Tsemiä HSL!

Voi tsiisus taas. Isolla kirkolla juhlitaan kun Helsinki on muotoilupääkaupunki ja on oikein Kontulaankin saatu WDC2012 roskikset pysäkeille...

Voi tsiisus taas. Isolla kirkolla juhlitaan kun Helsinki on muotoilupääkaupunki ja on oikein Kontulaankin saatu WDC2012 roskikset pysäkeille. Suunniteltu roskille lukee niissä. Mutta milleköhän ne HSL:n bussit on suunniteltu, kun sinne ei mahdu kaksia lastenvaunujakaan vierekkäin, kun joku keksi laittaa portaan lastenvaunujen paikalle. Läpyläpy taas. Edellisillä hoodeilla vitutti, kun joskus vaunujen kanssa pyöri ja joka toinen spora oli korkea enkä saanut vaunuja sinne. Nyt täällä maalla ei mahdu edes kyytiin.

22 kommenttia

 1. ilmeisesti metrot on suunniteltu oikein, muttei kyllä kaikkia metroasemia. Hisseillä hitaasti kuljetaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. no joo, jotkut niistä on kyl sellasia vätyksiä! Esim sörkassa!

   Poista
 2. Ite kanssa jo pidemmän aikaa kironnut muiden äitien kanssa tuota askelmaa. Eniten kirosin kys. askelmaa silloin kun lensin ulos bussista kun rattaat eivät mahtuneet vierekkäin ja matkaa oltiin tehty samalla bussilla jo puolet matkasta... -.- Kuulemma HSL:n mukaan ihan sallittua heittää pihalle kesken matkan jos rattaat eivät vierekkäin mahdu...

  VastaaPoista
 3. HSL.llä ei kaiketi ole busseja. HSL on palvelun tilaaja. Bussit omistaa liikennöitsijä.

  En oo kesken kaiken bussista joutunut ulos, mutta kyytiin ei tarvitse ottaa, jos ei vierekkäin mahdu. Toiset ottaa toiset ei...Idässä en usein liiku, mut silloin kun oon liikkunut, niin musta siellä useammin sallitaan pääsy käytäväpaikalle.

  Jonkun verran on nyt busseja, joihin mahtuu kolmet.

  Rappuselliseenkin me mahdutaan Teutonia Funeilla...ne nyt menee minne vaan ja on siksi ostetukin, et menevät myös hissiin ja päästää kotiin.

  Spåriinkin pääsee mukavasti..no joskus tulee niitä korkeita ja jos ei oo pitkä vuoroväli, odotan ja otan seuraavan.

  Metrosta vinkujat mänkee Berliiniin...siellä sitä kantamista riitti! Toisaalta myös kantajia, useamman kerran tarjottiin jeesiä.

  Ja by the way, must ne roskikset on tosi rumia, et niitä ei ainakaan tarvis juhlia.

  Tiuhti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sittenhän olisi helppo vaan vaihtaa liikennöitsijää, kilpailuttaa uudelleen sellaset bussifirmat mihin mahtus tulevaisuuden käyttäjätkin mukaan. Se on nimittäin myös asennekasvatusta, että auton sijaan oppii käyttään nuorena busseja.

   Sporissa on eroja. Ei kaikissa ole joka toinen edes matala. Se riippuu ihan reitistä.

   Poista
  2. kilpailutukset ovat usein viiden vuoden välein.
   Tiuhti

   Poista
 4. Mä oon kulkenut julkisilla ehkä 5 kertaa ja ekalla kerralla kävi just niin, että toinen mamma ryysäs ensin sisään, jonka jälkeen me ei enää mahduttukaan just sen samperin rappusen takia. Kuski otti kuitenkin kyytiin, mutta en kehdannut olla tien tukkona, joten jäin heti pois, kun joku halus poistua keskiovista. Onneks vaan muutamaa pysäkkiä ennen omaa.

  Sit toisella kertaa oli bussissa parhaimmillaan 2 vaunut ja 2 rattaat. Plus tietty 4 äitiä ja kaks jotain 4-vuotiasta lasta. En tajua kyllä sitäkään, siinä kun olis äkkijarrutus tapahtunu, niin olis ollu kyllä aika monta kertaa lytyssä lattianrajassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mä vaan oon tien tukkona usemmin, ihan vaan piruuttaan. Jollakin meidänkin on pakko liikkua.

