Milloin lapsi painaa 15 kg?

Ei sen erikoisempaa asiaa tällä kertaa. Kevääksi tulee matkarattaiden hankinta eteen ja niissä nuo painorajat ovat aika pienet. Missä iässä ...

Ei sen erikoisempaa asiaa tällä kertaa. Kevääksi tulee matkarattaiden hankinta eteen ja niissä nuo painorajat ovat aika pienet. Missä iässä teidän isommat lapset ovat painaneet 15 kiloa?

42 kommenttia

 1. Meidän hiukan keskikäyrän yläpuolella kasvava poikamme on juurikin nyt, yhden vuoden ja yhdeksän kuukauden jalossa iässä, neuvolan vaa'an mukaan 14-kiloinen. Veikkaisin, että kaksivuotissynttäreiden korvilla menee meillä maaginen 15 rikki.

  VastaaPoista
 2. Meillä tyttö parin viikon päästä 3v on sen 14kg. Vaikea sanoa;)

  VastaaPoista
 3. Meillä on esikoinen aina ollut isokokoinen, ja hän oli 1-vuotistarkastuksessa 13 kg. Tämän jälkeen painonnousu tosin hidastui huomattavasti, ja 15 kg meni rikki muistaakseni joskus 1v 9 kk ikäisenä. Ja sitten tiedän tytön, joka painoi 3v tarkastuksessa 12,5 kg...

  VastaaPoista
 4. onko jollain painanu vaikka vuoden iässä 15? ;) ja onko jollain särkynyt matkarattaat ylipainosen lapsen takia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hep! Ei mulla omia lapsia oo, mutta minä itse olen painanut muistaakseni jo vajaa vuosikkaana ton ruhtinaallisen 15 kg :D Tietääkseni en ole yksiäkään rattaita rikkonut, ja ihan normaalikokonen aikuinen musta kasvoi, kaikesta huolimatta (Tämä siis vinkkinä niille äideille jotka paniikissa miettivät mitä tehdä lapselleen, joka painaa samanverran kuin jotkut neli-vuotiaat. No panic, yleensä se tasoittuu :)

   Poista
  2. Meillä 1v 6kk 13kg

   Tarvit vielä yli pari vuotiaallakin rattaita, jos paljon jalan liikutte.

   Poista
 5. Mun 2,5 vuotias tyttö painaa nyt vähän allr 14 kg. Hän on tosi "normaalin" kokoinen, ei siis kovin iso eikä myöskään pieni. Pituutta on n.92cm

  VastaaPoista
 6. Matkarattaiden painorajoista kannattaa huomioida, että 15 kiloa ylittäville rajoille pitää olla EU-alueella jotain erikoistestejä. Kannattaa googlata, että miten vastaaville rattaille on jenkeissä annettu painorajoja. Käytännössä kuitenkin rattaat kantavat aina paljon rajojaan isompaa painoa. Viime kesänä lykin kälyn matkiksissa yhtä viisi ja yhtä kaksivuotiasta kerralla.

  VastaaPoista
 7. Meillä on matkarattaat (Carena Easyt) olleet kovassa käytössä aina reissun päällä ja painavia matkalaukkujakin siinä lykitty..heh.. :)

  Mut siis painoista. Meillä painaa 4-vuotias poika nyt vähän yli 15kg, 6-vuotias poika vähän alle 17kg.

  VastaaPoista
 8. Muutamaa kuukautta vajaa 4v poika painaa nyt just sen 15kg.

  VastaaPoista
 9. Hups! En ollut ajatellutkaan että matkarattaissa on jotkut painorajoitukset. Meillä 2,5-vuotias pikkumies painaa noin 15 kiloa ja 5-vuotias isoveli vastaavasti noin 20 kg. Reissussa molempia lykitään samoissa rattaissa, väsähtäneisyyden mukaan. Toistaiseksi Gracot (jotka on älä-osta-huonot) ovat sen kestäneet nitkumatta ja natkumatta.

  VastaaPoista
 10. Tyttö (3 v) painaa 17 kg, ja ihan hyvin nuo halpismatkarattaat -kovassa käytössä olleet- vielä ajavat asiansa, eivät huoju tai notku painon alla :D

  VastaaPoista
 11. Meillä kulkee reilu parivuotias ja n. 18 kiloinen poika Britaxin matkarattaissa kyllä edelleen. Ohjaaminen on vaan hankalampaa, kun poika venkoilee välillä edes takaisin, mutta etupyörien lukitseminen auttaa siihen. Rattaat vaikuttavat kyllä kestävän ihan hyvin.

  VastaaPoista
 12. joo, kuulkaa hokasinkin että meille tuleva ratasmalli on jenkeissä 22 kiloselle. Että hyvä huomio!

  VastaaPoista
 13. Meiän luikero 4,5v painaa hikiseen sen 15kg. Joten vaikiaksi mänee! :D

  VastaaPoista
 14. mä kun luulin et olis joku selkeä vastaus, että 2 vuotiaana :D :D

  VastaaPoista
 15. Vähä vaihtelee varmaan, typy 3 vee on 13 kg ja poikia 1,5 vee on 12 kiloo, varmaa poitsu on toi 15 kiloo kaksivuotiaana.

