäselväksi oli pohtia mistä maksetaan kun maksetaan merkkihaalarista ja onko esimerkiksi halvemmat haalarit huonoja, kun niitä monesti vältellään. Kirppikseltäkin mieluiten ostan laatua halpaan hintaan ja minulle kyllä kelpaa ihan ketjuvaatekauppojenkin vaatteet, kuten se fleecehaalari jonka teille annoin kun meillä ei tullut käytettyä. EIkös se ollut Lindex eikä mikään Molo?

   ps. Kyllä minullakin on vaateostoksia ostettavana lapselle vaikka saan Reimalta yhden haalarin. Se ei käsittäkseni kata koko lapsuutta.

   Poista
  2. No kai minulla kommentointioikeus on niinkuin muillakin vaikka tämä ei (pelkästään) minua koskenutkaan tämä postaus. ;)

   Enkä hetkeäkään uskonutkaan mihinkään Reiman ostamaan tyytyväisyyteen, kyllä minä luen postaukset kokonaan ja siellä mainitset ettette ole edes ehtinyt vielä kunnolla saatuun haalariin tutustua.

   Se mitä en edelleenkään, tämänkään vastauksesi jälkeen ymmärrä, on tämä merkkidissaus. Sanot samaan aikaan itse, että ostat mieluiten laatua kirppikseltä mutta jos joku muu tekee niin, se on merkkihamstrausta. Tämä on se kohta mitä en ymmärrä, miksi sinä voit ostaa merkkejä ja silloin se on kirppistelyä ja muiden niin tehdessä ainoastaan tyhmää rahantuhlausta pelkkään merkkiin. Ihan samalla tavalla ne muutkin ostavat sekä merkkiä, että markettikamaa useimmat ja kuten itsekin (fleecehaalarin myötä) mainitset, allekirjoittanut mukaanluettuna.

   Eli kyllä, minulta kirjoituksesi pointti jäi epäselväksi koska sinulla itselläsi ei ole mitään kosketuspintaa niihin halvempiin ulkohaalareihin joiden perään kovasti kuulutat koska teilläKIN on ne merkkimerkit käytössä tässä kohtaa (vaikka muuten myös ketjuvaatteita ostaisitkin kasapäin mitä en siis epäile). Eli edelleen, en ymmärrä miksi itse Reiman haalarin saaneena ja Molon ostaneena dissaat ihmisiä jotka ostavat merkkihaalarin. Vaikka oma pointtisi kirjoituksessasi olisikin ollut jotain muuta, tämä jäi allekirjoittaneella tästä käteen.

   Poista
  3. Minä luin tekstin eri tavalla, mutta ehkä se koira älähtää johon kalikka kalahtaa? Yllä olevassa tekstissä ei ollut mitään ihmisten "dissausta" ellei niin halua itse lukea. Onhan niitä merkkijumalointeja näkynyt jo pitkään isommissa blogeissa, tällaista tekstiä ei niin usein. -H

   Poista
  4. Niin, kukin lukee tavallaan. Minä luin sekä postauksesta, että kommenttiboksista nimenomaan merkkivaatteiden ostelun kritisointia. Useammastakin kohdasta.

   Esitin mielestäni perustellun oman kantani kuten moni muukin tässä keskustelussa ja kantani koski nimenomaan postauksen aiheena olleiden merkkiulkovaatteiden ostamista. Jos se on sinusta älähtämistä niin ei voi mitään. Minä satuin vain olemaan eri mieltä kuin muutama muu ja toin sen ilmi. Aika tiukasti täällä vaaditaan pysymään postauksen pointissa mutta vastauksissa käydään kuitenkin läpi esimerkiksi meille annettu Lindexin fleecehaalari jolla ei ole mitään tekemistä merkkiulkovaatteiden kanssa. Minun mielestäni ainakaan.

   Ehkä myös sitä kannattaa miettiä, että jos jatkuvasti tuntuu siltä, että oman postauksen pointti menee lukijoilta ohi, ei vika aina ehkä ole lukijassa. ;)

   Poista
  5. Minulla taas tämä merkkiostamisen dissaus on jotenkin jäänyt tässä ja parissa muussakin postauksessa aiemmin päälimmäisenä mieleen ihan samanlailla kuin tuo Kottarainen tuossa yllä kirjoittaa. Jotenkin niiden merkkien ostamisen dissaus on ylikorostunut näissä teksteissä viime aikoina.