   Poista
  2. Niinpä ^ pakkohan sitä jollain.. ja mäkin mielellään oon tientukkona jos on joku asia missä mättää ja pahasti.. Se on vähän niinku yhden ihmisen mielenosotus koko laitosta vastaan, tosin ei vissiin kovin tehokas, kun mitään ei asian eteen ole tapahtunut koskaa.. Tulee itelle ainakin parempi mieli, kun pistää pahan kiertämään viattomille kanssaolijoille joilla ei ole mitään tekemistä asian kanssa ja haluaa vaan kotiin.. :D :D hoh hoijaa, olempas taas..

   Poista
 5. Joo, on niitä rattaita jotka mahtuu koloonkin, jos kulkee julkisilla niin varmaan se kannattaa ottaa huomioon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, että julkisilla kulkevat äidit ostamaan matkarattaita mieluummin kuin julkisen liikenteen tarjoaja hankkisi busseja mihin mahtus parit suomikeleihin soveltuvat emmaljungat.

   Poista
  2. Teutonia Funit ei oo matkikset...ehkä markkinoiden kapeimmat yhdistelmät. Hienosto oon noilla lykkinyt kahtena runsaslumisena talvena Helsingissä.

   Tiuhti

   Poista
 6. Eikä siinä vielä kaikki! Sen lisäksi voit myös maksaa 4,70€ suuntaanta siitä matkasta kantorepun kanssa. Kiitti hei.

  Tarviiko kysyä enää miksi yritän niputtaa kaikki mahdolliset menot keskustassa samalle päivälle...?

  VastaaPoista
 7. mä maksan ihan vaunujen kanssa liikkumisestakin 3,2€. Enkä piru vie mielestäni asu edes maalla, kun keskustaan on matkaa 3,3km.

  Nyt kävin sitten ostamassa matkakortin, jolla saa hei vaihtaa ilmaiseksi!!! :D Jos maksat käteisellä, niin vaihdostakin saa pulittaa euron. Eikä se kelpaa enää takaisin samaan suuntaan, ei tietenkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. tuo kyllä kannustaa julkisilla liikkumiseen. hyvä hämeenlinna!

   Poista
 8. Siskon kaksosetkin kaasutettiin kerran rattaineen kaikkineen kumoon, kun oli bussimatkaa maksamassa kuskin pakeilla (eräässä Suomen kaupungissa). Ystävällinen bussikuski. Ja meikäläinen sai taannoin tehokkaat haukut pääkaupungin bussikuskilta, kun erehdyin kääntämään rattaat menosuuntaan päin = pois muiden matkustajien kulkuväylältä. Koskaan et toimi oikein, niin se on.

  VastaaPoista
 9. Ihan järjetöntä tuo vaihdosta maksaminen!! Olen sanaton.

  Täytyy kyllä tähän samaan ketjuun nyt sanoa myös, että paljon julkisilla liikkuneena olen saanut myös erittäin hyvää palvelua ja useimmiten homma meneekin ihan putkeen. Rattailla ja repulla. Hinnat vaan karmivat selkäpiitä ja samoin nuo satunnaiset äkkijarrutukset joihin ei voi varautua mitenkään.

  VastaaPoista
 10. Matka lähimpään kaupunkiin 11,90e plus kolme euroa rattaiden rahtimaksua. Kyl lämmittää.

  VastaaPoista
 11. Mä en ole vielä päässyt kuin muutaman otteeseen kummitytön vaunujen kanssa kokeilemaan tuota HSL:n kulkuneuvojen insinöintitaitoa, mut monasti oon huomannut,e ttä suurempi ongelma on kanssa matkustajat: ne pällit jotka eivät tajua, että heidän vaunujensa lisäksi siihen viereen kuuluu mahtua myös toiset (eli siis omat taistelukärrit on parkeerattu keskelle sitä vaunutilaa) tai sitten vastaavasti, että henkisesti vajaat suomalaiset eivät ymmärrä, että vaunuille tarkoitetut/merkatut paikat on ensisijaisesti niille nimenomaan tarkoitetuttu (eli perse pysyy penkissä ja sitten vaan katotaan tyhmänä kun yrität tökkiä niitä kintuille niiden vaunujesi kanssa)

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images