Sana

Tätä nyt ei usko kukaan kun en minäkään. Pari viikkoa sitten meillä kävi vieras, joka kysyi sanoiko tyyppi juuri "äiti". Kielsin k...


Tätä nyt ei usko kukaan kun en minäkään. Pari viikkoa sitten meillä kävi vieras, joka kysyi sanoiko tyyppi juuri "äiti". Kielsin koko homman, että no ei todellakaan. Viimeiset pari viikkoa meillä on hoettu tä tä tä täh. Eilen kun vietimme pienimuotoisia syntymäpäiväjuhliani se tapahtui taas: äitäh, äitä. MITÄ?! Vieraat ihmeissään, että eihän se oikeasti voi osata sanoa sanaa. Vastaus: "Äitä".

En oikein pidä lasten saavutusten luettelemisesta, mutta tyyppi on viittä vaille 7kk ja istuu tukevasti, konttaa, nousee välillä tukea vasten, pääsee itse pois ammeesta, hampaita löytyy ja nyt tämä äitäh.

Onko tämä normaalia vai pitääkö mun soittaa neuvolaan liian nopeasta kehityksesta?

T: Nimim. hämmentynyt vm. 82

14 kommenttia

 1. Minttu / mami go go7. tammikuuta 2012 klo 9.51

  Taitaa olla ihan normaalia hei! Ei hätää ja ei tarvitse soittaa minnekkään :D Oon vähän kateellinen kaikille äideille joiden lasten eka sana on äiti. Meijän oli lamppu (tai kakka).

  VastaaPoista
 2. Normaalia, normaalia! Meillä esikko istui ja konttasi tukevasti 6-kuisena, 7 kk täytettyään nousi tukea vasten seisomaan jatkuvasti, pari viikkoa myöhemmin jo käveli tukea vasten. Eka sana taisi kyllä tulla vähän myöhemmin, mutta muistan että 9-kuisena olisi tapaillut ekoja... Jaaaa, sitten tämä toinen on nyt 7 kk, istuu, ryömii ja "tetsaa" jo toista kuukautta mutta ei konttaa, ei nouse ylös. Taputtaa tosin, samoin kuin esikko tässä iässä.Mutta hienosti sun mukelo jo osaa! Kyllä sä saat olla ylpeä vaikket haluaisi saavutuksilla lesoillakaan. ;)

  VastaaPoista
 3. Tyyppi on verbaaliseti lahjakas :D Meillä esikko sanoi 8 kk iässä "kukka".

  VastaaPoista
 4. Meillä kumpikaan ei "äitiä" ole sanonu oikein ku vasta tosi isona..sitä ennen olin täi, äijä tms. fiksua. :D

  VastaaPoista
 5. Hehe, meillä vajaa 14-kuinen sanoo kyllä äiti, ihan koko ajan, mutta se vaan tarkoittaa kaikkea muuta kuin minua! Mm. isi ja nokkamuki ovat äitejä... Eka sana oli 8 vai 9-kuisena namnam!

  VastaaPoista
 6. Huh, ens vuonna se hakee jo yliopistoon!

  VastaaPoista
 7. Nostaa peukkua Pepsin kommentille ;)

  VastaaPoista
 8. Khih, ihana! Kerrankin noin päin, eikä niin, että miksei tää kehity nyt - herraisä tää naperohan on jo 11kk eikä pythagoraan lausekkeet suju alkuunkaan! :D

  VastaaPoista
 9. Meidänki poika sano viikkoa ennen ku täytti 7kk "äittä". Kyllä se niin selvästi tuli ja monta kertaa putkeen ettei voinu erehtyä :) Nyt on ikää 7,5kk ja osaa sanoa "kukka", "tyttö", "pappa" ja "kakka" ja tietää kyllä mitä ne tarkottaa :D Meillä on sitten vaan jääny sen takia tuo liikkuminen vähän vähemmälle :)

  VastaaPoista
 10. Kyl se monta kertaa sano ätäh tms. sillonki, ku mä olin teillä! Tiistaiko senyoli.

  VastaaPoista
 11. Kiitos näistä! En soita auttavaan puhelimeen.Ja Anneveelle erityiskiitos huomiosta, et se jo tiistaina oli jotain sen suuntasta selittäny. Nyt se tos lattialla karhukävelee, pakko kai pistää ne yliopistopaperit esille valmiiksi.

  VastaaPoista
 12. Joo, täälläkin istutaan tukevasti, liikutaan, joskin taaksepäin, noustaan konttausasentoon. Viime viikolla alkoi "bääbääbää" "tää tä tää tää tää"-tyyppinen keskustelu joka on huikentunut "äittt"-sanapuoleen. Pohjois-Karjalan reissulla mukana ollut Helmin pappa sai kuulla moneen kertaan "paappa" ja "paapa". Kyllä se tästä lähtee! :)

  VastaaPoista
 13. ja mä just vau:n uutiskirjeelle nauroin paskaset kun se väitti että meidän 7kk ymmärtäis jo 6-8 sanaa. en keksiny sen oman nimen lisäks yhtään johon se reagois niin että ymmärtää. tai sit mä en vaan tajua.

  VastaaPoista
 14. no, sillä on vaan ollut joku taitava esimerkkilapsi paljon läsnä näyttämässä noita taitoja. :D

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images