   Poista
 17. Itse ostin ens talveks Prismasta justiinsa talvikenkiä, vitosen ketale. ei oo viikikiä(vaikka monena talvena niitä ollutkin) mutta uskon et ovat hyviä kuitenkin.

  Samalla ostin yhden talvipuvun ens kaudeks, koko puku maksoi 20 euroa. Kevättamineisiin sain kulutettua 70 euroa(Name It), tosin housut vielä pitää ostaa ja pojan vaatteet ellei viimevuotiset mahdu päälle, tosin housut pitää uusia.

  Ja on meillä ollut myös kuppikakkua ja voi olla jatkossakin on(käytttynä tosin, mutta maksaa sekin melko saman kuin uusi, mutta ei satasta, kipurajalla), mutta nyt mennään näillä mitä on. puen kuitenkin muksuni kauniisti ja yhteensopivasti, ei niihin 100 haalaria tarvita.

  Mutta kukin meistä tekee kuten haluaa ei siinä sen kummempaa.

  VastaaPoista
 18. Vastaanpa nyt yleisesti, ettei kukaan vedä herneitä nenään oman ostamisensa takia. Minä etsin vaihtoehtoja merkkiostamiseen, sillä en ole huomannut mitään ylitsepäsemättömän mahtavaa noissa meidän merkkivaatteissa. SIitä minulla on kokemusta. Myöskään aikuisten vaatteissa merkki ei ole laadun tae monestikaan. Merkkijumalointia en voi ymmärtää vaikka se ihmisten dissaukseksi sitten lasketaankin täällä blogimaailmassa. Luulen, että tätä kirjoitusta ja kommentointia luetaan enemmänkin niin mitä minun kuvitellaan tarkoittavan kuin mitä tarkoitan. Kun minulla on paljon muutakin tarttumapintaa mielipiteisiini kuin kavereiden blogit, minkä kritisoinniksi tämä kai on tulkittu.

  Tosin nyt kun Kottarainen pyysi miettimään kirjoitustapaani alan lähinnä miettimään onko merkkivaatteiden lisäksi myöskään bloggaaminen oma harrastukseni. Kiitos tästä mielipiteestä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä sinäkin luet kommentteja toisin kuin ne on tarkoitettu jos todella ajattelit minun tarkoittavan sitä, ettei sinun pitäisi blogata ollenkaan.

   Poista
  2. Minä tarkoitin, että minun ei varmaankaan kannattaisi blogata ollenkaan, et sinä. Koska on helvetin hankalaa kirjoittaa kavereilleen ilmeisen tärkeistä asioista niin etteivät he loukkaannu jos en ole samoilla ajatuksilla mukana.

   Poista
  3. No voisihan sen ajatella niinkin päin, että tuntuu ikävältä jos sinä loukkaannut siitä, että ne kaverit joita postausaihe koskee ja mietityttää eivät ole aina kanssasi samaa mieltä. Ja että ihan yhtä helvetin hankalaa on kommentoida silloin kun on eri mieltä juuri tuosta samasta syystä.

   Poista
  4. Minä en ole loukkaantunut eriävistä mielipiteistä vaan siitä jos tekstejä pitää tulkita kuin piru raamattua etsien jotain rivien välistä mielipiteitä mitä ei ole lisätty ja kritisoida sitten niitä. Se saa todellakin harkitsemaan bloggaustyyliä, missä on kuva ja kaksi lausetta positiivisuutta. Ja siihen minulla ei ole mielenkiintoa. Ilmeisesti joku kuitenkin onneksi ymmärsi myös pointtini, mutta taidan jättää nyt mielipiteiden kirjoittamisen tähän.

   Poista
  5. Mä kyllä komppaan Kottaraista. Mustakin teksti tuntui aika dissaukselta, vaikkei suoranaisesti varmaan ollut tarkoitettu kummallekkaan meistä.

   Mutta mielipidekirjoitusta, minkälaista tahansa, kirjottaessa pitää muistaa, että ihmisillä on oikeus olla eri mieltä ja sanoa se.