  VastaaPoista
 16. Minun kaksoset 3v ja 2kk painaa nyt 14kg.
  Me ainakin mennään vielä ensi kesä matkarattailla niillä reissuilla, kun on tarpeen.

  VastaaPoista
 17. Meitin kolme vee painaa nyt 15 kg :)

  VastaaPoista
 18. Matkarattaiden 15kg-painoraja johtuu siitä, että valmistaja ei ota vastuuta rattaiden kestävyydestä, jos niissä kuljetetaan painavampaa lasta eli takuut eivät päde. Mulla oli aikoinaan sama ongelma ja joku ystävällinen myyjä valaisi asiaa. Lapsi kulki rattaissa 20 kiloiseksi eivätkä ne ole vieläkään rikki.
  Miami

  VastaaPoista
 19. Mulla ei oo lapsia joten en todellakaan asiasta yhtään mitään tiedä, mutta kummipojalleni ostettiin 1v-lahjaksi huppari, joka oli silloin sopiva. Kummipoika täytti lokakuussa 2 vuotta eli on jo melkein 2,5v ja sama huppari on edelleen sopiva ja poika painaa vissiin melko saman verran kuin vuosi sitten. Pienenä kummin mussu oli vähän pyöreä ja nyt normaalikäyrillä, johtuneeko sitten siitä :) Mut kait se pointti on se että sen alkupyrähdyksen jälkeen kasvuvauhti hidastuu.

  Halusin vain osallistua keskusteluun :D

  VastaaPoista
 20. Kohta 4-vuotias tyttö alkaa lähestyä tuota 15 kiloa, ja on siis ihan ''normaalikokoinen'' mitä se nyt tarkottaakin ;)

  Oon jotenkin käsittänyt että ne painorajat on vaan viitteitä. En ole ainakaan noudattanut niitä. Meillä rattaat on myös kuormarattaat, eli lapsi, ruokaostokset, kamppeet, kaikki vaan samaan... ja sitten lumipenkan yli. Ja ehjinä on ainakin meidän rattaat pysyneet...

  VastaaPoista
 21. Kyllä ne painorajat rattaissa kuin rattaissa ihan varmasti riittää normaalipainoisen lapsen tarpeisiin, eikai kukaan enää 3-4 -vuotiaita rattaissa tuupi :)

  VastaaPoista
 22. Meillä painettiin 1,5 vuotiaana 15 kg.

  Mutta ihan mielenkiinnosta kysyn, että mihin tarvitset matkarattaita? Me ollaan menty meidän yhdistelmävaunujen ratasosiolla niin Suomessa kuin ulkomailla eikä koskaan ole ollut hankaluuksia. Erityisesti ulkomailla on tosi kiva, että on kunnon isot renkaat, joilla pääsee mukulaisilla kaduilla ja hankalissa rappusissa etenemään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lähinnä siksi kun meidän rattaat ovat tosi jykevät ja hyvät talvikeleillä, mutta jo viime kesänä hermostuin että joissakin busseissa ei mahdu kaksia rattaita vierekkäin. En tahdo toisia perusrattaita pienemmässä koossa lumettomaan aikaan vaan sellaset simppelit kevyet matkikset, et kun mennään bussilla kauppaan ja kun kuljetaan korkeilla ratikoilla jne, ne on helpommat ja mahtuvat tarvittaessa paremmin autoon. I

   han sellainen nokkeluus arjessa vaikuttaa, kun tää meidän maasto on puolet vuodesta kuin pottupeltoa (nyt) ja puolet ajasta selviää keveämmälläkin varustuksella tosi hyvin ja paremminkin.

   Poista
  2. Brio race..pärjäät pottupellotkin...

   Poista
  3. Olen huomannut saman: joillakin on tosiaan niin leveät vankkurit, että ei mahdu kaksia vierekkäin. Tai sitten ne renkaat on sellaiset meidän renkaisiin nähden tuplaleveät. Tunnustetaan: meillä kävi vähän tuuri kun vahingossa hommattiin aika kapeat yhdistelmät. Enemmän katseltiin nimittäin muita seikkoja vaunuostoksilla kuin sitä leveyttä.

