tuorepuurosmootsie

Jääkaapissamme on pitkään majaillut tälläinen pullo, minkä sisällön nimihirviöotsikko kertookin. Tuorepuurosmootsie on kaikenlaisten vauvanr...


Jääkaapissamme on pitkään majaillut tälläinen pullo, minkä sisällön nimihirviöotsikko kertookin. Tuorepuurosmootsie on kaikenlaisten vauvanruokien fuusiokeittiötä, maitopohjainen löysä tuorepuuro erilaisilla hedelmillä tai marjoilla höystettynä, mitä tarjoillaan milloin missäkin välissä: aamupalana, välipalana, iltapalana ja joskus nopeana lounaanakin.

Kyseinen pullon tapaan vihertävä smootsie sisälsi:
2dl äidinmaidonkorviketta
hienoa puurohiutaletta sen verran ettei mene liisteriksi
1 banaani
1 kiivi
1 päärynä
sitruunamehua

Mahtavan helppo tehdä tehosekoittimella ja tarjoilla mukista hörppyyttäen vaikkapa sormiruuan kanssa! Jos smootsie paksuuntuu kaapissa, sitä on helppo jatkaa korvikkeella tai ihan vaan vedellä.


Lifefactory pullo on blogin kautta saatu

10 kommenttia

 1. ihana idea tarjota puuro kylmänä "juomana"! meillä on aina hankalaa syödä lämmintä puuroa, muut ruuat kyllä menee lämpimänä.

  VastaaPoista
 2. Tällainen smootsie on ihan uusi tuttavuus, ja halusin vain kommentoida kertoakseni, että niin olet sinäkin (tai siis blogisi). Tunnustan, että blogisi on lyhyessä ajassa noussut blogisuosikkieni kärkikastiin. Kirjotat kivasti ja aidon oloisesti. Kiitos siitä.

  VastaaPoista
 3. meillä on vähän sama, että viljatuotteet ei lämpimänä maistu. Tuossa ne tulee ihan vahingossa hotkastua hedelmien kera :)

  VastaaPoista
 4. Kiva kuulla positiivista palautetta :) smootsie oli itsellenikin uusi tuttavuus, mutta toimii meillä puuroja paremmin ja sose+puuro yhdistelmähän on lähes sama, mutta ihan eri makuinen. Yhdistän usein kyllä sormiruokaan, että saa jotain haukkapalaakin, kun toi tosiaan on hyvin sileää.

  VastaaPoista
 5. Helsingin herkkuja :P

  VastaaPoista
 6. Tein aikoinaan paljonkin vastaavia esikoiselle, ilman sitruunamehua, joka on haitallista pikkuhampaille. Hieman voi toki laittaa. Tein aika paljon myös marjoista, jotka pakastamisen jälkeen on aika kirpsakkaita sellaisenaan ja jotka tällä metodilla sotkee minusta vähiten. Marjathan on antioksidanttien ihmelähde, joten tungen niitä kaikkiin mahdollisiin ruokiin. Banaania taas en oikeastaan käytä ollenkaan.Säilyvyys vaan on aika huono, joten ei voi minusta päivää pitempää olla jääkaapissa (en ole siivousintoilija, mutta jääkaapissa on bakuja, joille tämä maitopohjainen hedelmäsokeripommi on hyvä kasvualusta).

  VastaaPoista
 7. unohdinkin mainita sitruunamehua olevan ihan vain loraus, jotta banaani pysyis hyvänä. Kestää kyllä jääkaapissa jossakin hyvässä pullossa, esim tuo lifefactory toimii tällaiseen säilytykseen tosi hyvin, kun on lasia :)

  VastaaPoista
 8. Miekii lapsukaiselle annan smootsiee, johon laitan useimmiten puolikkaan avokadon, puolikkaan banaanin, ehkä hitusen turkkilaista juguu (jos yli 10kk bebe), mustikkaa, kaurahiutaleita ja mitä milloinkin mieleen juolahtaa. Kyllä kelpaa! Ja itelle loput.

  VastaaPoista
 9. juu, ja ehottomasti ite loput!

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images