   Poista
  6. Ihmisten dissauksen tuntu voi johtua siitä, että suhtaudumme eritavoin muutenkin lasten merkkivaatteisiin ja poimit ne kohdat mitkä kolahtavat sinuun.

   Poista
 19. Kukahan tässä nyt lukee kuin piru raamattua?

  VastaaPoista
 20. Mielestani tama haalariasia on jotenkin ylikorostunutta Suomessa. Taalla Lontoossa aitiyspakkauksen haalaria on ihasteltu suureen aaneen kun se on niin kateva kaksine vetoketjuineen, lahjekumppareineen ja huppuineen. Taalla lapset huitelevat lumessa tyyliin villatakki ja kumpparit ja farkut paalla ja omani nayttaa aina ylipuetulta suomalaisissa kamppeissaan. Mielestani tuo lastenvaatteiden kilpavarustelu kertoo jotain oleellista suomalaisesta yhteiskunnasta, se on tapa vihjata etta rahaa on ja etta lapseen halutaan satsata. Halvat ulkovaatteet tuntuvat olevan jotain noloa vaikka itse kulkisi vanhoissa rytkyissa. Ne, ketka haluavat esittaa etta eivat rehentele rahoillaan, puhuvat ylivertaisista teknisista ominaisuuksista. On siina kuitenkin mielestani pelissa paljon muutakin, mutta eniten on kyse rahasta. Veikkaan, etta se myos harmittaa eniten niita joilla ei liiemmin rahaa ole. Merkkivaate on merkkia (myos) sen takia etta kaikki muutkin varmasti tietavat etta se maksaa enemman kuin normiversio.

  VastaaPoista
 21. pitäisköhän oimutsin ja kottaraisen sopia asiansa jossain muualla? vaikka joku saattaa tätä viihteellisenäkin pitää:D tuskin teidän välillä kysymys kuitenkaan on vain tästä postauksesta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. niin, itsekin mietin että mistä tässä on kysymys.

   Poista
  2. :D :D Kävin vähän vakoilemassa. Voisiko tässä olla takana ihan se kateus kun joku MUUKIN saa ilmaista tavaraa ja se on tässä tapauksessa jotain muuta kuin siivousvälineitä. Voi bloggariongelmat. _ R _

   Poista
  3. Että ihan vakoilemassa kävit. Julkisia blogeja. Ja teit vielä näinkin nerokkaan päätelmän niiden pohjalta.

   Ohhoijaa.

   Jos olisin kade _muidenkin_ saamista ilmaistuotteista niin olisin ollut sitä kyllä hiton paljon aiemmin, kauemmin ja enemmän ihan muissa yhteyksissä kuin tämän haalarikeskustelun kohdalla. Siivousvälineistä viis, ne nyt eivät _ainakaan_ liity aiheeseen.

   Lupaan keskustella loppuosan tästä Ommiksen kanssa keskenämme ja tekisi mieli sanoa, että lupaan myös olla vastedes kommentoimatta tänne kun menee näin ihme nillitykseksi mutta ehkä se olisi jo vähän turhan lapsellista.

   Poista
  4. Sä ehkä vähän ruokit nyt tätä nillittämistä kyllä.

   Poista
  5. Nojaa, onpahan iltapuhteeksi hommaa tässä naputellessa. ;)

   Poista
  6. saa molemmat hyvät adrenaliinit, ei tarvi lenkkeillä :D

   Poista
 22. No ompa taas ! Seuraamilleni blogeille tuntuu käyvän aina samoin. Jos blogin pitäjä kirjottaa raikkaasti ja aidosti (siis ilman että on miettinyt ensin sanomisiaan miljoonalta eri kantilta) niin sitten sinne aina pölähtää jostain näitä kirjotustyylistä valittajia. Seurauksena yleensä kaikki särmät vievä itsesensuuri. Ei piru. Toiv. oi mutsi ei nyt ottais nokkiinsa vaan jatkais hyvällä linjallaan. Mä tykkään ainaski.
  T.se itähelsingin mutsi taas (pitäs vissiin kirjautua)

  VastaaPoista
 23. Oho, täälläpä olikin draamaa.