   Poista
  4. Se on meidän busseissa sääntö, että kahdet perusrattaat eivät mahdu vierekkäin vaan toisten on melkein pakko olla matkikset, että onnistuu. Ja täällä meidän perukoilla ei mitään kovin pieniä rattaita näy ja asuttuani hetken ymmärrän miksi talvella kuljetaan ylileveänä kuljetuksena :D

   Poista
 23. 2vnä. suosittelen katsastamaan baby joggerin tuplat; niitä on nyt tarjouksessa 299e monessa paikassa (ovh noin 3m69 tms). käytettynäkin löytyy, mutta oon nyt 4kk meille etsinyt huutiksesta ja siellä väristä riippumatta hinta nousee 270e minimissään.. on kalliit, mutta noissa on se 22.5kg painoraja, ja hyvä jälleenmyyntiarvo kuten näkyy. iso kuomu, menee täysin makuuasentoon (5v ja 19kg ) mahtuu kuomun alle kun soviteltiin kaupassa rattaita, on siis tulossa 11kk ikäiselle. noita saa 3 ja 4 pyöräisinä.. onhan niitä carenan ja emman rimpuloita, mutta meidän 1½v normikäyrällä kasvanut oli liian pieni, ei mahtunut nukkumaan niissä enää.

  VastaaPoista
 24. Meillä tyttö oli 3v tuon 15kg ja nyt nelivuotiaana on painoa tullut vain puolitoista kiloa, eli nyt on 16,5kg.
  Meillä on emmaljungan scooterit perusrattaissa jossa on tosiaan tuo painoraja jo ylitetty, vähän harmitti kun älysin, että eivät olekkaan niin pitkäikäiset.
  Matkarattaina on onneksi hommattu perus Quinnyn Zapp rattaat joissa painoraja 20kg, niitä käytetään varmasti vielä ensi kesänäkin hätävara rattaina reissuilla.
  Oli kieltämättä aika järkytys, että kevyissä matkarattaissa painoraja on 20kg ja tukevissa emmanljungan rattaissa painoraja on vain 15kg.

  VastaaPoista
 25. Älä vaan mitä matkaräpistimiä osta...osta brio racet...vakaat, niillä kuljetat minkä kokoista muksua vaan. Kestävät, monikäyttöiset, menee tarpeeksi pieneen tilaan.

  VastaaPoista
 26. Joo, siis nää rattaat mitkä mulla oli mielessä ja mitkä hankin oli tuo painoraja euroopas 15 kg, mutta usassa 22 kg. eli siinä oli joku testausjuttu taustalla, niinkuin epäiltiinikin.

  En päätynyt Brio raceihin tai muihin pienempiin perusvaunuihin ihan siksi, että halusin todella pienet, joilla on helppo mennä esim taidenäyttelyiden avajaisiin jne harrastuksiin, missä tilaa on erittäin vähän. Tää oli meille paras vaihtoehto, sillä olishan niitä kapeita kaupunkirattaita vaikka millä mitalla, mutta en hakenut sellasia nyt vaan matkarattaita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Loistavaa, mie en oo ikinä ajatellut että painorajat vois olla eri maissa toiset kuin täällä! Meille on juuri matkalla saksanmaalta sellaiset kivan pienet mutta suomessa toooooosi kalliit matkarattaat joissa euroopan painoraja 15kg, jenkeissä näköjään lähes 23kg. Meidän kirppunen joka painaa nyt 1v6kk iässä alle 10kg meneekin niissä vielä eskariin ;D Hyvä tieto kuitenkin kun nyt uskallan paremmin lykätä niihin lähes 18 kiloisen kolmeveenkin tarvittaessa kyytiin :)

   Poista
 27. maclarenin sattareissa on isompi painoraja usassa. ja zappeissakin on iso, ja ne on oikeasti minit. kantaa vaikka kasattuna ja lasta toisessa kainalossa!

  VastaaPoista
 28. Mä olen kyllä noiden painorajojen kanssa ajatellut toimia niin, että jos hajoavat, niin sitten ostetaan uudet. Ei ne kuitenkaan siten hajoa, että menevät molekyyleiksi, vaan todennäköisesti joku nivel pettää. Enkä näe siinä mitään vaaran merkkejä. Paitsi v*tutuksen, jos on kaukana kotoa ja jalkaisin pitäisi päästä takaisin.

  VastaaPoista
 29. Meidän Leevi on 5v ja painaa 14.5kg. Pituutta jotain 105 ja 110 cm väliltä, jos pitää veikata. Aika pahasti miinuskäyrillä mennään kyllä varsinkin painon suhteen. Matkarattaita ei olla tarvittu näin vanhalle aikoihin ja ei se painoraja nyt muutenkaan ole niin nökönuukaa. 3.5v tyttö painaa nyt 13.5kg, menee muistaakseni aika lailla keskikäyrillä.

  VastaaPoista
 30. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 31. Poistin kommentin,kun siinä oli virheellistä tietoa.

  VastaaPoista
 32. Meillä 4v poika painaa just ja just 15kg. Pikkusisarus n. 10kg. Ja on välistä lykätty matkarattailla, niin että molemmat olleet kyydissä. Hyvin pelittävät edelleen! En toki menisi reklamoimaan viosta, koska ollaan tieten tahtoen pidetty välillä ylipainoa.

  VastaaPoista
 33. Poika 1v 4kk ja normivaa'alla 14,5kg... :D

  VastaaPoista
 34. Minä olen painanut ekalle luokalle mennessäni (6-vuotiaana) 16kg, joten kai toi paino on aika yksilöllinen juttu.. :D

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images