Ääni kun on nyt Lasten Radion!

Onko moni muu jo löytänyt Lasten Oman Radion? Meikä on ja se kyllä kuuluu! Nyt luukutan Jänöjussin mäenlaskua ja Maanantaina mamma men...


Onko moni muu jo löytänyt Lasten Oman Radion? Meikä on ja se kyllä kuuluu! Nyt luukutan Jänöjussin mäenlaskua ja Maanantaina mamma meni tuli jo aikoja sitten

Vaikka mulla on selkeä vihaan olla äiti-kausi ja en missään tapauksessa ostele nyt mitään vauvalehtiä ja roiku kaksplussan palstoilla kun tulee tää äitischeisse korvista ulos, on lastenlaulut kokeneet jonkinlaisen armahduksen. Vihaan olla äiti-kausi on muuten aika haasteellinen jos harrastuksena on blogata äitiyteen liittyvistä jutuista, mutta en ota tätä kautta kovin vakavasti :D

En ole ollenkaan sitä mieltä, että lapsille lastenmusaa ja aikuisille aikuisten. Inhoan huonoja lastenlauluja yli kaiken ja niitä on tosi paljon, mutta jotenkin Lasten Oma Radio on onnistunut valitsemaan biisinsä niin nostalgisella otteella ettei ne useinkaan ärsytä. Ja toisaalta mulla on ollut selviä lastenmusakausia ennen lastakin ja olen kuunnellut lastenmusaa melkein aina. Levyistä esimerkiksi Orffit on löytynyt hyllystä jo kauan ennen tyypin mukaantuloa.

Nyt tulee juokse hepo hiljaa, kanna pikku SIljaa.

Lasten Oma Radio on nettiradio, missä voi itsekin toivoa kappaleita. Musiikin lisäksi joka päivä kuunnellaan satuja ja tänään meni jo Lasse Pöystin lukema Pekka ja susi! Oikeasti, voiko olla parempaa näiden hevisaurusten ja crazy froggien jälkeen?

Pistäkääpä luukuttaen ja kertokaa miellyttikö kuulemanne! (Myös te lapsettomat kaverini jotka on pakotettu lukijoiksi)ps. Tietääkö kukaan mistä otsikko on muunnos? Eka oikein arvannut saa kymmenen pistettä ja papukaijan merkin!

18 kommenttia

 1. ...kansanradion!

  t. wandis

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä wandis! Vanhuksiin voi aina luottaa!

   Poista
  2. ennenkaikkea maalais-vanhuksiin, joiden vanhemmat kuunteli/evat kaikkee ylee ja radio suomee etc.

   mut mis on metsäradion nettiversio? entäs nuorten sävellahja ja tapani ripatti?

   t. wandis

   Poista
  3. Toinen vanhus ehti ensin. :D

   Poista
 2. Yeah, kiitos vinkistä ihan superisti!

  Ja toi kausi, se on elämää :)

  VastaaPoista
 3. Hei mahtavaa, kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
 4. Ah, Kansanradio, tuo parituntisten mummulaan suuntautuvien ajomatkojen pelastus ja ilo! :'D Mutta hei, kiitos vinkistä! Ehkä tuolla saa pitkitettyä ipanan lapsuutta karvan verran: nykyisin meillä kuunnellaan Coldplayta ja iltasaduksi luettiin eilen George R. R. Martinia (englanniksi tosin, jotta lapsiparka ei sen pahemmin traumatisoituisi)...

  VastaaPoista
 5. Jos luulet että Suomessa on paskaa lastenmusaa, niin etpä tiedä millaista on Italiassa. Niillä on ne tusina laulua Zecchino d'Oron tenavatähtikilpailusta vuodelta yksi ja kaksi nakkisodan jälkeen, ja niitä soitetaan sitten kaikki syntymäpäiväjuhlat läpi. Aaargh!

  VastaaPoista
 6. Suuri kiitos vinkistä! Yleensä mulla soi päivät pitkät YleX, mutta taidampa kokeilla mitä Sohvi tykkäisi lasten omasta musiikista. Kiitos :)

  VastaaPoista
 7. Täytyy koittaa sujuisko automatkat paremmin tätä kuunnellessa ;)
  Kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
 8. Odotin ehkä vähän enempi tolta kanavalta...kuuntelin sitä tammikuussa ja jo toisella tunnilla tuli samoja biisejä uudemman kerran ? ? ? ihan hirvee biisi, mut oli silti kiva kuulla "nakit ja muusi" niin monen kymmenen vuoden jälkeen.

  Lasten musiikista meidän tän hetken suosikki Robotti Vipusen kovalevy. Sitä jaksaa tääkin äiti kuunnella useamman kerran.

  Tiuhti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. se on vasta perustettu joulukuun lopussa ja tammikuun alussa ei edes ollut paljo levyjä koko radiolla :) Luin niiden blogista näin, että levyvalikoima laajenee kokoajan.

   Poista
 9. Erh. Lasten ratio oli meille ihan uusi huttu ja kun napsautin sen päälle, eikös ensimmäisenä tule Munamiestä... Naperoilta tippui työkalut kädestä kun räkäiset metriheikit tuli heilumaan mun viereen niin että tietokonepöytä hytkyy ja mun migreenin alku sanoi hienoisesti PIM... ;)

  Seuraavaa kipaletta odotellessa. :)

  VastaaPoista
 10. Oi, tää tykkää ainakin. Tuoreena äitinä tuskaillut kun ei meil ole mitään lastenlevyjä eikä ole vielä tullut intoa ostaa niitä. Siinä mielessä tää lasten radio on ihan huippu! Kiitos vinkistä :)

  VastaaPoista
 11. Kansanradio on vähän liiankin tuttu omasta lapsuudesta, sillä sitä piti kuunnella vanhempien kanssa riippumatta siitä oltiinko kotona, mökillä, autossa, ruokapöydässä tai vaikka pellolla... Lastenradiota on pitänyt käydä kuuntelemassa, mutten ole vielä saanut aikaiseksi...

  VastaaPoista
 12. Kiitos tästä vinkistä! Groovesharkin Fröbelin palikat- ja Ipanapa -levyt olikin jo niiiin läpikaluttuja ja musiikkitietämys ei ole koskaan ollut mun valtti. Vaihtelu on plussaa, vaikka joihinkin kappaleisiin on kerennytkin kyllästyä jo omassa lapsuudessa.

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images