  Yritän nyt pysyä asiassa (?) kuitenkin: jos haluaa laadukkaan, hyvännäköisen, kestävän ja kohtalaisen edullisen (35-50e) haalarin, kannattaa ostaa jo mainittu KappAhlin Kaxs-haalari. Liputan sen puolesta sekä oman pojan että kavereiden lasten kokemusten perusteella. Kokomusta talvihaalari on ollut ihan ässä, ostaisin kevääksikin tuollaisen mutta huhujen mukaan niitä ei tehdä kokoa 86 isompina.

  "Lapsi taas tarvitsee nähtävästi talven aikana vähintään kaksi haalaria ja en osaa edes suhteuttaa alejen aikaan minkä kokoinen hän olisi ensi talvena." Jos tämä ei ollut sarkasmia, niin miksi kaksi haalaria? Yhdellä pärjää oikein hyvin, ainakin jos lapsi ei ole päiväkodissa ja märällä kelillä isketään kurahousut päälle.

  "Joillakin lastentavaroilla on niin lyhyt käyttöikä, pikkukehdot, imetystyynyt, matkarattaat reissuun, turvakaukalot ja kastemekot sun muut olisi todella kiva saada hyväkuntoisina lainaan pientä klubimaksua vastaan --". Tai sitten nuo voi vaan jättää ostamatta :) No okei, turvakaukaloa tarvitaan jos on auto, mutta eihän sellaistakaan välttis tarvii ;)

  Tässä mun pointit, jään seuraamaan haalarisotaa jännityksellä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, täällä on näköjään. Tuo KappAhl kiinnostaa kyllä testata ensi talvena :)

   Niin siis jos ajattelen ensi talvea ja nykyisiä alennusmyyntejä, niin en tiedä minkä kokoista haalaria ostaisin lapselle, että se olisi ensi talven kokonaan sopiva. Jos säästäisin rahaa ja ostaisin sen puvun jo nyt. Tämän talven Molo Kids meni siinä mielessä mönkään, että se oli sopiva alkutalven mutta suurinpiirtein samana päivänä kun pakkaset alkoi, se oli liian pieni. Ainakin meillä on toinen toppahaalari menossa tälle talvelle ja ensi talvena olisi kiva pärjätä yhdellä satsauksella ja mielellään mahdollisimman hyvällä ja edullisella. Mutta tuskin voin sitä nyt hankkia kun koko ei ole tiedossa enkä ole ennustaja.

   Musta noissa luettelemissani tavaroissa oli sellaisia mistä ei oikein voi tietää onko tarvetta vai ei. Imetystyyny oli meillä kätevä, mut osa ei piittaa ollenkaan. Matkarattaita tarvisi joskus silloin tällöin, joten ne olisi kiva vain vuokrata hyvinä, pikkukehtoa ei tosiaan tarvittu ja koko lasta ei kastettu joten mitä mekollakaan. Mutta sellainen vaatelainaamon tyyppinen paikka mistä sais lainaan lapsikamaa olisi musta kiva, ettei osta jotain mitä ei sitten totu käyttämään. Jotain lainauspisteitä on, mutta ei kovin keskitetysti. Esim beibamboohan vuokraa niitä ihania vauvanvaatteita, mitä ehdottomasti vuokraisin nyt jos saisin vauvan.

   Poista
  2. Tämä mainittu kokoasia on mun mielestä hankalinta koko hommassa. Ei voi oikein ostaa valmiiksi tai sitten pahimmassa tapauksessa käy kuin teillä, että se sopiva haalari ei olekaan koko sesonkia yhtä sopiva.

   Ainakin näin muutaman kuukauden teitä lapsen iässä edellä porskuttavana olen kyllä ollut huomaavinani myös hienoista hidastumista niissä kasvupyrähdyksissä mikä helpottaisi jonkun verran tulevaisuutta varten tehtyjä vaateostoja. Liekö sitten vain omaa (rahapussin tilannetta kompensoivaa) kuvitelmaani tämä. Pikkuvauva-aikaan tuntui koko ajan jäävän jotain pieneksi, nyt sitä tapahtuu kyllä mutta hitaammalla syklillä.

   Poista
  3. nii ku mä ihan oikiasti laskin et se on melkein 3 metriä ens talvella jos tää jatkuu tällasena. Ja siksi musta ois ihan kamalaa haaskausta hankkia alesta mitään merkkivaatetta kun en todellakaan tiiä mikä koko ois hyvä. ja jos ottaa kaikista taloudellisemmin, hankkis hyvän ketjuvaatekaupan vaatteen niin se ei ehkä harmittas niin saatanasti sitten kuin se, että 120 euron haalari roikkuu koristeena hyllyssä. Ja muutenkin olisi tosi kiva, jos noista edullisimmista vaatteista sais jotain rotia, kun ne ei vaan voi olla niin paljon paskempia mitä nää kalliimmat. ensisijaisesti pyrin kuitenkin siihen että lapsi on kuiva ja lämmin, en siihen että se on merkkivaatteisiin puettu.

   Poista
  4. Ah, mä en osannutkaan yhdistää tota kahden haalarin tarvetta kokovaikeuteen. Jotkut kun väittää että haalareita tarvis olla kaksi ihan muista syistä..

   Mutta tosiaan, lapsen kasvu kyllä tasaantuu siinä vuoden iän jälkeen, ja jos nyt ei jotenkin poikkeuksellisen iso-/pienikokoinen ole ikäisekseen, niin voi aika hyvin luottaa kokomerkintöihin ja summittaisiin ikäarvioihin (nekin toki vaihtelee merkkien välillä ja jopa yhden merkin sisällä, se siitä helppoudesta). Meidän poika on nyt reilu 1v7kk, hoikkaa vartta joitain senttejä vaille 90 ja talvihaalari kokoa 86 saa kyllä luvan mahtua kevääseen asti. Villahaalari sen alla onkin sitten loogisesti kokoa 100 :D Keväthaalari olisi kiva saada mahtumaan myös ensi syksynä, joten taidetaan ostaa joku jättisuuri...

   Sun lapsonen taitaa olla aika tasan vuoden meikäläisen omaa nuorempi, joten jos löydät alesta talvihaalarin ens talvelle niin ota koko 92 tai 98 semmoisesta jota saa kurottua pienemmäksi :)

   Poista
  5. mutta jos niitä kappahlin haalareita ei oo ku 86 asti :( Meillä on nyt haalari 80 cm ja reilu, vastaa ehkä 86. Jos vaan jätän lapsen vähälle ruualle niin se kestäs ensi talveksi?

   Mä aloin miettimään, et jos meniskin niin, et hankkis hyvän kuoripuvun (vk)ja villavaatetta niin sehän menisi topasta niinkuin joku yllä kertoi. Tai jos toi Reima vaikka menisi. Tuntuu silti niin hullulta jo nyt miettiä ensi talvea, ehkä en vaan mieti enkä hanki ennakkoon mitään.

   Poista
  6. Siis niitä Kappiksen välikausihaalareita ei oo isoja kokoja, talvihaalareita on kyllä! Kaverin lapsella on menossa koko 98. Ne ovat malliltaan kapeita, joten isompikin koko menee hyvin vaikka olisi muuten reilu. Monella merkillä haalarit on sellaisia pussukoita, että ne sitten lököttää joka paikasta.

   Me käytettiin vuosi sitten jostain helmi-maaliskuusta alkaen välikausihaalaria villapuvun kanssa (haalarissa oli myös irrotettava fleecevuori, joten se oli tosi lämmin), vauvana se toimikin hyvin. Nyt kun taaperon kanssa ulkoilee vaikka -15 asteessa, niin villa ja kuori ei kyllä varmaan lämmittäisi tarpeeksi. Meillä on pakkasilla laitettu toppahaalarin alle villahaalari, ja se on just passeli. Riippuu toki lapsestakin, meidän pojasta on tullut jonkinlainen vilukissa.

   Mutta älä mieti tai hanki liikaa, ehtii sitä ens talvenakin! :D

   Poista
  7. Niin, minäkin alkuksi luulin että ensi talvena ehtii mutta nyt kun olen oleillut liikaa blogeissa, sain käsityksen että kaikki talvikama loppuu maailmasta ja nyt pitää hankkia jos meinaa saada :D

   Poista
 24. Meillä on myös KappAhlin mustasta talvihaalarista koko 98, noissa on sen verran nafti mitoitus ettei uskallettu pienempääkään ottaa. Neiti on siis 1v 11kk. Vähän reilummankin koon saa tosi hyvin istuvaksi vyötärökuminauhaa säätämällä.

  Harmi tosiaan kun KappAhlin välikausihaalaria ei ole saatavilla tarpeeksi isossa koossa. Päädyttiin sitten hommaamaan kevääksi (vahingosta viisastuneena tällä kertaa hyvissä ajoin...) saman merkin kuoritakki ja henkselihousut, kun takissa oli niin herkullisen hehkuva pinkki-oranssi väritys :D

  Alennusmyynneistä en ole uskaltanut ostella ulkovaatteita etukäteen, kun olen niin onneton ennustamaan neidin kasvupyrähdyksiä. Ei paljon auta -50% hintalaput, jos kokoarvio menee pieleen ja joutuu sitten kuitenkin lopputalvesta ostamaan toisen haalarin.

  VastaaPoista
 25. Mä kommentoin tota kokoasiaa. Mä kysyin neuvolakäynnillä, minkä mittainen lapsi on ensi joulukuussa, jos kasvuu jatkuu samalla käyrällä, ja sain suuntaa antavan arvion 82-85cm. Kasvuhan yleensä tosiaan tasaantuu siinä vuoden paikkeilla. Facebookin Ticket kirpparilla kyselin, mitä (Ticketin) kokoa heillä on käyttäneet 1,5 vuotiaat, ja vastaukseksi sain 80-86cm. Noissa merkikkäämissä haalareissa on ehdottomana plussana se jälleenmyyntiarvo, eli tiedän, että jos haalari on liian iso/pieni, saan omani pois, tai esimerkiksi vaihdettua sen jonkun kanssa päittäin kokoa pienempään/isompaan. :)

  VastaaPoista
 26. Kun ostaa alesta niin tärkeää on mun mielestä ostaa sellaisia vaatteita joissa on säätövaraa. Eli jos nyt meet kauppoihin niin valitse ainaskin semmonen missä on vyötäröllä kiristysmahdollisuus.

  Kirjoittelinkin jo aiemmin tänne listaa Po.pin ulkovaatteista. Musta ne on hyviä , esim. just sen säätövaran vuoksi. Eli kun ostaa alesta ensi talveksi niin ei ole ihan niiiin tarkkaa sen suhteen osuuko koko just nappiin. Säätövarallisen haalarin kanssa voi varmuuden vuoksi ostaa vähän isomman. Jos vaikka miettii ostaako 92 vai 98 koon niin voi huoletta ostaa sen isomman ja sitten vaan kuroa niillä säädöillä sen sopivaksi.

  Itse ostin tälle talvelle Molon haalarin kun sokaistuin niistä ihanista tähtiheijastimista. Ok, koko osui periaatteessa nappiin, mutta en enää ostais. Mä en näe meidän haalarissa mitään niin hienoa (nojoo paitsi ne ihanat heijastimet) ettäkö siitä kannattaisi maksaa niin paljoa. Jotenkin se koko politiikka on aika kummaa. Kun siinä ei ole mitään säätöjä vyötäröllä, hihoissa tai lahkeissa niin sen pitää olla just tasan sopiva että se toimii.

  Jatkossa mennään varmaan niin että valitsen vaan Popista vk-haalarin irroitettavalla fleecevuorella (kokemuksen mukaan se on vaan ihan paras) ja sitten ehkä jonkun halpishaalarin ilman vedenpitävyyttä niille harvoille kunnon pakkaskeleille, kun kuorihaalari fleecellä (ja villahaalarilla) ei riitä.

  Ja kappiksen estävyydestä minäkin oon kuullut hyvää (siskon pojalla on ja hyvin on asiansa ajanut).

  VastaaPoista
 27. Äh, en jaksanut lukea kaikkia postauksia, mutta mun ääni menee Travallen Remu-haalareille. Ne valmistetaan Suomessa ja meillä on nyt käytetty yksi välikausihaalari ja yksi talvihaalari. Hyvin ovat toimineet, ulkonäkö on aika perus-haalarimainen. Mutta kun talvihaalarin saa 50 eurolla (viime kevään ale), niin ihan sama vaikka omaa silmää joku yli 100 euron haalari enemmän miellyttäisikin.

  Mun kipuraja menee jossain 70 eurossa. En vaan pysty maksamaan jotain 120 euroa _haalarista_!

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images